Kısada şişti demiştim, ani 5,80-90 sarkmaları dışında 6 nın altında kapanış olmamalı ve tahsisli yaptığı fiyatı seneye ikiye katlamalı > 10,30 diye düşünüyorum
Printable View
mantiken dediğiniz doğru ama adamlar bedavadan hisse almışlar elbette kar etmeye çalışacaklar,ayrıca öyle olmazsa kimse gidip reel fiyattan almaz.sonuçta kasaya 30 milyon girdi,satışlar belli bir yere kadar ondan sonra yoluna devam eder.uzuncular için noproblem.
Tahsisli de satış ile ilgili bilgisi olan varmı? Bence bir süre belirlemiş olabilirler.
Süre ya da satmama taahhüdü yok.
100 milyonluk ihaleyi ve mai ortaklığını fiyatlamadıysa tahsisliden ve öncesinden alanlar dökülsün istiyorlardır.
Aksi taktirde hissenin şoförü acemi ve parasız diyeceğim. Bu nedenle yarın/öbür gün önemli.
Aynı şekilde yarın tahsisliden alanların hisseleri ilgili kurumlara dağılacak. Bakalım yabancıya ne kadar gidecek?
Akdeniz akşamları bir başka mı oluyor göreceğiz...
Mai Group, askeri araç alanında; fikri mülkiyet hakları Mai Group'a ait olan taktik tekerlekli zırhlı araçlar ve lisans altında ürettiği ISUZU araçlar ile faaliyet gösteriyor.
Dünyanın önde gelen zırhlı araç tasarım ve üreticilerinden olan Mai Group'un zırhlı araçları, bugün 15'ten fazla ülkenin ordusunda aktif olarak görev yapıyor.
Mai Otomotiv, kendi markalarının yanısıra dünyanın çeşitli savunma sanayi markaları için sipariş üzerine zırhlı araç tasarlıyor ve üretiyor.
https://i.hizliresim.com/JO1YGQ.png
22.11.2017 tarihin Gedik portföyünde olan mal t+2 de dikkate alındığında 440 bin lot artmış durumda.
https://i.hizliresim.com/ROMY5Y.png
ilginç geldi, 100 günlüğe göre fibo üst direnci olan 6,44 ü dün ve bugün 2 kez test etti ve bugün geri sert çekildi. 100 günlük için altta 5,72 ve onun altında ise 5,28 ve sonrasında sıralı destek noktaları 4,92 ile 4,56 var.
50 günlük ortalama için ise 6,09 alt desteğinde kapanış yapması da manidar. 50 günlük ortalamalara göre 5,87 ve 5,69 görünmekte. 5,69 tutunamaması durumunda tahtanın 5,51 - 4,92 fiyat aralığında fiyatlanması beklenebilir.
Valla nerden bakarsam bakayım, test edilmiş 6,44 fiyatı teknik indikatörler için en üst seviye görünüyor. Buradan sert geri çekilme yaşanabilir gibi bir hisse kapıldım. Yarın tahtanın durumuna göre karar vereceğim devam mı tamam mı demeye !!!!
Aşağıda ki de fibonacci fanları.
https://i.hizliresim.com/o6vgLq.png
fiyat artışının devamlılığı için 6,50 yi sert aşması ve çoklu kapanış yapması lazım.
Günaydın şirket tanıtım ve geleceğe yönelik beklentiler için yarın analist toplantısı düzenliyormuş ve yoğun katılım varmış.
