Sayfa 163/1002 İlkİlk ... 63113153161162163164165173213263663 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 1,297 - 1,304 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. NNF Bozdu. Çok iyi gidiyorlardı. Şimdi Endeksden daha çok düşmeye başladı.Halbuki bu fonda viop var.Viopda görüntü 1480 den beri Short. Oradan shortlasa düşüşü sınırlayacak.Demek long'a oynadılar. Mevcut kar her geçen gün eriyor.Çıkmayı planlıyorum.

2. Herhangi bir fonu alırken son 10 yılda en kötü %kaç gerileme yaşamış çok iyi inceleyin.
    Ve en iyi ihtimalle yine bir gün o kötü gerilemenin aynı şekilde yaşanacağını hesap edip ona göre risk yönetimi yapın.
    Bakın en iyi ihtimalle diyorum. Yani kötü ihtimalle geçmişte yaşanandan bile daha yüksek gerilemelerin olabileceğini de unutmayın. Pazarda domates alırken bile onlarca tezgah gezip kafa patlatıp düşünüyorsunuz Tüm birikimlerinizi emanet ettiğiniz fonları da çok iyi inceleyin.
    Para kolay kazanılmıyor.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

3. TGE fonu biraz inceledim...

içerik olarak kabaca

%35-40 petrol
    %10-15 doğal gaz
    %25-30 metal(bakır,nikelgümüş,alimunyum,çinko)

dolayısıyla energy sektörü etf'lerden en çok etkileniyor?

kabaca petrol ya da enerjiler prim yaptı mı fon getirisi iyi, tersi durumda kötü? gibi izlenim edindim...usdtry den etkilendiğini yazmama gerek yok sanırım...

var mı bilgi artıran ya da paylaşan bu fon ile ilgili? ya da yanlış bildiğimi düzeltecek?

4.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Herhangi bir fonu alırken son 10 yılda en kötü %kaç gerileme yaşamış çok iyi inceleyin.
    10 yıllık veriyi nereden bulacağımızı da söyleyin o zaman

5.  Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    TGE fonu biraz inceledim...

içerik olarak kabaca

%35-40 petrol
    %10-15 doğal gaz
    %25-30 metal(bakır,nikelgümüş,alimunyum,çinko)

dolayısıyla energy sektörü etf'lerden en çok etkileniyor?

kabaca petrol ya da enerjiler prim yaptı mı fon getirisi iyi, tersi durumda kötü? gibi izlenim edindim...usdtry den etkilendiğini yazmama gerek yok sanırım...

var mı bilgi artıran ya da paylaşan bu fon ile ilgili? ya da yanlış bildiğimi düzeltecek?
    Görece aktif. Şartlara gore kiymetli maden ağırlığını artırmışligi da var. Yani tek bir sey ile bağıntı kurmak yanıltabilir.

6.  Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku
    Herhangi bir fonu alırken son 10 yılda en kötü %kaç gerileme yaşamış çok iyi inceleyin.
    Ve en iyi ihtimalle yine bir gün o kötü gerilemenin aynı şekilde yaşanacağını hesap edip ona göre risk yönetimi yapın.
    Bakın en iyi ihtimalle diyorum. Yani kötü ihtimalle geçmişte yaşanandan bile daha yüksek gerilemelerin olabileceğini de unutmayın. Pazarda domates alırken bile onlarca tezgah gezip kafa patlatıp düşünüyorsunuz Tüm birikimlerinizi emanet ettiğiniz fonları da çok iyi inceleyin.
    Para kolay kazanılmıyor.
    şahsınıza algılamayın lütfen ama twiterda da gördüğümüz bu nasihat verici uslubu hiç hoş algılamıyorum ve bence bunun hiç kimseye bir faydası yok...eğer bu uslubu kullananlar bu nasihatlar yerine nasıl balık tutulacağını öğretse ya da kendi portföylerini yazarak bu fonu neden aldığını yada fon hakkında bilgi verseler bence daha çok faydası olur düşüncesindeyim...

amacım polemik yaratmak değil ve siz de değilsiniz ,lütfen yanlış anlamayın, yazdıklarımın amacı üzüm yemek...

7.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Görece aktif. Şartlara gore kiymetli maden ağırlığını artırmışligi da var. Yani tek bir sey ile bağıntı kurmak yanıltabilir.

2016 37,83%
    2017 14,18%
    2018 18,20%
    2019 16,61%
    2020 7,05%

1 aydır taşıyorum...çok da aktif yönetilmiyor gibi(geçmiş TL getiriler).....karşılaştırma ölçütünün de gerisinde kalmış hep (sn.hellistheothers'ın kulakları çınlasın)...son iki sene çok berbatlar....

8. 10 yıllık getirileri inceleyinmişte muşmuştu.Sanırsın America daki gibi 1920 lerde kurulan fonlar varda uzuuuun geçmişe dönüp inceleme yapacağız.Eli yüzü düzgün 2 tane özel portfoy şirketi var zaten onlarda kurulalı 9 yıl olmuş...10 yıllık özel incelenmiş portfoyunuzu atın da bizde feyiz alalım.

Sayfa 163/1002 İlkİlk ... 63113153161162163164165173213263663 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •