Bugün hacim 5,7 milyon küsür lot......
Yeni alıcılar gelmesi ve hacmin günlük 10 milyon lot üzerine çıkması temennim....
Analist sunumuna kadar yeni güzel haberler gelir mi?
Printable View
Bugün hacim 5,7 milyon küsür lot......
Yeni alıcılar gelmesi ve hacmin günlük 10 milyon lot üzerine çıkması temennim....
Analist sunumuna kadar yeni güzel haberler gelir mi?
https://x.com/brs_ylmz/status/1757104074170716255?s=20
sn barış yılmaz paylaşmış.....
838 milyon tutuyormuş...
son ay %14 kazanmış......
sermaye 550 milyon..
kaba hesap diğer taraf 2023 yılından kar ...
neredeyse 150 milyon
tübekar abemin dikkatine.... :halay:
tabii yurtdışı melek yatırımcılık teşebbüslerimizden 2023 yılı için bakalım ne haberler gelecek...?
ülkelerinde halka arz edilecekler de vardı galiba, da ne zaman?
Sn.İzzet GARİH'in açıklamaları;
Ülkemizde yenilenebilir enerjiye verilen öneme paralel olarak 1,5 GW kurulu gücünde 52 farklı depolamalı rüzgâr ve güneş enerjisi projesi için başvuruda bulunulmuştur. 2024 yılında, bu başvurulardan en az 400 MW kurulu gücünde depolamalı rüzgar ve güneş enerjisi santralları için EPDK’dan önlisans alınması hedeflenmektedir. Bu bağlamda, 2023 yılı içerisinde Alen Alarko Enerji Ticaret A.Ş. bünyesindeki tedarik lisansımız tadil edilerek dört farklı bölgede toplamda 1000 MWh Müstakil Elektrik Depolama Tesisi kurulması için EPDK’dan kurul onayı alınmıştır. Diğer yandan, hem elektrikli araçlar hem de elektrik depolama tesislerinin ihtiyaç duyduğu lityum-iyon pil ve elektrik depolama ünitelerinin Türkiye’de üretilmesine yönelik küresel ölçekte faaliyet gösteren teknoloji sahibi şirketler ile işbirliği müzakerelerine devam edilmektedir. Ülkemizde ilk defa tesis edilecek deniz üstü rüzgar santralı sahaları yakından takip edilerek, 2024 yılı sonunda ihaleye çıkması beklenen bu sahalara teklif verebilmek için yurtdışından teknoloji ve tecrübe sahibi lider firmalar ile ortak girişim oluşturulması yönünde görüşmelerimiz devam etmektedir.
Jeotermal ısıtmalı teknolojik sera yatırımlarında 2028 yılına kadar 5000 dönüm büyüklüğüne ulaşma hedefi ile yola çıkılmış ve 2023 yıl sonunda 450 dönüm sera faaliyete geçmiştir. Yapım aşamasındaki 200 dönüm sera ve Afyonkarahisar, Denizli, Eskişehir’de yeni arazilere yapılacak seralar ile 2024 senesinde 1800 dönüme ulaşmanın alt yapısı hazırlanmıştır. Jeotermal seracılık faaliyetlerini gerçekleştirebilmek üzere 20 adet ruhsat ile toplam 39 bin hektar jeotermal arama ruhsatı alınmıştır. Ayrıca Kazakistan’ın Çimkent eyaletinde devam eden çalışmalar neticesinde 2024 senesinin sonunda yaklaşık 1500 dönüm seranın inşaatının başlaması hedeflenmektedir. Mayıs 2023’de Alarko Tarım Grubu’na katılan Palmira Agro şirketimizin Mikrogranül Gübre üretimi yapacak olan Çankırı Yakınkent OSB içerisindeki 26.500 m2 üzerinde 7750 m2 üretim alanına sahip yatırımının inşaatı devam etmekte olup 2024 Nisan ayında faaliyete geçmesi hedeflenmektedir. Gübre sektörünün tüm alanlarında var olmak, gübre üretimi ve ticareti konusunda Türkiye’nin önde gelen oyuncularından biri olmak hedefi ile kurulan Alarko Gübre Fabrikaları şirketimizin yapılanma süreci hızla devam etmektedir. 2024 senesinin ikinci yarısında itibaren Tarım Grubu’na önemli ciro katkısı yapması beklenmektedir.