İnşallah olumlu geçer ve gedik dışındaki şirketler de rapor hazırlar.
kdeniz Güvenlik Savunma Sanayi ile Büyüyecek Özel güvenlik sektörünün en büyük oyuncusu olan Akdeniz Güvenlik,
SavunmaSanayii Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Belediyeler İçin özel araçlar üreten MAİ OTOMOTİV VE TEKNOLOJİ
SAVUNMAVE SANAYİ DIŞ TİCARET A.Şâ€™nin yüzde 50 hissesini satın aldı. Akdeniz Güvenlik, bu satın almayla birlikte hızla
büyüyensavunma sanayi İçin özel araçlar üretecek. Şirketin bir diğer hedefi Dubai menşeli Mai (%50) Minerva (%49)
ortaklığısayesinde uluslararası pazarlarda da önemli bir oyuncu olmak... Türkiye'de kamunun yanı sıra çok sayıda özel
şirketede güvenlik hizmeti veren Akdeniz Güvenlik, sektördeki deneyimini farklı bir alanda kullanma kararı aldı.
AkdenizGüvenlik, Türkiye'de 1982 yılında şase üstü ekipmanlı araç üretimiyle sektöre adım atan daha sonra da Savunma
SanayiiMüsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Belediyeler İçin özel araçlar üreten Mai ile stratejik ortaklık yaptı.
AkdenizGüvenlik, Mai’nin yüzde 50 hissesini 10 milyon TL'ye satın alarak hızla büyüyen savunma sanayisinin önemli bir
oyuncusuolma yolunda adım attı. Mai Savunma, Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki 4 bin 500 m2 kapalı alana sahip
fabrikasında,savunma sanayi ile itfaiye ve çöp araçları gibi özellikli araçların üretimini hem kendi markasıyla hem de
altyüklenici olarak gerçekleştiriyor. Mai ayrıca uzun yıllardır bu sektörde yer alan ana piyasa oyuncularına da alt
yükleniciolarak hizmet vermiştir. Yıllık 1.200 araç üretim kapasitesine sahip olan fabrika, uzun yıllara dayanan
tasarımve teknik bilgi birikimi sayesinde özel araç taleplerine de yanıt verebiliyor. Akdeniz Güvenlik, attığı imza
ileMai ve Minerva tarafından Mart 2017'de kurulan şirkete de ortak olmuş olacak. Uluslararası alanda hizmet veren
Dubaimenşeli savunma sanayi şirketi olan Minerva, yıllık 1.200 zırhlı araç üretim kapasitesine sahip. Son 5 yılda 6
bininüstünde satış adedine ulaşan Minerva'nın Dubai'nin yanı sıra Hindistan, Ürdün ve Kenya'da da üretim tesisleri
bulunuyor.Bu ortaklık sayesinde Mısır ve Libya gibi ülkelerin yanı sıra hızla büyüyen Afrika pazarına da ihracat
kapısıda açılmış olacak. "Akdeniz Güvenlik'in karlılığına olumlu katkı yapacak" Satın alma ile ilgili bir açıklama
yapanAkdeniz Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Şimşek, Mai ile yapılan ortaklık sayesinde güvenlik ve savunma
sanayiindekideneyimlerini yeni bir alana daha taşıdıklarını söyleyerek "Bugüne kadar kamu ve özel sektörle kurduğumuz
güçlüİlişkilerimizi bir üst boyuta taşıma hedefimiz çerçevesinde. Mai ile bu ortaklığı gerçekleştirdik. Bu satın
almanınbir diğer nedeni de ortaklarımız, hissedarlarımız ve çalışanlarımıza daha fazla katma değer üretmek İçin daha
karlıalanlara yönelme politikamızdır. Mai ortaklığı ile birlikte Akdeniz Güvenlik’in karlılığına da olumlu katkı
hedeflenmektedir."dedi. Türkiye'nin NATO’daki ikinci büyük orduya sahip ülke olduğunu anımsatan Şimşek," GSYH'nln
yüzde2'sl askeri harcamalara ayrılıyor. Ayrıca savunma bütçesinde son 7 yılda ortalama yıllık yüzde 6'lık bir büyüme
sözkonusu. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma'nın da son yıllarda zırhlı araç alımlarında hızlı bir artış var. Bu
veriler,savunma sanayinin potansiyelini gösteriyor. Biz de Akdeniz Güvenlik olarak Mai İle yaptığımız ortaklıkla
deneyimlerimizibirleştirip sektörün önemli bir oyuncusu olmayı hedefliyoruz" dedi.
