Kocaer Çelik/Timurhan: Bİz enerji satan bir şirket olma konumuna doğru ilerliyoruz- Bloomberg HT
Printable View
Kocaer Çelik/Timurhan: Bİz enerji satan bir şirket olma konumuna doğru ilerliyoruz- Bloomberg HT
Kocaer Çelik/Timurhan: Jeotermal yatırımızla şu an ürettiğimizin 4 katı elektrik üreteceğiz - Bloomberg HT
Enflasyon muhasebesi bilançomuzu etkilemeyecek dediler...
jes yatırımı için 55 milyon dolar bir maliyet çıkar..yeşil enerjiye yatırım olduğu için uygun finansman kaynaklarından da faydalanabiliriz...finansman konusunu yönetim kurulu belirleyecek dediler...
jes yatırımımız 2025 yılının ortalarında bitecek dediler...
aylardır söylediklerimizi teyit ettiler...kocaer kar marjı yüksek bir sanayi şirketine....ve güçlü bir enerji şirketine dönüşüyor...ardından da belki de tarım ve gıda şirketine de dönüşme ihtimali var....
bu videoyu tekrardan nasıl izleyebiliriz arkadaşlar ?? bir kaç kere üst üste dinlemek lazım..çok umutlu ve heyecanlı konuştu patron...konuşurken gözlerinin içi parıldıyordu..bence bilenler bu hissede güçlü olarak pozisyon almaya başlayacaklar....tahtaya baktığımızda ben bunun da emarelerini görüyorum...kademeler çok sığlaştı..buda toplamanın çok güçlendiğini bana düşündürüyor...
yanlış duymadıysam (son günlerde kulaklarımda bir problem var ) sipiker jes yatırımı için sermaye artırır mısınız diye sordu...patron da buna yönetim kurulu karar verir dedi...yakın zamanda bedelsiz sermaye artırmıştık dedi...
hesapladım 55 milyon dolarlık bir yatırım tl olarak kabaca 1,5 milyar tl eder...bu miktarı öz kaynaklarından karşılayabilirler diye düşünüyorum...zaten şimdiden 1,116 milyon karları oldu..yıl sonunda rahatlıkla 1,5 milyarı bulur kar...
şirket öz kaynakları yerine uygun faiz oranları ile başka finansman kaynaklarından da bu krediyi bulabilir...sonuçta yeşil enerjiye yatırım yapıyor..avrupa kalkınma bankası gibi kuruluşlar bu tür yatırımlara çok uygun krediler verebiliyorlar...hatta yeri geldiğinde uluslar arası kuruluşlar bazen de hibe bile yapabiliyorlar....
bu yatırım için bir bedelli de yapılabilir mi ?? bence yapılsa bile sasa ve hektaştaki bedelli etkisi yapar...sasa ve hektaş geçmişte her bedelli sermaye artırımında sert çıkışlar yapmışlardı..çünkü yatırımcı üretime yatırım yapıldığını ve bu bedellinin getirisinin çok iyi olacağını biliyordu...
bakalım önümüzdeki aylarda yönetim nasıl bir karar verecek ??
tabi bedelli olması için önce kasada nakit varsa önce bedelsiz yapılması gerekiyor...hangi açıdan bakarsak bakalım güzel ve kaliteli bir şirkete ortak olduğumuzu düşünüyorum...tek sıkıntı zaman...acaba ne kadar sabır edebileceğiz ??
bende de şu anda üç hisseye paylaşmışım sermayeyi...geçmişte tek hisse takılırdım...her türlü senaryoya hazırım...üçüncü çeyrek normalde kocaerin mevsimsellik nedeni ile en zayıf olduğu çeyrek idi ama buna rağmen ciro ikinci çeyreğe göre %41 arttı...son çeyrek çok daha güzel olacak...yıl sonu kar tahminim 1,500-2,000 milyar aralığıdır...
modernizasyon yatırımının ikinci fazı da artık aralık -ocak aylarında başlamalı...o yatırım ile birlikte katma değeri yüksek ürünlerin cirodaki payı kademeli olarak %75 lere çıkacak 2026 yılına kadar....çok ilginç kar marjları ortaya çıkacak...üzerine de jes santralinin katkıları gelecek...heyecanlanmamak mümkün değil..tek yapmamız gereken sabretmektir...bakalım bunu ne kadar başarabileceğiz...??
