Tcd %-1,4172
Printable View
Tcd %-1,4172
Kaldır daldır formasyonu:
https://i.resimyukle.xyz/9UUWce.jpg
TPF TACİRLER BORÇLANMA ARAÇLARI FONU nu bir inceleyin derim.2 ay önce yeniden izahnamesi değişti.
Para Piyasası Fonlarında EIL iyice istikrarlı yüksek getiri vermeye başladı. PPZ ye sonunda alternatif geldi.
EİL tabloya 24 girilmis 0.0577 den 22.17 yapar.
AAL 18.90.
Bizim ülkemizde sonuçta Emerging market ve riskleri çok fazla.
Bu yüzden portföylerdeki TR hisse oranının çok fazla olmaması gerektiğini düşünüyorum.
Yurtdışı hisse fonları ya da döviz bazlı varlıklar gece rahat uyutuyor.
TR hisse ve hisse fon oranı toplamını kendim için maksimum %30 olarak revize ettim.
Saygılar.Sevgiler.
Temettü yatırımı iyidir. ama bunun iyi olduğunu zirvelerde değil böyle günlerde söylemek lazım. Kemik sesleri duymaya başladığım için azar azar toplamaya başladım emeklilik için...
------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla Yatırım tavsiyesi değildir
Neredeyse bir haftadır yarım seans bile etmeyecek hacimlerle ayı piyasasına sokacaklar
Erkan Öz kripto para borsası Thodex iflas edince onlarla ilişkim yok yazmış. Ulan sen pazarladın bunu millete dallama Erkan Öz. Tam bir ******ça hareket!
https://twitter.com/_ErkanOz/status/...343965697?s=20
IDH iki günde %10 düştü.
İyiki zamanında kaçmışız.😕
Geçen ay anaparamın %30 ile TPF aldım.Keşke biraz daha fazla alsaymışım.Son bir ayda sermaye piyasalarındaki volatiliteye rağmen yaklaşık %4 getirisi var.Risk seviyesine göre bence muazzam bir getiri.Sanırım gözlerden kaçtı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hsyf larda kıyım var , en başarılı fonlardan nnf;
21 Nisan Çarşamba günü, kesin olmayan getiri oranımız:
NNF -3,13%
Bist100 -2,55%
İzahnameyi okudum doğru söylüyorsunuz.Risk seviyesi 6 olmasına rağmen kamu dış borçlanma araçları, döviz, viop, türev işlemler,hisse senedi gibi riskli yatırımların portföydeki ağırlığı %5-6 yı geçmiyor. Bu nedenle risk seviyesi 6 diyemem.Vurgulamak istediğim şuan için %80’e yakın devlet tahvili ve finansman bonosu taşıyan bir fon için aylık %4 getiri bence muazzam.Ayrıca mb başkanının görevden alınmasıyla tahvil faizlerinin bir günde %14 lerden %19 lara gittiği bir dönemde bu getiri benim için yeterli.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
NNF Bozdu. Çok iyi gidiyorlardı. Şimdi Endeksden daha çok düşmeye başladı.Halbuki bu fonda viop var.Viopda görüntü 1480 den beri Short. Oradan shortlasa düşüşü sınırlayacak.Demek long'a oynadılar. Mevcut kar her geçen gün eriyor.Çıkmayı planlıyorum.
Herhangi bir fonu alırken son 10 yılda en kötü %kaç gerileme yaşamış çok iyi inceleyin.
Ve en iyi ihtimalle yine bir gün o kötü gerilemenin aynı şekilde yaşanacağını hesap edip ona göre risk yönetimi yapın.
Bakın en iyi ihtimalle diyorum. Yani kötü ihtimalle geçmişte yaşanandan bile daha yüksek gerilemelerin olabileceğini de unutmayın. Pazarda domates alırken bile onlarca tezgah gezip kafa patlatıp düşünüyorsunuz Tüm birikimlerinizi emanet ettiğiniz fonları da çok iyi inceleyin.
Para kolay kazanılmıyor.
TGE fonu biraz inceledim...
içerik olarak kabaca
%35-40 petrol
%10-15 doğal gaz
%25-30 metal(bakır,nikelgümüş,alimunyum,çinko)
dolayısıyla energy sektörü etf'lerden en çok etkileniyor?
kabaca petrol ya da enerjiler prim yaptı mı fon getirisi iyi, tersi durumda kötü? gibi izlenim edindim...usdtry den etkilendiğini yazmama gerek yok sanırım...
var mı bilgi artıran ya da paylaşan bu fon ile ilgili? ya da yanlış bildiğimi düzeltecek?
şahsınıza algılamayın lütfen ama twiterda da gördüğümüz bu nasihat verici uslubu hiç hoş algılamıyorum ve bence bunun hiç kimseye bir faydası yok...eğer bu uslubu kullananlar bu nasihatlar yerine nasıl balık tutulacağını öğretse ya da kendi portföylerini yazarak bu fonu neden aldığını yada fon hakkında bilgi verseler bence daha çok faydası olur düşüncesindeyim...
amacım polemik yaratmak değil ve siz de değilsiniz ,lütfen yanlış anlamayın, yazdıklarımın amacı üzüm yemek...
