Zamlardan hisse fon alacak para kalırsa tabi :)
Printable View
Buzdolabı, bilgisayar, kettle, telefon şarjı, saç kurutma makinesi, üç LED ampul ve bulaşık makinesi kullanıyorsanız 150 kWh'yı doldurmanız için yeterli.
Syn myfinans;
Bu sene bist doları takip etti. Dolar yukarı bist yukarı, dolar aşagı bist aşağı. Seneye dolar ne yapacak?demem o ki dolar gitmezse bist gitmez. Üzülerek söylüyorum ki tek çare konutta.
Haklısınız
Ben 1 yıllık vadede değil de, evladiyelik alım için demiştim.
Birde şu var bu kadar zamdan sonra ortaya çıkacak olan enflasyon ne olacak bakalım.
Yüksek enflasyon kuru da yukarı iter gibime geliyor.
Yoksa kurun şu anki durumu köpükmü beklenen yüksek enflasyon da şu anki kur değerinin içinde mi bilemiyorum.
İstanbul Ticaret Odası verilerine göre, İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi aylık yüzde 9,65, yıllık yüzde 34,18 arttı.
Aralık 2021'de ev eşyası harcamalarında yüzde 20,11, gıda harcamalarında yüzde 14,35, ulaştırma ve haberleşme harcamalarında yüzde 6,29, konut harcamalarında yüzde 5,00, sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 1,02, Kültür Eğitim ve Eğlence Harcamalarında yüzde 1,01, Diğer Harcamalar grubunda yüzde 0,64 ve Giyim Harcamalarında yüzde 0,61 artış görüldü.
Bu veriler az önce açıklandı.
https://bilgibankasi.ito.org.tr/tr/i...verileri/genel
Tabi dün geceki zamlar ortada yok daha.
Sayın ecofin
https://youtu.be/cLlQZzSMuqk
Videoyı izlerseniz. Ne kadar korele olduklarını belirtiyor. Oranları veriyor ama ben unuttum
Secim sonuclanmadan gelmezler ,onada 1.5 sene var.Benim korkum bu surecte tahta kapatma vs olabilir
Kasım ayı dış ticaret açığı artmış. Daha kötüsü enerji ve altın dışı ithalat patlamış. E hani yeni modele geçiyorduk?
Vk6 az önce paralar yattı , zararı biraz telafi etmişler hepimizin gözü aydın ...
Vakifbank 1 aydir camur muhabetinde,kmh (kredili mevduat hesabi) hesabindan 2000 tl cikti -girdi yaptim,aninda 1,44 tl faiz isletmiş,diger bankalarda bu durum yok
Bahsedilen 3 gunluk getiriler.
TZL %0,1792 artis
VK6 %0,2080 artis
fonlarda momentuma yatırım yapcem diyorsanız , son haftalarda zıplayanları mercekleyip incelersiniz ona göre karar verirsiniz.
yok ben karşıt yatırımcıyım isen , o halde sürünenlerin içinden , beklentine göre seçki yaparsın. işin güzelliği fikrini ikiye bölüp , bi momentumdan bir sürünenlerden seçki yapabilme serbestiyetinin olması. hayat senin yol senin , uğraş senin , şans senin. enjoy yavrüüü .
2022 için ben de bir fon stratejisi yapmak istiyorum, şu an elimdekiler çok karışık ve çeşitli. Bunları biraz azaltmayı düşünüyorum. Aklımda her birinden 2-3 çeşit olmak üzere eurobond, altın ve kıymetli madenler, yerli hisse, yabancı hisse ve dövize bağlı fonlardan seçmek. Tabi bir kısmını da borçlanma ve ppf de tutarak düşüşlerde ek alım yapmak.
Fakat her birinden o kadar çok fon çeşidi var ki seçim yapmak zor oluyor, ilk alımlar için portföyün ne kadarını nasıl paylaştırmalı onlara da karar vermek gerekiyor. Bir yandan da diyorum kur korumalı mevduata geçip hiç bunlara kafa yormasam mı, büyük ihtimal bu sene de enflasyona karşı parayı korumak çok zor olacak, en azından ne kadar koruyabilirsek o kadar iyi.
Aylık enflasyonun %10'lara geldiği, yıllık enflasyon için üç haneli rakamlarin konuşulduğu yerde parayı enflasyona karşı korumak gerçekten çok zor. Hangi fonu alırsak alalım ne yazık ki getirisi yok. Abd piyasaları iyi giderse ancak yabancı fonlar bir nebze koruma sağlıyor.