Arkadaşlar TRT Teletexs bende dondu. 7 kasım 1923 saat 11.00 itibariyle çalışmıyor. sizde de böyle problem varmı.
Haber falan var mı bir şey yoksa dünkü açıklamaları yeni mi satın alıyor, %5 yaptı maşallah.
https://www.tradingview.com/x/BfBKmqh3/
saatlik
sıkışmadan olumlu yönde kurtulduk
inşallah buda feyk değildir.
tabi bence
piyasa çok ilginçtir..bazen tepkisini çok sonradan verebiliyor...kocaer ilk etapta kar marjı yüksek bir sanayi şirketi + yenilenebilir enerji melezi bir şirkete evriliyor..teknik olarak da 26,50 diplerini görmüştü...zirvesinden de şu anda %30 aşağıda idi...tüm bu etkenler onun tepki vermesini sağlıyor diye düşünüyorum...tabi süpriz bir de iş kapı da düşüyor olabilir....:)
başka bir faktör de yatırımcılar ellerindeki hisseleri satıp ,beğendikleri hisseleri alıncaya kadar bir kaç gün geçebiliyor....anlaşılan piyasa kocaeri beğeniyor...endeks de izin verirse ?? çıkışta iştahlı olabilir...son bir kaç günde bu hissede tecrübelerim ile gördüğüm işaretlerden hissenin toplanmasının olgunlaşmaya başladığını söylemiştim..dalga boyları büyük...buda agresifliğe işaret ediyordu..olası tepkisinin de sert olması beni şaşırtmaz...tabi asıl agresif hareketleri jes santralinin devreye girmesine yakın olacaktır...birileri o vakte kadar toplasın bakalım...ağalar işini biliyor...gereğini yapacaklardır...
genel müdür ile konuşma 16. dakikadan başlıyor. başlarını atlayabilirsin.
https://www.youtube.com/watch?v=2Z4GhhnaIQ0
ben de dün bunu istemiştim...ama kimsecikler cevap veremedi..sanırım youtubeye düşecektir bu röportaj....güzel bilgiler vermişti patron...yatırımcı biraz daha önünü görmeye başladı bence...mesela jes yatırımın 55 milyon dolara mal olacağını söyledi (yanlış anlamadıysam ?? ) :kahkah: yanlış anlamamak adına tekrardan izlememde fayda var...
bu teknoloji çağına hayranım...istediklerinizi kısa sürede bulabiliyorsunuz...bu devirde ben temel ve teknik bilmiyorum diyen varsa bence bunun suçunu kendisinde ve biraz da tembelliğinde araması lazım...arayan herşeyi bulabiliyor...bu videoyu paylaştığın için ayrıca teşekürler...:)
yaşımız ilerledikçe teknolojiden kopuyoruz dostum..benim yaş 49...trendyoldan ürün bile alamıyorum...bir çok telefon ayarımı çocuklarım yapıyor....:kahkah: teknolojiye olan merakımız azaldığı için kopuyoruz...gençler bu konularda çok meraklı...yazın robot süpürge almıştım eve tüm ayarlarını çocuklar yaptılar...bana kalsaydı hayatta çalıştıramazdım..bu gün de çalıştır deseler yapamam..bu borsadan da anlamasaydık herhalde açlıktan ölürdük...iyiken borsa ve bu forum var...
yılbaşında yeni müşeri görüşmelerinin sonucunu görüyoruz
son çeyrekde daha da görecez
2024 de bunun dahada öteye geçeceğini şu anda açıkcası görüyoruz dedi.
daha ne olsun
her çeyrek öncekinden iyi gelecek diyor.
enerji sektörüde enerji sektörü diyor.
büyüyen sektörü kendilerine hedef almışlar.
enerji sektörü büyüdükce bizde ciromuzu arttıracaz diyor kestirmeden..
tabi bence
2024'ün siparişleri başladı.
2024 yılı 2023 yılından daha iyi olacak.
biz bunu şimdiden görüyoruz
diyor
demir çelik fiyatlarının düşüşü çıkışı bizi büyük ölçüde etkilemiyor
bu durumdaki az şirketten biriyiz
diyor.