Afrika pazarlarına giriş hikayesi çok olumlu, hayırlısı bakalım..
Bu haber sıradan bir firmadan gelse uçardı ama bu yemiyor sanırım
kısa vadeciler,kısa günün karı diyenler trenden insin yola devam eder inşallah.
Dubai'de savunma sanayii şirketimiz oldu. Dünya kupasını da biz koruruz inşallah...
Şu an için performansını tahsisliden alınan mallar engelliyor lakin o mallar da bitecek.
Yarın analist toplantısındaki sunum ve katılacak olanların görüşleri önemli.
Mutlaka büyük bireysel yatırımcılar yanında kurumsallar da olacaktır.
t2 takasında 650 bin yabancıya gitmiş.
Bu arada 2 Ocak 2018'den itibaren senedimiz muhtemelen A Grubu pay olarak işlem görmeye başlayacaktır.. Yani kredili işlemlere de açık olacağından, tahtada hacim artışı görmemiz de gayet olası.
Gördüğünüz üzere 2 kat talep gelen tahsislide iskontolu mal alan gedik yatırımın bulduğu nitelikli yatırımcılar (adları öyle) bugünde sata sata bir hal oldular.
Yarın analist toplantısı varmış şirketin yetkilileri Necmettin beye iletsin de gedik yatırıma sorsun ika kat talep gelen hissem de bu nitelikli yatırımcıları çok aradınız mı? Şirket ihale , satın alma haberlerini peş peşe yollarken sunulan projeksiyona rağmen bu olacak şey mi desin...
Bu noktada kimse isteyen alır isteyen satar demesin tahsisli ile reel piyasa fiyatı arasında fark varken iki günde %20 kar varken ya SPK ya da şirket satmama taahhüdü koymalıydı. SPK'nın bazı şirketlerde sınırlama getirdiği oluyordu.
Buna rağmen ben şirketin yol haritasına güveniyorum. Mai A.Ş.'yi alarak hem iç pazara hem de dolaylı olarak körfeze açıldı.
Bu haber başka şirket gelse tavan olurdu. Burada hem tahsisliden alanlar hem bıkanlar satarken bir de hisseyi çalkalayanlar var. Bu çalkalamanın da mal toplamaya ve bezdirmeye yönelik olduğunu düşünüyorum.
Yarın ki analist toplantısı sonrası yataş gibi raporlar çıkacaktır. Bugün gedik'ten alım da yabancı ordinosu var deniliyor.
Gözüm üzerinizde. Bugünkü hareket hoşuma gitmedi. 2 gün daha 5,96 - 6,20 aralığında gezerse olumsuzluk var derim. Altta 5,80 de pozisyon açarım.
var bi hikmet !!!!
Akdeniz Güvenlik'in karlılığına olumlu katkı yapacak.
Satın alma ile ilgili bir açıklama yapan Akdeniz Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Şimşek, Mai ile yapılan ortaklık sayesinde güvenlik ve savunma sanayiindeki deneyimlerini yeni bir alana daha taşıdıklarını söyleyerek "Bugüne kadar kamu ve özel sektörle kurduğumuz güçlü ilişkilerimizi bir üst boyuta taşıma hedefimiz çerçevesinde. Mai ile bu ortaklığı gerçekleştirdik. Bu satın almanın bir diğer nedeni de ortaklarımız, hissedarlarımız ve çalışanlarımıza daha fazla katma değer üretmek İçin daha
karlıalanlara yönelme politikamızdır. Mai ortaklığı ile birlikte Akdeniz Güvenlik’in karlılığına da olumlu katkı
hedeflenmektedir."dedi.
