ŞEFFAFLIKLA İLGİLİ SON VIDEO KLIBIM MERAK EDENLER İÇİN
https://twitter.com/erhanacikgoz1/st...804565504?s=20
ŞEFFAFLIKLA İLGİLİ SON VIDEO KLIBIM MERAK EDENLER İÇİN
https://twitter.com/erhanacikgoz1/st...804565504?s=20
maşallah Erhan hocam. emeklerinin karşılığını almana çok sevindim. senin gibi can hıraş yardım etmek için kendini parçalayan az sayıda insan var.
sistemlerinde sabah gapları için bir önlem alıyor musun? gün sonu flat mı tercih ediyorsun
birde bu bilanço için anlatmıştın ya viop da olan hisseler için tek yön buy düşünüyordun. fiyatların geldiği nokta itibariyle sence denenir mi buaralardan
Dostum tebrik ederim güzel düştük. Kısmen payıma düşeni aldım kardan zarar yazdım, hedgelerim olmasa çok fazla zarar yazacaktım. Virüs mirus o bu neyse ne sen işini yaptın mı yaptın güzel çıkarsak çıkacağız dersen onu da tebrik ederim yanlış olmasın borsacı tebriği bu düştük diye sevinmiyorum.
Ben de matrix terminalde bu boşluktan istifade epey çalışıyorum güzel kazandıran bir şeyler de yaptım. Tabi backtest. DD si var aldı alamadı derdi var barın neresinde işlem yaptı derdi var... Eski yazdıklarını tekrar tekrar okuyorum sağ olasın çok faydalı.
Okumak veya çalışmak için tavsiye ettiğin bir şey var mı?
Matrikste 6-7 hatta 13 yıllık data varmı.
Makinayı kasmadan robotlar çalışıyormu.
IQ da formül yazması kolaymı, türkçe fonksiyon varmı.
IQ işlem yapmaya açıldımı da
Bunları matriksi küçümsemek için söylemiyorum. Soru niyetiyle soruyorum . Yoksa menfaatimiz nerde ise oradayım.
Birkac gun once yapilan bir paylasim:
https://www.youtube.com/watch?v=kMTAOoEKiwU
Evet videoyu izledim. Öncelikle alt yapıyı çok sağlam oturtmuşlar big data kullanımı ve bulut entegrasyonu bunlar zaten geleceğe dönük bir programlama için artık olmazsa olmaz bir hale geldi.
Her ikisi de müthiş bir gelişme bu sebeple tebrik ediyorum. Gelişmeler çok güzel kişiselleştirilebilir esnek bir yapı sunmuşlar gelişmiş hazır yapay zeka modelleri anlık emir gönderebilme vesaire gerçekten güzel. Tabiki burada C sarp bilen bir yazılımcı için aslında matriksteki gelişmelerinde idealdeki gelişmelerinde pek önemi kalmıyor. Çünkü yazılımcı adama sadece kod yazılabilen editörü ver istediğini yazsın geçsin.
Bu sebeple yazılım bilen birisinin gözünden değilde sıradan herhangibir yazılım bilgisi olmayan bir yatırımcı açısından olaya bakalım;
Matriks iq deki gelişmeler gerçekten heyecan verici yapay zeka modelleri hazır fonksiyon ve sistemler kullanıcılar için özelleştirilebilir ekranlar tutup çekmeler yaslamalar saga sola kaydırmalar vesaire. Bunlar güzel özellikler sesli komut bile koymuşlar. özellikle excel gibi bir tabloyla istediğin tasarımı tasarlayabilirsiniz. Bu excel olayı aslında benım projelerim arasındaydı. İdeale önermiştim ama pek sallamadılar. Matriks ise yapmaya başlamış bile. Tabiki benimde fikirlerim arasında user.dll üzerinden. Böyle bir modül yaratmayı planlıyorum. Tabiki uzun vadede. Çünkü hazır modeller ve kurgular bir noktadan sonra yetersizmiş hissi yaratacak. Kod yazmadan da insanlar çeşitli algoritmalarını yaratabilmeleri açısından bir excel modülüyle bu durum basitleştirilebilir.
