Sayfa 32/505 İlkİlk ... 2230313233344282132 ... SonSon
Arama sonucu : 4036 madde; 249 - 256 arası.

Konu: RTALB - RTA Laboratuarları

1.  Alıntı Originally Posted by külyutar Yazıyı Oku
    Variantların tespiti için Siemens"in çalışma ortaklığı anlaşması yaptığı 73 laboratuvardan biri oldu A1 life.

Hangi ülkede varsa variant, onu inceleyip siemense bildirecek, Siemens de o virüse gire tüm laboratuvarlar ile bağlantı kurup, tespit edilme metodunu paylaşıp, birlikte kit geliştirecek. Mevzu teşhis etmek üzere..

Extra durum ise, ilk kiti gelistirenden alıp tüm laboratuvarlara satmak , 73 ülke...

Patent hakkı v.s , icad edende olmak suretiyle

Anlaşmanın içeriği bu
    Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bu bilgilerin kaynağını paylaşabilir misiniz?

Açık kaynaklarda bu bilgilerin olduğunu sanmıyorum. Anlaşmanın içeriğini Siemens ten alabileceğinizi zannetmiyorum, bu durumda geriye tek seçenek kalıyor. Bu bilgileri rta veya a1 yaşamdan mı aldınız?

Siemens in 73 laboratuvarla çalışma ortaklığı anlaşması yaptığını söylüyorsunuz. Siemens in tweet lerini geriye doğru inceledim. A1 yaşam dışında varyant tespiti konusunda ortaklık yaptığı başka bir firma veya laboratuvardan hiç bahsetmemiş Siemens.

Bu durumda, Siemens eğer dediğiniz gibi gerçekten 73 laboratuvar ile çalışıyorsa neden sadece A1 yaşamdan bahsedip onunla kurduğu işbirliğinden bahsediyor. A1 yaşamı diğerlerinden ayıran nedir?

Sorularımı cevaplayarak bizi aydınlatırsanız memnun olurum.

2. Araştırma yaparken Ümit Fırat ın yaklaşık 1,5 ay önce Boğaziçi Üniversitesi nin ivd konusunda düzenlediği bir organizasyona katıldığını gördüm. Kendisinin A1 yaşam konusunda bilgi verdiği ve ivd konusunda genel bir çerçeve çizdiği 27:35-31:20 arasını dinlemenizi tavsiye ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=0Hmb3aOSopc

Bütün kaydı dinlemeniz daha iyi olur tabi, sektör hakkında faydalı bilgiler veriliyor. Ümit Fırat kısaca şunları söylüyor:

A1 yaşam bilimlerini ben kurdum ve rta yatırımcı olarak A1 yaşama ortak oldu

Firmayı pandemiden hemen önce kurduk, pandemiyle birlikte kendimizi hiç hayal etmeyeceğimiz bir ekosistemin içinde bulduk, büyük ticaret hacmine ulaştık, bu duruma adapte olmak zor oldu

Ivd konusunun Türkiye de geliştirilmesini kendime misyon edindim. Kümelerde, birliklerde, ortak hareket edilen işlerde yer almaya çalışıyorum

Türkiye ivd alanında bir unicorn çok rahat çıkarabilir. Ülkemizde büyük firma olmaya aday firmalar var

A1 yaşamı büyüttük bir yere getirdik

Kişisel yatırım yaptığım bir firmam var. Yeni start-up ların izlendiği yerlere (Boğaziçi teknoloji transfer ofisi veya teknopark gibi) ilgim var. Ivd alanında gelecek gördüğüm yeni start-up larla nasıl ortaklık kurabilirim, kiminle nasıl işbirliği yapabilirim bunları araştırıyorum. Yeni inovatif fikirlere sahip yurtiçi yurtdışı startup lar ilgi alanıma giriyor.

Söyledikleri özetle bu şekilde.

