zaten abd 2. dalga olursa ekonomiyi tekrar kapayamayız dedi.
Printable View
Brent’te 32 usd’lerin sağlam bekçileri var.
Yaşımız ve paramız yetmediği için bu masalara bizi almıyorlar:)
Esen kalın
Tekniğin iyi birde piyasa ile inatlaşmasan pala sana bi kamyon para verecek ödül olarak şimdi sen bu söylediğinin arkasında durursan pazartesi sabah bizi ve dowu longlasan dow 27.100 bist 100 113.100 de flat olsan al sana adriana lima sen bu işi bu hafta sonu bir düşün dostum esen kal.
dolar
günlük
çıkış devam edebilir.
https://i.hizliresim.com/4vWEA4.png
Virüsle ilgili iyi haber virüsün azalması değil öldürücülüğünün azalması olacak büyük ihtimalle. İlk çıktığında dahi uzmanlar şöyle demişti "virüs bir ortak yaşam canlısı. Birlikte yaşadığı canlının ölmesi onun da istediği bir şey değil. Bu yüzden virüsler mutasyon geçirerek birlikte yaşama adapte oluyorlar..."
Normal... biz de kapayamayız kımse de kapayamaz... sonbahara kadar biraz azalacak sonra belli ki yine artacak bu meret... ne kadar artacağını allah bilir... kendini koruyabilen koruyacak artık bundan sonra olduğu kadar, hastalığı kapan da yerli favipiravir filan içip bağışıklık sistemine dua edecek meseleyi hafif atlatmak için...
ver elini
26.600olsun.bir kademe daha arttırdım
daha fazla şimdi yok.
ayrıca 27.100de günlük sat sinyalinde kalır.
https://i.hizliresim.com/O96dT4.png
Futurama dizisindeki Fry değil mi bu ya :) her capste bunu kullanıyorlar çok severim diziyi
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Doğru söylüyorsunuz
Kimsenin evinde oturacak lüksü yok ne maddi açıdan nede psikolojik olarak
Lakin
Devlet gerekeni yapsaydı şeffaflık maddi destek ve bilinçli eğitim belki daha iyi sonuçlar alırdık
Neyse artık olan oldu ve olmaya devam ediyor
Menfaat yüzünden ölenlerin çokta değeri yok zaten
Saygılar
olmuyor dostum.
matematikle ,uyumsuzlukla kesin hiç bir şey yok.
pazartesi görecez işte.
arada hafta sonu var.
bakalım ne olacak
yaa
forum sayfasında crom sürekli çalışıyor,sanki virüs var bilgisayarda
Arkadaşlar ne derseniz diyin haklısınız borsamızın bu şartlarda 50 bin olması lazım.
Ama maalesef olmuyor
Bugünkü yılmaz özdil in Ayasofya yazısını okuyun belki beni daha iyi anlarsınız
Demem o ki
Yaslanın arkanıza grafikler pastalar haberler bakın ve ufak ufak longa girin artık borsa AKP nin namusu ekonomik veriler hikaye işsizlik enflasyon tefe tüfe boş rakamlar
Köyde ki çobanı anlıyorum cahil ama üniversite okumuşuda destekliyorsa demek ki menfaati namusundan şerefinden daha önemli
Sizler bu bilgiler ile bu sabır ile her şeyi hak ediyorsunuz
Düşmeyen borsa yapılmışsa düşmemesine oyna ve kazan
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
İyi geceler herkese
4000 olacağını düşünüyorum orta vadede perspektifte
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Pazartesi çıkar veya çıkmaz
Mesele artık orta vade düşüş başladı
Ve borsalarda yeni dip bekliyorum orta vadede.
3-6 ayda.
yapmaz da çıkarsa
bende pas geçerim borsayı.
50 bin Maalesef olmuyor diye üzülmek mi lazım
Hepimiz long yada şhort açıyoruz
Piyasanın yönünü tahmin edip para kazanmaya çalışıyoruz
Şhort'tan para kazanan sadece vadelide işlem yapanlar.
Oda doğru poz almışsa
Ama düşen piyasada milyondan fazla hisse senedi taşıyan mağdur olur
Reel sektör de ise yine on milyonlarca insanın mağduriyeti ise ayrı bir şey
Yanı vardan herkese fayda var.
Kaybolan değer kimsenin cebine girmiyor.
Özetle siyasi bakış farklı
Bugün Türkiye nin ekonomi yönetimi çok kötü ve bu ekonominin karşılığı 50 bindir demek de ayrı bir şey.