Gıda sanayi alanında Mersin’de faaliyet gösteren Ereğli Agrosan Gıda Kurutma Tesisi 2023 Eylül ayında Alarko Tarım bünyesine Alarko Gıda Sanayi adıyla katılmıştır. Tarsus’da 5240 m2 üretim tesisi şu anda faal durumdadır. İki yıl içerisinde faaliyete geçmesi beklenen Konya Ereğli’deki 50 dönüm ve Afyonkarahisar’daki 110 dönüm arazi üzerine yapılacak yeni yatırımlar ile kurutulmuş-dondurulmuş sebze-meyve, donuk patates, mikro granül sebze-meyve gibi ürünlerin üretimi gerçekleştirilecektir.
Organizasyonel ve altyapı yatırımlarını hızla sürdüren Alarko Tarım Grubu’nun Topluluğumuza 2024 senesi sonrasında sürdürülebilirlik, fırsat eşitliği çalışmaları ve finansal sonuçları ile önemli katkılar yapması beklenmektedir.
Taahhüt Grubumuz, yurt içi ve yurt dışında üstlenmiş olduğu projeleri, planlandığı şekli ile hızla tamamlamak üzere çalışmalarını devam ettirmektedir. 2023 yılında, Kabataş-Mahmutbey Metro Projesi Fulya ve Yıldız metro istasyonları, ve Kazakistan’ın ilk kamu-özel sektör ortaklığı (PPP) olan 66 kilometrelik Bakad Büyük Almaty Çevre Yolu inşaatı projesi tamamlanarak işletmeye açılmış, Romanya Bükreş Yol Projesinin 23 kilometrelik kısmı işletmeye açılmaya hazır hale getirilmiş ve Bükreş M6 Metro Projesinde de yer teslimleri ile birlikte yapım faaliyetlerine başlanmıştır. 2024 yılında hâlihazırda var olduğumuz ve piyasa hareketlerini daha iyi öngörebildiğimiz Romanya, Kazakistan, Doğu Avrupa ve CIS ülkeleri ekseninde iş geliştirme ve yapım faaliyetlerini sürdürme politikamız, doğru rekabet analizi ile PPP ve kârlılığı yüksek EPC projeler şeklinde devam edecektir.
2023 yılında bir diğer önemli atılımımız hali hazırda devam eden Venture Capital yatırımlarımıza ek olarak “Private Equity” ve “Public Equity” yatırımlarımızın devreye alınması oldu. Boylece Venture Capital, Private Equity ve Public Equity yatırım odaklarımız kapsamında, yeni kurulan küçük girişimlerden, köklü halka açık firmalara kadar farklı şirketlerin sermayelerine ortak olmamızı sağlayan esnek ve yenilikçi Alarko Yatırım iş kolumuz da şekillenmeye başladı. Alarko Yatırım bünyesinden spin off olarak hayata geçen ve diğer ana yatırımcısı Esas Holding olan Formus Capital fonunun da hayırlı olmasını diliyorum. Devam eden bu yatırımlarımızın meyvelerini önümüzdeki yıllarda toplayacağımıza inanıyorum.
https://www.alarko.com.tr/media/mykf...4%B1k-2023.pdf
Açıklamanın tamamı yukarıda, ben önemli gördüğüm açıklamaları aldım.
Bizim dünyamız e-dergisi aralık sayısı.
Şimdi bu beklentilerde olan bir şirket, nasıl bu fiyatlamada kalır. Biz okuduğumuzu mu anlamıyor ya da yanlış yorumluyoruz, yoksa kimse hiçbir şey okumuyor mu?
Enerji depolama, deniz üstü rüzgar santrali, seracılık, gübre üretimi, tohum ıslahı, gıda sanayi, yurt içi yurt dışı taahhüt, yatırım fonları, alarko carrier, otel ve gayrimenkul yatırımları, ilave olarak havacılık ve bilişim şirketlerinin kurulması.
Bu kadar beklenti, bu kadar fiyatlama. Ne denebilir bilemiyorum.
