Araştırma yaparken Ümit Fırat ın yaklaşık 1,5 ay önce Boğaziçi Üniversitesi nin ivd konusunda düzenlediği bir organizasyona katıldığını gördüm. Kendisinin A1 yaşam konusunda bilgi verdiği ve ivd konusunda genel bir çerçeve çizdiği 27:35-31:20 arasını dinlemenizi tavsiye ederim.
https://www.youtube.com/watch?v=0Hmb3aOSopc
Bütün kaydı dinlemeniz daha iyi olur tabi, sektör hakkında faydalı bilgiler veriliyor. Ümit Fırat kısaca şunları söylüyor:
A1 yaşam bilimlerini ben kurdum ve rta yatırımcı olarak A1 yaşama ortak oldu
Firmayı pandemiden hemen önce kurduk, pandemiyle birlikte kendimizi hiç hayal etmeyeceğimiz bir ekosistemin içinde bulduk, büyük ticaret hacmine ulaştık, bu duruma adapte olmak zor oldu
Ivd konusunun Türkiye de geliştirilmesini kendime misyon edindim. Kümelerde, birliklerde, ortak hareket edilen işlerde yer almaya çalışıyorum
Türkiye ivd alanında bir unicorn çok rahat çıkarabilir. Ülkemizde büyük firma olmaya aday firmalar var
A1 yaşamı büyüttük bir yere getirdik
Kişisel yatırım yaptığım bir firmam var. Yeni start-up ların izlendiği yerlere (Boğaziçi teknoloji transfer ofisi veya teknopark gibi) ilgim var. Ivd alanında gelecek gördüğüm yeni start-up larla nasıl ortaklık kurabilirim, kiminle nasıl işbirliği yapabilirim bunları araştırıyorum. Yeni inovatif fikirlere sahip yurtiçi yurtdışı startup lar ilgi alanıma giriyor.
Söyledikleri özetle bu şekilde.