Erdoğan : Bugün Türkiye her alanda bir başka ligin bir başka dünyanın oyuncusudur
Printable View
Erdoğan : Bugün Türkiye her alanda bir başka ligin bir başka dünyanın oyuncusudur
Dxy ciktikca dolar düşüyor .
Erdoğan: Bütün dünya yüksek enflasyon ve işsizlik tehdidi ile boğuşuyor. Türkiye ise kendi ekonomik modeli sayesinde bu iki tehditten asıl yıkıcı olanın üstesinden gelmeyi peşinen başarmıştır
Bence faizleri yüzde 7.25 seviyesine indirmek gerekir bu rakamı avrupa ve abd enflasyonu nu düşünerek titiz çalışmalarla hesapladım ,yani yılbaşında 7.25 olacak şekilde faizler düşmeli bu sayede üretim artacak , fakir fukara garip gureba besin maddelerine rahat ulaşacaktır.
Konu ile ilgili samimi görüşüm budur bunu yaptığı anda oyumu mevcut yönetimden yana kullanacağım .
Saygılarımla kamuoyuna arz ederim .
Erdoğan: Tasarruflarını hala döviz ve altında tutan vatandaşlarımızı Türk lirası mevduatlara dönmeye davet ediyorum
Politika faizi 13
Enflasyon %79
:notr: :notr: :notr:
Erdoğan : Artık hiç kimsenin parasının değerinden endişe ederek döviz veya altına yönlenmesi icin sebep kalmamıştır , hala döviz ve altında parasını tutan vatandaşlarımız kazançlarını garanti altına alan TL mevduata geçmelerini istiyorum
Oy gizlidir dilediğinize verirsiniz bunu arz etmenize gerek yok ona takılmadım ama Avrupa ve ABD enflasyonu ile bizi bir tutarak mi hesapladınız 7.25’i ? Acaba titiz çalışmanız ile hesapladiginiz bu oranı nasıl bulduğunuzu açıklayabilirseniz hepimiz aydınlanır ve bilmediğimiz daha doğrusu anlamadığımız bu konuyu anlamış oluruz . Kamuoyuna bunuda arz ederseniz çok seviniriz
Erdoğan:
-İktisat bilim ve uygulamaları, fizik ve matematik gibi her yerde geçerli olan kurallara sahip değildir.
-Bir yerde başarılı olan bir modelin, bir başka yerde başarılı olacağının garantisi yoktur
:notr:
Erdoğan: "Önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren hayat pahalılığıyla mücadele başta olmak üzere ekonomi programımızın olumlu etkileri daha ileriye götürülecek."
https://m.youtube.com/watch?v=udS9lRKykEQ
:drunk::oleyo:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyasi.!!!
TL mevduata geçip onun faizini almaktansa kendi parasını döviz olarak korumak isteyen bir çok kimse var.
Döviz mevduatta son kalanlarda bu kesimler genelde.
Son Kale ve yıkılması en zor olanı.
Tercümesini yapalım.!!!!
Tulumbada su bitti diyor.!!
Merkez bankası gece gündüz para basıyor.!!
Basmaya devam edecek.!!!
Çaktırmadan cebinizdeki parayı yürütmeye devam edeceğiz.!!!
Eski Türkiyeyi 4 gözle arayacaksınız.!!!
Hepinizi hiperenflasyonla soyup soğana çevireceğim.!!!
Bu kış göreceksiniz.!!
Hanyayı Konya yı.!!
Tüm yollar Zonguldak diyor.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Sayın Medwig hesaplama kriterlerimin sayın tüik ve merkez bankasından pek farklı olmadığını , benzer olduğunu düşünmekle birlikte konuyu detaylandırmak şahsıma ait telif haklarının ihlaline yol açabilecektir .
Bu acıdan üzülerek detay veremiyorum .
Ancak bu değere ulaştığımızda çarşı ve pazar beni haklı çıkarır diye düşünüyorum.
Saygılar
CUBA on Brink of COLLAPSE & Forced to Close SUPERTANKER Port. VENEZUELA & RUSSIA Send Helphttps://www.youtube.com/watch?v=tnJpFrKdN94
Capitalism's Structural Crisis and the Global Revolt
https://www.youtube.com/watch?v=Nlc5QjCP-7w
Daha bunlar iyi gunleriniz demisti.
Onumuzdeki yilin ilk aylari diyor, ekonomi programimizin olumlu etkileri daha ileri goturulecek..! diyor.
Ekonomi programi goren varmi ? yok..!
Olumlu bir etki goren var mi ? oda yok..!
Salla tabi nasil olsa yiyen bir kesim var.
Şenol Babuşcu
@senolbabuscu
Bazı banka genel müdürlükleri şube müdürlerine talimat vererek bugünden itibaren kesinlikle faturasız kredi kullandırmamalarını istedi.
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Neden 7.25 olsun ki.Bence -15 filan yapalim.Daha önceki pozitif faizler ile girdiğimiz gunahlara kefaret olsun.O zaman oyum mevcut iktidara yoksa sana buna mi kaldi bu iş NAS var NAS.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Önce Ağustos ayında ithalat ve ihracat farkı daha da açılacak gözüküyor sonrada gelecek olan diğer aylarda.(Temmuz ayı 1.02 civarı kapanmıştı)
Bu akşam 0.99 lara kadar indi parite.
0.66 ya kadar yolu var zaman içinde Avrupa da her şey üst üste ters gitmeye başlar ise.
Doların aynı zamanda bir değer hedefide British Pound 1/1 eşitlik için.
