sn JAKO biraz ara verin...dinlenin.sizin kesin-emin ifadelerinizi bazılarını etkilemiş olabilir.
şöyle 3-5 ay tatil yapın..bir daha ralli derseniz 1100 altına gideriz diye endişeleniyorum.
Printable View
Bence Sn Jakoya haksizlik etmeyelim Sn Abka
Cuma MB başkanının alınacağını ve sert düşüş olacağını kim tahmin eder.
Kişisel olarak hisse nette yazı yazmasını devamlı beklediğim 2-3 kişiden biri kendileri.
Zaman analizleri ise çok yapılan bir şey değil.
Bunu iyi yapıyor Sn jako
Ayrıca bunlar bir tahmin
Bunu yazmama gerek yok sanırım
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
yapılan tekniğin içinde her haber vardır ve öyle kabul edilir.teknik önden haber arkadan gelir söylemi bu mantık üzerine kuruludur.
-kesin ifadeler burada zihinleri etkiler.bu nettir .bundan kaçınmak lazım.
-hasar tesbiti ve nerede yanıldığına dair düşünme için ben her zaman arada bir kenara çekilirim.
Geçenlerde yabancı bir analist: "Gelişen piyasalarda öngörüde bulunmak çok zor Türkiye de ise imkansız" demişti. FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn. ABKA,
Ben yorum yapmıyorum, hesap yapıyorum.
Kişisel yorum yapmıyorum.
Baştan sona yeniden okuyun, ya da forumda bir özellik var, kullanıcı engelleme özelliği, bunu kullanın.
İki dolar analizi var son iki analiz ikisine de bakın, bunlar yorum değil emek verilmiş hesaplama bir grafiğin beş dakikada şekillendiğini düşünüyor olabilirsiniz.
Bu hesaplama o kadar değil.
Geçenlerde Kütahya'ya bacanağımın yanına ziyarete gitmiştim. Başlığa analiz göndermek için de bilgisayarımı yanıma aldım. Cuma günü idi yani haftalık kapanış olmuştu. Çalışmaya başladım. İşim uzun sürüyordu. Bacanağım sabırla beni izlemeye devam etti ve dedi ki bu işin sonu nereye varacak çok merak ediyorum. Yaklaşık 2,5 saatlik tarama ve puanlamalardan sonra ortaya tek sayfalık bir excel raporu geldi. O da başlığa göndermek için.
Diyeceğim o ki Sayın JAKO'nun ne yaptığını tahmin bile edemeyiz. O grafiğin altında yatan saatlerce emek olduğuna inanıyorum. Çünkü ben de her gün bir sayfalık excel tablosu için yaklaşık 1,5 saat harcıyorum. Hafta sonları ve ay sonları kapanışlarını söylemiyorum bile.
Çok değil, birazcık saygı...
Sn Jako,
Belki 5-6 yıldır takip ederim sizi belki daha uzun süredir. Bana katkısı olmazsa bunu her gün yapmazdım. Mutlaka her gün yoklarım ve analizlere katılmam şart değil ama bana ciddi bir perspektif verir- datayla bezenmiş- istatistik biriminin çıktılarını içeren kıymetli çalışmalardır- tabiki bir başkasının doğal bakışını içerir- çok doğal. Aynı grafiğe bakıp herkesin başka şey görmesi gibi. Özetle çabalarınız- ama sadece çaba değil harika hesaplama ve analizleri büyük bir doğrulukla içeren çabalarınız çok kıymetli. Kırk fırın ekmek yemem lazım yapabilmek için. teşekkürler.