Takip ediyor olacağız yeni özellikler geldikçe inceleriz bizler için farketmez idealmiş matriksmiş hangisi daha iyiyse biz orada oluruz. Çünkü kimse bu işi hayrına yapmıyor onlarda para kazanmak için yapıyorlar bizde para kazanmak için yapıyoruz.
Şimdi birde olaya hem yazılımı yarım yamalak bilen ve yatırımcı açısından bakarsak yani benim kişisel görüşüm.
Herşey çok güzel harika gelişmeler var. Fakat özellikle videoda şu geçmişe dönük bar sayısı ve veri aktarımından bahsedeceklermi diye özellikle dinledim. Sonlara doğru 30,000 bardan bahsedildi. Arkadaşlar eğer bir algoritma tasarlayacaksanız ister yapay zekayi kullanının ister kendiniz tasarlayın farketmez.
Yeterli dataanız yoksa yani sisteminizi yeterince uzun bir veriyle test etmediyseniz hangi yapay zekayı kullanırsanız kullanın hangi stratejiyi tasarlarsanız tasarlayın CURVE FİTTİNG ihtimali çok yüksek olacak. Matriks iq onca harika ve güzel gelişmenin yanına eğer fazla bar atma olayını yerleştiremezse yaptığı tüm gelişmeler tonlarca yapay zeka herşey boşa gider. Çünkü eksik ve az datayla neyi tasarlarsanız tasalaryın gelecekte çalışmayacaktır.
Zaten matriksi eleştirirken sürekli bundan bahsediyorum geçmiş data geçmiş data, bu yoksa herşey boş.
Umarım geçmiş datalara 1 milyon veya 10 milyon olarak destekler yoksa yapılan tüm emek arka planda tasarlanmış onca öğe biz yatırımcılar için hiçbir anlam ifade etmeyecek.
Birde bir eleştirimde şu "sezgisellik" okadar fazla tuş ve kombinansyon varkı sezgisel kullanamazsın çok fazla menu tuş vesaire yapmışlar kafa karıştırıcı ve çok karmaşık bir görüntü veriyor. Bİr pencere açıyorsun tonlarca ayar ve farklı farklı menüler dolu. Alışılır öğrenilir ama ilk görüşte insanın gözünü korkutuyor hoş bir görüntü vermiyor.
Onun haricinde herşey çok güzel. Program ortaya çıktıkça tekrar bakarız duruma.
Evet dostum ufaktan başladım iq ile. C sharp bilmek veya c sharp biliyorum demek çok zor bence imkansız bir şey. Sen eğer ne yapmak istediğini biliyorsan c sharp ile bunu kesin yaparsın, ha benim 1 haftamı alır başkasının 1 ayını başkasının 1 gününü ama ne yapacağını bilen adama dil vb hikaye kesinlikle.
Bar ve data ile ilgili sözlerine %100 katılıyorum. Hatta bar içi data olmadan anlamsız. Ben 50 bin lira bağlıyorum tutup o an o dakika 5 kademe oynayacaksa 50 bin ile, kaldır o sistemi at çöpe. Şu an bütün sistemlerin malesef durumu bu imiş, içine girince anladım.
Matriks hadi diyelim 1.000.000 datayı tuttu diyelim. Matriks ıq ya uyan datayı nasıl temin edecegiz. Piyasada matriksin doğru düzgün datası yok. 3 aylık veri yeterli, sürekli optimizasyon yap mantığıyla işi götürüyorlar..
İdealin , eski matriks verilerini okuyabilecek bir yapı kursalar güzel olur. Zor olmasa gerek.
