Originally Posted by
syılmaz
Benim için beyaz yakalının erken yaşta emekliliğini garantilemesi gerekliliğinin sebebi şudur. (zannediyorum konunun amacıda budur)
Sabah 6'da kalkıp saat 8'de ki işin için 06:30'da durakta oluyorsan, saat 18:00'da işten çıktığın halde 20:00'dan önce evde olamıyorsan, eve yorgun enerjisi kalmamış bir halde gelip eşinle çocuğunla ilgilenemeden uykuya geçiyorsan, maaşın 5 lira iken sigortan 2 lira üzerinden yatıyorsa, yıllık izin vs sosyal haklarından mahrum yaşıyorsan, hayatın bir patrona yaranabilmek üzerine ise ve işe devam edebilme istikrarın onun iki dudağı arasında ise, işsiz kaldığında evinin, arabanın kredisini ödeyemeyecek duruma düşecek, maddi sorunlar evliliğini bile sarsabilecek durumda ise;
Bence 40 yaşında erken emekliliğin formülünü bul çünkü emeklilik gelmeden 50 yaşında kalp krizi, yüksek tansiyon, şeker gibi hastalıklar ile erken vefat etme ihtimalin hayli yüksek.
Ha ABD'de yaşasam, silikon vadisinde çalışsam, yıllık 150.000 usd para kazansam, internette gördüğüm gibi iş yerimde spor salonu, oyun aktiviteleri vs olsa, patronum çalışanın her hakkını düşünen bir insan olsa evet 40 yaşında emeklilik israf olur.
Ama nerede yaşadığımızı unutmayalım. :)
40 yaşında emekliliğini garantileyen insanda tamamen emekli olmaz zaten canı sıkılır, alır 10 dönüm bahçesini üretim yapar veya açar kendi küçük işletmesini ticarete başlar.
Önemli olan ticari kaygı olmadan, evime nasıl bakarım kaygısı olmadan çalışıp birşeyler yapabilmek.