3. Geçenlerde DMO anlaşmasının süreli mi yoksa miktar bazlı mı olduğu tartışmasında süreli olduğunu söylemişti. 2 aydan fazladır sipariş (yatırımcı ilişkilerinden teyit ettiğimi hemen geride yazmıştım) alınmadığına göre şimdi anlaşılıyor ki miktar bazlı bir anlaşmaymış. Zaten Eylül ayında patır kütür yapılan teslimattan da anlaşılmıştı. De bu çocuk yıl sonunu işaret edince bir ümit kalmıştı içimizde ha bugün ha yarın KAP gelir diye.

Şunu demek istiyorum. Bildik bilmedik, yalan yanlış şeyler yazarak insanları gereğinden fazla beklentiye sokmayın. Kimseye bir faydası yok bunların. Gerçeklerin bir süre sonra ortaya çıkma gibi kötü bir huyu vardır, sadece saygınlığına zarar verirsin. Bende saygınlığın var mı dersen "0" yazıyla sıfır. Öylesine, çoğunlukla da gülmek için okuyorum.

*

Ümit Fırat'a gelince...Anlaşıldığı kadarıyla adam gayet egolu hatta kibirli bir tip. Ben yaptım, ben ettim. Geçen ki distribitörlük anlaşmasını da o yaptı sanki. RTALB yerine A1 Yaşam'a vermeleri bunu gösteriyor. Muratçığım zaten bu işlerden zerre anlamaz. Sorsan kit ne diye onu bilmez. Esasen yapılan şey tamamen alışına verişim. RTALB'e Malatya'da fabrika kursun diye tahsisliden verilen para A1 Capital & Ümit Fırat ikilisine gitmiş. Yani aslında A1 Yaşam'dan kazandığımızı Ümitçiğime peşinen ödüyoruz gibi bir durum var ortada.

Uzaktan baktığında imtiyazlı hisseler hariç adamın elinde tek kuruş hisse yok iyi mi ? Buna aylık 50- 60 milyar Tl para çeviren A1 Capital de dahil. Allah etmesin A1 Capital terste kalsa da tırtlasa, bütün yük RTALB & GLRYH yatırımcılarının üzerinde. İşte biz buna finansal deha diyoruz.

Genel kurulda "hissemiz çok ucuz kaldı" dediğinde "e o zaman hisse al" diyenlere kem küm...

4. Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Okulundan (LSHTM) bilim insanları, ilk olarak Güney Afrika'da görülen Omicron'un ay sonuna kadar baskın Kovid-19 varyantı olabileceğini bildirdi.
    ek önlem alınmayan ancak Omicron'a karşı hatırlatıcı dozların oldukça etkili en iyi senaryoda, 175 bin hastaneye kabul ve 24 bin 700 ölüm görülebilir.

Hatırlatıcı dozların etkinliğinin az, bağışıklık sisteminden kaçışın yüksek olduğu ve hiçbir önlem alınmayan en kötü senaryoda ise 492 bin hastaneye kabul ve 74 bin 800 ölüm gerçekleşebilir.

Özlem Türeci, “Biz asla, ‘görevimiz tamamlandı ve hedefimize ulaştık’ demedik. Virüsün sonsuza dek nasıl evrim geçireceğini öngöremezdik. Şaşırmadık”

Uğur Şahin de, “Ben de şaşırmadım. Omicron, Alfa ve Beta varyantıyla kıyaslayınca çok daha farklı bir hikaye ve daha çok endişe verdi. Biz, virüsle yaşamaya devam edeceğimizi ve bunun yeni normal olduğunu söyledik. Ve şimdi bu yeni normali yaşıyoruz”
    yazdığım öngörüler sadece fikir alışverişi amaçlıdır. yatırım maksadı ile kullanmayınız...

5.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Hangi ülke bu ? 3 nisandan beri ilk defa 20 binin üzerinde olan

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    İtalya da artmış yine
    yazdığım öngörüler sadece fikir alışverişi amaçlıdır. yatırım maksadı ile kullanmayınız...