SM-A105F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://s19.directupload.net/images/200407/xmguovmm.jpg
https://s19.directupload.net/images/200407/eycmlru7.jpg
https://s19.directupload.net/images/200407/d83nt7bj.jpg
https://s19.directupload.net/images/200407/uubaciua.jpg
https://s19.directupload.net/images/200407/5vq8xo5u.jpg
https://s19.directupload.net/images/200407/57wsfj57.jpg
https://s19.directupload.net/images/200407/x6gfgrc4.jpg
https://s19.directupload.net/images/200407/fkv24gl6.jpg
https://s19.directupload.net/images/200407/vnhep2al.jpg
https://s19.directupload.net/images/200407/mstb8ryx.jpg
User.dll en son geçen sene yoktu, program içinden compile edemiyordunuz, feedback olarak ilettiklerimden biri de buydu. Yalnız muhtemelen yeni versiyonlarla birlikte gelicek indikatör builder ile user.dll e gerek kalmadan kendi indikatörlerimizi hazır frameworklerle kolaylaştırılmış biçimde kodlayarak programın içine gömmemize olanak sağlayacaklardır. Kendi kodlama editörü oldukça başarılı, illa VS kullanıcam derseniz IQ dll ini referans olarak VS'ye atarak VS üzerinde kodlama yapıp, kopyala yapıştır ile son halini matrikse geçirebiliyosunuz.
IQ'nun gözüme çarpan en güçlü yönlerinden birincisi, sistemciliğin 3. boyutu olan para yönetimini stratejiniz içinde kodlayıp getiri eğrinize yansıtabiliyorsunuz. İkincisi de Bayesian akıllı optimizasyon algosuyla saatler sürecek optlerinizi dakikalar içinde sonuçlandırabiliyorsunuz.
Bunun dışında çok temel ama önemli eksikleri var, en başında data sorunsalı, getiri eğrisiyle enstrüman grafiğinin altlı üstlü senkronize görüntülenememesi gibi gib. Olgunlaşması için zamanı var hala. Beklediğim geliştirmeler yapılırsa ben IQ'ya geçerim ama geçen sene verdiğim feedback maddelerinden sadece bugları düzeltmişlerdi, bunun dışında geliştirme önerilerimin hiçbiri yapılmamış nerdeyse.
Kendi kendine öğrenen ve de kendini geliştiren yapay zeka sistemini acaba hisse senedi/endeks otomatik al-sat ticaretine başarıyla uygulayabilmiş sistemler var mıdır? Herhangi bir grup yada kişinin bu konuda başarılı bir sistemi varsa ortaya çıkmasını istemezdi sanırım.
Hocam bu yapay zeka sistemi vesaier bunlar kynin ulaşabileceği ve bu kadar basitçe yaratabileceği şeyler olsaydı zaten bu seviyeye kadar inmezdi.
Yani buradaki ismin ilizyonluğuna kanıpta atlamamak lazım bunların yorumlanması verinin uzunluğu vesaire gibi tonlarca öğrenilmesi gereken mesele var iki tıkla yapay zeka kurdum para basıyorum diye birşey yok.
Buradaki yapay zeka modellemeleri kabaca şu mantıkla çalışıyor olayı basitleştirirsek.
Her yıl %30 yukarı giden hisse senedi var diyelim. bugunkü fiyatı 10 TL ise seneye kaç lıra olur ? 13 TL olur.
Tabiki bu derece basit olmasa da bunun gibi birşey yapıyor. Yani model bulmaya çalışıyor karşık kombinansyonlarla.
Şunun gibi her yıl ortalama %30 yukarı giden hisse aynı zamanda çarşamba günleri hep %2 yukarı da kapatan hisse bugun 10 lıraysa seneye çarşamba günü kaç lirada olur.
Gibi bir yaklaşımı var diyebiliriz. Bunları günlüklere saatliklere indirebilirsin. Yapay zekaya ne kadar çok parametre verirsen o kadar iyi sonuç üretebilir.
Mesela
-Haftalık istatistikleri analiz et günlük hareketleri analiz et twtterdaki mehmetin twitlerinin doğrulugunu analiz et indikatör modellerini analiz et dow jonese bakarak korelasyon analiz et dolara ve faize bakarak bisti analiz et vesaire vesaire daha sonra tüm bunları kombıne ederek bana bir sonraki fiyatın kaç olacağını söyle.