Dostum senin başlığını gördükten sonra ben de zaman çalışmaya başlamıştım... Oldukça zahmetli oluyor benim için. Şimdiye kadar zamansal çalışmalarımdan yüksek verim aldım. Bunun için geçte olsa sana teşekkür ederim. Takip etmeye devam ediyorum. Sevgiyle kalın.
bu forumda Jako'ya haksızlık etmemek lazım, beğenirsiniz beğenmezsiniz onun bir sistemi var, her zaman nokta atacak diye bir şey yok, ben zaman zaman bazı tahminlerine katılmamakla birlikte kendi içinde çok tutarlı ve disiplinli bir sitemi olan biri olarak görüyorum kendisini.
evet iyi niyetle emek verilmiş çalışılmış .bilgisini bizlerle paylaşmış .değerli arkadaşlara saygı ve anlayış .lütfen .jako beyi ve bjk collina beyi her zaman takdirle beğenerek izliyorum .bu değerli arkadaşalra destek verelim ..yarın ne olacağını YARADAN ALLAH TAN BAŞKASI BİLEMEZ ..
Kavcıoğlu: enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar politika faizini gerçekleşen ve beklenen enflasyonun üzerinde oluşturmaya devam edeceklerini belirtti.
Şimdi bir kişide Neden Merkez Bankası Başkanın değiştiğini açıklasın. Hiçbir mantığı olmayan, bu millete 600 Milyardan fazla bedel ödeten saçma sapan bir görevden alma...
Endeksin bir yere gittiği uçtuğu ya da uçurumdan atladığı yok. KY'nin hisleri uçurumdan atlıyor, hafızası da bir günlük.
Matriks raporlarını paylaşmaya izin vermediği için görseli eklemiyorum ama şunu yapabilirsiniz, büyük senetlerin takas dökümünü iki tarih aralığında inceleyebilirsiniz. "satmışlar, maldan çıkmışlar, bize yığmışlar, bize itelemişler" sonucu verecek bir takas değişimi yok.
En büyük takası taşıyanlar yerlerindeler taş gibi ve yükselişlerde kazanıyorlar düşüşlerde zarar ediyorlar hep aynı yerlerinde duruyorlar.
Senin takasın yüzde birini görmemiş pozisyonun var büyük taşıyıcının yüzde elli üzerinde pozisyonu var tek senin ciyak sesin çıkıyorsa, tuşa basarken sorumluluğun kendine ait olduğu bilincini taşımıyorsun demektir.
şimdiki durumda günlükçüye para koklatmayan bir sistemi oturttular, piyasa cömert değil, giderek de işler zorlaşıyor, promosyon dönemi bitti, o başlardaydı.
Unutma ki sen aslan değil kekliksin bu ovada ve kene peşindesin, bir avcı vurana kadar yaşarsın, yaşamayı öğrenince de ömrün boyunca kene yersin.
Endeksin dolar grafiği bu ve uçmuş bir piyasada değiliz, dipten gelen bir piyasadayız.
https://i.ibb.co/LtRck5D/endesindolargrafigi.jpg
Jako bey;her analiz her tahmin tutacak diye bir şey sözkonusu olamaz.Emeklerin için çok teşekkür ediyorum.
Dji grafiği için çok kisada olsa ( anlamıyorum grafikten:( bir açıklama rica edebilir miyim?Çok teşekkür ederim.YTD
Sayın jako;mesajınızı yeni gördüm.Çok teşekkür ediyorum,sağolunuz.YTD
https://www.tradingview.com/x/VSMfh7TX/
Yeşil trend değeri 31.700 civarına denk gelmekte.
33.479 üzerinde gri renkli 33.727 lik önemli direnç mevcut.
Sn jako
Turkcell ile ilgili zaman analizi yaparmısınız.
Şimdiden teşekkürler
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu gönderimi 20 mart günü yazmışım. Kara Pazartesi gününden iki gün önce.
15 nisan gününe kadar piyasa sisli puslu oynak yani volatil dedikleri dalgalı bir piyasa.
Bu tarihi şimdi bir ay uzatmak eğilimindeyim, mayıs ortasına kadar olabilir.
Piyasa stabil duruma gelene kadar zaman analizi yapmak imkansıza yakın.
Buna TCELL de dahil.
Yeni halka arzlar ilk çeyrek bilanço hareketinin enerjisinden yiyor. Yabancı satışı da yük getirdi. Bitkinliğimiz bundan.
