Sayfa 327/367 İlkİlk ... 227277317325326327328329337 ... SonSon
Arama sonucu : 2933 madde; 2,609 - 2,616 arası.

Konu: Tarihte bugün ve viop

1. Ülke içerisindeki kapışma sanılanın çok ötesinde ve bu durum seçimlerden sonra netleşecek gayet tabiki...Bu kapsamda AKP'nin Ankara'yı kaybetmesi bir süre sonra hazmedilebilir bir gelişme olur ancak İstanbul'u kaybettiği anda ANAP benzeri bir şekle dönüşür kısa zamanda...Ve bence bizim gibi piyasa erbabı açısından bu ciddi bir risktir abi...Mümkün olduğunca vadeli işlemlerden, aktif patron hisselerinden ve borçlu şirketlerden uzak durulmalıdır...

Yatırım tavsiyesi değildir...
    Son düzenleme : yetkisiz; 12-01-2019 saat: 14:12. Sebep: Uyarı eklendi

2. Poroşenko: “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la anlaştığımız gibi, Ukrayna ordusuna Türk Bayraktar TB2 insansız hava aracı satın alınmasına yönelik anlaşma imzalandı.â€
    Şu vurguya bakın, özellikle yapılmış...Bu varya çok uyanık bir adam...

Ukrayna Ortodokslarının Moskova'dan ayrılmasının arkasında TR ile olan ilişkileri ne derece etkili olmuştur bilemem ama, Rusya & TR ilişkileri tarihinin en girift düzeyinde diyebilirim...Bir çok değişik alanda (Suriye, D.Akdeniz, Kafkasya, Afrika, Türk Cumhuriyetleri, Balkanlar, Avrupa, hatta Amerika -Venezuella-) oldukça karmaşık bir ilişkiler ağı mevcut...Devlet-i Âli şu ana kadar gayet güzel götürdü bu ilişkiyi maşallah demek lazım abi...

Mesela, dün bir haberde Rus özel güvenlik birimlerinin El Beşir'e destek vermek üzere Sudan'a gittikleri söylendi...Bizden de TİKA vb oluşumlar her zaman oradalar...

Şayet Brexit ile birlikte İngiltere -basına da yansıdığı ve hatta yukarıdaki mesajda yazdığımız üzere- Pentagon, Evanjelikler vs ile birlikte agresif adımlar atma kararlılığında olursa bu dengeyi tutturmak bizim açımızdan oldukça zorlaşacak...Bu ve buna benzer gelişmeleri çok öncesinden yazdık buraya ve ayva'nın eski başlığına...

Ne dedik hep burada: Artık insan hakları, özgürlükler vs safsataları bitti, devir bam bam devri diye..Ve yine dedik ki, İnce'lerden iş çıkmaz bu devirde, ülke halkları yani o ülkelerdeki Devlet akılları masaya yumruğunu vuran, yeri geldiğinde 180 derece dönüş yapabilme kapasite ve kabiliyetine sahip liderler görmek istiyor siyaset arenasında...Erdoğan, Putin, Trump, Jiping...Bütün bunların tesadüf olduğunu düşünenlere şapşal diyorum ben biliyorsunuz...

https://twitter.com/poroshenko/statu...20791619080192

3. Yeri gelmiş iken 15 yıl Uzan grubunda üst düzey yönetici görevinde bulunan bir gazeteci olarak şunu da vurgulayayım ki Cem Uzan sadece medya sektörünü yönetiyordu .Çünkü Kemal Uzan şirketlerini bölmüştü. Medya şirketleri Cem Uzan'a, Telekomünikasyon şirketleri Hakan Uzan'a verilmişti. Kalan bankalar, enerji sektörü, çimento sektörü, demir çelik sektörü gibi tüm şirketler ise Kemal Uzan'ın kontrolünde ve yönetiminde idi.

Kaynak Yeniçağ: Cem Uzan'ın heykeli dikilmeliydi ama... - Orhan UĞUROĞLU
    Sene 1998...Van Jandarma Asayiş K.lığındayız...Acil çimento ihtiyacı olmuştu, şöyle 20-25 torba kadar, istihkam depolarında yok dediler...2 gün sonra denetleme olacak, Erdal Sarızeybek başımızda napın edin halledin bunu dedi...Gidip hırdavatçılardan alsak Taktik Alay'ız bir kantinimiz bile yok ki kantin gelirinden alsak parayı...Yok yani...Ya da aramızda para toplayıp alacan...Yapmadık da değil ama...

Neyse uzatmayayım naapsak neytsek diye düşünürken "Hemen yanı başımızda Van Çimento var, Jandarma usulü hallederiz" dedim...Levazımcı astsubayla birlikte atladık kamyona abi, kasaya 5-6 asker koyduk...Sür...Doğrudan İdare Müdürüne çıktım, dedim valla durum böyle böyle çok acil...Hemen dedi yalnız İstanbul'dan OK almam lazım bu işlerle Kemal Bey ilgileniyor direkt...Talebimizle ilgili fax çektiler, biz çayımızı kahvemizi içelim diyene kadar cevap geldi...Altında Kemal Uzan imzasıyla "Devletimiz için ne gerekiyorsa yapılsın" yazısı...

Hemen oracıkta faxtan yazının ve imzanın kopyasını aldım, Erdal Albayın masasına koydum...Bildiğin Fetö kurbanı oldular ve bizler koruyamadık onları...Bu arada, ben 20-25 torba yeter demiştim müdüre, aradan biraz zaman geçmiş sohbet ederken...Asker geldi "komutanım tamam" dedi...Dışarı çıktım ne göreyim, kamyonun kasasını çimento ile doldurmuşlar...

İlk özel televizyon STAR 1 Magic Box'ı 1990 yılında kurup 1994 yılında anayasa ve yasa değişikliği sağlanıncaya kadar çok büyük zorluklarla karşılaştık ki Cem Uzan'ın kararlılığı sayesinde ayakta kalabildik. Çünkü yayınları durdurmak için peş peşe davalar açılıyor ve büyük baskılar yapılıyor, Uzan'ların şirketlerine de vergi ve SSK müfettişleri gönderilip şirketler didik didik inceleniyordu.
    İşte böyle...Bunlar yaşanmış şeyler gençler...O dönem ÇUKEL, KEPEZ gibi şirketler borsanın şimdiki GARAN'ı...O derece...3-4 kademe oynasın tüm piyasayı etkilerdi...İmarbank'a el konulduğunda "asla ayrı bir hesap tutmadık, bu tamamen bir kurgu, bu hesapların hepsi sahte hesaplar" dediğini hatırlıyorum Kemal Bey'in...Belki de Ergenekon davasındaki o hayali delil üretme tekniklerinin ilk versiyonu buydu...Kimbilir ?!...Şahsi kanaatim öyle ama...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,012
     Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Sene 1998...Van Jandarma Asayiş K.lığındayız...Acil çimento ihtiyacı olmuştu, şöyle 20-25 torba kadar, istihkam depolarında yok dediler...2 gün sonra denetleme olacak, Erdal Sarızeybek başımızda napın edin halledin bunu dedi...Gidip hırdavatçılardan alsak Taktik Alay'ız bir kantinimiz bile yok ki kantin gelirinden alsak parayı...Yok yani...Ya da aramızda para toplayıp alacan...Yapmadık da değil ama...

Neyse uzatmayayım naapsak neytsek diye düşünürken "Hemen yanı başımızda Van Çimento var, Jandarma usulü hallederiz" dedim...Levazımcı astsubayla birlikte atladık kamyona abi, kasaya 5-6 asker koyduk...Sür...Doğrudan İdare Müdürüne çıktım, dedim valla durum böyle böyle çok acil...Hemen dedi yalnız İstanbul'dan OK almam lazım bu işlerle Kemal Bey ilgileniyor direkt...Talebimizle ilgili fax çektiler, biz çayımızı kahvemizi içelim diyene kadar cevap geldi...Altında Kemal Uzan imzasıyla "Devletimiz için ne gerekiyorsa yapılsın" yazısı...

Hemen oracıkta faxtan yazının ve imzanın kopyasını aldım, Erdal Albayın masasına koydum...Bildiğin Fetö kurbanı oldular ve bizler koruyamadık onları...Bu arada, ben 20-25 torba yeter demiştim müdüre, aradan biraz zaman geçmiş sohbet ederken...Asker geldi "komutanım tamam" dedi...Dışarı çıktım ne göreyim, kamyonun kasasını çimento ile doldurmuşlar...

