aslında yalanda değil bitcoin mine edecek cihazlar epey elektrik harcıyor.
Printable View
Yarın enflasyon beklenenden çok gelirse S&P cari açık ve yüksek enflasyon riski nedeniyle (bir önceki toplantısında bu iki kaleme atıfta bulunarak dikkat çekmişti) not indirimine gidebilir mi? eğer böyle bir şey gerçekleşirse dolar fişekler 4 üzerinde kalıcı olmaya başlar ve ekonomide domino etkisi ile çöküş hızlanabilir.
Bir de 4 TL geçilirse kaç ay sonra 5 TL olur?
Reis keşke mb `na Benjamini de bastırta bilse ve bol keseden YANDAŞLARA dağıtabilse ama olmuyor... Bakalım elin şeyiyle gerdeğe girmek nasıl sonuçlanacak, bu Dolar satanlar daha sonra sattıkları Dolarları nereden ve kaça temin edecekler ? Ama powerpc forumdaşın Dolarları kendilerinde duruyor dimi !... Sayın powerpc ben sizin yerinizde olsam ara sıra Dolarcıklarım yerindemi diye kontrol ederdim, bunlar acaba kimin Dolarlarını böyle bol keseden satıyor !... :) Şaka... :)
Bir de aklıma şu takılıyor. Madem bu dolar satanlar zarar edecek niye satış yapıyorlar ki? Yükselsin sonra satıp daha çok kar ederler.
alım varantında vade sonunda uzlaşma fiyatının üzerinde satım varantında ise uzlaşma fiyatının altında olursa kazanabiliyorsun. eğer tersi olursa tüm paran yanıyor. getiri çok ve risk bir o kadar fazla. varant piyasası riskli bir yatırımdır. az para ile oynanmalı ve o paranın tamamen gidebileceği göze alınmalıdır. örneğin benim varan 30.04.2018 vadeili ve uzlaşma fiyatı 4.10. yani 30.04.2018 tarihinde kapanıyor. o tarihte örneğin dolar 4.4 kapadı o zaman 4.4-4.1=30 krş eder. çarpanı 5 olduğu için 30x5=150 kuruş yani her varantına 150 kuruş alırsın. bu gün o varan 0.12-0.13 idi örneğin 0.13 krş aldın vade sonuna kadar doalr ufak ufak çıkarsa 4 tl üzerine ulaştığında varant 0.26-0.27 krş oluyor istersen ordan satar vade sonuna kadar beklemeden %100 karı cebe koyarsın. ama dolar patladı gitti 4.5 lere o zaman beklenebilir. Tabi varant piyasasının detaylarını işbank veya deuche bank varant işelemlerinde iyice öğrenin. kaldıraçlar makaslar vs birçok özelliği var. önce öğrenin sonra bakın. Ama tüüm paranızı kaybetme riskinide unutmayınız.
Yok müdürüm vop a benzer ucunda batış olabilir
Yatırım tavsiye değil
eee bu geliyor gibi gibi gerisin geri..
savaşc ne diyorsun ?
4 üzerinden alanlar ile fena dalga geçiyordun indikatör dinlemiyor alıyorlar galiba..???
varata bulaşmayın.
açık yazdım, bulaşmayın.
paranızın tamamını kaybedebileceğiniz şeylere bulaşmayın.
Varantlar dolar-altın-hisse gibi değildir, terste kalırsanız kar edene kadar tutup bekleyemezsiniz durduğu yerde değeri eriyip sıfırlanır. Maliyet de düşüremezsiniz.
Varantta sonunda kasa (ihraççı) kazanır, sistem öyledir, yatırımcının kazanması piyango gibidir, uzun vadede mutlaka kasa kazanır.
Senin bu önsezilerin mi diyelim, aşırı ürkekliğin mi diyelim bazen işe yarar. Mesela ; G.Antep mebusu Şamil TAYYAR ( Gazeteci kökenlidir ) reis' e bir video seyrettirmişti ve bayağı gündem olmuştu. Şimdi de bu faizle ilgili ( Reis faiz kullanmadığı için gerçekten bilemez) en yakınındakilerin bankasının Ülkede ki en yüksek faizi verdiğini birisi söylerse ne olur ? Akrabamı akrep mi özdeyişini hatırlatmaz mı ? Doları kasaya hapsetmeyi düşünüyorsun da , tl..leri başıboş mu bırakıyorsun ? Bu konularda senden feyz alalım derken bizi de paranoyak yapacaksın. Koskoca ülkede , yabancılar buraya koşarken biz mi kaçacağız, paramızı esirgeyeceğiz.
Ne milletin dovizine el koyabilirler ne de sabit kur rejimine gecebilirler. Bunu yaptiklarinin ertesi gunu zaten ulke mahvolur. Bunlarda Dominikte falan olurlar herhalde.
Olay soyle sevgili proton. Diyelim sen 4 TL den 120 bin TL aldin ve dolar yil sonunda 4.50 TL oldu.
Yilsonunda senin paran 135.000 TL olur ancak aslinda hic kar etmemis olursun.
Cunku sen bu parayi Vadeli TL hesabina koysaydin yine ayni miktara ulasmis olacakti.
Dovizde eger zaman zaman trade edebilirseniz ancak karini katlamaniz mumkundur. Ornegin. 3.70 al 4 sat. 3.90 al 4.05 sat gibi. Bu sekilde yilda 3-4 kez trade yapabilirseniz eger kariniz yuzde 25 - 30 lari bulabilir bir senede ama kolay bir is degil.
Bu yuzden en mantikli olay gecelik faiz veren bir bankada hesap acmak (ING gibi ) TL, EURO, DOLAR, POUND, ALTIN hesabi acabilirsiniz. Dilerseniz sepet yaparsaniz. dilerseniz hangisinde iyi firsat var ise parayi o hesaba tasirsiniz. Bir nevi arbitraj gibi dusunun
erdoğan en yakınındaki insanın yüksek faiz verdiğini bilmezmiş,
anlamadığım bu adamlara protein yerine saman mı yediriyorlar..?
nedense 2013 ten itibaren bu hesap tutmadı. %127 devalüasyonunun yarısına bile 5 yıllık TL faiz ile ulaşamazsın. Matematik yalan söylemez.dolar her sene ortalama %25 artmış,bundan sonrada en az 25 üst sınır ise uzay. dolar veya euro neyse döviz diyelim bunların üstüne yatan parasını korur.
Ahh arkadaşım ah, burada sıkıntıdan aynı şeyleri değişik frekansla seslendiriyoruz ama bazıları robotlaştığı için direkt saldırıyor. Oysa okuduğunuzu bir düşünün, analiz edin, bu adam ne demek istemiş ? Bir şeyi mi hicvetmiş yoksa bir mesaj mı var ? Sonuçta eğitim sisteminin defoları işte. Edebiyat ve dil anlatım şart.
bizim oralarda samanı dört ayaklılara verirler, bazı yerlerde hicivcilere veriyorlar anlaşılan..?
eveeeeetttt
tekrar 4 üstlerine doğru hazırlığa başladı.
yumurta boyamada bitti
artık hangi yumurtalar boyanır bilmem
Ben de böyle düşünüyordum ancak Ferit Şahenk'in bankacılığın dünyada en karlı olduğu ülkedeki bankasını satip ingilterede banka kurmaya çalışması dahi aksini söylüyor .
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Paskalya bayramına atıf var.
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.