Artık bundan sonra
%2 %3 görünce tak tak
yapacağım. Bu ne böyle ya
biraz yükselince cakiyorlar
Bizde bekliyoruz yatırımcı
ayaklar:wu:ında
Printable View
Artık bundan sonra
%2 %3 görünce tak tak
yapacağım. Bu ne böyle ya
biraz yükselince cakiyorlar
Bizde bekliyoruz yatırımcı
ayaklar:wu:ında
160 - 166 arası büyükler iyi
kazandı. Bundan sonra kar gördüğüm
an giydirecegim. Onların dili böyle
bari aynı dilden konuşalım dimi ama
Mısır fabrikası eli kulağında, faaliyete geçiş kap haberi hisseye hareket getirir. O yüzden kıpraşmadan izlemedeyim :)
ay hadi inş
Mısır fabrikası geçen ay deneme üretimlerine başladı,bugünde Bangladeş fabrikası seri üretime başladı.Arçelik 14 yıl boyunca çok büyük büyüme yatırımları yaptı,tüm kazandığını yeni şirket satın alımlarından kullandı,dünyanın 1 numaralı üreticisi olma yolunda süren ve devasa yatırımları çok uzun periyotta Whirlppoll ile yapılan ortaklık ile tamamlayan şirketin hisseleri haliyle bu 14 yıl süren ağır yatırım döneminde ciddi baskı altında kaldı.Bizde yatırım yapan şirketlerin yatırım süreçleri devam ederken yatırımcı ilgisi çok olmuyor,herkes yatırımların bitip meyvelerinin alınmaya başlayacağı zamanları bekleyip öyle pozisyon alıyor.İşte Arçelikte böylesi devasa bir süreç bitmek üzere,hasat zamanları yaklaşıyor ve pozisyonlar alınmaya başlandı.Benim kişisel tahminim bu sürecin kuzey Amerika ayağıda olacak ve bu son nokta olacak.Bununda yine Whirlpool ile olacağını düşünüyorum,artık hisse alımı ile mi olur yoksa yine Beko Europe örneğinde olduğu gibi birleşme ile mi olur orasını kestiremiyorum ama Arçelik şu an olmadığı tek pazar olan kuzey Amerika pazarınada girecek.Güzel günlerin başladığını düşünüyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Mısır fabrikası Arçelik için yeni bir ihracat yolu açacak. Bu nedenle bu yatırımı çok önemsiyorum.
Yurt dışı fabrikalar hariç başka hikayesi var mıdır Arçelik in, eski ortaklar zaman bulursa cevap verebilirler mi
WP ile birleşme ciro ve karlılığı katlayacak,birleşme resmi olarak 1 nisanda gerçekleştiği için için konsolidasyon 2Q bilançoda olacaktır.Çok ciddi büyüdü ve dolar bazlı 2012 fiyatında.Bunlar haricinde üstteki yazımda ilave bilgiler paylaştım.Ancak daha pek çok şey var yazılacak,müsait oldukça yazarım.
Geçen sene 3 aylık bilançoda net kâr 1.290.744.000 liraymış. Bugün açıklanan 2024 3 aylık bilançoya göre net kâr 395.111.000 lira. Bir önceki seneye göre ciddi oranda kâr marjı kaybı yaşanmış.
Net satışlar ise bir önceki döneme göre sadece % 5 artış göstermiş. İşin özeti başarısız bir 3 aylık dönem geçirmişiz. Hayırlısı olsun.
Boşverin bu bilançoyu,Arçelikin olayı 2Q bilanço ile başlayacak.Hikaye asıl bundan sonra gelecek olan bilançolarla başlıyor,turpun büyüğü heybede.Bu bilanço ile anca neyin ne olduğunu bilmeyenleri dökerler.Mısır ve Bangladeş fabrikalarıda bu ay açıldı,bu çeyrekten itibaren bambaşka bilançolar bambaşka büyüme ve karlar gelecek.
[emoji116]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...550634463b.jpg
14-15 yıl boyunca dünyanın bütün kıtalarındaki büyük şirketleri aldılar.Hindistanda Tata,Japonya ve uzak doğuda Hıtachı ve en sonunda Avrupa ve Türkiyede Whirlpool ile dominant ortaklık yaparak 10 larca tesis ve dünya çapında markayı bünyelerine kattılar.Tüm bu süreçlerin sonunda dünyanın 1 numarası olma hedefi vardı ve bu hedefe bir kaç adım kaldı.Bunun haricinde devasa Mısır ve Bangladeş fabrikaları kuruldu,bu iki dev fabrika bu ay faaliyete geçti.
Uzun lafın kısası Whirlpool birleşmesi bu adımın son halkası.İçinde bulunduğumuz ikinci çeyrek ile beraber çok ciddi ciro ve karlılık artışları görülecek,bu devasa yatırımları yaparken kullanılan finansal borçlar hızla kapanmaya başlayacak.Borçlar kapandıkça finansman giderleri azalacak,finansman giderleri azaldıkça net kar coşacak.Net nakit üretimi artacak.Aynı süreç Migrosta yaşandı.2-3 yıl içinde bambaşka bir şeye dönüşecek Arçelik ama bunun için bugünlerde aksiyon alıp yatırımcı olmayıda becermek lazım.Akıllı ve sabırlı olana büyük bir imkan sunuyor Arçelik.Bistte yatırımları bitip artık ekmeğini yemeye hazır ve ucuz kalmış böyle bir şirket daha yok.Bizim millet kısadan köşe olma hevesiyle daldan dala atlamayı çok seviyor.Bu yüzden böyle fırsatları kaçırıyor.Akıllı,sabırlı ve yatırımcı olmayı becerebilenler ekmeği yer,ha şunuda adım gibi biliyorum bizim bu vurguncu daldan dala koşanlar bundan 2-3 sene sonra Arçelikin peşinden koşar ama fiyat çoktan bambaşka yerlerde olur.Bir türlü öğrenip idrak edemediler servetin daldan dala atlayarak değil doğru zamanda doğru fiyatlardan alınıp bir süre beklenip böyle hikayelerde servet yapıldığını.3 yıl önce Migros 50 liralarda iken yüzüne bakmayan bu zevat şimdi 400-500 olan Migros peşinde koşuyor.Bu sürüden ayrılıp akıllı ve sabırlı olana Arçelik işte ben burada yeni Migrosum diyor.Bunun ekmeğinide her zamanki gibi yabancı yiyecek bundanda adım kadar eminim.Bizim yerliden bi yol olmaz.
Açıkçası bilançoyu görünce ben de çok şaşırdım elbette. Ama büyük yatırım yapan şirketlerin belli bir zaman dilimi içerisinde ya zarar ya da kâr marjlarında düşmeler görünmesi normal. 2 nci çeyrek bilanço da benzer şekilde gelebilir. Ancak 3 ncü çeyrek bilançodan itibaren yeniden mali tablolarda belirgin bir düzelme göreceğimize inanıyorum. Zaten bir kaç aydır avrupa'da beyaz eşya sektöründe bir daralma olduğu söylenip duruyordu. Tek dileğim bu daralmanın bir an önce sonlanması ve yeniden satışların artış göstermesi.
Haftalık RSI 59,29
Aylık RSI ise 66,15
https://x.resim-yukle.com/KwD5
Geçen hafta 173,90 fiyatı gördükten sonraki kâr realizasyonu hisseyi suni olarak bir miktar aşağı attı. Traderler biraz sabırlı olsa bu hafta 176,70 direnci daha haftanın ilk gününden kırılabilirdi. Ama ben bu hafta bu direnci test edeceğini düşünüyorum.
Şöyle yıl sonu 400 lerin
üstünde görsek harika
olur :)
Yarın resmi tatil
borsa kapalı olacak
o yüzden endeks temkinli
seyir izliyor
Herşeyin daha çok başındayız,burada yatırımcı olan/tekkeyi sabırla bekleyen vakfıkebir ekmeğini yiyecek.Arçelik=“Migros”
Açıklanan bilançoda dahi borç ödenmeye başlanmış,yüksek finansal borçların hızla kapanmaya başlayacağı,finansman giderlerinin doğru orantıda azalmaya ve azalan finansman giderleri kadar net karın artacağı çeyreklere yelken açıyoruz.Boşuna Migros 2 demiyoruz.İnşallah yatırımcı olmayı başarır yerlilerin bir kısmı,kurt hsbc topluyor hisseyi.
Borsada 20 yıldır edindiğim tecrübeyle şunu net bir şekilde söyleyebilirim. Koç grubu hisseleri candır, her daim istikrarlıdır.
Arcelık nereye kadar gidecek bakalım hedef fiyatlar geliyor.
https://www.instagram.com/p/C6XA0PBM...RlODBiNWFlZA==
Guzel kapattı bugün bilançoyu cabuk atlattı...
Bilançonun önemli olmadığını,son kez dökmek için kullanılacağını ifade etmiştim.Elindeki malı sadece ekrandaki fiyat değişiminden ibaret görüp büyük hikayenin farkında yada umrunda olmayan kısadan vole peşinde koşan yerliyi çok güzel oyun dışına aldılar.Hisse yerli iş bilmezlerden temizlendikçe sıhhat buluyor.Hareketler klas hale geliyor ve bunlar dediğim gibi daha başlangıç.İnşallah çok güzel günler bizi bekliyor.Ne mutlu sabırla yatırımcı olabilecek olanlara.[emoji3478]
Tekniği onu bunu bilmem,yolcudur Abbas bağlasan durmaz.Sebeplerini nedenlerini niçinlerini bilale anlatır gibi yazıp anlattık.Turkish ky her zamanki gibi arkasından bakıp gidip 400-500 lerde sıraya girecek.Bu hikaye değişmez,yerli ucuz malı sevmez[emoji12]
Hayal görüyorsun hocam.
Diğer bir deyişle benim 3 yıl önce gördüğüm hayali 3 yıl sonra sen görüyorsun.
3 yıl sonra bu hayalini, bugün malı devralanlara devredersin.
Turkish ky her zamanki gibi malı yüklenip hammallık yapacak/yapıyor.
Bu kağıt o dediğin rakamlara çıksa bu hayal biter.
Oysa o hayali bitirmek işlerine gelmez.
Enflasyon yüzde yüze vurmuşken yeni yeni Turkish ky hammallara ihtiyaç olacak.
Yeni gelen hammallara holgeldiniz diyelim.
Whirlpool birleşmesi ve yeni açılan fabrikalarla birlikte artık büyük yatırımların bitmesinin etkisiyle borçların hızla ödeneceğini ve Migros gibi bir şey olacağı hikayesine çok inanıyorum hocam.Evet zor hisse evet hareketleri çok çetin ama ben inanıyorum hocam.Zamanlama önemli ve bence zamanı geldi.Yanılabilirmiyim elbette yanılabilirim ama çok çok zaman kaybederim.Yatırımcıyım sabırlıyım gerisi nasip kısmet.
5 yıldır taşıyorum.
Varlığımın üçte birini thy'den 12 liradan, üçte birini de tüpraştan 108 liradan satarak bu bahsettiğin hayale getirdim kattım.
Hiç pozisyonumu değiştirmezsem şu an en az 5-6 kat daha büyük portföyüm olacaktı. Ki bu da Arçeliğin bugün 1000 TL olması demek.
O kadar büyük bir hayal kırıklığı yaşattı ki fabrikalarının üstüne meteor düşse zerre üzülmem.
Allah belasını versin.
Her hissenin bir vakti vardır belki o sene gelmiştir....
Artı 5 den eksi ye inmesi hoş olmadı oda ayrı...
Arkadaşlar başınıza gelenlere üzüldüm,inşallah benim beklentim fazlasıyla gerçekleşirde çektiğiniz ızdırap ve maddi kayıpları fazlasıyla telafi edersiniz.Dediğim gibi benim beklentim yüksek ve zamanının geldiğini düşünüyorum.İnşallah yanılmam hep birlikte mutlu oluruz.