Menseinden dolayi yatirimcinin cekincesi oluyor olamaz mi?CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1 gün olsun şaşırt bizi be. Yazıklar olsun. Neyin satışını yapıyorsun. Ne çıktın da neyin satışı. Bu kadar düşecek ne var? Gerçekten bıktırdı artık.
sn paracelsus,
kimse okumuyor ülkemizde merak etmeyin. okumaya çalışanlar da o kadar çok şey okumaya çalışıyorlar ki çoğuna yetişemiyorlar...
uzmanı olduğunuz bir konuya bakın etraftaki değerlendirmelerin çoğu fasaryadır...
araba piyasasına bir bakın... efsanelerde kalmış olan bir çok satıcı göreceksiniz...gerçek fiyatlandırmalarda inanmanız pek mümkün olmayabilir; neden bu kadar ucuz ki diye şüpheye düşebilirsiniz?
konut piyasasına girin... elinize bir hesap makinesi alın ve kim hangi gelrile ne satın alabilir ne kadar kredi ödeyebilir hesaplayın... sonra fiyatlara bakın ve emlakçıların ne dediğine boş verip gerçeklere bakın... elbet bir salak değerinin üzerinde fiyat verecektir ama bu fiyat diğerlerini yükseltecek ve satılmaz hale getirecekse sadece gözleyin ve hata nerede diye sorun kendinize...
dünyanın gidişatına baktığımızda bir yerlerde bir şeyler patlayacak... mesela sadece bir yazılım olan ve arkasında hiçbir güç olmayan bitcoin 50 000 dolar... daha önce 1 dolara bir kaç tane alınabildiği günler vardı... eder mi gerçekten? gene bir sorun bakalım siz bu coini neden alıyorsunuz? gerçekten değerli mi? yoksa nasıl olsa ben bunu 50 000 dolara aldım 60 000 dolara satarım mı deniyor... madem öyle 1 dolarken neden kimse yüzüne bakmamıştı...
bir örnek: BİM de bizim buralarda bu mağazalara avm demekteyiz :) 200 gram domates püresi 9,5 liradan 6 liraya düşmüştü. üzerinde sanırım yarım kilo civarında domatesten üretilmiştir gibi bir ibare vardı... son kullanma tarihi 2025... evde menemen yemek isterseniz alıp hem de bulduğunuz hepsini alıp eve stoklamak... sizce yanlışlık nerede? mesela domates soslu makarna ya da kış ortasında domates kullanmak için daha iyi ne olabilir? benim dışımda kimse almadı önce 1 paketini denedim güzel olduğunu görünce büyük çoğunluğunu aldım. ya bilmiyorlar ya da fazla akıllılar... o pürenin maliyeti gerçekten daha yüksek hele kış şartlarında...
satmak için 5 para etmez coinlere servet aktarabilen, kuş uçmaz kervan geçmez yerler nasıl olsa alıcısı çıkar değerlenir diye satın alabilen, sırf moda oldu diye engürünün 30 kilometre dışına servet yatırarak ev kuran, rantiyenin oyuncağı olan insanoğlunun okuduğunu mu sanıyorsunuz?
Siz ne yapacaksınız? herkes alıyor diye koşturup alacaksanız mesele yok takılın peşlerine... ama ben değerlerime bakarım denecek ise düşüneceksiniz.ya da düşüneceğiz... domatesin kilosu yazın bile 10 lira idi... ben domates yiyecek isem kışın bu bedavadır alırım. değilse zaten işim olmaz...
kendi adıma hesap makinem ( maalesef taşındıktan sonra kütüphanemde hala bulamadığım için masaüstünden idare etmeye çalışıyorum) her zaman yanımda ve hesabımı yapmaya çalışıyorum...
not sn paracelsustan alıntı yaptım ama kendi adıma düşüncelerimi belirtiyorum. kimseyle polemikte değilim ( sn 101 hariç; ona da nasıl cevap veririm bilmem ben 150 milyon TL değil dolar peşindeyim... ne demiştik hisse başı 2 dolar yani 870 milyon dolar kar hisse başı 1 dolar temettü :) :) :) )
Şimdi gördüm sosyal platformda agrot piyasa değeri alark'i geçmiş. Akıl tutulmasi resmen. Ozkaynaklari 10 agrot satın alır. Neyi bekliyorsun be alark😑
Borsa 050 eksi iken yüzde 3 düşmek nedir ya, utanmayın da devre kesin. Böyle hisse olmaz olsun. Sadece umut tüketiyor, hiç birşey olacağına dair emare yok. Çok yazık, kaybedilen zamana, ve yasanan strese.
madem böyle güzel bir yatırım var... insan burada zamanında duyurmaz mı?