28.60 üzerinde kaldığı sürece, kul yutmaz yeşil ve beyazı birleşip olası yükselişi gerçekleştirebilirler.. kısada bu hareketın stop noktası 27.64.. iyi çalışmalar..
https://resmim.net/cdn/2023/11/10/ZmRDPq.png
https://www.tradingview.com/x/eS0riiVn/
saatlik
hayırdır..
bayrak yarışımı yapacaz
29.36 üzeri yarış başlar
tabi bence.
https://www.tradingview.com/x/8NypT4jN/
saatlik
bayrağı son dakikalarda kırıyordu olmadı
pazartesi inşallah kırar
tabi bence.
kocaerin modernizasyon yatırımları ve bu yatırımların sonucunda katma değeri yüksek ürünlerin cirodaki payının 2026 ya kadar ta %75 lere çıkacak olması kocaeri kar marjı yüksek bir şirkete evirecek...bu süreç ikinci faz yatırımının aralık-ocak ayında başlayıp tahminen 1 ay sürmesinden sonra 2024 yılına tam anlamı ile yansımaya başlayacak..burada bunları görebilmek için tahminen 3-4 aylık bir süre var...
ardından da jes yatırımı...jes yatırımı ile maliyetlerinin %7-9 u enerji gideri olan kocaer bu giderden kurtulacak ve şu anda %12,5 olan net kar marjı otomatikman %20-25 lere varacak...bunlara ek olarak elektrik satışından elde edilecek muazzam bir gelir de kocaerin kasasına girecek..böylece kocaerin bedelsiz potansiyeli çok yükselecek..
jes yatırımının bitmesinden sonra ise bence şirket artık tarım ve gıda alanında olanakları irdeleyecek...bayağı da güzel bir potansiyel var orada da...
bu hisseye ilk girdiğimde de kocaer çok güzel bir enerji şirketine gebedir demiştim...vakti geldiğinde çok beğenilen ve çok konuşulan bir bebek dünyaya gelecek demiştim..gebelik ilerliyor..sabretmeye devam..ileride tüm üstadların diline girecek..tıpkı gesanda biz ilk pozisyon alıp ardından aylar geçtikten sonra tüm üstadların sıraya girmesi gibi...
biraz erken olsa da 17,5 larda pozisyonumuzu almıştık...biliyorum ilk etapta çevrenizde hisseler tavan tavan giderken yavaş giden bir hissede durmak zor idi sabır etmek ve biraz da çile çekmek gerekiyordu...ama yavaş yavaş beklentileri gündeme geldikçe ve hisse hareket etmeye başladıkça sabrımızın meyvelerini yemeye başlamak ve bunu da düşük maliyet ile bekleyerek yapmak oldukça keyifli bir ortam sağlıyor...hisse ta 36 lardan 26 ya bile düşerken sizin hiç strese girmemenizi sağlıyor...bir de pozisyon alırken zaten enflasyon kadar (%70-80) kar yaptığınız bir sermayeyi buraya taşımak insanın tamamen stressiz hale getiriyor...
29.42 dikkat çekici bir direnç.. destek yapılması güzel olur..
Haftaya güzel başladık, güzel bitsin.
İyi haftalar.
gerçekten de güzel başladık..devamını temenni ediyorum...36 tl den ta 26 tl ye düşüş çok büyük bir dalga...ben bu tür marjları genelde agresifliğe yorarım...26,00 dibinden yukarıya tepkimiz de bu yüzden sert oluyor...ilk etapta bu tepkinin 36 lara kadar devam etmesini bekliyorum..eğer geçersek !!! çanak katlaması yapar ve buda bizi 46 tl lere kadar taşır...
bakalım bu olacak mı ???
https://www.tradingview.com/x/x6krgxzf/
saatlik
bayrağı diktik
kısa vadeliler aşırı alımda
ama rallilerde göstergeler sapıtabiliyor
önemli olan bu hareket ralli öncüsümü değilmi onu bilmekte
tabi bence.
haftalıkta otobana çıkış gişesi 30.58 de.. bu gün 1 defa çarptık.. kırmızı ve pembenin birleşmesi yeni çarpmaların olabileceği ve geçilebileceği izlenimini vermekte..
https://i.hizliresim.com/74snaik.png
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=53743&page=50
7 ağustor tarihinde bu yorumu yapmıştım..gerçekten de modernizasyonun ilk fazının yansımalarını üçüncü çeyrekte ciro patlaması olarak gördük...bu yansımalar dördüncü çeyrekte de devam edecek..en önemlisi artık ikinci faz modernizasyon yatırımlarına da az kaldı...işte o vakit çokomelli olacak...:kahkah:....beklemeye devam...