Ben de o zamanlar ipek daha ucuz olduğu için askerliğe ipek'te gitmiştim, hanıma her akşam bugün ipek kızımız ne yaptı diye soruyordum. Evladım gibi sevdim... :oleyo:
Printable View
Üstad bak bu spek kozayı 5.4 lardan 7-8 lere ilk götürürdü ben kozaa da haraket görünce nakit varsa İpek'e alırdım ve haraket sırayla gelecek belli idi .. ama geçen yıl dava ile ilgili savcı akşama doğru devletin hisselere el koymasını talep etmesi ile 5 dk da 1.5 milyon alış gönderdiler -3 lerde olan kozaa ya o zaman dan sonra ne kadar basmak isteselerde 8-5 tl fiyat haraketini ve daha sert düşüşleri yapamıyorlar . (Endekse bağlı olan hariç) kozaa 10 liraya giderken İpek'e 6.5 larda idi aradaki dengeyi kasıtlı bozdular kozalı yukarı sürdüler sonra .ipeke hiç 8.5 tarihi zirverileri geçemicekmil gibi yaptı spek fakat o kadar testereye rağmen sonuç ortada .
Dolar ons zirvede düşerse bir o kozları var birde endeks yine ani düşüşlere gebe olursa spek zaten yukarı çekmiş nereye düşecek ...
82 binden mal almayanlara 100 binden mal satıyorlar . Zaten borsayı kumara çevirdiler ve bu kumarda olay aslında hiç bir yeri takip etmemek sağlam gördüğün kağıtlarda endeks 100 bini altında iken kademeli almak olay bu
1 senede iyi büyüdü ipeke :) bende nişanlı idim işten çıkmış kafamda bir sürü soru işareti ile gittim ...1 yıl oluyor nerden nereye ... aldın mı bekleyeceksin yok düştü yok çıktı ... hedefe odaklanacaksın aslında .kozaa bugün olmadı yarın olur 16 farkeder mi acil paraya ihtiyaç yok ise..
Pasta var mı?
SM-G900FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İpekteki tavanı görüp Koza ve Kozal alanlara inat nasıl da baskıya devam ediyor reis ikisinde de. Adamın ciddi anlamda psikoloji konusunda müthiş bilgisi var ve ne olursa olsun kafasındakini uygulamaktan vazgeçmiyor.
Geçen sene ipek sermayesinin 1,58 i kadar kar açıklamış, kozaa 2.04 ü kadar..
Bizde bu oranlara bakarak kağıt aldık..
Bu sene bu oranlarmi değişiyor ,ipek bilmediğimiz bı seymi yaptı..
Ben duymadım, bilen varsa izah etsin..
Yoksa bu adamların yaptığı resmen ahali düsmanlıgidir, ahalinin çoğunlukta olduğu yerde para kazanmamalarini istemektir..
Yedikleri içtikleri zehir ,yattıkları yer ateş olsun...
Daha önce kozaa ve ipeke'yi sürdüklerinde kozalı bir ay kadar baskılamışlardı şimdi yine kozaa ve kozalı baskılıyorlar. İpler ağaların ellerinde piskolojiye oynadıkları gibi kağıdın gücüde ellerinde. Nereye isterlerse oraya sürüyorlar.
Çok iddialı konuşmak istemem ama işte o ipler artık ellerinde yeterince değil yoksa bu tahtalar halen 5-8 liralarda sürünürdü. Eskiden spek basarken alt kademeler boştu hergün -7, -8 vs 5 liraya kadar basabilirdi . Şimdi basamıyor mal kaptırmamak için . en az 4-5 ay oyalardı 5.-8 hareketinde .... insanları alıştırdı yine öyle olacağını zannettiler bir çoğu döküldü ...bakın bu hisseleri tavana kitleneler kolay dedim İpek'e nün hali belli başka gruplarda var içinde onlar çıkarsa farklı olur