28 nisan günü volatilite, oynaklık biter. mayıs ayında hesaplanabilir bir endeks grafiğimiz olur diye tahmin ediyorum.
Önümüzdeki bir haftalık süreç dolar için önemli.
Doların hareketi endeksi de doğrudan etkiliyor.
Mayısın ikinci haftasına kadar hisse senedi piyasasına uğramam.
https://pbs.twimg.com/media/EyucBcWW...jpg&name=large
Sayın jako bu sıra neden hep ters te kalıyor . Uğramam dediği piyasa dun show yaptı.
SM-A515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
jako reis srmenaj oldu yada 2 gün gecikmeli çökş olacak bugünden ıtıbaren...
Ya hafızanız günübirlik, ya da yazılanları okumuyorsunuz.
Ben yorum yapmıyorum, hesaplama yapıyorum.
Oynak, volatil piyasadayız dedim, hala oynak piyasadayız, hesaplanabilir bir ilerleyiş yok önümde.
Onun için de hesaplanabilir bir trend yapısının oluşmasını bekliyorum.
Şimdiki durumda, düzeltme dalgalarının vasfı şudur, budur, taban oluşumudur, dipdir, dipten dönüştür dersem bu yine yorum olur, hesap olmaz.
Sürmenaj olan ben değilim, teşhisi koyandır.
Yapacağım her yorum, yorumdur sallama çaydır. Yorum yapmıyorum.
Günübirlik trende göre değil orta ve uzun vadeye göre hesaplanabilir bir ilerleyiş görünce başlarım.
Son bir yıl içinde, 52+ haftalık süreçte, onlarca pay senedi %1000'in üzerinde prim yaptı.
https://i.ibb.co/J56H2F9/biry-l.jpg
"Kredili mal" konusuna aracı kurum üzerinden değil bankadan kullanılan teminatı "hisse senedi" olmayan kredilerle alınan pay senetleri girmez. Cebren kimse size satış yaptıramaz. Dipte yapacağınız satışlar batırır. Bir liraya düşen fiyat bir yıl sonra yirmi liraya da çıkabilir. Bunu bilerek bu piyasaya giriliyor. Temel verilerine güvenmediğiniz, içinize sinmeyen, beklerken uyku kaçırmayan seçimler yapın rahat edin.
Disiplin anlık bir değişken değildir.
Kara pazartesi gününden önce oynak bir piyasadayız diye yazdım. Bir günlük yükseliş sizi bozuyor. İklim değişti sanıyorsunuz.
İklim mevsimseldir. Hala oynaklık mevsimindeyiz.
Dünyanın en büyük varlık yönetim kuruluşu olan ve portföyünde 8,67 trilyon dolarlık varlık bulunan Blackrock, stratejik görünümde hisse senetleri için "ağırlık artır" pozisyonunu koruduğunu kaydetti
12 nisan haftası dolarda yükseliş borsada düşüş.... Marj %10+. sn jako bu ne demek acaba???marj yuzde 10 nedemek???sanırım sürmenaj demek bile hafif kalır..size güvenip endexte şort açan battı şuan...siz tam üstad olmuşssunuz tebrikler diyorum...
Kendi kararlarını kendin vereceksin.
%100 başarıya inanmayacaksın.
Kendi disiplinini kurmadıysan oluşturacaksın.
Vadeli işlem piyasasının, varant piyasasının kumar olduğuna inanıyorum. Uzun vadeli pozisyona imkan vermeyen, yatırımcı olmaya imkan vermeyen, sadece oyuncu olma imkanı olan işlere giren ne yaptığını bilir.
Hisse (pay) senedi piyasası uzun vadeli yatırımcı olma imkanı veren bir piyasa, beş sene bekler yine paranı kazanabilirsin. Bir ay sonrası olmayan piyasa, kumar piyasası. Kumar masası. Kumar masasından kim parayla kalkmış?