Biri tespit olur
Biri temenni
Kötüyü temenni etmek ne kadar doğru olur.
Usd bazlı zaten diplerdeyiz
TL bazlı iyi gibi olsa da
Reelde 10 yıldır usd bazlı gerileyen bir borsa var zaten
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
"Bir yaz gecesi rüyası" diyen William Shakespeare buraya da bulaşsın tabi ki. Shortlara yarasın
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Provid 19'da ölümcül iltihaplanmaya neden olan protein bulundu. :halay:
https://www.europeanpharmaceuticalre...d-19-patients/
Viopta uzun vadede sadece uzun(long) pozisyon kazanır,kısa(short) pozisyonlar adı gibi kısa sürer ve kaybetmeye mahkumdurlar..
Endeksimizin ekonomimiz ne kadar kötü bir yönetim şekline sahip olursa olsun 50 binlere düşmesini temenni etmemek lazım..Endeks değeri ne kadar yüksek olursa ülkece o kadar iyidir. Ülkenin varlıkları değer kazanır.
USD yada Euro bazlı zaten diplerde gezinen bir Borsamız var. USD/Euro bazlı bakınca yıllardır sürekli geri vites yapmışız zaten bi de üstüne 50 bin endeks olmasın..
2. Dalgada bende kapanma beklemiyorum ama yalılarımızı bu seferki gibi koruyamazsak çoğumuz anasız babasız dedesiz halasız dayısız kalırız bilinçli olmaz tedbirli olmak sart ha yapmazlar ama devletinde bugunden hem tedbir almaya hem halkı bilinclerdirmeye baslaması lazım corona ile birlikte yasamayı öğretmesi lazım
Zerohedge 10 sene boyunca surekli piyasa cokecek tarzi yazilar paylasmasindan sonra şubat ayinin basinda twitter'dan banlanmisti ve tarihin en sert dususlerinden birini yasadik takip eden donemde. 5 saat once twitter bani kalkmis geri donmus. Bence artik uzunca bir sure subat-mart'taki dususun benzeri olmaz ben artik long odakli bakacagim hep piyasaya.
Siyasi düşünceleriniz yatırım alanına etki ediyor olabilir ama tl bazlı endeks 50bin olması lazım demenin hiçbir rasyonel tarafı yok. Halihazırda Dolar bazlı 2008 dip fiyatlarının bir tık üstünde fiyatlanan banka değerleri var.
Ülkede olmasını beklediğiniz ekonomik krizde borsa düşmez aksine yükselir, bakın Venezuela borsasına.
Kısacası endekste 50bin beklemek tamamen saçmalık.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eski guresci vakıfbank yonetim kuruluna atanmis
Yorumuma cevap verenler için ortak cevap yazayım telden sayfalar arası toplama zor oluyor
50 bin öylesine söylenmiş bir rakamdı buna çok takılmayın belirtmek istediğim düşmesi gerekirdi
yani ekonominin kötü görünümünü borsanın düşmemesi değil işsizlik enflasyon ve diğer veriler belirler
Venezuella borsası 10 katı olması bir hamburgerin 500 TL olması anlamına ve doğru olduğu bununda ekonominin iy olduğunu göstermiyor
Long ve short olunur zaten çift taraflı bir arguman lakin borsamız ne iyi nede kötü olayları çokta etkilenerek borsasında yansıtmadığı için ben bu yazımı yazdım.
İnadı bırak akışına bırak yani kazanmaya bak
Saygılar
Ytd
bu başlıkta iki yönde de karlı işlem yapma isteği yüksek.. zaten öyle olmalı.. vadeli işlem ve opsiyon piyasası.. finansal piyasalarda hayatın olağan akışından kaynaklanan fırsatların, krizlerin, coşkuların değerlendirilebildiği önemli bir piyasa..
ancak son dönemde artan oranda piyasaların otoritelerce sürekli desteklendiğini görüyoruz.. tek amaç borsaların yükselmesi.. sadece yukselmeli.. düşme olmamalı.. her türlü yeni kanuni düzenleme masada.. yeter ki borsa düşmesin..