Aslında insan nasıl işlem yapabilirin bilgisayara uyarlanmış hali.
Sen nasıl al sat yapıyorsun twitleri okuyorsun yurt dışına bakıyorsun teknık analiz çiziyorsun indikatörlere bakıyorsun. tüm bunlara kendince bir olaslık atıyorsun. Daha sonra bu olaslıkların toplamı AL veriyorsa alıyorsun.
Yapay zeka tüm bunları komplike bir biçimde optimize ederek tahminlerinde başarı sağlayabildiği modellemeyi sana gösteriyor.
TR de örneği var mı bilmiyorum ancak yurt dışında uygulayanlar vardır. Yapay zeka olayını bu kadar basite indirgeyemezsiniz. Bunlar yapay zekanın çalışma modellemelerinden bir kaçı, önemli olan ona veri sunabilmek data sunabilmek. Öğrenen yapay zeka ise bam başka birşey zaten.
Öğrenen yapay zeka olayı aslında oldukça zevkli yazılımcı için bir nevi cocuk büyütmek gibi. Her gun yeni bir data sağlayıp işe yarar bir model çıkartıp çıkartmadığını incelemek lazım ancak herşeye rağmen gerçekten para kazandıran bir yapay zekanın uzun süre boyunca kendını kanıtlayabilmesi gerekir.
Topic bayagı aşagılara düşmüş.
Aşırı alım satım indikatörleri olan Aroon, CCI, RSI olan indikatörlerin üzerine ma atıp bir ana sistem yaptıgımızı farz edelim . Bu yaptıgım sistem 2 MA kesişimi yada TOMA-MA kesişimi gibi trend sistemlerinin benzerimi olur. Tren following denilen sistemin içine mi girer.
İlgniç dir ki bu aşırı alım satım indikatörlerinin üzerine ma atılarak atılmış sistemler getiri olarak trend sistemleri kadar getirmesede kazanma oranı, pf , ardışık kar, en büyük kar , max dd gibi performans istatistiklerinde daha iyi görünüyor.
Bunu şunun için soruyorum kafamda bir proje var.
Endeks üzerinde 1 sistem çalıştırınca 84 ayın 30-35 ayı zararlı gerisi karlı gözüküyor.
Endekste üzerinde 2 sistem çalıştırınca 84 ayın 20-25 ayı zararlı gerisi karlı gözüküyor.
Bende teoride şöyle düşündüm. Eger endeks üzerinde karma sistemler demetini aynı anda çalıştırsam, sistemlerin işlem sayısı,grafik periyodu , sistemlerin yapısı farklı olursa 84 ayın belki zararlı ay sayısını 5-10 gibi küçük rakamlara düşünebilirim diye düşünüyorum. ( Belkide böyle olmuyordur, belki başka sıkıntılar çıkarıyordur. Sadece kafamda bir teori sistemleri yazıp testini yapmayı düşünüyorum)
Hep trend sistemlerine odaklanmışız , başka idealde başka hangi indikatörleri kullanarak hangi yapıda sistemler kurabilirim.
Erhan yorumlarını bekliyorum.
Erhan Hocam Araf da kalmamışız :) Kriz gelmiş :(
konuyu en baştan beri okudum inanılmaz öğretci tekrar teşekkürler katkıları için herkese.
Erhan hocam şunu soracağım. garanti 1500 puan olsa bugün emekli olurum demişsin. ve 2018 senesinde 1e 14 katlamışsın portföyü 1 e 8 kaldıraçla.
şimdi şunu merak ediyorum ; 400 lot giriyorsun 5 bin gap açsa 1 e 8 kaldıraçdan yaklaşık kenarda teminat yetmiyor. bu durumda 300 lota mı düşüyorsun ? Bir yerde de ben lot azaltmam demişsin. Bu riskli yönetimde para yönetimini nasıl yaptın merak ettim.
