ali ciğrciden aldı bir kısmınıda zaten barlaslar aldı . kalanı da ciğerci borsadan sattı o dönemde .
Printable View
ali ciğrciden aldı bir kısmınıda zaten barlaslar aldı . kalanı da ciğerci borsadan sattı o dönemde .
İnternet sitesi evet benimde beklediğim gibi değil:) olsun ama en azından yenilenmiş oldu. fakat dikkati mi çeken farklı bir dil kullanılmış yatırımcı köşesinde.. Sumas ta benim hiç alışık olmadığım durum. uzun zamandır hem telefon hem mail yolu ile kendileriyle görüşmlerim olmuştu. yatırımcıyı önemsemeyen çok basit ve sade bir dil kullanırlardı. hatta bazen kaba denilecek seviye ye çıkabiliyordular.
bu arada hılmı ertur satısa devam edıyor. global den 1 lot satıldıgını goren anında serbestten satıyor -5-6 ya mal satıyor . akıllara zarar durum :) endkes +2 adam -6 ya serbst satıyor . hılmı ertur bıle -6 ya mal satmıyor adamın 300/500 adet malı var satıyor .
kafala bi milyon valla
Karaktersiz hırsızlar
Ekşiler kim
Ekşiler kim arkadaşlar
ben bilmiyorum . 12 temmuz kurul gunu öğrenırız . biri soracaktır kımsınız dıye :)
hilmi bey doyamadı satısa . aslında fazla bısey degıl ama alıcı neden alsın bu fıyattan ?
-yatırım var mı ? yok ortaklık var mı yok ? neden alsın ilk defa bugun yukske hacım oldu 15k ve kapanısda da5 k alıcı vardı . oraya vermedı
amacı vermek mı dusurmek mı ?
Sumaşın çok değerli arsaları var inşallah iyi değerlendirirler hisseyi yüzde yüz düşürdüler ALLAH HAYIR ETSİN
Şu mübarek cuma günü yüzü hürmetine ALLAH HİLMİ BEYİ İYİ YAPSIN
Genel kurulda konuşulacak gündem başlıklarından 7. madde Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri kapsamında “İlişkili Taraflarla†yapılan işlemler hakkında Genel Kurul’a bilgi verilmesi... Önceki genel kurullarda olmayan bir gündem başlığı. Ne olduğu ile ilgili bilgisi olan var mı acaba?
bu bağlı ortaklık veya iştirakleri ile iş yapan şirketlerin açtıgı gundem maddesi . sumasın böyle durumu ortaş var ama aktıf değil ortaş . eğer ordan hızmet alımı yapıyorsa veya yapacaksa olabilir diyeceğim ama ortaş yeni değil ki eskiden beri var . ilginç durum
Merhabalar, genel kurula katılan oldu mu acaba?
Ortakların sumasta neler olduğunu bilmiyor Ekşioğullarının hissesi olmamasına rağmen nasıl firmada yönetim kurulu başkanı ve söz sahibi oluyor yönetim kurulunun avukatlardan olması manidar bir durum bir şeyler dönüyor ama Allah bilir biz yatırımcılar bilmiyoruz bu firmanın incelenmesi için cimere şikayette bulundum bütün yatırımcıların cimere şikayette bulunması lazım en kısa zamanda yatırımcılara gerçekleri açıklamaları lazım
Yonga sumaştan daha potansiyelli değil mi ne dersiniz arkadaşlar
Bir durumda haklısınız şuan için yönetim kurulu dışında ki hissedarlar önümüzde ki dönemde ne olacağı hakkında bilgisi yok. Şirketten mail veya telefon yolu ile bilgi alma şansımız da yok gibi. Fakat ben bu sürecin bu şekilde devam edeceğini düşünmüyorum yeni yönetim genel kurulda onayı aldı ve resmileşti. Hilmi beyin yönetimi devretmesi sonrası süreçte gördüğüm kadarı ile şirketin önceliği spk mevzuatı dahilinde kurumsallaşmak. Yenilen internet sitesi basit gibi gelebilir fakat yatırımcı köşesinde ki içerik yatırımcılara yönelik dil olumlu geldi bana. Ayrıca İbrahim haselçinin kurulda olması toplantı başkanlığı yapması çok çok önemli(isim benzerliği değilse=bunu kurula giden bir arkadaş teyit edebilir). Yani bundan sonra ki süreci daha şeffaf yürütebilirler. Spk onaylı izahnamede belirtilen üst pazar konusu belki gündeme alınmış veya buna yönelik çalışmalar yapılıyor olabilir. Tabi bunlar benim kendi çıkarımlarım...
[QUOTE=uzun vade;6853408]Bir durumda haklısınız şuan için yönetim kurulu dışında ki hissedarlar önümüzde ki dönemde ne olacağı hakkında bilgisi yok. Şirketten mail veya telefon yolu ile bilgi alma şansımız da yok gibi. Fakat ben bu sürecin bu şekilde devam edeceğini düşünmüyorum yeni yönetim genel kurulda onayı aldı ve resmileşti. Hilmi beyin yönetimi devretmesi sonrası süreçte gördüğüm kadarı ile şirketin önceliği spk mevzuatı dahilinde kurumsallaşmak. Yenilen internet sitesi basit gibi gelebilir fakat yatırımcı köşesinde ki içerik yatırımcılara yönelik dil olumlu geldi bana. Ayrıca İbrahim haselçinin kurulda olması toplantı başkanlığı yapması çok çok önemli(isim benzerliği değilse=bunu kurula giden bir arkadaş teyit edebilir). Yani bundan sonra ki süreci daha şeffaf yürütebilirler. Spk onaylı izahnamede belirtilen üst pazar konusu belki gündeme alınmış veya buna yönelik çalışmalar yapılıyor olabilir. Tabi bunlar benim kendi çıkarımlarım...
kesın ibrahim bey . yalnız yatımcı köşesi zaten vardı . burda soru şu bayram değil seyran değil ibrahim neden burda . bu arada su an ıbrahım bey matrıks as de ve akdeniz yatırım holdıngde bagımsız uye zaten .
dolayısıyle su an göruntu spk ıle aradakı iletişimi ve süreci yürütebilir . olay sadece üt pazar olmayabılır . ortaklık satın alma da ihtımal dahılınde .
hergün 2/3 bedelszı haberı gelıyor . sumas gıbı dusuk sermayel sırket sayıs parmakla gosterılecek . em etkısı gecınce tekrar yuksek karları gorecegız sumas da .
yıne klasık sumas gunu . rahatlık 600/700 adet alınablır fıyat sevıyesınde olunca adam rahatlıkla yapabılıyor . buna ımkan verıyor tahta .ve aşağıdan yazıp sabha serbeste verenın hıssesını alıyor sonra satıyor yuzde 5/6 mıss .
bu serbeste vereyım kafası bıtmeden buralarda kalır yıllarca .
serbeste satmak da akıl karı değil .
illa satacaksanız 18,55 de eşleşmeye yazın alan ordan alsın 18,08 ile 18,10 arasında süreklı işleme yapılabılır zamanı
serbeste satım vermek mantıklı değil pöip de . en guzelı 18,05 oluşan eşleşme fıyatından 2 dakıkalık sureklı işlem vardır .
18,08 ile 18,10 arası
hergün bedelsız sermaye artışları ıle devasa şirketler ortaya çıkmaya başladı. bu bedelsız furyası tabı eskısı gıbı prım yaratmıyor .
burada sumas gıbı 6,2 mılyonluk şirketler on plana çıkacak .
bu hafta bilanço gelmesı gerekır . eskı verılerıne bakarak . em nedneıyle yıne zarar yazacaktır .
ayşe de babası gibi yönetecek sanırım şirketı . gelişim göstermeyecek aynı tas aynı hamam devam edılecek gıbı .
burda asıl önemlı olan yatırmcı davranısı . bu kadar düşük sermayede şirket çok az . her işlem günü gelen 2/3 bedelsız ıle giderek de azalıyor .
ve ky maalesef pöip de hisse alıp satışı konusunda vurdumduymaz . öğrenilmiş ezberler var satmak ıstıyorsan serbeste ver mantıgı . bunu bılen uyanıklarda her işlemde -4-5 e alım yazıyor :( sonrakı işlmede hooop artıya gıdıyor . sen -5 e mal sattıyorsun sonra ben sattım yuksledı edebıyatı yapıyorsun . serbeste satış yazmayın kademe ne ise oraya yazın .