Daha önce de yazdığım gibi şimdi 2000 yılına geri döndük...Hem yurtdışı ona çok benziyor hem dxy hemde bizim iç piyasa....Baskılanan şey max 1 yıl içinde patlar diye düşünüyorum....Patladığı zamanda 2001 i tekrar yaşamış olacağız....
Ben de uçak korkusu var Adana istanbul hep arabayla yolculuk.... arabada ufak ama yakıyor... buna benzer fişler bendede birikti..
Geçen 12 ay içinde 7 küsür 14 küsür ve 21 küsür litre /tl ödeyerek geldim...seviyorum ülkemi herkese nasip olmaz böyle faturalar ....adını(nikini) da o yüzden pisyedili01 mi koydun abi diye dalga geçiyorlar amcaoğulları 7,14,21 7 nin katlarıymış da. matrak adamlar .Bizim benzin yaş onların tuz kuru tabi,geçin dalganızı:).
y.t.d.
600-700 Km.de aşırı hız yapmam, yoksa 400-500 km.de de biter, bu benzini yakarım.:agla:
İroni yaparken altına not düşelim daha anlaşılır olur. Yoksa ülkede ironi yapmadan ironik yaşayan bir kitle var.
https://cdn.yenicaggazetesi.com.tr/n...0420279993.jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
En onemli aciklama bu idi bence.
Yani bazi kesimin adlandirdigi ve uyguladigi cin modeli veya guney kore modeli , Turkiye'de ise yaramayabilir. Deneyip , gorecegiz.
Mandaci bati kesimin ekonomik yonetim modelinin bizim ulkemizde ise yaramadigini ve ise yaramayacagini savunuyorlar.
Dogru mu anladim acaba ?
Ayrica cin modeli veya guney kore modeli dedikleri bu ekonomi yonetim tarzi normal Dunya sartlarinda Turkiye'de ise yarayacak olsa bile boyle kuresel capta calkantilarin oldugu bir donemde , ise yaramasi cok dusuk ihtimal degil mi ?
Sıkışınca çevir kazı yanmasın modeli uygulanır , en iyi iktisat modeli :oleyo:
Bunların yıllarca uyguladıkları yüksek faiz düşük kur sayesinde hava atıp durdular, şimdi de eksi faiz sabit kur ile yola devam etmek istiyorlar anlaşılan .....
2001 i tekrar yaşatacaklar kesin karar vermişler.....
Küresel ekonomi ve tabi ki bizim için 'bozulması gereken' bir ara oluşum/kavşak noktası. (Minik bir ihlalle)
O son ED yakınen takip edilmeli, bu formasyonun bozulması lazım, bir de buna yakın alternatif bir expanding flat senaryosu var şu an kusursuzca tam dönüş (B) noktasındayız o ihtimal de bir türlü bitmedi gitti oradaki (2) kısa kaldığı için...
Ham Petrol WTI
Yerine OANDA WTICOUSD CFD verisi (Yapı görünsün diye ters skala)
Burası böyleyse, X gelir, üzer, sadece bizi değil herkesi, bir tek sarı gacı sevinir bu işe...
Derlersek, üç ihtimal var, 1-2, 1-2 yaptık petrol düşecek ABD Suudlarla anlaştı falan filan bu ana senaryo, ikincisi yine aynı ama ikinci 1-2 civcivli yani bir expanding flat yapıp yürek hoplattıktan sonra devam edecek, üçüncüsü bu, Avrupa doğalgaz ve enerji sorunu yani Mortingen Şıtırase 10 numara...
E zaten iki ihtimal var, ya düşecek, ya çıkacak...Öyle değil işte, arada gelişen çok alakasız yapılar bize önden tüyo verecek...YTD
https://www.tradingview.com/x/bE0PLckq/
SPX
SPX ve SP500 CFD leri arasında yapısal farklar var daha önce söylemiştim, tabi birisi 24 saat devam ettiğinden onu takip etme eğilimi oluşuyor, bir de bende OANDA verisi olduğundan, o da biraz yönlendiriyor. Ama aslolan CASH ve spot piyasalara mutlaka bakılmalı.
SPX de yapı uzatan 3 yapısı, bunun da 3 ncü dalgası uzatan 5 yapısında...
Eğer şöyle bir kısa ve flat düzeltir de 5 i tamamlarsa, bu iş biter, dolayısıyla flat 4 ü (veya kompleks/üçgen) görmemiz lazım.
Bence FED aşırı balon oluşmasını engellemeye çalışıyor bir yandan da, sürekli düzeltme, sürekli fiyatlama demek, sürekli yeniden maliyetlenme v.s. Yoksa bu para arzında (hala küçülse de neredeyse olduğu gibi duruyor) piyasa neredeyse zirveye gidecek, son yapı çok inatçıydı çünkü.
Yani, bence 2024 e kadar zamanca genişleyen bir 'yukarı' yapının (daha üst sayımların 5 i olmasıyla da uyumlu) alt oluşumları bunlar, zamanca genişleme aynı zamanda her sene için %10 luk bir enflasyonist eritme de demek olacak, ki bittiğinde de, yine zamanca genişleyen bir flat karakterli kompleks dalga gelişirse (oldukça geniş) aynı enflasyonist eritme devam eder, bu şekilde çökmeden, batmadan, çıkmadan, her şey yerli yerine oturana kadar zaman kazanılır. (Kendi Küresel Ponzi topiğindeki ana beklenti yani; enflasyonla ya da enflasyon bazında realizasyon meselesi)
YTD
https://www.tradingview.com/x/MoU5iRAj/