şimdi baktım pahalanmışlar..:vk:
borsacı, %10 ucuz pirinç için 5 km. yürüyen adamdır.. :yes:
sn value, bizimkilerde aralık ayında değil yenilerde aldım... rafta bekleyip duruyordu :) ...
sn 101 borsacı % 10 ucuz pirinç için 5 km yürür ama 500 k parayı trade yapar kaybeder. gel borsacı değil emekli yapalım şunu. madem indirim peşindeyiz haber vereyim salamura zeytin Tarım işletmeleri markette indirimde ( gerçi önce bindirip sonra indirmişler ama... gene de BİM e göre yarı yarıya nerede ise). bugün inat edip oradan geçtim ve gördüm :) ...
son 1.5 haftadır, roket olup uçan endekste gitmeyen, bugün endeksin ufak düzeltmesinde %4'e yakın düşen Alarko.
Acaba diyorum kötü bir haber varda, birileri içeriden bilgi alıp mı satış yapıyor nedir. Başka açıklaması yok gibi. Bu olanları anlam veremiyorum.
Bir kağıt daha ne kadar rezil kepaze edilebilir, alarkoya bakın. Böyle hisse olmaz olsun, BIST 30 değil BIST 100e bile fazla gelirsin sen. Yönetimine de, şirketine de, faaliyetine de yazıklar olsun. Ne derdin var, anlamak mümkün değil. Çok yazık.
şirket hisseleri her şeye rağmen aşağı gidiyorsa ne yapmak gerekir...
mesela sn ömerçelebi gibi anlam veremeyip kötü bir haber olabilir mi diye düşünüyor isek...
mesela 90larda hisse sosyal medya hastaginde cirit atan sonra bir süredir görünmeyen i. ve küfürbaz şahsiyetler tekrar ortaya çıktı ise...
ümitsizlik her yeri ağlama duvarı haline getirdi ise....
ben kendi adıma geçmişe bakarım... böyle bir dönem geçmişte 1,7 liralara düştüğünde olmuştu. çağdaş nefes aldırmıyordu... tek derdim küçük yatırımcının kendini koruması diyordu ( ki kendisinin dediğini yaptığımı ve hisselerimi sattığımı söylemiştim. yükselme başladığında ona güvendiğimi ve beni mağdur etmeyeceğini vs... ama sonunda bana dediği şuydu aklın yok muydu; ki sürekli almayın deyip duruyordu hatta alanları tacize kadar götürüyordu)... şimdi bu tweeterdaki i... hissesi olduğuna inanmıyorum kendisi görevli diye düşünüyorum gene küfürleri artırdı...
yönetim pek kimseyi ciddiye almıyordu ki sn emekli kumandan, sn aysha ne zaman görüşmeye başladılar hatırlamıyorum ama sn irmik gittiğinde şirketten içeri almamışlardı...
hisse satışları gene aynı idi... ama o dönemde bu kadar büyük gürültü koparmıyordu çünkü yabancılar hala piyasada idiler...
gerçekten kötü haber var mı diye kontrol edebilecek halimiz yok... şirketteki işler geçen yılki kadar mükemmel değil, enerji tarafı ile ilgili ama zaten o yıl güzel istisna oldu ve bir şekilde borçlar sıfırlandı. bu yıl için enerji fiyatları beklenenden daha düşük olsa da şirketin karlılığı normal seviyelerde gidiyor... alvimedia da problem olabilir mi evet olabilir çünkü krediler yüksek olmasa da kredi kullanmak zorunda kalan şirketlerin işleri çok kolay değil... ALARK karlılığı ve yeni yatırım yapmaya çalıştığı alanlar gerçekten karlı olabilecek alanlar ve finansman ihtiyacını kendisi karşılayabilecek güçte...
şimdiye kadar yapılan biten yatırımlarda şirket sanki gümüş kaşıkla doğmuş gibi... enerji üretim, dağıtım, YİD, venture, borsa yatırım şirketi mükemmele yakın durumdalar...
peki birileri hissenin düşmesine oynuyor diyebilir miyiz? belki de öyledir silkele Süleyman düşecekler ( 92 seçimleri sloganı idi) diye dürekli salalmaktalar ve bazı armutlar düşmüyor... düşecekler çıkacak mı evet çıkacak. şimdiye kadar bizim gibi bekleyenler değil satıp doğru hisseler geçenler iyi karlar elde ettiler...
bunları yazdım... eğer görüdüğünüz bazı şeyler varsa lütfen belirtin. ama ben yatırım planımı çizdim ve piyasadan daha iyi olduğuma inansam da olmayan hususlarda iyi olacağını ümit ediyorum... en kötü ihtimalle 2 dolar kazanç, 1 dolar temettü avuntusu ile kendimi kandırıyorumdur belki de... aslında kur yükselmesinden korksam da hisse satmak yerine döviz borçlandım kamyon almak için... olmasa ne olur demek çok zor olsa da şirketin karları nakit karlar fiktif değil... yatırımlar güzel alanlarda... borç neredeyse yok... elbet bir gün gerçekler fiyatlanacaktır...
zinhar yatırım tavsiyesi değildir...