ancak bu sürdürülebilir değil.. borsaları sürekli yükseltmek için kullanılan taktikler bir noktadan sonra piyasaların duyarsızlaşması sonucunu doğuruyor.. iki sene önce 100 milyarlık bir kurtarma paketi yeterliyken şimdi en ufak bir düşüş emaresinde panikleyerek kurtarma paketleri açıklama eğilimi rakamları sürekli yükseltiyor: iki sene önce 100 milyar geçen sene 200 milyar bu sene 500 milyar.. belki gelecek sene 1 trilyon.. sürekli artarak..bu sürdürülemez bir şey.. piyasayı temelden bozan bir şey..
hayatın olağan akışındaki fırsatlar, coşkular (yükselişler), çöküşler..bunlara kimsenin itirazı yok..bırakın piyasa bunu kendi içinde halleder.. ama masa hileli ise tüm halka zarar veren şeyler kaçınılmaz hale gelir: asla bitmeyen resesyonlar, enflasyon, yüksek vergiler vb..
hamza yerlikaya...bu adamın hayatı minderde geçmiş...ne anlar bankacılıktan? çift maaş alacak şimdi...hem cumhurbaşkanı danışmanı maaşı hop banka yönetim kurulu üyeliği maaşı...
bir de rtük başkanı halkbank yönetim kuruluna atanmış doğruysa...
artık şaşırmıyoruz böyle haberlere...
şimdi gördüm twitterda birisi yazmış oldu olacak Mahfi Eğilmez'i de güreş milli takımına alın yazmış :he:
Şimdi bazı arkadaşlar bankacılığı bilmeden hamza yerlikayanin vakıfbank yönetim kuruluna atanmasını garipsemiş. Banka yönetiminde aranan en onemli özellik künde olmalı. Bunun şerefine vakıfbanka pazartesi 3 lü çektirirler.
https://tr.sputniknews.com/asya/2020...larmi-verildi/
Pekin'de vaka sayılarında büyük artış tespit edildi, 'savaş hali acil durumu' alarmı verildi
Bakalım birkaç ay sonra dünyada nasıl bir tablo ile karşılaşacağız....100 yılda bir yaşananabilecek bir deneyim yaşıyoruz...
Kişisel pencereden
Bu günler iyi günlerimiz
Çok daha kötüsünü yaşama ihtimalimiz yüksek.
İşte bakışım bu
Geleceği bilme durumu olmadığına göre bu bir ihtimal
Ekonomilerin yönetim şekli ve genel durumu (hem dünya hem biz) bunun yüksek ihtimal olduğunu bana söylemekte
Fakat oyun da kural kalmadı
MB ler limitsiz para basıyor
O nedenle iş zamanlamaya kaldı
ABD nin parası rezev para ona bir şey olmaz diyenlere
Mevla ömür verirse hep beraber göreceğiz
Fakat zaman ne zaman
İşte bütün mesele bu
Hanı dini nasihat olarak kullanılan bir tavsiye vardır.
Bende çok severim
Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya
Yarın ölecekmiş gibi ahirete çalış
Buradaki felsefi yaklaşımı baz almak lazım
Hayata negatif bakışla uzun süre devam etmek zordur.
Hayat longdur
Ama o hayatta şhort zamanları da vardır
Genel bilgim
Adım adım felakete doğru gittiğimiz
Reelde canım bir TL yatırım yapmak istemiyor
Ama buna rağmen geçen hafta yatırım kararı aldık.
Demem o ki
Psikolojik durumumuz bizi belli bir zamandır şhorta zorluyor
O arada long da ki fırsatlarda kaçıyor
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ülke ekonomisi bekası vatandaşın ruh hali yaşadıkları çokta tın
Önemli olan benim düşündüklerim ülke batmış savaşa girmiş milyonlarcası ölmüş umrum olmaz
Önemli olan benim bekam benim cebim benim egom
Söz konusu menfaat ise
Gerisi teferruattır
Sayın arkadaşlar
borsadan sıfır atılma meselesi, ile ilgili bir sorum olacak
x hissem var fiyat 36 TL
iki sıfır atılırsa fiyat 0.36 kuruş olup lot sayısımı artacak yoksa sadece endekstenmi sıfır atılacak
neticede pd/dd dediğimiz şey var
sadece endeksten atılırsa ralli neye göre olacak
1 viop kontratı kaç lira olur?
90 larda yurtdışında olduğumdan ilk sıfır atılması hakkında bir bilgim yok..
Abd de %40 varan vaka artışı haberinden sonra bizimkiler hemen vaka sayısını arttırdı..Haberi bekliyormuşuz..
Böyle bir DSÖ başkanı varken kim korkar Coronadan.:yahoo:
https://twitter.com/CananAlpay16/sta...68702429937667