Yýldýz pazara yükselmiþ.
rtalb ve güler yatýrýmcýsý olarak zaten bedava fiyattan iþlem görüyorduk.
bu kur ile birlikte iyice fakirleþtik.
gerisi lafý güzaf'týr.
ve tahtada en ufak bir ýþýk gözükmüyor.
yatýrýmcý olarak sinirlerimizin bozuk olmasý gayet normal !
Screenshot_2021-12-14-21-04-24-586.jpg Burada hesap özeti borcu 500 TL civarý aylýk taksit tutarý 63 TL iken asgari ödeme tutarý nasýl 101 TL oluyor ?
500 yüzde 20 si 100 +63 taksit= 163 TL olmasý gerekmezmi?
Bir ay sonrakide yine böyle. Asgari ödeme tutarý 99 TL. Ben neyi kaçýrýyorum acaba? Konu dýþý yazdýðým için özür dilerim.
Bu yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Adam biz hissedarlarýn menfaatini öne sürerek a1 gsyo ve a1 pyþ isimli iki yeni oyuncak pardon þirket sahibi oldu, üstelik yarý parasýný da cebimizden aldý. Diðer oyuncaklar hissedarlarýn kucaðýna býrakýldýðý için þimdi yeni oyuncaklarla oynuyor. Ortada somut ne var dersen 7-8 ay önce kurulmuþ pyþ"nin kurduðu tek bir fon yok, gsyo"nun ortak olduðu tek bir start-up yok. Somut hiçbir geliþme olmamýþken yapýlan sermaye artýrým hamleleri var, finans dehasý iþçiliði var.
Hissede 21 ayýmý doldurdum, 3 ay sonra 2 senemi dolduruyorum. Bu süre zarfýnda þirket yönetiminin yönetim tarzýný, yatýrýmcý iliþkilerini ve yatýrýmcýya olan bakýþ açýsýný az çok gözlemleme imkaný buldum, hala da buluyorum. Buradan yola çýkarak diyebilirim ki bu þirketi yönetenlerin yatýrýmcýya danýþmanlýk hizmeti verecek ve yatýrýmcýyý yönlendirecek bir aracý kurum sahibi olmasý doðru deðildir.
Baþka bir deyiþle; halka açýk þirketlerinde yaptýðý iþlemlerden dolayý ceza alan, yönettiði þirketler kamuyu aydýnlatma yükümlülüðünü yerine getirmemekten dolayý ceza ve uyarý alan, sahip olduðu þirketlerin hissedarlarý her gün SPK"ya ve ilgili mercilere onlarca þikayet dilekçesi yazan bir kiþinin aracý kurum sahibi olmasý yasal mýdýr bilemem ama etik deðildir.
21 aydýr belki bir gün düzelirler diye umut etmek istedim ama belli ki bunlarýn düzeleceði yok. Benim anlamadýðým þu; bu adamýn yanýnda hiç akýl ve insaf sahibi kimse yok mu? Sen ne yapýyorsun diyecek, bu yaptýklarýn doðru deðil diyecek bir Allah"ýn kulu yok mu? Bir diðer anlamadýðým konu ise þu; insanoðlunun para kazanma güdüsü kadar saygý görme ve itibar sahibi olma güdüleri de var. Para kazanma hýrsý o kadar mý aðýr basýyor, neden?
Yer Ýmleri