@atakan hocam
Dediğin doğru.
Risk düşer fakat risk düştükçe getiride düşüyor yani daha fazla birbirinden farklı sistem getiri eğrisini daha düzleştirmeye başlar anca Yukarı doğru olan açının derecesi düşmeye başlar bir nevi faiz kadar getiri üretmeye başlar risk ne kadar düşerse getiri okadar düşüyor.
@zifige o 2018 de idi her sinyalde sistem lot azaltıp arttırıyordu ama genellikle arttırıyordu. zaten onu 1 haftada kaybettik manuel terste kalarak.
Şimdi o sistemin bir farklı versiyonu var lotu sürekli değiştirmeyen yaklaşık 4 kaldıraçla hareket ediyor. Hesaplamalara göre teminat yeterli 4 kaldıraç için.
Eski sistem ise sürekli lot azalıp artıyordu. Zarar ettiği kadar lot azaltıyordu.
Erhan hocam birşey soracağım mesela bu başlıkdada tartışılıyor zaman zaman.
kimisi der ki optmizasyon yapılan sistem saatli bombadır. kimi di derki sistemimde optimizasyon yoktur.
sistemimde optimizasyon yoktur diyen adam sistemini belli indicatore göre kurgulamıyor mu ? öyle bir kod yazıyor trendi buluyor dip tepe analizi yapıyor böyle birşey mi yazıyorlar ?
Optimizasyon ne demek back test demek gecmis verilere gore sistemi tasarlamak demek ister bilgisayara ister elle yapsanda sonucta bu sistemim ne uretmis diye baktigin icin optimizasyon otomatik olarak yapmia oluyorsun bu cok sacma yani benim sistem optimizasyonsuz demek cok sacma.
Geriye donuk fiyat hareketlerinde ne yapmis diye bakmadigin hicbir sistem olamaz.mEcbur bakiyorsun
E sectigin parametre ya optimizasyondaki en iyi parametre ise nerden bileceksin ?
Merhabalar,
Algotrade konusuna yeni yeni başlıyorum ve program seçme aşamasındayım. İdeal ve Matriks demolarını bilgisayarıma kurdum ve biraz deneme fırsatım oldu. Bu arada mühendisim ve yazılım bilgim var.
Erhan hocam İdeali tercih ettiğinizi söylemişsiniz. Yazılım geçmişimden dolayı bana da İdealde kodlama yapmak daha rahat geldi. Kullanıcı arayüzleri daha kullanışlı. Program daha akıcı.
Ancak Optimizasyon ve backtest konusunda matriksi çok daha önde gördüm ben. İdealde Matrikse kıyasla gördüğüm en büyük eksiklik optimizasyon sırasında komisyon ve kayma değerlerini optimizasyona dahil edememek oldu. Bu faktörlerin yapılan optimizasyon sonuçlarına önemli etkisi olacağını düşünüyorum. Yüksek işlem sayısısıyla gerçekte zarar edecek bir sistem optimizasyon sonucunda karlı olarak bile görünebilir. Ayrıca sabit sermayeyle işlem yapmanın da bir yolunu bulamadım. Sabit lotla işlem yanıltıcı sonuçlar doğurabilir. Mesela sistem %50 zarar ettikten sonra hala aynı lotla işlem açmaya devam etmem ve ilerde bu zararları kapatmam daha hızlı olacaktır. Fakat gerçekte sermayem eridiği için geri dönüşüm bu kadar hızlı olamaz. Algoritma geliştirme sürecinde bu sorunları nasıl aştınız?
güzel sorular
nutcrackerın söylediği gibi yapamayacağınız şey yok bu hesapları kıtapları sızın ıstedıgınız sekılde yapacak algorıtma kendınız yazabılır ve testlerını ona göre yaptırtabılırsınız.
optimizasyon konusunda hızlı değil diyemem matrıks cok az datayla iş yaptıgı için daha hızlı sımulasyon yapıyormuş gibi görünüyor fakat datası az zaten. Kayma komısyon meselesınde size katılıyorum optimizasyon bu sebeple cok yanıltıcı sonuclar dogurabılır.
sabit lot olayıyla alakalı sıstemlerimizi cogunlukla vıop uzerıne tasarladıgımız için sabit sermaye daha anlamlı oluyor. Tam tersi sürekli değişken sermaye daha yanıltıcı ve rısklerı gormemızı engelleyecektir.