Tübekar abem...
İrmik ile ben gitmiştim... içeri sokmadılar, prensipleri öyle imiş.. randevu talep etmemiştik... etse idik verirler mi idi? sanmam..
Temel analizine saygı duymadığım hisseye girmem... çünkü girersem en kısa sürede silkelenirim....
2018 sonbaharında hisseye fiyatın diplerinde yerleşirken senin de bahsettiğin nice kafa karıştırıcılar, nice ağlaklar yazmaktaydı.....
Çağların THY versiyonu armada diye bir kişi eylul 2021 de thy için yazdı da yazdı... Ben ise aldım (gerçi onun kafa karıştırmasıyla tam istediğim kadar alamadım :vk:)... borsa pişmanlıktır...
Şimdi de kelepir hisse arıyorum..... bulamıyorum.. :notr:
İki gündür bezdirdi,gerçekten. Neyin satışı, kimin satışı. Hisseler zirvesinde, iki günde yüzde 6 düşüş nedir ya. Yuh olsun.
Geçmiştende örnek verenleri anlamıyorum birçok defa yazdım.
Alarko bakın ucuz değil yıllar boyu çok ucuz fiyatlanan bir şirketti
2022'deki talih kuşu konana kadar hep çok ucuz fiyatladı.
Riva arazileri şirketin pdsinden daha pahalı muhabbetlerini hatırlıyorum.
Hatta 100 adet alarko aldım bilmem kaç metrekare rivadan arazi aldım geyikleri dönüyordu.
Twitterdaki Ayhan Özcan beyfendi sürekli yazıyordu bu konularda geçmişte.
Yüzde 1 artı olan günde 0.40 eksi yakan hissemiz var. Sağ olsun şirketimiz harikalar yaratıyor. Satmak için sıraya giriyorlar resmen.
Endeks kapanis harika, alark kapanış daha da harika, gülüyoruz ağlanacak halimize🙃
Hiçbir yol olacak gibi durmuyor. Godot'u beklemeye devam. Endeksle artmayan, endeksle 3-4 kat düşüyor.
Bugün en çok satan oyak, bildiğim kadarıyla hisse senedi fonlarında alarko yok acaba başka bir kurumun hissesini mi satıyor?
Vay be ne gündü. Tam testere... cıssss
Yapabiline Ortaköylü 3 tl güzel marj verdi...
Her şey bir illüzyon.....
sahnenin arkası bize yasak.
Bugün milyon lot gözüken aracı kurum stoğu yarın eksi de gözükebiliyor..
Oraya virman, buraya virman.....
https://i.hizliresim.com/iwux21p.png
.
.
https://i.hizliresim.com/4e4meic.png
twitterdeki Ayhan Özcan buradaki emekli kumandandır... aldılar ve fiyatlar 6 liralara geldiğinde sattılar...
eğer bu hissenin geçmişini biliyorsanız dönem dönem bazı hareketleri neden yaptığını bilirsiniz ya da tahmin edersiniz...12 nisan 2019 da dolar kuru 5,75 imiş ALARKO 2,51 TL bölünme önce miydi sonra mıydı bilmem ama sonra bile olsa 50 centten daha az.... sonraki yıllarda 5 doları görmüştü...
ucuz mu evet ucuz 50 cent de ucuz 5 dolar da ama birisi diğerinin 10 katı...
ALARK aynı alark mı değil elbette... o zaman belki sadece arsalar vardı. şimdi yılda hisse başı 1 dolardan daha fazla kar eden ve bunun büyük kısmı nakit olan bir ALARK var...iyi yatırımlar yapan ve yılda bir kaç defa temettü veren ( inşaAllah devam eder) bir ALARK. bu yıllarda yapılacak yatırımlar ile de hisse başı 2 dolar kar edebilme potansiyeli var...
eskiden RİVA yapılsa sadece bir kaç yıl ilave karlılık idi şimdi RİVA küçüldü şayet yapılır ise ek bir gelir olur...eğer ucuz kalmaya devam ederse ben temettümü alır keyfime bakarım. bir şekilde aldığım bir arazi der geçerim. ama bir gün fiyat 10 dolar olur ve altına inmez ise o zaman piyasadan öndeyim der geçerim. geçmişi yazmak sadece zamanlama ve karalamalar ile ilgili idi.
not 2019 o gün 4100 lot ALARK almışım... şimdi mümkün mü hayır 410 lot almaya gücüm yok...
son olarak siz ALARK hastagündeki ali veli denen şeyin ne yaptığını anlayabiliyor musunuz? anlıyor iseniz bana da anlatır mısınız?
yatırım tavsiyesi değildir...
Haydaaaaa.....
Bir ağız tadıyla düşemedik gitti...:kahkah:
Nedir bu teferruatlı yatırım..?
İzmir'de gübre fabrikası alıyormuşuz...
Çankırı'da kurduğumuz yetmiyormuş gibi.
Sasanîler, Hektâşîler gibi şimdi de biz Alarkîler diye mi anılacağız.
:oleyo::party::yahoo:Alıntı:
Bağlı Ortaklığımız Alarko Gübre Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Ahmet Koç, Sefa Koç ve Gimak Denizcilik Limited Şirketi arasında 14.02.2024 tarihinde Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş. garantörlüğünde; Verim Gübre Anonim Şirketi'nin ("Verim Gübre") hisselerinin tamamının belirlenen şartların yerine getirilmesi halinde devralınabilmesi amacıyla bir ön protokol imzalanmıştır.
Ön protokol uyarınca, Verim Gübre tarafından Sulfert Kimya Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ("Sulfert Kimya") ve Ege Antrepo Lojistik Limited Şirketi'nin ("Ege Antrepo") hisselerinin %100'ünün devralınması, devre ilişkin olarak Rekabet Kurumu ve düzenleyici otoritelerden gerekli izinlerin temin edilmesi koşullarına bağlı olarak taraflar arasında Ön Protokol'deki temel şartları yansıtan bir hisse devir sözleşmesinin imzalanması öngörülmektedir.
Ön protokole konu şirketlerden Sulfert Kimya'nın İzmir ilinde Menemen ilçesinde yaklaşık 30.000 m2 yüzölçümlü kısmı gübre üretim tesisi ve depoları olmak üzere toplamda yaklaşık 65.000 m2 yüzölçümlü taşınmazı, 2.1 MW kurulu güce sahip lisanssız güneş enerjisi santrali, Ege Antrepo'nun antrepo açma ve işletme izin belgesi, Verim Gübre'nin kimyasal, organik, organomineral, sıvı ve toz ürün gruplarında 25 farklı gübreye ilişkin ürün tescil belgesi bulunmaktadır.
Ön protokolde hisse devir sözleşmesindeki hisse devir bedelinin birtakım düzeltmelere tabi olarak güncellenmek üzere 38.200.000,00 USD (otuz sekiz milyon iki yüz bin Amerikan Doları) karşılığı Türk Lirası olarak belirlenmesi öngörülmüştür.
Konuya ilişkin gelişmeler oldukça ayrıca açıklanacaktır.
Kamuoyuna duyurulur.
Bağlı Ortaklığımız Alarko Gübre Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Ahmet Koç, Sefa Koç ve Gimak Denizcilik Limited Şirketi arasında 14.02.2024 tarihinde Negmar Denizcilik Yatırım A.Ş. garantörlüğünde; Verim Gübre Anonim Şirketi'nin ("Verim Gübre") hisselerinin tamamının belirlenen şartların yerine getirilmesi halinde devralınabilmesi amacıyla bir ön protokol imzalanmıştır.
Ön protokol uyarınca, Verim Gübre tarafından Sulfert Kimya Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ("Sulfert Kimya") ve Ege Antrepo Lojistik Limited Şirketi'nin ("Ege Antrepo") hisselerinin %100'ünün devralınması, devre ilişkin olarak Rekabet Kurumu ve düzenleyici otoritelerden gerekli izinlerin temin edilmesi koşullarına bağlı olarak taraflar arasında Ön Protokol'deki temel şartları yansıtan bir hisse devir sözleşmesinin imzalanması öngörülmektedir.
Ön protokole konu şirketlerden Sulfert Kimya'nın İzmir ilinde Menemen ilçesinde yaklaşık 30.000 m2 yüzölçümlü kısmı gübre üretim tesisi ve depoları olmak üzere toplamda yaklaşık 65.000 m2 yüzölçümlü taşınmazı, 2.1 MW kurulu güce sahip lisanssız güneş enerjisi santrali, Ege Antrepo'nun antrepo açma ve işletme izin belgesi, Verim Gübre'nin kimyasal, organik, organomineral, sıvı ve toz ürün gruplarında 25 farklı gübreye ilişkin ürün tescil belgesi bulunmaktadır.