Türkiye'nin NATO’daki ikinci büyük orduya sahip ülke olduğunu anımsatan Şimşek," GSYH'nln yüzde 2'sl askeri harcamalara ayrılıyor. Ayrıca savunma bütçesinde son 7 yılda ortalama yıllık yüzde 6'lık bir büyüme sözkonusu. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma'nın da son yıllarda zırhlı araç alımlarında hızlı bir artış var. Bu veriler, savunma sanayinin potansiyelini gösteriyor. Biz de Akdeniz Güvenlik olarak Mai İle yaptığımız ortaklıkla deneyimlerimizi birleştirip sektörün önemli bir oyuncusu olmayı hedefliyoruz" dedi.
Mai Savunma, Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki 4 bin 500 m2 kapalı alana sahip
fabrikasında,savunma sanayi ile itfaiye ve çöp araçları gibi özellikli araçların üretimini hem kendi markasıyla hem de
altyüklenici olarak gerçekleştiriyor. Mai ayrıca uzun yıllardır bu sektörde yer alan ana piyasa oyuncularına da alt
yükleniciolarak hizmet vermiştir. Yıllık 1.200 araç üretim kapasitesine sahip olan fabrika, uzun yıllara dayanan
tasarımve teknik bilgi birikimi sayesinde özel araç taleplerine de yanıt verebiliyor.
akdeniz güvenlik attığı imza ile Mai ve Minerva tarafından Mart 2017'de kurulan şirkete de ortak olmuş olacak.
Uluslararası alanda hizmet veren Dubai menşeli savunma sanayi şirketi olan Minerva, yıllık 1.200 zırhlı araç üretim kapasitesine sahip. Son 5 yılda 6 binin üstünde satış adedine ulaşan Minerva'nın Dubai'nin yanı sıra Hindistan, Ürdün ve Kenya'da da üretim tesisleri bulunuyor.Bu ortaklık sayesinde Mısır ve Libya gibi ülkelerin yanı sıra hızla büyüyen Afrika pazarına da ihracat
kapısı da açılmış olacak.
Amaç o zaten HAK kardeşim. Bir nevi kartlar yeniden dağıtılacak.
Birde forumda tahsisliye çok takılıyor. Bireysel nitelikli abiler zaten tahtadan mal verip tahsisliye girdiler. En az yarısı öyledir diye düşünüyorum.
Listeyi incelediyseniz, kurumsal yatırımcıların çoğu da özelikle emeklilik fonları için almışlar, yabancı abiler de fazla değil zaten.
Kağıt 5,80 - 6,45 arası bir süre takılacağa benziyor. 5.80 kırılmazsa sorun yok, 6.45 den sonra da çoşku başlayabilir diye düşünüyorum.
Sn 4N1K1H doğru söze ne denir?
Evet hatta tahsisli öncesi mal kiralayanlar bile oldu. Dün, bugün serseri mallar satıldı gibi. Lakin çok fiktif işlem de oluyor. Tanıtek alımı da bittikten sonra bu şirketlerin değişimini göreceğiz.
.Tahtadaki tahsisliden alanların bir kısmı satmak için çok ama çok azimli......bu azimle dağları bile delerler.....
Şirket bugün 12:30 -14:30 'da İstanbul Mövenpick otelde analistlerle toplanıyor.
Şirket yönetim kurulu başkanı Necmettin Şimşek ve CEO'su Sadi Taylan şirketin yeni yatırım ve stratejilerini ve 2018 beklentilerini paylaşacak.
İnşallah sunumu mail ortamında KAP'ta da yayınlarlar ve giden analistler izlenimlerini raporlarla yatırımcılarına sunarlar.
Görünen o ki sektörünün en büyük şirketi tahsisli ve satın almalar ile vizyon da değiştiriyor.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Analist toplantısında anlatılanlar oldukça güzel imiş.