10 yıllık getirileri inceleyinmişte muşmuştu.Sanırsın America daki gibi 1920 lerde kurulan fonlar varda uzuuuun geçmişe dönüp inceleme yapacağız.Eli yüzü düzgün 2 tane özel portfoy şirketi var zaten onlarda kurulalı 9 yıl olmuş...10 yıllık özel incelenmiş portfoyunuzu atın da bizde feyiz alalım.
altın fonlarının zamanı geldi mi?
ons altın 1793....boğa tuzağı mı? yoksa abd 10 yıllıkları yukarı yapınca geriye gelir mi bu sarıoğlan?
Net Getiri 7,05%
Gerçekleşen Gider Oranı 5,08%
Azaml G[der Oranı 4,42%
Brüt Getin * 12,13%
geçen sene resmen duvara toslamışlar.....net %7,05 getiri.(.usdtry yıllık getiri oranı %25 imiş)....aslında %18 negatif getirmiş denebilir.........(bist geçen yıl %30 getirmiş)....
geçen sene bu kadar kötü olduklarına göre bu sene çok iyi olacaklar...ha ha ha.....
Ben size duymak istediğinizi değil acımasız gerçekleri söylüyorum. İster dinlersiniz ister dinlemezsiniz.
Bu piyasada bir tek kulak arkası kalmış biri olarak önceden uyarırım.. Yatırım böyle yapılır.
max dd (maximum drawdown) incelemeden yatırım yapılmaz bu tüm dünyada geçerli olan bir en büyük kural...
He max dd yi nereden bulacaksın? Araştıracaksın arkadaşım araştıracaksın. Yeni kurulmuş bir fonda tabii ki max dd bulamazsın ama haliyle her türlü risk de barındırıyor anlamına gelir bu. adam 5 yıllık grafiğe bile bakmayınca tabii ki 10 yıl fazla gelir. Bakın 10 yıl bile az. 2008 krizini test etmesi bile gerekir bir yatırım fonu. Yani 2008 den beridir küresel kriz yaşamadık. Bu elbet bir gün olacakmış gibi birikimlerinizi yönetmelisiniz. Burada emeklilik planları yapıyorsak, gelecekteki 20 yılın planını yapıyorsak geçmişteki 20 yılın projeksiyonunu incelemek zorundayız.
Bu kadar geçmiş başarısı olan fon olmadığını ben de biliyorum haliyle birikimlerimin sadece bir kısmını riske ediyorum. O yüzden birikimlerinin neredeyse tamamını borsa vb. fonlarına emanet edenlerin cesaretini anlamakta zorlanıyorum
Eğer size portföy dağılımlarımı paylaşıyorsam bu balık tutmayı öğretmede yardımcı olmaz aksine balık vermek olur. Ve hatta bu tarz paylaşımlarla size uymayan yanlış balık bile vermiş olabilirim. Herkesin risk algısı farklıdır çünkü... ama biraz evvelki paylaşımlarım ise direkt olarak balık tutma konusunda yardımcı olan hususlardı..
teşekkür ederim ilginize...hayırlı geceler....
Tecrübeleri okumaktan dinlenmekten memnuniyet duyarım yeni çıktığım yolu daha önce geçenlerden öğrenilecek çok şey olduğunu da düşünürüm lakin tek şartla üstenci ben bildimci hele hele niyet okuyucu olmadan yapılan anlatımla olursa.
Geçtiğimiz gün sn myfinans bir mesajında ''artık günlük getirileri de yazan kalmadı'' mesajına karşılık ''Forum camiasında en sevmediğim özelliktir. Zirvelerde herkes yazıyor diplerde ses seda kesiliyor herkes ortadan kayboluyor...''
Yazdınız o cevaba gün için cevap vermek polemik yaratmak istemedim ama günlük getirileri bir süre yazdığım için cevap vermek hasıl oldu.
Üyelik tarihimden de belli olacağı gibi forumda ve yatırım işlerinde yeniyim. Ve dikkat ederseniz yatırım fonları hariç hiç konuya yazı yazmış değilim haddimi bilirim günde 30 dakika ara ile boş mesaj yazacak kadarda vaktim yok. Yatırım formuna yazmış olduğum mesajlarda çoğunlukla bilgi edinmek amaçlı sormuş olduğum konulardır. Hiç bir zaman şunu aldım şunu sattım tepeden sattım alttan aldım gibi yada ne bileyim endeks 2000 gider yada 1200 iner gibi yol gösterici yönlendirici ben bildimci mesajım olmamıştır bilgim yoktur çünkü fikir belirtemem. Foruma katkım amacı ile bir dönem portföyümde olan fonların getirileri yazdım şuan bıraktım bunu da sizin zan ettiğiniz sebepten bırakmadım, sağlıcakla.
Sn Lemon
Mesajlarınıza o kadar alışmışım ki, yokluğunuzu hemen farkettim.
Her gece 00.05 civarında mesajlarınızı mutlaka bekler ve okurdum.
O emekleriniz için teşekkürler.
Umarım sıkıntılı bir durum yoktur.
Uygun gördüğünüz zaman tekrar mesajlarınızı bekleriz.
Sağlıcakla kalın.
P.tesi 4gunluk yatacak fon getirisi değilmi?