NNF Bozdu. Çok iyi gidiyorlardý. Þimdi Endeksden daha çok düþmeye baþladý.Halbuki bu fonda viop var.Viopda görüntü 1480 den beri Short. Oradan shortlasa düþüþü sýnýrlayacak.Demek long'a oynadýlar. Mevcut kar her geçen gün eriyor.Çýkmayý planlýyorum.
NNF Bozdu. Çok iyi gidiyorlardý. Þimdi Endeksden daha çok düþmeye baþladý.Halbuki bu fonda viop var.Viopda görüntü 1480 den beri Short. Oradan shortlasa düþüþü sýnýrlayacak.Demek long'a oynadýlar. Mevcut kar her geçen gün eriyor.Çýkmayý planlýyorum.
Herhangi bir fonu alýrken son 10 yýlda en kötü %kaç gerileme yaþamýþ çok iyi inceleyin.
Ve en iyi ihtimalle yine bir gün o kötü gerilemenin ayný þekilde yaþanacaðýný hesap edip ona göre risk yönetimi yapýn.
Bakýn en iyi ihtimalle diyorum. Yani kötü ihtimalle geçmiþte yaþanandan bile daha yüksek gerilemelerin olabileceðini de unutmayýn. Pazarda domates alýrken bile onlarca tezgah gezip kafa patlatýp düþünüyorsunuz Tüm birikimlerinizi emanet ettiðiniz fonlarý da çok iyi inceleyin.
Para kolay kazanýlmýyor.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
TGE fonu biraz inceledim...
içerik olarak kabaca
%35-40 petrol
%10-15 doðal gaz
%25-30 metal(bakýr,nikelgümüþ,alimunyum,çinko)
dolayýsýyla energy sektörü etf'lerden en çok etkileniyor?
kabaca petrol ya da enerjiler prim yaptý mý fon getirisi iyi, tersi durumda kötü? gibi izlenim edindim...usdtry den etkilendiðini yazmama gerek yok sanýrým...
var mý bilgi artýran ya da paylaþan bu fon ile ilgili? ya da yanlýþ bildiðimi düzeltecek?
þahsýnýza algýlamayýn lütfen ama twiterda da gördüðümüz bu nasihat verici uslubu hiç hoþ algýlamýyorum ve bence bunun hiç kimseye bir faydasý yok...eðer bu uslubu kullananlar bu nasihatlar yerine nasýl balýk tutulacaðýný öðretse ya da kendi portföylerini yazarak bu fonu neden aldýðýný yada fon hakkýnda bilgi verseler bence daha çok faydasý olur düþüncesindeyim...
amacým polemik yaratmak deðil ve siz de deðilsiniz ,lütfen yanlýþ anlamayýn, yazdýklarýmýn amacý üzüm yemek...
10 yýllýk getirileri inceleyinmiþte muþmuþtu.Sanýrsýn America daki gibi 1920 lerde kurulan fonlar varda uzuuuun geçmiþe dönüp inceleme yapacaðýz.Eli yüzü düzgün 2 tane özel portfoy þirketi var zaten onlarda kurulalý 9 yýl olmuþ...10 yýllýk özel incelenmiþ portfoyunuzu atýn da bizde feyiz alalým.
Yer Ýmleri