MJB MÜKAFAT PORTFÖY BİRİNCİ FON SEPETİ FONU hakkinda bilgilendirme...
Risk Değeri:
SPK tarafından onaylanan karşılaştırma ölçütü değişikliğiyle beraber, 03.01.2022 tarihinde fonun risk değeri 6 olarak güncellenecektir.
Kur sabit kalirsa , kkm da 17 faiz de kalmakta var , politka zaten kurun artmamasi degilmiydi ?
Eskiden kacti ?
Cevaplari araya yazdim..
ayudakok a cevaben.......
Tefasta 1 yilliklarda en çok getiren fonları yazıyorum:
1.kiymetli madenler fonları FIB %53 (mukafat daha iyi)
2.karma fonlar ITP %62 (IPJ daha iyi)
3.hisse senedi fonları AFS %63 (AFS yillik ta %130 olmali)
4.Serbest fonları
5.Fon Sepeti fonları TFF %58 (acaba siz son 6 aya mi bakiyorsunuz cunku yillik cok daha yuksek)
6.Degisken fonlar IJC %72 (yillik bazda kub cok daha ilerde 6 ay icin IJC dogru deger)
yatırımcı bilgi förmünde hem 1 görünüyordu hem de 5 yazıyordu.
Özensizlikten hoşlanmam, ciddiyeti severim disipline hayranım, o kadar.
https://www.aktifportfoy.com.tr/asse...f_05102021.pdf
[IMG]https://i.hizliresim.com/kfo7bm8.png[/IMG]
Sayın Servet bey ben 21 Aralık sabahı risk seviyesi 3 olan FFH fon eksi yüzde 11,3 ertesi gün eksi yüzde 3,7 oldu kâr ı bırak anaparadan 20 bin lira gitti hala toplayamadim yani bu fonların çoğu dövize ve borsaya endeksli fon yöneticiliği o kadar ayağa düşmüş . İçlerinde az zarar yapan fonlarda vardır olabilir onların yöneticileri iyidir. Onları bulmak önemli zaten ayrıca ben finansbankin fonunu Osmanlı'dan aldım finansbanki aradım kadın fonu bizim bankadan almadınız diye cevap bile vermedi bende şikayet ettim hala dönen olmadı durum bu kadar rezillik hat safada
Bir konu daha var serbest fonlardan birini satıp başkasını almaya kalktın mı tam 5 gün sürüyor gitti 1 hafta böyle bir rezillik olur mu.
Fibo Hüsnü'nün FaZılJet fön sepeti fönü , yepisyeni üç aylık bir fön olmasıan rağmen kuruluşu sırasında büyük kertik toplamış yatırımcılardan. Demek ki kalın montanlı yatırımcılar gelmiş föna. Fön bu son yaşadığımız süreçte yatırımcı bilgi förmünda yazan risk 2 değerine uyumlu olarak % 0.94 değer kaybetmiş. Bu önemli. ayın 7 sinde fönün üç aylık getirisi tefasta görükecek. Satışa çıktığı 7 ekimden osbir aralığa aşağı yukarı üç ay desek , fönün getirisi % 5,8793 olmuş. Aylık ortalama 1.9597 ye gelmiş. stopaj da yok !
Bu şarkının 1:05 inden sonraki sözlerini IPB fönüna ithaf ediyorum.
Fönün hareketleri, volatilitesi, asal sayıların gizemi gibi, çözemedim.
https://youtu.be/_SHp4YK2FiM
yarım kalan çay bardağım, mutluluğum. - Hamza Sütbıyık ( rasyonel akla atılan imza ) a.k.a. Klaus Maximilian Kerpenter Münche
Maalesef öyle ne yaparsak yapalım bu sene de enflasyona yenileceğiz, yarından itibaren portföyün çoğunu yabancı fonlara ve dövize çevirsem mi diyorum ama dolarda yine bir oyun dönerde düşüş olur mu diye cesaret edemiyorum, bist desen hiç güven vermiyor fazla giremiyorsun, diğerleri de enflasyonun çok çok altında kalıyor. Bu durumda yine fazla risk alamayıp parayı eriteceğiz anlaşılan.
Nzh
Osd. 3 gunluk getiri gorebilen varmi
Tşk.
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mevcut durumu koruma yada likit kalma bu zamanlara,