Ön protokolde hisse devir sözleşmesindeki hisse devir bedelinin birtakım düzeltmelere tabi olarak güncellenmek üzere 38.200.000,00 USD (otuz sekiz milyon iki yüz bin Amerikan Doları) karşılığı Türk Lirası olarak belirlenmesi öngörülmüştür.
Konuya ilişkin gelişmeler oldukça ayrıca açıklanacaktır.
Hayırlı olsun,
Sn.0101 bence ağız tadıyla düştük de, bir ağız tadıyla çıkamadık.
Umarım vesile olur bu haberler, birileri takoz koyuyor sürekli ama, hadi hayırlısı.
Bu haberle yarın çakarlar mı acaba :)
Şirket yatırım yapıyor ve gerçekten piyasada para olmayışı şirketin alabileceği yerlerin sayısını artırıyor... twitterdaki i...ler ve maalesef burada bile ucundan kenarından arada söylenilen etnik köken hususu gereğince şirket mal varlıklarını kaçırıyor feveranlarına inat Türkiyede ve Türki cumhuriyetlerde yatırım yapıyor... sandıklıda denizlide aydında alınan yerler tarla ve ülkemizin kaynakları idi, konyada, çankırıda, izmirde alınan yerler ülkemizde daha önce yapılmış yatırımlar idi. gübre alanı zor bir alan ve çeşidini bilmem ama karı bol bir alan ki son yıllarda yatırımlar artmaya başladı ve çoğu yatırım da sanırım gereğince işletilemedi ( mesela Alkim yatırımı)...
ALARKO alana hızlı girdi ama hızlı girmesinin yanında işin uzmanlarına danışarak girdi... Enerjide o dönemlerin modasına rağmen galeyana gelmeden MERAM ve sonra CENAL ile neredeyse bütün sektörde verimlilik hikayesi yazıldı ( maalesef o hikaye kendi yatırımı olan Karakuzda bir türlü gerçekleşemedi... ne zaman tam kapasiteye geçer ve yatırım mükemmel hale gelir bilinmez- yanılıyor da olabilirim tabii ben uzaktan gördüğümü söylüyorum alanda ulema değilim) Gönen bile neredeyse mükemmel işler durumda...
CENALde bir yılda yaptıkları hedge işlemi iki taraflı olarak işledi. artan enerji fiyatları uygun şekilde yapılan yatırımların kalan bütün borçlarını ödedi ve şirket nakit zengini bir şirket haline geldi tam da kriz dönemlerine denk geldiği için satın almalar ve yatırımlar arttı... muhtemelen daha da artacak çünkü bir şekilde CENAL ve MERAM nakit oluşturmaya devam ediyorlar. eskiden Turizm nakitte görünür iken şimdi orada da yatırımlar arttı...
şirketin bir şansı da Kazakistan ve Romanya idi. Romanyada biraz agresif girildi. Astaldiye rağmen orada demir atıldı ve sanırım Astaldiye verdikleri işlerden Romenler pişmanlık duymaktadırlar. taahhüt buralarda yaptıkları işler ile kendi yağlarıyla kavruldular diyemeyiz çünkü kur şokları olduğu dönemlerde turizm ve taahhüt can simitliği yaptılar. şimdi Kazakistan yatırımı BAKAD ile yapılabilir olacaksa orada bile mükemmel duruma gelinecektir. teşvikler bir yana sanırım 35-50 milyar dolar civarında bir nakit orada kullanılabilecektir...
şirket nakitleri eskisi gibi bankada ya da eurobondlarda tutsa nakit zengini bir şirket olacak ama enflasyon karşısında eriyecekti. şimdi bu nakitler gerçekten verimli yatırımlarda kullanılıyor ise önümüzdeki dönemde ALARKO adından bahsedilen bir dünya şirketi olacaktır. bizim insanımızdan tamamen yerliyiz diyenler ülkemizden yatırımları kaçırırken acaba kökenleri nedir diye farklı hissettirilmeye çalışılan holding kurucuları ülkemizde yatırımlarını artırıyor... önümüzdeki dönemde en iyi iş kolu tarım olacağa benziyor, enerjide zaten varlar... 38 milyon dolar çok mu evet çok para... ama şirket bütün alımlarını nakitle yapmakta ve eskisi gibi gizli kapaklı arsa tarla yerine görünen yatırımlarda boy göstermekte... ben 200 milyon dolar yatırımın planlanandan daha önce biteceğini düşünüyorum bizim temettüleri de 3 aylık olarak vermeye devam etsinler mesarifler arttı ve tekaüt maaşları azaldı mirim :) :) :) ben şirkete güveniyorum yeter ki profesyonelliğe devam etsinler...
