Ara tatil öne alındı okullar tatil
Printable View
Ara tatil öne alındı okullar tatil
Bitki doktoru aciklama yapyi. Sirketin arkasindayiz 200 milyon tl li kalim yapicaz dedi
Yarın 4.50 açacak gibi duruyor
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Trump neden konuşmuyor Ya seçimi kaybedecek nerdeyse neden müdahale yok Th kardeş cevap lütfen
Ben şahsen yatırım tavsiyesi olmamak kaydıyla stratejimi söyleyim : Ağırlık Halkb olmak üzere dün de Ekgyo,Thy,Tskb,Krdmd,Edip,Escom ekledim heybeye. Al sat veya sat al yapmayı düşünmüyorum bana göre değil; lot azaltip zararini gördüm.Bu yüzden alıp üstüne yattım.Bunlar da batarsa zaten çok şey batmış demektir.Şu an piyasalar olmeyecekse depresyonda.Depresyonda olan biri bu durumdan hiç çıkamayacağını düşünür. Her şey karamsar görünüyor şimdi o yüzden. Ben zararına satmayı bıraktım şirketler batmadigi sürece.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Tramp neden konuşmuyor güzel soru, yazmak İçin girdim soru zaten hazırmış. Trump virüs işinde neler söyledi bir bir hatırlıyoruz. Dün Avrupa uçuş yasağı tüy dikti, hemde büyük boy. Abd Avrupa denk kıtalar. Bu yasağı bilerek yaptı. Secbulun dediği gibi adamlar kredide teminatta kaldı ons bozuyor. Yani nasıl bir kilitlenme varsa bu olay ons altını yüzde 4 düşürebiliyor. Özetle bu uçuş yasağı bence bilerek yapıldı bunun koruma ile alakası yok. O halde çok şey bir plan dahilinde. Seçenek şunlar, dönüş yok hedef 1929, çok hızlı aynı indiği gibi dönüş. (Bir trent eşliğinde kademeli geri dönüş şıkkı bu tramp konusuna göre seçeneklerde yok. ) kim söyledi o sözü Socrates mi, olmak yada olmamak.
Şahsen BENCE dowa bir tur daha çakmaları lazım margin dekiler teminatı tamamladılar altın ile... tam sınırda çoğu...
garanti bankası defter değeri 1,10 gibi bir değeri gördü, şimdi 0,60. halkbank 0,20 lerde çöpün çöpü oldu. bir şekilde bu sorun çözülürse en azından 0,35 0,40 olur. bu yüzden ben şahsen günlük olmasada kalıcı olarak senet değiştirilmesini yanlış buluyorum.
1) teorik olarak sıfıra kadar yolu var, düşüş nerede durur sorusunun cevabını bir tek Allah biliyor
2) Kasım 2008 ve Mart 2009'da 2.55i görmüş gözüküyor grafikte ama bu yanıltıcıdır çünkü bu rakam temettülerden arındırılmış rakamdır yani o tarihlerden bu yana ödenmiş olan temettüler göreceli olarak spot fiyattan düşüldüğü için 2008'deki spot dip seviyesi aslında 2.55 değildir, gerçek rakam 3.28 dir
3) 2008'de görülmüş olan tarihi dip seviyesini ya o zamanki dolar kuruna göre ya da son 11.5 yıllık TÜFE etkisini dikkate alarak değerlendirmek icap eder, o zamanki dolar kuruna göre değerlendirirsek 2009 Kasımındaki 3.28 tl 1.90 dolara tekabül eder yani bugünkü kurdan yuvarlak 12 tl.
4) Bu durumda da 2008 Kasımında görülmüş olan 3.28 spot (2.55 arındırılmış) dip seviyesinin bir önemi kalmıyor çünkü hisse halihazırda reel bazda 2008 dibinin bile çok altındadır
5) 2008 Kasımında görülen tarihi dip seviyesi defter değerinin 0.90 katı gibi idi, bu bağlamda bakarsak bugünkü bazda 24 tl ye karşı gelir
6) Yukarıda bahsettiklerim tümüyle dikkate alındığında hissenin şu anda 2008'deki tarihi dibinin çok altında olduğu net olarak görülebilir çünkü 2008'deki tarihi dip bugünkü TL bazında asgari 12 tl ye karşı geliyor.
7) Durum böyle olunca; 2008'deki dibin şu anki ortamda hiç bir kıymeti harbiyesinin olmadığı ortaya çıkıyor.
Özellikle TGT'nin bilgisine sunarım. TH
ham petrol ve brent arasında ciddi makas vardı, bugün ilk kez onları eşitlenir görüyorum. ülkeler arası bağlantıdan sanırım. yada birinde farklı pozisyon alınmış.
-Mahkemesi 31 Martta ama o mahkemede olmayabilir. Malum New york da Koronaya takilabilir. GOrulemez. Berman ve savci ekibi koronaya yakalabilir.
-Mahkeme icin Genel Mudurun yetki almasi laizm ama bu korona sikliginda nasil gerceklesek o da mechul.
-Mahkeme isi uzamaya devam eder.
Bu korona nedeniyle bari bir favor yapsalar bu YAnkeler. belki o zmn duzelebilir.
Bence KAmu sirketleri bunlari degerlendirip bir firsat olarak gorup, Kotadaki tum hisseleri alip borsadan cikmaliladirlar. KAmu sirketleri borsaya acik olur mu yaw ? Adi ustunde Kamu yararini gozetmesi lazim.
Dow toparliyor..
Soyle guzel bir arti ile kapasa, yarin guzel bir acilis olsa. Bol gapli...
TREND yaktin bizi, kafamiza Pegi'yi soktun... 35.55'ten Pegi aldim, kagit 35.50 kapatti. Boyle zarar nerde gorulmus bir gun icinde.
https://www.resmin.net/images/2020/0...fc4dcf23e1.png
Bist aylık grafikte 1 kez hariç 64 ortalamanın altına inmedi, o da bugün görüldü...
Sadece 2008 de 128 ortalamaya inildi... 79-80 bin civarından geçiyor.
94-98-2001-2008 krizlerini gördüm ama böyle ani olanını görmedim... Sudden Death oldu resmen...
robot farkından hareketler sert
Trendhound dolar bazlı reel değer hesaplıyor ben şirketin geliri gideri TL cinsinden olduğundan TÜFEye göre düzeltmeyi tercih ediyorum, 2008 dibinden bugüne enflasyon karşısında 100 lira 300 lira olmuş, yani 3.28 'in reel değeri 9.84 lira eder. 2008 dibinin bugünkü karşılığı 9.84 liradır.
Öyle de hesaplasan böyle de hesaplasan dibin dibinde yani, fiyatın izah edilecek bir yeri yok, piyasa öyle uygun görüyor.
#TAVHL İcra Kurulu Başkanı Sani Şener: "Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi seviyesine çıkarttığı koronavirüs salgını ve buna bağlı alınan önlemler nedeniyle, tüm dünyada işlettiğimiz havalimanlarında yolcu trafiğinde bir düşüş yaşanıyor. Turizm açısından düşük sezonda olmamızdan+... dolayı, yolcu trafiğindeki bu düşüşün şu ana kadar finansal performansımız üzerindeki etkisi kısıtlı oldu. Bununla birlikte, salgının küresel ölçekte turizm ve havacılık sektörünü ciddi şekilde etkilemesi nedeniyle hisse fiyatımızda düşüş yaşanmaktadır. Hissemizin ve +... şirketimizin arkasında olduğumuzu göstermek için Yönetim Kurulumuzda 200 milyon TL’ye kadar hisse geri alımı yapmaya karar verdik. Ülkemizde ve tüm dünyada alınan önlemlerle salgının önümüzdeki haftalarda kontrol altına alınacağına+...ve geçmiş örneklerden de bildiğimiz üzere, havacılık sektöründe hızlı bir toparlanma yaşayacağımıza inanıyoruz." dedi.
Th daha ne olacak
Trump bu krizin atlatılacağına oynuyor, hatta ABD borsalarının yılın 2. yarısında yeni zirvelere geleceğini düşünüyor, bu amaçla da öncelikle payroll tax'ı (bordrolardaki vergi kesintilerini) yılsonuna kadar sıfırlayacak, vergi indirimlerini bordroluların harcindekilere de yayacak, şirketlere de bir kıyak yapacak, FED faizleri sıfıra doğru çekecek, repo piyasası kanalıyla günde 100 milyar dolar civarında fonlamalara devam edecek, mümkün mertebe piyasaya likidite enjekte edilecek, bu politikaların yılın 2. yarısında tam de seçim arifesinde meyve vermesini ümit ediyor Trump