İşte böyle...Bunlar yaşanmış şeyler gençler...O dönem ÇUKEL, KEPEZ gibi şirketler borsanın şimdiki GARAN'ı...O derece...3-4 kademe oynasın tüm piyasayı etkilerdi...İmarbank'a el konulduğunda "asla ayrı bir hesap tutmadık, bu tamamen bir kurgu, bu hesapların hepsi sahte hesaplar" dediğini hatırlıyorum Kemal Bey'in...Belki de Ergenekon davasındaki o hayali delil üretme tekniklerinin ilk versiyonu buydu...Kimbilir ?!...Şahsi kanaatim öyle ama...
    Gözlerim yaşardı ve tarihi meğerse ben çook yanlış görmüşüm ve yanlış yaşamışım... ne diyeyim gerek imarbank gerek telsim gerek çukel ve kepez hatta star ile birlikte çimento fabrikalarının ele geçirilmeleri gerekse genç parti macerası...
    demek ki ben o zamanlar da kör sağır ve dilsizmişim hatta kendime farklı bir dünya kurmuş ve yaşamışım.... bir noktayı belirtmeden kapatamam... Devlet mal istiyorsa satın alır siz 1 kamyon çimentoyu beleş alırsınız o bir çimento fabrikasını sayenizde götürür...

abi.imar banga el konmadan 1 yıl önce
    rahmetli babamla para çekmeye gittik
    izmir de şube ufak içersi ana baba günü
    bango kenarında beklerken
    bi almancı
    bilgisayarda farklı,defterde farklı yazıyo dedi
    gözümle gördüm abi
    o zaman yazıcılar oldugu halde
    tükenmez kalemle banka defterlerini yazıyolardı
    çok insanın canını yaktılar...
    masum degiller abi
    hiç birisi...

6. Geçen de yazmıştım, sarışın manyakım sanatçı ruhlu birisi, çok çabuk dolduruşa geliyor...Dünkü mesajlarına bakarsak yine o malum küreye ellemiş şapşalbaşı...Neyseki Erdoğan düzeltti fazla yamulmadan...

Esasında bu 20 mil (30 km.) mevzusu dedikleri bizim Misak-ı Milli sınırları...Açın o eskiden koyduğum haritaya bakın...Sevgili Trumpçığım o mesajda resmen deklare etmiş bunu; işin o tarafında bir sıkıntı yok yani...

Sıkıntı bizde, Ulusal Strateji Bakanlığı gibi bir yer lazım bize, ağzı olan konuşuyor; konuştuklarının nasıl sonuçlar doğurabileceğinden haberi yok öküzlerin...Öküz diyom da hayvana da yazık yaw, bu başka bir şey...Aslında bizim oralarda öküz denmez biliyon mu abi, forumlardan kaptım bunu; bunlar bildiğin mal...

7. Uçak gemilerine kavuşan İngilizler yavaş yavaş kıpırdanmaya başladı. Güneydoğu Asya'da, Singapur veya Brunei'de, bir üs kurmayı düşünüyorlarmış. 50 seneden sonra ilk kez böyle bir şeye girişiyorlar. Gördüğüm kadarıyla buna ilk tepki verenlerden biri Rusya. Ne alaka?
    Son günlerde bu konuyu çok işledik, son bir hatırlatma adına; İngiltere Brexit cephesi ile (ABD Evanjelikleri, Pentagon, Rockefeller grubu) an itibariyle Rusya, TR, İran ciddi rakipler...Ülke düzeyinde bir homojenlik yok gayet tabiki; mesela KOÇ Grubu Brexitçi...Çin Rothschild'den yana...Brexit sonrası en ciddi kapışma alanı Hindistan, Pakistan, İran, Türkiye gibi "Bir Kuşak Bir Yol" aksı üzerindeki ülkeler olacak..Amiyane tabirle filler tepişecek biz çimenlerin anası ağlayacak...Net...

8. Barbaros Hayrettin Pasa‘nin arastirma sahasi Yunanistan ve GKRY ile “tartismali bolgeleri” de icine alacak sekilde genisletildi.

Bu yuzden D. Akdeniz’deki savas gucumuz arttirildi.

3 firkateyn Barbaros‘a refakat; 1 firkateyn, 1 korvet, 2 denizalti kesif gozetleme gerçekleştirdi

Dunyada toplam bu kadar tip, sayi ve deplasmanda donanmasi bulunmayan cok sayida ulke var.
    https://twitter.com/TyrannosurusRex/...64991840059394

Önemli !...

Sayfa 327/367 İlkİlk ... 227277317325326327328329337 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •