4-6 diceksin.arada çok fark var bunu sende çok iyi biliyorsun.Ocak sonu bekleyenler var bende ısrarla mart diyorum.2 yi patron bile sohbette dile getiremez net mi?
Printable View
Bunlara bende düşüncelerimi yazarsam sen bu gece derin düşüncelere dalarsın.Ha o gün gelsin gerekli yerler bilecek zaten fikirlerimi.O arazinin SOKE ye faydasını bekleyeceğine önce sahip olana faydasını beklemelisin.Eninde sonunda tabii ki faydası olacak.Hele hiç dikkate almadığın bir olay var bu birleşme hangi çatı altında olur?Birinin sermayesi 80 mln diğeri 260 mln.Bir diğer konu birleşmenin olacağı zaman ki emin ol bunu şu an olacak olsa da istemezler çünkü değerleme raporları gelecekken BTCIM in 160 mln dolardan işlem görüyor olması tamamen çılgınlıktır.BSOKE zaten incik cıncık herşeyini açıkladı BTCIM de neler var neler herkesin şaşıp kalacağı.Bu konularda çok yanlış adamı sınava tabii tutuyorsunuz.Şimdi herkese iyi geceler dilerim.
AKALT-AKSGY AKSGY-SAFGY birleşmelerinde arşivleri bul aç bak bakalım oralarda neler yazmışım neler olmuş.
Sn. Zdx&Lunar Soul, üslup doğru olduktan sonra her soruyu cevaplandırmaktan keyif alırım. Uzun süren bir iş toplantısında olduğum için yazınızı okudum ama yanıt vermek şimdi mümkün oldu.
Verdiğiniz örnek benim size sorduğum "kaçtan satayım?" Sorusuna hiç denk düşmemiş. Tekrar hatırlatayım. Ben size o soruyu bu forumda senetin geleceğine ilişkin yorum yaptığınız ve ahkam kestiğiniz için bir bildiğiniz vardır diye sormuştum. Neyse. Cevap verip vermemek sizin bileceğiniz iş.
Sizin örneğinizle benim sorum arasında bir benzerlik olmadığı için yanıt vermem zor. Ama eğer yazdığınız kurguya illa bir yanıt istiyorsanız o halde bile size olumsuz bir düşünce beslemezdim. Bu da benim insanlara yaklaşım tarzım diyelim.
Bir de aynı cevap içinde bir bana bir de tahtadaki birilerine mesaj verme çabasından sıyrılın lütfen. Ben sıradan bir KYyim.
Son olarak madem siz yazdınız ben de bir kez daha fikrinizi sorayım. 4~6 ay sonra dermişsiniz ya hani. O sürenin sonunda BSÖKE için hakettiği yer bugünle kıyaslarsak olumlu mu sizce? Dikkat Batıçim i sormuyorum :)
İyi geceler
yeni üretim tesisi batısöke çimento a.ş ye aittir ,borsa kodu bsoke dir....
yatırım tavsiyesi değildir..
https://m.sondakika.com/haber/haber-...nligi-suruyor/
Yatırım işi ciddi bir iştir gerçeklere göre hareket etmek gerekir,Batısöke'nin kendisi bile 8,5 usd den Batıçim hisselerine yatırım yapmış siz daha neyi savunuyorsunuz,Patron Tufan Ünal bey ne demiş o zaman "ne kadar karlı bir yatırım yaptığımızı 5 yıl sonra göreceksiniz" demiş,ben Tufan beyi dinlerim 8,5 usd ne eder bugün 8,5*3,55=30 lira kar edecez demiş adam aradan 11 yıl geçmiş yani 40-50 olur artık,ha bu arada Batıçim 50 olursa Batısöke'de 100 milyon dan fazla finansal kar yazar sizede faydası olur,bu kıyağımıda unutmayın,arsa demişsiniz birde Bornovada'ki 1000 dönüm arsa kimin acaba?Söke'ye ancak hissesi oranında faydası olur.
Söke ile Batıçim sizin iddaa ettiğiniz kadar ayrı şirketler değil anlatmak istediğim burada,Söke'nin ederini en çok savunanlardan biriside benimdir Söke en az 4 lira eder mevcut durumda Batıçimde en az 40 lira,şu anki seviyeler iki şirket içinde mantık dışı benim savunduğum bu,aramızdaki fark ise Batısöke'nin Batıçim prim yapmadan yükselebileceği iddaası buna kimse inanmaz sizi kim inandırdı bilmiyorum ama ona dikkat edin kimse hatta patron bile olsa! sonra güvendiğiniz dağlara kar yağmasın.
Baticim kolay kolay kalkmaz halka açık paylar toplu..kakdircak babayiğit okadar lot kucağıma gelirse alıp kime satarım derdinde...o tahtayı kaldırmak için icazet almalı sahiplerden
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Malın asıl toplu olduğu yer sökedir,Tarman'la yönetimden başka oyuncumu var Söke'de,Batıda kim satacak Sanko'mu? Yönetimmi? Yoksa bizmi? Batıda kimse mal vermez,bu arada Batıçimin gitmesine icazet vermeyenler Sökede 1,64 sonrasına asla icazet vermez anlatmak istediğimde o zaten,acaba neden bir düşünün bakalım???
Sen şimdi 1.64 üstü olmaz diyorsun..bende teknik 1.72 zorlar diyorum....
https://i.hizliresim.com/Ay6Z4r.png
Yukarıdaki alıntıda Yazdıklarınız doğru değil düzeltiniz..!!
YTD
Valla tahtayı yapan ben değilim sizmişsiniz herhalde onuda siz bilirsiniz :),ben Batıçim'siz daha fazlası kalıcı olmaz diyorum hadi batıçim gitmeden götürecek varsa götürsün bizde görelim nasıl oluyor,bu arada daha fazla eliniz açık oynamayın isterseniz malum topic herkese açık :),benden bu kadar size bol şanslar.
Tebrikler İkigözüm kaç gündür bekliyorum fark eden olacakmı diye siz farkettiniz sonunda,eee mal kucakta olunca hesapda sermaye üzerinden değilde halka açık kısım üzerinden oluyor,ama şunuda belirtmeden geçmiyeyim hem batısöke hemde batıçim de gerçek defter değeri bilançoda görünenin çok üzerindedir,bu iki şirket gayrimenkul zengini iki şirkettir ve sahip oldukları varlıklar bilançolarında gerçek değerinin çok altında görünmektedir,yani özsermaye gizli kalmaktadır ama yinede hesabı doğru yapmak gerekir.
Minareyi çalan iyi saklamış.. bizim günahımız Ne?
Batısöke nin Bedelli sermaye artışı ile tüm alacak-borç-stok kalemleri aynı kalırsa hisse dd.1.45 cıvarı olacaktır.(değişkenler farklılık gösterecektir)
Evet Batıçimin arazileri değerlidir fakat Batıçim hemen taşınmaz,çimento fabrikası ha dediğin zaman bozulmaz.(işletme yatırım değeri arazi değerine yakındır sanıyorum)
Zannımca Batısöke çavdır'ın kiraya verilmesi ile bölgede rakipleri tarafından boğuldu rekabet edemedi,maliyeti düşürmek için çıkışı yatırımda buldular ama döviz ve borçlanma zamanlaması biraz yanlış oldu gibi.(bence)
B.Sökede Yeni yatırımlar Hayırlısı olsun diyeyim.Yatırım yapıldığına göre kısa vadede arazinin değeride pek anlam kazanmıyor.(fabirakalar dışında atıl kalan arazileri varsa bilemiyorum)
YTD
Sayın İki Gözüm burada ben faktörünü dikkate almıyorsun kırıldım doğrusu hala arsa şu bu beni bilirsin bu konularda dersimi çok iyi çalışırım.
Sayın Ali Sami Yen o yazım sorduğunuz soruya cevap değil zaten.Ama içeriğini çok iyi düşünmeniz gereken bir yazı.Her iki şirketinde ederinin yüksekler olduğunu düşünmesem buralarda ne işim var.BSOKE özelinde 1,67 geçmesi lazım en kısa sürede geçerse orta uzun vadeli pozisyonlar daha getirili olur.Siz siz olun zaman ve fiyat verenlere dikkat edin.
Ben sadece şunu diyorum.Bu iki şirket eğer hareket ederken birbirinden eğer ayrılacaksa bu ayrışma BTCIM tarafında olur.Aksini iddia edecek olan bu resimde veri bile ortaya koyamaz.Herşeyi geçtim BTCIM de kapı gibi bedelsiz potansiyeli var.Ama doğrudur ortada mal yok olmaz da.Şimdi bekleyeceğiz göreceğiz.
Mesela bakalım tesis kaç ayda açılacak ne olacak falan.Çok bile yazdım buralarda.
Dostum o düzeltme burada sana bana düşmez ben bilerek düzeltmedim.Zira burada bizden çok önce o yanlışa uyanması gerekenler var.Bir de yapılan yatırımın parasını veren ceremesini çeken BTCIM yanlış anlama künyesinde BSOKE yazıyormuş.Acaba BSOKE nin künyesinde ne yazıyor.:):):)
Üstat size sözüm yok.yanlışım varsa özür dilerim.
