-
Araþtýrma yaparken Ümit Fýrat ýn yaklaþýk 1,5 ay önce Boðaziçi Üniversitesi nin ivd konusunda düzenlediði bir organizasyona katýldýðýný gördüm. Kendisinin A1 yaþam konusunda bilgi verdiði ve ivd konusunda genel bir çerçeve çizdiði 27:35-31:20 arasýný dinlemenizi tavsiye ederim.
https://www.youtube.com/watch?v=0Hmb3aOSopc
Bütün kaydý dinlemeniz daha iyi olur tabi, sektör hakkýnda faydalý bilgiler veriliyor. Ümit Fýrat kýsaca þunlarý söylüyor:
A1 yaþam bilimlerini ben kurdum ve rta yatýrýmcý olarak A1 yaþama ortak oldu
Firmayý pandemiden hemen önce kurduk, pandemiyle birlikte kendimizi hiç hayal etmeyeceðimiz bir ekosistemin içinde bulduk, büyük ticaret hacmine ulaþtýk, bu duruma adapte olmak zor oldu
Ivd konusunun Türkiye de geliþtirilmesini kendime misyon edindim. Kümelerde, birliklerde, ortak hareket edilen iþlerde yer almaya çalýþýyorum
Türkiye ivd alanýnda bir unicorn çok rahat çýkarabilir. Ülkemizde büyük firma olmaya aday firmalar var
A1 yaþamý büyüttük bir yere getirdik
Kiþisel yatýrým yaptýðým bir firmam var. Yeni start-up larýn izlendiði yerlere (Boðaziçi teknoloji transfer ofisi veya teknopark gibi) ilgim var. Ivd alanýnda gelecek gördüðüm yeni start-up larla nasýl ortaklýk kurabilirim, kiminle nasýl iþbirliði yapabilirim bunlarý araþtýrýyorum. Yeni inovatif fikirlere sahip yurtiçi yurtdýþý startup lar ilgi alanýma giriyor.
Söyledikleri özetle bu þekilde.
Gönderi Kurallarý
- Yeni konu açamazsýnýz
- Konulara cevap yazamazsýnýz
- Yazýlara ek gönderemezsiniz
- Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer Ýmleri