Neden dersenız diyelimki stratejinizi 5 yıllık bir veriye göre optimze ettiniz.stratejı kazanılan parayı lota verıyor kaybedılen parayıda lottan düşüyor olsun.
Bu strateji ilk yılında parayı 5 e katlayıp son 4 yıl çok düşük getiri üreterek seyretmiştir. baktıgınızda devasa bir getiri görür ve stratejiyi begenirsiniz. Çünkü herkesın baktıgı sey toplam getiri.
sabit lotla aynı stratejiyi çalıştırdıgınızda getirinin sadece ilk yıl mukkemmel kalan 4 yıl vasat bir getiri ürettiği direk resmedilir.
Böylece stratejinizin tutarlı ve ıstıkrarlı olup olmadıgını keşfedebilirsiniz. Ancak diğerinde tutarlılıgı ve ıstıkrarı goremeyecegınız için çok karlı bır stratejı kullandıgınızı düşünerek yanlış bir sistem seçeceksınız.
sistemlerimizi viopa göre tasarladıgımız için genel anlamda ne kadar kenara para bırakmamız gerektiği sabit lotla ölçebiliyoruz ayrıca karsılastırma açısından daha anlamlı oluyor cunku urettıgınız stratejının al satlarından elde edılen getiri grafiği mevcut ensturumanı geçebilmeli. Bileşkede her halukuarda geçmiş görünecek. Yani daha iyi karsılastırma yapmamızı saglıyor sabit lot yöntemi. Dileyen excele atarak sermaye değişimli şekildede durumu gözlemleyebilir.
hisse senetlerinde ise zaten genellikle fiyat düşünce lotun degerıde düştüğü için boşta duran mıktarı cok yuksek tutmaya gerek kalmıyor.
SOnuç olarak bunu aşılacak bır sorun olarak görmüyoruz. tam tersine daha doğru analız acısından bu yaklaşım daha mantıklı bileşke opsiyonunu ıse excelde sımule edebılıyoruz.
Bilgilendirmeler için teşekkür ederim.
Sabit sermayeyle yapılan işlemlerde kar/zarar eğrisine bakarak sert düşüşler görmediğim sistemler seçmeye çalışarak bahsettiğiniz olumsuz etkiler elenebilir. Ancak sabit lot mantığı da kafama yattı.
Kodlama yaparak yapamayağımız şey yok derken bu komisyon ve kaymaları bunun içine katabiliyor muyuz. Kodlama yaparken alış satış fiyatını Fiyat*(1+komisyon) şeklinde değiştirme ya da doğrudan overall hesabına müdahale olanağımız var mı?
Erhan merhaba
Şimdi elimizde bir indikatör var bunu optimize ettik sonuçlar şöyle
İki farklı tür parametre sınıfı ortaya çıkıyor.
1. sınıf az işlem yapan getirisi de az olan parametreler ,fakat kayma ve komisyonu çıkınca nette iyi getirisi var.
2 sınıf çok çok işlem yapan , getiriside bayagı iyi olan parametreler , fakat kayma komisyon çıkınca getirisi tamamen kötüleşiyor üstekinin bile altına düşüyor.
örnek veriyorum.
1. sınıf 300.000 brüt 1500 işlemi var
2. sınıf 500.000 brüt 10.000 işlemi var.
nete vurunca üsteki karlı çıkıyor.
