Dolar PPF'si varsa ona yatıralım en iyisi.:)
Döviz cephesinde tuhaf şeyler oluyor.
Printable View
Dolar PPF'si varsa ona yatıralım en iyisi.:)
Döviz cephesinde tuhaf şeyler oluyor.
Sayın r.lucas yanlış anlaşılan veya yanlış şekilde ifade etmiş olduğum bir kısım var sanırım. Burada fonun günlük fiyat farkından elde edilen kazançı basit MK karşılığı oranı nedir onu paylaşıyoruz. Fakat bu oran hesaplaması süre uzadıkça biraz daha karmaşıklaşıyor. Fonun bileşik getirisi vardır sizde hesaplayıp görmüşsünüz. Fakat mevduat faizinin bileşik getirisini göz önünde bulundurmadan hesap yapıyoruz burada paylaşılan oranlarda. Farz edelim aldığınız fonun yıllık fon getirisi %23.5 olsun. Günlük hesaplama formülü ile hesaplarsak MK 24.88 oluyor. Fakat Fonun yıllık brüt %23.5'lik kazancı için aylık yaklaşık 22.5'dan mevduat yapmanız yeterli olacaktır. Benim anlatmak istediğim buydu ama siz yine fonun bileşiği yok dedi diyeceksiniz benim için :)
Valla hepsini boşverin gece dolar alıp sabah satın.
Gece gece gene düşüşe başladı dolar bakalım nereye kadar inecek bu gece.
Burger Artış Yaptı 24,10 Oldu, Ppf ler yarın 25 bandına gitmeli yoksa vedalaşma vakti :)
OKT 24.90 MK oranımız .
Düşüş olsa da son zamanlarda okt gene de iyi.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ödeme alamasa daha sert düşerdi gibi geliyor bana, tahvil oranı da çok değildi ki.. Bir süreliğine böyle belki de.. Anlayabilen yok sanırım.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
PPF dışında biraz risk alıp OKT ve TPZ de alayım diyorum gerçi Borçlanma Araçları Şemsiye Fonu almak yerine direk dolar veya euro almak daha mı uygun onu tam anlayamadım.
TZL de 4000 tl sattim
8.43 stopaj cikti (kesinti)! onceden gormemistim boyle bir sey belki dikket etmemistim!
sonunda hesaplarken mevduatinan her turlu ayni geliyor sanki!
Shangil gözüne uyku girmez bu gece :)
Burgan'ın 24.10 hamlesi FİL'leri burgere geçirmek için yeterli mi sizce?
Portföy değişikliği yapmayı düşünüyor musunuz [emoji849]
ONEPLUS A6010 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
PPF'leri inceledim de, Ata Portföy PPF'si günlük 0,0692 getirmiş mk karşılığı 26.7'yi buluyor.
Bu böyle yalnızca 1 günlük mü böyle olmuştur bir yükseliş trendine girecek midir?https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...05b4437c2e.jpg
Tefasta da işlem görüyormüs ayrıca AAL :)
Okt iki gündür bazı ppf lerin gerisinde kaldı, özel sektör tahvilleri ile mi ilgili acaba?
Ayrıca HSL ve SLF de iyi gidiyor bu aralar takip edilebilir.
Hesaplamama göre günlük %24 oranlı mevduatın 32 günlük bileşiği %24,25 e geliyor, bu durumda ANL ve FIL gibi bu aralar 24,50 üzeri mk getiren fonlar daha mantıklı görünüyor. Peki bu satım noktası konusunda nasıl yapmalıyız sizce 15 günde bir mi ayda bir mi yada mevduata yenilmediği sürece elde tutmak mı daha mantıklı? Sanırım bu konuda fonun fiyatı da önemli sattığımızda daha fazla adet alabiliyor muyuz gibisinden?
Bu alıp satma olayı nzor bonoda mantık kazanıyor.
Fonlar için alım satım yapmak birşey kazandırmıyor diyen var, alım satım yapınca stopajdan dolayı daha az fon alıyorsunuz getiriniz düşüyor diyen var.
Bu konuda aydınlatılmaya ihtiyaç var sanırım:)
Anl 24,74:(
Fil. 24,74
24 virgül kaç acava