6.  Alıntı Originally Posted by Soranoglu Yazıyı Oku
    Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bu bilgilerin kaynağını paylaşabilir misiniz?

Açık kaynaklarda bu bilgilerin olduğunu sanmıyorum. Anlaşmanın içeriğini Siemens ten alabileceğinizi zannetmiyorum, bu durumda geriye tek seçenek kalıyor. Bu bilgileri rta veya a1 yaşamdan mı aldınız?

Siemens in 73 laboratuvarla çalışma ortaklığı anlaşması yaptığını söylüyorsunuz. Siemens in tweet lerini geriye doğru inceledim. A1 yaşam dışında varyant tespiti konusunda ortaklık yaptığı başka bir firma veya laboratuvardan hiç bahsetmemiş Siemens.

Bu durumda, Siemens eğer dediğiniz gibi gerçekten 73 laboratuvar ile çalışıyorsa neden sadece A1 yaşamdan bahsedip onunla kurduğu işbirliğinden bahsediyor. A1 yaşamı diğerlerinden ayıran nedir?

Sorularımı cevaplayarak bizi aydınlatırsanız memnun olurum.
    Siemensin şubesinin olduğu her ülkede bir laboratuvar ile çalıştığını biliyorum.. Türkiye ofisi bizi seçti. Bizim diagnovital'i ve ARGE ekibimizi beğenmiş

DSÖ çağrısı ile Siemens ve bir çok laboratuvar, covid19 için istihbarat ortaklığı yapıyor

Yani virüsü ilk tesbit eden , diğer laboratuvarlara bilgi veriyor

7.  Alıntı Originally Posted by Soranoglu Yazıyı Oku
    Araştırma yaparken Ümit Fırat ın yaklaşık 1,5 ay önce Boğaziçi Üniversitesi nin ivd konusunda düzenlediği bir organizasyona katıldığını gördüm. Kendisinin A1 yaşam konusunda bilgi verdiği ve ivd konusunda genel bir çerçeve çizdiği 27:35-31:20 arasını dinlemenizi tavsiye ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=0Hmb3aOSopc

Bütün kaydı dinlemeniz daha iyi olur tabi, sektör hakkında faydalı bilgiler veriliyor. Ümit Fırat kısaca şunları söylüyor:

A1 yaşam bilimlerini ben kurdum ve rta yatırımcı olarak A1 yaşama ortak oldu

Firmayı pandemiden hemen önce kurduk, pandemiyle birlikte kendimizi hiç hayal etmeyeceğimiz bir ekosistemin içinde bulduk, büyük ticaret hacmine ulaştık, bu duruma adapte olmak zor oldu

Ivd konusunun Türkiye de geliştirilmesini kendime misyon edindim. Kümelerde, birliklerde, ortak hareket edilen işlerde yer almaya çalışıyorum

Türkiye ivd alanında bir unicorn çok rahat çıkarabilir. Ülkemizde büyük firma olmaya aday firmalar var

A1 yaşamı büyüttük bir yere getirdik

Kişisel yatırım yaptığım bir firmam var. Yeni start-up ların izlendiği yerlere (Boğaziçi teknoloji transfer ofisi veya teknopark gibi) ilgim var. Ivd alanında gelecek gördüğüm yeni start-up larla nasıl ortaklık kurabilirim, kiminle nasıl işbirliği yapabilirim bunları araştırıyorum. Yeni inovatif fikirlere sahip yurtiçi yurtdışı startup lar ilgi alanıma giriyor.

Söyledikleri özetle bu şekilde.
    A1 life hissesi i satariz gibi geliyor bana
    Adamın derdi para değil, mesleki zirve arzuluyor

Yani Murat Güler ile yola devam etmesi zor

8. Tek kullanımlık aynı malzemeyi 5 kez kullanan ... Özel hastane imiş

Mevzu parasızlık değilmiş... Hastadan malzemenin parasını alıp , eskiyi kullanıp , yeniyi depoya kaldırmak

Sayfa 32/505 İlkİlk ... 2230313233344282132 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •