Vadeliler yatay sayılır. Spotta Supramax 16 dolar azalarak 30058 dolara inerken, Hanydsize 288 dolar artarak 28967 dolara çıktı. Özellikle Haziran vadelileri mevcut seviyelerden yukarı olduğundan navlunlarda yön yukarı gibi.
Printable View
Gemilerin önemli bir artısı nakde çevrilmesinin kolay olması. Yani yurt içinde çakılı fabrikanın bir benzerinin kurulum maliyeti arttı diyelim. Muhtemelen bu fabrikanın değerlemesini pek etkilemez, serbest nakit akışı vs ile değerleme olur ama gemiler istenildiğinde kolayca nakde çevrilebildiğinden dolayı buradaki değer artışını göz ardı etmek bence de doğru olmaz. Dolar olayına da katılıyorum, özellikle Gsdho canımı sıktığı zamanlarda öyle düşünüyorum. İnşallah bundan sonra canımızı pek sıkmadan endeksi de yenerek güzel bir yükseliş yapar.
Silopi termik santralin bilancoya bir katkısı olur mu bu çeyrek.yerli kaynakla üretim yapıyor. aslinda şirketin hem denizcilik hem bankacılık hem enerji hem döviz pozisyonu hepsi en iyi dönemini yaşıyor.ama göremiyoruz bir faydasini
Silopi Elektrik İndirgenmiş Nakit Akımları (İNA) bazlı olarak değerleniyor ve bu değerleme özkaynakları etkiliyor ama net karı etkilemiyor. Söylediğiniz gibi üç farklı faaliyet alanının üçünde de tarihi bir dönem yaşanıyor. Bu seneki karlılığıyla Silopi Elektrik gelecek sene içinde halka arz edilse şaşırmam. Zaten son tarih 31 Aralık 2024. Halka arz olmazsa Silopi Elektrik’teki payların 30 milyon dolara satılma opsiyonu var. Son bilançoya göre Silopi Elektrik’ten yaklaşık 35 milyon dolar alacak var. Benim anladığım bu alacak miktarı üzerinden minimum %3’lük yani minimum 1.05 milyon dolarlık yıllık temettü de alınıyor. Halka arz olsa da olmasa da minimum 65 milyon dolar kasaya girecek gibi düşünülebilir. Gsdho’nun piyasa değeri ise 129 milyon dolar.
Gemi fiyatlarını ve gsd holdingin gemilerinin ne kadar edeceği hususunda bir tahmin oluşturabilecek olan var mı?
Yani arkadaşlar hisse fiyatı 10 lira olsa bu sermaye ile piyasa değeri 4.500 milyon olur ki yukarıdaki değerlere göre yine de ucuz deriz.Yalnızca beklenen karları düşünürsek 5 fk için zaten çift rakam değerine ulaşır.Holding iskontosu olsa bile en az katlaması gerek.Bakalım nerelere gider.Önce Fed belirsizliği gitsin sonra bilanço sonra yolumuza bakarız.
Özellikle Supramax’ta vadeliler güzel arttı. Spotta ise Supramax 4 dolar azalarak 30054 dolara düşerken, Handysize 191 dolar artarak 29158 dolara yükseldi. Mevcut durumda Spot-Haziran vadeli makasına göre Supramax’ta %10 civarı, Handysize’da ise %5 civarı yükselme payı var. Genel olarak ortam çok güzel ve denizcilik şirketlerinde coşku var. Darısı başımıza.
En kötüleri hesapladım..
800 milyon sene sonu kar üzerinden gittim ve f/k nin 3 olarak kaldığını varsaydim ..ölüsü 5 TL yi geçiyor...ve sene sonuna doğru 5.75 gibi bı fiyata ulaşıyor .
Bu fiyattan (4.22) 7, 8 ay içinde en kotu %40 prim gözüküyor..
İyisini hesaplamak istemedim)))...
Gsdde 1 Handysize 1 Supramax
Gsd Shipping 3 Handysize 2 Supramax
Gsdde’nin %68’i bizim, Gsd Shipping’in %100’ü bizim. Handysize 30 milyon dolar ve Supramax 40 milyon dolar olsun.
1*(30*3+40*2)+0.68*(30+40)=217.6 milyon dolar eder. Ben de yakın zamanda bunlara yaklaşık değerlerlerle bu başlıkta hesap yapıp 19X milyon dolar hesaplamıştım. Gemiler için 200 milyon dolar civarı denilebilir. Gelecek sene Gsdde’ye ve Gsd Shipping’e gelecek birer Handysize gemi ile bu rakam 250 milyon dolar civarı olur.
Bende bir hesap yaptım açıkçası kaba taslak 300 milyon üzeri kar gelebilir. Bunda dolar artışı bankacılık ve enerjinin karı dahil. En son kasadaki para bile ciddi miktarda kar getirir.
Bir o kadar da vergi indirimi alır. 50 Milyon yalnızca oradan kar var. Ayrıca bankacılıkta karlar coşacak gibi duruyor. Adamlar muhtemelen kendi paralarını kendi bankalarında saklıyordur. Onunlarda devlet tahvinine yatırsa bankacılıkta bundan en az 10 milyon kazanır. Bankacılıktan gelecek kar eskiden yüksek olurdu bu çeyrek oradan da iyi kar gelirse, enerji zaten iyi gelecek. Diplerden hesaplayınca çeyrek karının ölüsü 200 milyon normali 300 milyon oluyor. Merakla bekleyeceğiz.
yatırım Tavsiyesi Değildir.
ana kazanç alanlarından
az olarak hesaplıyorum
bankacılık 25
holding 50
Denizcilik 125
faktoring -
Sayın ekonomist,
Enerji nasıl iyi gelecek
Sayın Ekşioğlu başka bir nick kullanmadım
Sayın ekşioğlu hedef fiyat vermem, al-sat-tut demem, sadece şirketin faaliyetlerini takip ederim. Bana bakıp karar vermeyiniz. Yanılma payım yüksek olabilir, şirketler bazen beklenmedik sonuçlar açıklayabilirler.
Hayır hayır beni yanlış anladığını düşünüyorum benim hisse adı veya (tüyo) vs vs talebim yok sizin resminizin aynısını acemşah kullanırdı adel vede asuzu hisselerinde benim işim borsa bankaların seans salonlarından beri hacimli işlemlerim olur yaklaşık otuz yılı devirdim neyse esen kal iyi hafta sonları
Sayın ekşioğlu sizin için demiyorum genel bir cümle kurmak istedim işler yolunda gitmeyince insanlar hatayı kendinde aramak yerine başkalarında arıyorlar.
Siz yıllarca gerekli tecrübeyi edinmişsiniz bizim sizden öğreneceğimiz çok şey vardır.
Gsdho Analizi Dk:22:10
https://youtu.be/Tvy0YX63viI
Evet gsd makul seviyelerde fk vede defter değeri olarak sasa tespitine katılmıyorum 50 küsur fk 10 defter değeri buralar için bedava diyor inanamıyorum resmen dinamitin üstünde oturuyor buradan alan yatırımcılar hissenin en iyi tarafı patron sahip çıkıyor tahtasına bir diğer tahta aksa kısa sürede satın aldı bütün beklentileri 12/16/20 tl ler hala yukarı marj olabilir üretip yok satıyor karbon elyaf vs vs vs burada tek katıldığım analizi gsd diğer tespitleri için benim elim gitmez almaya şişe,de 6,90 hadi bilemedin 7/8tl ler geldiği fiyatlar bazıları için yine ucuz olabilir demem şuki trenin son vagonuna kimse binmesin adamcağız çok bilinmeyen şeyleri konuşmuyor YTD değildir
26 gün içerisinde yüzde 50 gidecekmiş. Ben ikna oldum...bakalım bilanço nasıl gelecek. 1. Çeyrek iyi gelir muhtemelen de , 2. Çeyrek döviz ve navlunun ( geçen senelerdeki yaz aylarinda navlun fiyatlarındaki artış aynı şekilde gerceklesirse) artışı ile daha güzel bir bilanço aciklayabilir. Valla artık yukselsin nereye gidecekse gitsin bu abuk sabuk fiyatlardan kurtulalım. Ben daha önceki mesajımda belirttigim gibi şirket için çalıştigini düşündüğüm arkadaşın isyanı ile birlikte şirkete olan güvenim arttı. Yani spek yukseltirsen yavaş yavaş satarım, düşürürsen de alirim.( Bu benim kendi fikrim herkes kendi istediği şekilde hareket ediyoruz zaten) . Paşa gonlun bilir;) .
Kendi kömür madeninden çıkardığı elektriği aralığa göre ocakta 2 katına satacak. Benim tahminim bu yönde buda holdingin karını arttırır.
Ben genelde bu hissede iyi bilanço bekleyince kötü geldi. Benim yorumları pek kabile almayın 2 güne bilanço geliyor zaten. Ytd.
Navlun işleri efsane bir dönemden geçiyor. Gemi tarafında arz sıkıntısı yaşanıyor. Konteyner bulup kiralamak her geçen gün daha zorlaşıyor. Bu sebebler navlun fiyatlarının her geçen gün dahada yukarı gitmesine sebeb oluyor.
1. çeyrek kar tahminim 260 milyon TL, 3. çeyrek tahminim 350 milyon TL.
Yılı kambiyo karı ile beraber 1.2 milyar kar ile kapamasını beklerim.
Aktüel piyasa değeri 1.950 milyon TL. Beklenen f/k 1.70.
2. çeyrek tahminim yerini 3. çeyrek yazmışım.😀
Dolar tl de yine hareket başladı gibi. Kasasında doları olan ve dolarla kazanan şirketleri bulmak lazım.😀
Haftaya güzel başladık. Vadeliler çok hafif artıydı. Spotta ise Supramax 33 dolar artarak 30057 dolara çıkarken, Handysize 192 dolar artarak 29708 dolara çıktı. Bir de Rus gemileri olayı var, belki buradan bize ekmek çıkar. 😁
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...oCBX68gPTO0SBA
Bilanço muhtemelen yarın gelecek geçen sene 10 mayısta gelmiş. Sevgili dostum Barış Yılmaz sağolsun verileri düzenli yayınlıyor 200 milyon kar garanti gibi görünüyor ben daha fazla bekliyorum tabi. Geçen sene 90 milyon gelmişti.
Meteor78 dostumuza başlığa kattığı değerli katkılardan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum
12 aylık bilanço için 800-900 beklenti vardı burada, 624 geldi...
200-250 bekleniyorsa, demek ki 170-180 civarı gelecek demektir.
Denizcilik 100+
Banka ve Faktoring 35+
Holding (Kambiyo Karı ve GSD Air’in satılması vs) 65+
Bence 200 altı olmaz. Olursa çok şaşırırım. Barış Yılmaz 238 diyorsa detaylı hesaplamaları vardır ama 200 üstü benim için yeterlidir.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...mk7OSxxFlkp5Hg
12 aylık bilanço tahminindeki sıkıntı, kambiyo karını hesaplarken kur riski duyarlılık tablosunun kullanılması. Yine ona göre hesap yapılsa 200 değil 300 üstü denirdi. 🙃
Bu arada bana teşekkür eden herkese teşekkürler. Ayrıca başlığa katkı sağlayan ve başlığın huzurun koruyan herkese de teşekkür ediyorum. Başka başlıklarda manipülasyon çabaları, hakaretler, kavga dövüş falan olabiliyor ama bu başlığa yazdığımda kendimi çok daha huzurlu hissediyorum. İnşallah bu şekilde devam eder.
1. çeyrek 200 milyon altını çok mümkün görmüyorum açıkcası. Barış hoca 238 dediyse çıkacaktır.:)
Bu çeyrek Silopi Elektrik değerlemeside gelebilir, gelirse eğer 250 milyon altını pek mümkün görmem.:)