pöip de olay serbest satısda yatar . eger satmak ıcın serbest verırsenız bunu bılenler zaten -5-6 da beklıyor . o nednele lanet olsun deyıp serbeste verdıgınızde kafadan -5 yıyorsun . sonra kı işlem saatınden +3/4 yapınca zararın buyuyor . sen bunu anladıgında iş işten geçiyor .
pöip de yanlış bılgılendırme nedenıyle . abı satmak ıstıyorsan serbeste vericen yaaaaa . dıyeler sızı -10 zarara sokuyor . en acısı da
aracı kurum çalışanları da bunu onerıyor . bu tahtalaın sıp oldugunu unutmadan alım yapın . 1000 adet le tavan da olur taban da +10 dan aldıgın sallıyorum 100 adet akşam saatınden -10 olabılır .
en kotusu maalesef borsa yonetımının iş bılmezlıği dıyelım devre kesıcı yok .
bu hafta bılanco gelecek . em nedneıyle yıne zarar yazma ıhtımalı cok yuksek . 119 maddı duran varlığa karsın 246 özsermaye olması nedneıyle parasal zarar karsımıza cıkacak
bugun 18,08 de alıcı vardı adam baktı verdı gıttı . ne güzel .
serbeste emır verme bır hastalıklı haldir pöip de . en azından düzey1 ekranı alın pöip de işlem yapıyorsanız . zaten tek fıyat işlemı oluyor .
18,08 ile 18,10 arasında tek kaedeme alım satım yapılır ( kademede mal varsa tabı )
pöip de serbest satıs vermek doğru bır yaklaşım değildir . hacmın fazla olmadıgı bır piyasadır . o nedenle yuksek mıktarda serbest verırsenız hem çok düşük fıyatta açılış yaparsın hem tüm yazılan satılmayabilir .
bunun en güzel örneği cuma gübü bilinçli bir yatırmcı yaptı . 18,08 de alıcıyı gördu ve verdı . eğer o mikatarı diğer seanslarda yapsaydı hısse daha dusuk sevıyede olacaktı .
bugun yıne ne guzle kapanış oldu . fıyattan bagımsız dıyorum . alıcı vardı kedeme dusmeden ne guzel 18,08 de verdı gitti .
defaten dedım serbeste satıs vermeyın . gerekısz yere -5/-6 oluyor bekleyın alıcı gelınce verın .
12,55 serbest satıs veren yatırımcı -5e satmıs oldu . tek fıyat işlemı oldugu için kademe tarayarak ınmıyor . bunu bılmeyen sanıyor kı taryarak ınecek . tek fıyatta olmaz bu iş . eşleşme yapılır ve tek fıyattan işlem gecer .
bunu unutmayın .
ve o kadar ilginç ki devre kesıcı var sanıyor :) pöip de devre kesıcı yoktur
global yanı hılmı ertür yıne satışa gectı . genel kurulda yetkı ayşe ekşioğlunda ıdı . bır borsa klasıgı kurumsal da olsa sumas tarzı butuüik şirkette olsa açıklama yapmmıyorlar neden hısse satıldıgına dair
bunun tek yolu var ortak satışı yapılması için izahname istenmeli
Dün satış ile ilgili şirketi aradım kendi inisiyatifinde olduğunu söyledi. Sıradan birinin satış yapmadığını Kurucu üye ve yönetim kurul üyesinin satış yaptığını bu satışların nedenini yaırımcılara açıklaması gerek dedim. Bu konu ile ilgli talebimizi yönetim kuruluna iletmesini istedim. Mail atmamı istedi konu ile ilgili mail de attım fakat henüz cevap vermediler. aslında önce ki satışlar içinde mail atmıştım neden satış yapıldığını öğrenmek için cevapları aşağı da
Sayın Yatırımcı,
Hilmi Evin Ertür tarafından yapılan satışlar tamamen kendi kararı olup kendi inisiyatifinde yapılmıştır.
Şirketin genel durumu ile ilgili değildir. Şirketle ilgili kamuya açıklanmamış herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.â€
Açıkçası artık neden sattığından ziyade kimin veya kimlerin aldığını merak ediyorum.. Takasta alıcı kurumlar dağınık görünüyor ama