Originally Posted by
yetkisiz
Sene 1998...Van Jandarma Asayiş K.lığındayız...Acil çimento ihtiyacı olmuştu, şöyle 20-25 torba kadar, istihkam depolarında yok dediler...2 gün sonra denetleme olacak, Erdal Sarızeybek başımızda napın edin halledin bunu dedi...Gidip hırdavatçılardan alsak Taktik Alay'ız bir kantinimiz bile yok ki kantin gelirinden alsak parayı...Yok yani...Ya da aramızda para toplayıp alacan...Yapmadık da değil ama...
Neyse uzatmayayım naapsak neytsek diye düşünürken "Hemen yanı başımızda Van Çimento var, Jandarma usulü hallederiz" dedim...Levazımcı astsubayla birlikte atladık kamyona abi, kasaya 5-6 asker koyduk...Sür...Doğrudan İdare Müdürüne çıktım, dedim valla durum böyle böyle çok acil...Hemen dedi yalnız İstanbul'dan OK almam lazım bu işlerle Kemal Bey ilgileniyor direkt...Talebimizle ilgili fax çektiler, biz çayımızı kahvemizi içelim diyene kadar cevap geldi...Altında Kemal Uzan imzasıyla "Devletimiz için ne gerekiyorsa yapılsın" yazısı...
Hemen oracıkta faxtan yazının ve imzanın kopyasını aldım, Erdal Albayın masasına koydum...Bildiğin Fetö kurbanı oldular ve bizler koruyamadık onları...Bu arada, ben 20-25 torba yeter demiştim müdüre, aradan biraz zaman geçmiş sohbet ederken...Asker geldi "komutanım tamam" dedi...Dışarı çıktım ne göreyim, kamyonun kasasını çimento ile doldurmuşlar...
İşte böyle...Bunlar yaşanmış şeyler gençler...O dönem ÇUKEL, KEPEZ gibi şirketler borsanın şimdiki GARAN'ı...O derece...3-4 kademe oynasın tüm piyasayı etkilerdi...İmarbank'a el konulduğunda "asla ayrı bir hesap tutmadık, bu tamamen bir kurgu, bu hesapların hepsi sahte hesaplar" dediğini hatırlıyorum Kemal Bey'in...Belki de Ergenekon davasındaki o hayali delil üretme tekniklerinin ilk versiyonu buydu...Kimbilir ?!...Şahsi kanaatim öyle ama...