Kebir adlı vatandaş yanlış paylaşımda bulunmuş sizinde gözünüzden nasıl olduysa kaçmış.kendisine düzeltme yapması için uyarıda bulundum.
Ayrıca hisseyi kötülemedim gerçekleri yazdım.(borçlarından söz etmedim)
YTD
http://www.hurriyet.com.tr/demirtast...rkezi-40540387
Bakın bakalım bu bahsedilen lokasyon nerenin karşısı.
Anladığım kadarı ile kişisel görüşüm 2 yıl beklersem iyi kar ederim gibi.
Demirtaş sallamış yine.
Tepecik'e ilk gıda çarşısı yapıldı 1976 li yıllarda rahmetli Cahit GÖNLÜBOL kooparatif kurucularındandır.
Yine Tepecik'e hırdavatçılar çarşısını kooparatif olarak 1979 lu yıllarda Rahmetli Adnan KÜÇÜKCAN-Fuat ÖZKABAN öncü oldular.
Demirtaş henüz boya dükkanı işletiryordu.(batı boya).daha sonra Yenişehir batı iş merkezi yapılışında etkili oldu-İzmirde İTO kenti kooparatif olarak yaptı yanınada sıra selvileri becerdi.
İto kentte senelerdir dikiş tutmadı.
Ayrıca bu haberin B.söke ile ne alakası var anlayamadım?
Hedef 3,13.saygilar.ytd
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Onu da buradaki değerli arkadaşlar açıklar.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f93e72ed8b.jpg
Alis tarafı itana ile döşemiş...bu gider kime tahta yapıcı?
Benim hedefim bu yani. Bı abimizin sözüyle aldık. Yüklü para bağladı. hiç takibimde olmadığı halde aldım . Umarım kendi düşen ağlamaz lafına uygun bir duruma dusmem.
Bütün ortamlarıma hayırlı bol kazançlar dilerim.
Birde sormak istediğim birşey var. Şirketin başka yatırımı olacak mi yoksa 2013 2017 arası yatırımlar son mu buldu.toplam 1 milyar civarında yatırım yapmış bir şirketten bahsediyoruz.bu yatırımın ne kadarı karşılandı ne kadarı borclanildi. bilgilendirirseniz sevinirim
se
ben yanlışım varsa düzeltirim sorun yok
https://www.paragaranti.com/borsa-sirket-BSOKE
burda şirketin bilgileri var özsermayesini dolaşımdaki hisse adedine böler bulursunuz gözterdiğiniz tabloda hiçbi fark yok kesirat küsürat dışında temelde 194 milyonu 65 milyona böleceksiniz sonuç ortada..altta gördüğünüz piyasa değeri bölü defter değeri ,konula alakası yok ,0,75 dolar değeridir oda kurla çarpılınca bizim sonucu tasdik eder ..sorun yok yanidaha doğrusu şöyle diyeyim ordaki 0,75 in ne anlama geldiğini ancak dolar değeri olduğu açıklar ,başka bi açıklaması yok bildiğim kadarıyla ben normal formülü uyguladım özsermayeyi dolaşımdaki hisse adedine böldüm,ama 0,75 sizin açıklayabileceğiniz bir formül varsa onuda dinlemek isterim
Sakın o 0,75 öz sermaye / ödenmiş sermaye 194/260 olmasın.O tablo matriks detay bilgileri ekranı büyük olasılık.Orada dolar olarak hiçbir şey yok.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6228cefc7d.jpg
https://i.hizliresim.com/g9V8yL.png
sn Kebir verdiğiniz link garanti para yanlış hesaplamalar yapmış.(sermaye 26 milyar tl yazılmış)
doğrusu özsermaye/sermaye. yani 194.198.143/260.000.000= 0.746915(yuvarlama ile 0.75)
YTD
pd/dd yani piyasa değeri/defter değeri 2,16 olanda. işlem fiyatı/0,75 tir. o da bugün itibari ile 1,59/0,75= 2,13 eder.
evt yani ne bulduk defter değerini ?
Güncelde 0.75 defter değeri.
Batısöke nin Bedelli sermaye artışı ile tüm alacak-borç-stok kalemleri aynı kalırsa hisse defter değeri 1.45 cıvarı olacaktır.(değişkenler farklılık gösterecektir)
Güncelde piyasa değeri - defter değerinin 2.13 katında işlem görüyor(0.75 e göre)2.13X0.75= 1.59
Bilanço yayınlanınca tam olarak göreceğiz 1.45 defter değerine göre 1.09 piyasa defter değerinden işlem görecek 1.09X1.45 =1.59