yarın için küçük bi long denemesi..
yarında eksi olursa eklerim..
:drunk:
Printable View
yarın için küçük bi long denemesi..
yarında eksi olursa eklerim..
:drunk:
Topik aynı tas aynı hamam değişen 1 şey yok..
Hamam Tası Gümüşten Yeni Geldim O İşten...:halay:
https://www.youtube.com/watch?v=Z9jHYvN5Ims
Şşşşşşşşşşşiiiiiştttt YATAŞ...:thumbdown:
YTD
Bahçıvan(bofa) şoföre(A1), şoför(a1) aşçıya(info), aşçı(info) uşağa(HSBC), uşak(HSBC) hanıma(ky), hanım(ky) herkese. Gibi bir şey işte. Az para, sığ piyasa, çakıl taşı bile havuzu karıştırıyor....
Her sene ralli deyip düşüşü abartıyorlar bunu..son gün sadece bir atraksiyon kapanışı yapıyorlar yenı yılın ilk günü kaç kademe basıyor puştlar...örnek geçen sene Altın S1...yüzde 7 yukardan kapadı son dakika..Koç yavşağı hisseleri aselsan vs..bunlarda arada makasli kapatiyor..bu yıl dikkat edin bakalım ne yapacaklar..
Bizi ilgilendiren orta uzun elimizde olmaları..yakalarsam ne ala yok kısa vur kaç yapamadın altın altın dır elbet çıkacak zarar ettirmez
Yeni hisseler bakacağız 2024 inşaallah..fırsatlar bitmez
Asgari ücret 16-17 olursa kredi faizleri %70-80 leri bulursa ve de resesyon olursa, indir kepenkleri...
YTD
Ankaragücü başkanı reisin ilk milletvekilliğinde keçiörendeki evinin sahibi wski milletvekili ancak artık reiste koruyamsz bu adamı. Ankaragücü başkanı ve yerde tekme vuran 2 kişi derhal tutuklanmalı. Bu hafta hakemler maça çıkmamalı. Ankaragücüne en az 10 maç saha kapatma cezası ve puan silme cezası verilmeli.
Bu arada gümüş şu dakikalarda sakin akşam kapanışta biraz daha iyi olacak gibi ons olarak ....yarın altın gümüş ons göreceli artı bekliyorum.....çarşamba fed perşembe avrupa merkez bankası faiz kararı var..... fed kesin artırmayacak...onsu coşturup darbeyi öyle vuracaklar altın ve gümüşte bu gün ons gümüşte poz artırdım.....yarın ve çarşamba artışa bağlı olarak longları sıfırlarım.....yetişirsem viop 30 dan long açacam.....bakalım tahminim tutacak mı....
Yıl sonu geldiği için fonlar altın dahil..hisselerde karları almak icin satıyor satacak...yurt dışı dahil..her sene aynı terane
bilal bi gelsin..
bu dolarcıları fayız lobisini ... dıj mikrahları yerle yeksan edecek
inşaallah... :drunk:
% 55 faiz mi olur alüminyum süliktirat
bilgisi olmayanlar için
ben 1 diyordum... 1,5 trilyon dolar olmuş
sizce TÜRKİYE ekonomisi 1,5 trilyon dolar borcu kaldırabilir mi ?
bedevi teminat kabul eder mi ?
toprak alıyorlar ve su kaynaklarımızın kullanım haklarını alıyorlar
KIZILIRMAK... SİVASTAN, BAFRAYA... 150 SENE... ver gitsin.. istikrar sürsün
Enflasyonu düşürme tedbirleri acı reçete gerektirir.
Seçimlerden sonra göreceğiz alınacak tedbirleri..
Asgari ücret zammı 1 senelik olacak, 2024 senesi içinde tekrar artış yapılmayacak şerhi koyacaklar,sanıyorum.(bence1)
Ücretler sabit,döviz serbest kalmalı ki ihracat artsın...ithalat azalsın...(bence2)
YTD
hükümet sistemde bi sıkıntı var dayı .. meclis yok ... açıklamalar tek elden. kopyala yapıştır hergün oku aynı metni.
bu metinle bırak bir tane tankı durdurmayı.... sıkılan bir mermiye bile engel olamadı :drunk:
israael 2 aydır filistini vuruyorda vuruyor...
Kadın Bilal e anlatır gibi detaylı tablo yapmış..
Umarım sabah gene düşüş olursa hani yabancı nerede şeklinde üst finansal okuryazarlık yorumlar olmaz.
