Tüik yıllık %48 demiş enflasyona sanırım fiyati en az artan ürün %48 arttı demek istedi :he:
Printable View
Tüik yıllık %48 demiş enflasyona sanırım fiyati en az artan ürün %48 arttı demek istedi :he:
Bence tam tersi gerçek enflasyonun çok altında kredi bulunuyor..
Hatta mbler bedava kağıt para basıyor.
Enfasyon yüksek oluşu bu paralar..
Artık yerli para bulma sorunu yok..
Bunu bilen sanayi endüstürüsü basıyor zammı.
Nasıl olsa bedava para verip alıyorsunuz diye..
Niye ucuza satayım ki SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tuncay Turşucu o tweeti atarken hiç utanıp yüzü kızarmıyomu ya , Yapı Kredi %85 , İş C %65 , Akbank %55 yapmış 3 ayda , ne karaktersiz adamlar bunlar ya...
Ben 2400 hareketini bi artış olarak görmüyorum mesela :)
1300 lerde olunması büyük bir saçmalıktı ve ona küçük bir fiyat ayarlaması yaptı. Üst banda taşıdı borsayı.
Şimdi bu band içinde testere yapıyor. Yarın da bir üst banda taşır, orda devam...
Bu sene sonu içinde 3000 dedim mesela. 3000 lerde kapatırsak borsa arttı demem.
Ancak enflasyon karşısında değerini korudu derim. O da 3000 kaparsak, altını sölemiyorum bile...
Borsa bunların söğüs yeri, evet. Kimi söğüşlüyorlar?
Yatırımcıyı işte :)
Aynı vergilerle insanların cebindeki parayı götürdükleri gibi, borsada yine bir benzeri.
Halkdan devlete para transferi transferi yapıyorlar.
Türkiye şu anda 80 milyonun devleti doyurmaya çalıştığı bir yapıya dönüştü.
Ben devlete ödediğim direk ve dolaylı vergileri hesaplıyorum.
Beni acayippppp rahatsız ediyor mesela.
Karşılığında aldığımız hizmet ne?
Sıfır...
3000 beklentisinde aynı düşünüyorum..(xu100 için)
O 2400 zirvesi!! Bir kaç yıla bi çentik olarak kalacak..
Bütün dünya MB nezdinde kontrollü yüksek enflasyona girdi..(bilerek ve isteyerek)
Çünkü başka çareleri yok..
O devasa borçları artık eksi faizler ile bile düşüremezler..
Riskli bir karar ama başka çareleri yok..
FED falan gargara yapıyor..
Enflasyon istiyorlar ..Ama kontrollü..
6 ay 1 sene sonra bunu da anlı şanlı ekonomistlerimiz yazar..
Biz burada 2 senedir badem borsası hikayesi yazarken yabancı mabancı dedikleri gibi..
2018 e kadar el ele kol kola giden, ki olması gereken, TUFE ve UFE ne oldu da o tarihten sonra ayrıştı? UFE mi yanlış, TÜFE mi? Yoksa üretici hayrına mı iş yapıyor? Beyler KUL HAKKI var burada. Yazıktır günahtır bu millete. Çoluğun çocuğun rızkı var burada. Ödeyemezsiniz, helalleşemezsiniz.
https://i.hizliresim.com/8xuov19.png