Burada sistem oluştururken 1. sınıf parametreyi alıp kullanmak mı daha iyi olur. Yoksa 2. sınıf parametrenin üzerine biraz çalışmalar yapıp filtreleme , farklı stratejiler uygulayıp bu sınıf parametrelerimi kullanmak gerek.
Çünkü indikatörlerin tamamında yaşanan bir durum olarak ortaya çıkmaktadır.Ben genelde hep 1. sınıf parametreleri seçtiğim için sistemlerim hep yavaş olmaktadır
Az işlem çoğunun tahmininin aksine, stabil olmayan, şans faktörünün çok arttığı, aldatıcı sonuçları olan oldukça riskli sistemlerdir. Çok işlemli sistemler daha düşük riskli ve gerçeğe daha yakındır. Onbinde 2 komisyonun üstünde otomatik işlem çok akıllıca olmaz.5-10-15 ve 1 saatlik sistemlerde ayda 4-5 işlem yapan bir sistem bana göre yüksek risklidir. Ayda 15 altında işlemi olan bir robota emir bağlamaya cesaret edemem ben.
Merhaba ,
Algo ve robotla işlemi öğrenmek istiyorum. Tradingview ve auto4mex ile imkbde hisse alıp satabiliyor muyuz ?
SM-N930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bildiğiniz ücretsiz platformlar var mı ? Veya ayda hangi platforma ne kadar ödüyorsunuz ?
SM-N930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Erhan hocam merhaba, optimus prime ın bu yılın başından itibaren performansını paylaşabilir misiniz, canlıdan çıkardınız biliyorum, sadece devam etseydiniz ne yapmış diye görürdük, selamlar
Merhaba,
Matriks algotrade ile ilgili bir şey danışmak istiyorum.
Hangi miktarda hisse almak istediğimizi nasıl belirliyoruz?
Zira kendi sistemi hesaptaki tüm parayı kullanmak üzerine çalışıyor.
hayhay
tüm resimlerden yine 35 puan kayma kom düşülmüştür.
sanırım ben sistemin en kötü yılında trade etmişim. bu yılda +7000 puan karda.
Ancak yinede performansı düşük benım gerçek sistemlerim coştu.
https://i.hizliresim.com/a5sTEl.png
https://i.hizliresim.com/qM2Xol.png
matriksi bilmiyorum idealde trade etmesi gereken lot mıktarını belirliyorsunuz sureklı o lot mıktarıyla ıslem yapıyor.
sayfayı ilerletmesek de youtubede ilerliyoruz yeri geldikçe
https://youtu.be/hqylYJxQbXM
Erhan üstat teşekkürler, optimus prime bu sene çok daha iyi bir sonuç getirecektir diye düşünüyorum,
Ben viop30'da artık işlem açmıyorum, anladım ki viop30 gerçekten kurtlar sofrası, burada istikrarı yakalamak gerçekten çok zor. Çalışmalarım ise ara ara hala devam ediyor, iyi bir strateji oluşturabilirsem ve buna çok güvenirsem ancak o zaman gerçek işlem açarım.
Viop30 yerine hisse vadelilerde işlemlerim oluyor. Üç hisse senedinde poz açıyorum. Son 2 aydır az biraz kazancım var, hiç değilse zararım yok, yıllık %30 gibi bir hedefim var. 6.600 TL ile işlem açarak yaklaşık 50 Bin TL lik risk ile çalışıyorum. Bunu bir miktar daha artırabilirim. 70 Binler gibi olabilir. Bir yıl böyle gider ve istediğim başarıyı sağlarsam daha da pozu yükseltebilirim.
Bu arada benim robot vardı ya, sizden aldığım geçmiş verilere göre test ettim de başarısız buldum ve ona dayanarak poz açmayı bıraktığım sistem, o, bu yılın başından beri tam bir canavara döndü, topladığı puan 75.000 puan, 486 adet işlemde. İşlem sayısı fazla ama yine de puanı çok iyi. Yine de önceki yıllardaki kötü performansı sebebiyle ona dayanarak poz açmayı düşünmüyorum.
Görüşmek üzere, selamlar.