Yabancı tablodan da görüldüğü gibi yeni gelmeye başladı. Yukarıdan da satarlar zamanı gelince....Seçim zamanı alıp yukarıdan vermişlerdi. Gene aynısını bekliyorum...Acele etmeden alıyorlar.. Bu arada enerjileri de toplamaya başlamışlar...Takaslarına bakan görecektir.
https://x.com/zeynepxaktas/status/17...267851019?s=20
e507 yazmıştı bi ara.
Bankalarda çekilebilir döviz tevdiat hesabı 5 milyar usd civarı..
Kalanı swaplar, petrol, telefon, araba, yol kredisi, makina alımı, hammade, hayvan ithalatı, fıstık, ceviz, ayçiçek yağı VS. Yenmiş, harcanmış, bitmiş..
Ama banka hesapta böyle bir paranın yatırıldığını inkar etmiyor.. [emoji846]
Google ye sordum...
2023 aralık türkiye'nin toplam dış borcu ne kadar?
Türkiye Brüt Dış Borç Stoku 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla 475,8 milyar ABD Doları olarak gerçekleşmiş olup stokun milli gelire oranı ise yüzde 46,5 olmuştur.29 Eyl 2023
Google ye sordum...
Türkiyenin dış borcu ne kadar?
Türkiye Brüt Dış Borç Stoku, 31 Mart 2023 tarihi itibarıyla 475,7 milyar ABD Doları olarak gerçekleşmiş olup stokun milli gelire oranı ise yüzde 49,0 olmuştur. Aynı tarihte, Türkiye Net Dış Borç Stoku ise 255 milyar ABD Doları olarak gerçekleşmiş olup stokun milli gelire oranı yüzde 26,3 olmuştur.27 Haz 2023
Kontrolmatik in iş kolu çok zengin. Enerji sektörüne de dahil.
Ama ben o şirketi sıkıntılı görüyorum.
Borç çok yüksek ve patron da hisse satışı yapıyor..Hisse satışı şirketi baskılar. Zaten Astor daki net yabancı alımı onda bu kadar yoğun değil..
Enerjiler de ideal FK yok. Malum trent sektör ve şişirdikçe şişirdiler. Ama çok da satış yediler..
Ortalama 25-30 FK lar o sektörde normal şu an.
Yabancı tanımını, tekrar tanımlamak şart.
Zeynep hanımın yazdıkları yanıltıcı..
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nasıl tanımlamak lazım mesela :)
Teb,Ak,Hsbc satarken bak yabancı gidiyor diyorduk burada.
Şimdi alınca mı yabancı olmadı..
Yani kazan doğuyor ama ölmüyor mu :)
İlaveten bu rakamları resmi olarak haftalık yayınlıyorlar.
Zeynep hanım kendisi yorumlamıyor.....
Ama siz yokkk inanmam derseniz biz birşey diyemeyiz tabi..
Uğur emek yazmıştı bi ara
157 milyar usd, tahmin edilen..
Borçlarda gözükmeyen, ileri vadeli taahütler..
Yabancı aracı kurumlardan veya yurt dışı yatırım hesabım olan bankadan, tr hisselerine alış giriyorum..
Türk oğlu Türke yabancı muamelesi bize has, yakışır.. SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
borç, yerli,yabancı,bilal,şimşek... fk, kontrolmatik
https://www.youtube.com/watch?v=c_5rs-nF_aQ
ben kaçar :kahkah:
Mahfi hoca 2023 mart ayında yayınlamış..
https://www.mahfiegilmez.com/2023/03...reksinimi.html
Deniz43 hoca her gün yayınlıyor..:)
YTD
Bıyıklı çıkarken has be has yabancı cikiyor oluyor, girerken bu yabancı değil bıyıklı. Saçma bir tartışma. Adam parasını yurtdışına çıkarıyorsa geleceğe o an güvenmedigi içindir. Tekrar giriyorsa da kısa orta uzun vade şu an bilemeyiz ama kafasında belli şartlar ve vade ile güvenmeye başlamış demektir.
Yayınlanan, ortalama 1 yıllık usd ihtiyacı.
O da karşılanmış gözüküyor.
Sene sonuna geldiğimize göre....!
bu viop mafya ailesi gibi giriş serbest çıkış yok...
hafta sonu yazdıgım emirlerden sise gelmiş kapanısta...
tam bıraktım diyorum içine çekiyor...
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...25bb65-oLs55Nr
Gerçi ben pek anlamam sn nohut ağabeyim.
Böyle büyük rakamlar benim hem gözümü yorar ,hem boyumu aşar.
Yorumlayacak bilgim de yok.
İyi geceler.
Saygılar