Kısaca en önemli noktaları özetlemek gerekirse, Mai önümüzdeki sene icin B7 zırhlı araç prototipini %80 oranında tamamlamış. 2 ay kadar bir süre icinde EGM ve SSM'ye prototip sunulacak. İlk etapta 100 araç siparişi bekleniyor. 20mnUSD buradan hedefleniyor.
Bir de Özel Harekat Dairesi'nin talep ettiği bir araç var. Mevcut 3,000 kadar eski aracın yenilenmesi lazım. EGM, SSM, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan onaylar alınmış, prototip çalışması devam ediyor, 2018 ilk çeyrekte lansman planlanıyor, 100 adet sipariş de buradan - 20mnUSD da buradan gelecek.
Artı yurtdışı görüşmeleri var. Umman yerel üretim talep ediyor. 3 ay içinde gelişmeler olabilir. 2018 gelirlerine Umman'dan da ekstra bir miktar yansıyabilir. Ek olarak Mısır, Cezayir, Fas gibi ülkelerden de iş alabilirler.
Savunma sanayii tarafinda marjlar %30'lari bulabiliyor.
Yazılım tarafında ise Tanıtek çok kısa süre içerisinde alınacak. Teknokent'te olduğu için kurumlar vergisi + KDV avantajları var. PLATURK plaka tanıma sistemi projesi işlemlerine başlanmış. Bu ay sonu gibi HAVELSAN'da testler başlayacak.
.Tahsisliden mal alanların bir kısmının gözü hiç bir şey görmüyor.......sadece satıyorlar,hemde maalesef gözü dönmüş bir şekilde satıyorlar......tahsisliden mal alanların bir kısmı çok yanlış yapılmış.....gerçek yatırımcı yerine bir kısmı oyunculara mal verilmiş,hemde en verilmemesi gerekenlere heralde.....yazık çok yazık.....
.ziraat satıyor...hemde yolda bulmuş.gibi....Ziraat emeklilik fonuda 100,000 lot aldıydı.....onlarsa şayet yazıklar olsun....
Sanırım bu analist toplantısı pek bir faydasız oldu.
.artık normal insanın midesi kaldıramayacak kadar iğrençleşmeye başladı......bu aşağılık işlemeleri yapanlara yazıklar olsun demekten başka ne yapabilirizki.....boyunuzda uzamıştır artık buradan çarptığınız paralarla.....
Sn Dow16 tahsisli ile reel fiyat arasında fark olunca bu işler hep böyle oluyor.
Nitelikli yatırımcıların ky'nın üzerinden bir günde %20 kar elde etmemesi için SPK bundan böyle ya en az 6 ay satmama taahhüdü almalı ve bloke koymalı ya da +/- %20 marjını kaldırıp reel piyasa değerinden izin vermeli...
Yoksa nitelikli yatırımcının nitelikli tecavüzü kaçınılmaz oluyor.
Artık burada isteyen alır isteyen satar diyemezler.
Ben duyduğum bu rahatsızlıktan dolayı yatırımcı ilişkilerine Necmettin Şimşek'e iletilmek üzere mail attım.
Bu hisseye yatırım yapma konusunda ve keyifle akdeniz akşamlarını söyleyeceğimize endişemiz yok.
İtirazımız sadece tahsisli sürecine , seçilen nitelikli yatırımcılara ve sürecin yönetilişine...
Yatırım tavsiyesi değildir.
1000 puan artıda tahsisliyi yapan kurum satışlarına devam ediyor hala...
10.000 TL'lik rapor çıkarıp, vizyon ve beklentileri anlatıp nitelikli yatırımcıya tahsili sonrası satış oldukça ilgi çekici...
Oradan satış gelince yatırımcı da ne oluyor deyip satıyor.
Tahsisli öncesi 5.700 iken şimdi mai ortaklığı ve kasaya bu zamanda 31 milyon para girmişken 5.980 TL.
Yatırımcılar olarak alkışlıyoruz. Yarın öbür gün bu kurum yabancı ordinosunu gönderirse ona da şaşırmam.
Burası borsa...