zinhar yatırım tavsiyesi değildir
Bu KAP'a yaptigi performansa bakın. Şaka gibi. 120den dusen hisse, düştüğü yere bile gelemedi. Enerjisaya da mı kap geldi acaba, onun performansı bile daha iyi alarktan. Emsallerden negatif ayris, holdinglerden negatif ayris, endeskten negatif ayris. Tamamen fiyasko, başka bişey değil. Hicbirseyi fiyatlayamiyor hisse.
Şu haber normal, baskilanmayan bir hisseye gelse 2 gün tavan olurdu. Hiç haber gelmese bile yine bugünkü endeks çıkışina bu tepki verilebilirdi. Nasıl bir fiyatlama, nasıl sahipsizlik gerçekten akıl alır gibi değil. Sabır taşını catlatir.
Sn.tovbekar yazdıklarınızın hepsine katılıyorum.
Ama fiyata yansimadikca, tüm bu faaliyetler, haberler, geleceğe dönük beklentiler, kap bildirimleri boşta kalıyor malesef.
Ben 5 aydır hissedeyim. Daha maliyetine gelemedim, bir de taşıma maliyetini ekleyince boşa kürek çekmeyi bırakın, yatırım denen şeyin izdiraba döndüğünü görüyorum. Bu ralliden ortamından faydalanamadim, faize gitsem yine karlı olurdum. Onu da bırakın, sermayem aynı bile kalmadı, eksildi. Sonuç olarak temel olarak harika ve ucuz olan hisse, 5 aydir fiyatlama yapamıyor ve takasları oldukça dağınık. Bu da yatırımcısına güven vermiyor malesef.
sn paracelsus,
benim yatırım tarzım belli. şu sıralar da emekli maaşımla ancak oğlum için bir miktar ( ki çok sınırlı da olsa yapmak eğitimi için biriktirmek zorundayım) almak dışında bir şey yapmıyorum. ama trade imkanım olduğu zamanlarda hep kaybeden ben oldum. ve nickim tövbekar olduktan sonra biriktirmek ile bir şeylere sahip oldum...alternatif maliyet sadece görünürde. son 2 aydır alan kişi epey kazanmış görünüyor mesela... gün gelecek bu fiyatlar çok ucuzmuş denecek. o gün geldiğinde hissede olanlar kazanacak...
bazen kabullenmek ve acı çekmeyi bırakmak tahammül sınırını artırabilir. ben bir tarla aldım ve ekinin bitmesini bekliyorum. gün gelecek ekinler bitecek aksi takdirde işler herkes için zor olacak...
Eksi de yaktırın böyle bir günde, ne kadar boş bir kağıt oldu, sadece düşüş izliyoruz 3 gündür. Sahibi yok, tahtacisi yok, işlem hacmi yok, yatırımcısı yönetimin umrunda değil, hicbirseye tepki vermiyor.
Sayın paracelsus,
Şirketler 2 sebepten batarmış(diğer teknik sebepler hariç, kötü yönetim vs, sebepler kastedilmiyor, onları ilave edince liste çok uzuyor.),
1-Yatırım yaparak, yatırımlar kötü sonuçlanırsa, şirket güme gider.
2-Yatırım yapmayarak, rakipler büyüyerek pazarı domine edermiş, şirket güme gider
bakalım bizimki bu yatırımları nasıl yönetecek, genelde'de bizim borsada böyle açılıp saçılan, şirketler ucuz fiyatlanır.
Not, küçük cap şirketler, yatırım deyince çok iyi fiyatlanıyorda, büyük cap'ler genelde ölü kedi muamelesi görür.
saygılar, sevgiler, YTD
Şirketin başındakiler sürekli hisse satarlarsa her olumlu haberi satış fırsatı olarak değerlendiriyor demek ki insanlar...
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Melek yatırımcı olarak dünyada pek çok şirketi, sektörü incelediler, bir kısmına da yatırım yaptılar..
Aslında hangi sektörler iş yapabilir diye bir tecrübeleri olmalı diye düşünmekteyim...
Böyle bir haberden sonra endeksin de altında kaldık ya, yazıklar olsun senin gibi hisseye.