Takvim ve mevsim etkisinden arındırılmış halde -6.2 daralma var.
Printable View
Burada liste var ama ağırlık miktar vs yok. FTSE sayfasında ise sadece aboneler görebilir detayı denmiş.
https://foreks.com/haber/detay/63036...irmesini-yapti
bu iif dene arkadaşın hiç bi şeyden haberi yok anlaşılan, bospo diye bi arkadaştan duydum- ayrıca çok sayıda youtuber aynı kanaatteymiş- yakında türkiye hükümeti borçlarını ödeyemeyecek, memorandum ilan edecekmiş.. batacak adamın eurobondunu kim alır, hayal aleminde yüzüyor bu iif, gelsinlerde bospo yada selçuk geçer falan gibi youtuberlardan gerçekleri öğrensinler- doların 70 lir olacağını, tr hazinesinin iflas edeceğini falan nasıl bilmiyor olabilirler ??
Rakamlar yalancı şahit gibidir .Ne istersen onu söylerler.
Zaten şu meşhur kaşığı büken neo bile hiçbir istatistikcinin eline su dökemez.Rakam bükmek sanatdır.
Misal son bir senede yüzde 100 kazandın diyelim !! banka olsan fiyat kazanç oranın 1 dir !! "ben ne diye banka alayım banka beni satın alsın" bile diyebilirsin .
Evet gerçekden f/k ın 1...ama nerde yüzde 100 enflasyonda:)
Gerçekden fk sı 1 olan biri aslında reelde 0 a 0 elde var 0
şu ortamda
not:Bir varlığın kazancının veya reel getirisinin o dönem için sıfır olması o varlığın değersiz olduğunu göstermez .Sadece değerine değer katmadığını gösterir.
Biliyorum diyen yok ki zaten memedabi, herkesin kendince bir stratejisi bir sistemi var,
Ama sana bir tüyo vereyim, bist tale bazlı uzun vadede boyuna yukarı arada düzeltmeler olsada boyuna yukarı, yılanoğlu bazlı ise boyuna aşağı arada tepkiler olsada uzun vadede boyuna aşağı.
Yabcak bişii yok dayucuğum fakirlikten kurtulaman
Bu arada 2 günde apsd -60.000 oldu.Kasa boşaldı...ilk defa böyle bir şey görüyorum.
Azılı shortçular vardı.
Borsa düştüğünden beri yoklar.ilginç.
tarkan,manif,tokatınyıldızı,metin 68...ses verin hele..
Küresel resesyon,faiz artırımı derken FED HAVLU atacak..işte o zaman ALTIN-EREĞLİ alınır.
uygun zamanda; EREĞLİ-YKBNK-DOHOL-SAHOL-KCHOL-THYOL-GARAN
ALINIR VE beklenir..Endeks giderse bunlar mutlaka gider.
sn the ekonomist ,
dün akşam belirttiğim güzergahlar içinde gün geçirdik yarınıda oynak bir gün beklentim mevcut.
günlükteki bar normal şartlarda yukarı hareketin devamını gösterir ama şuanki konjöktörde tuzak olma ihtimalide mevcut ben oyumu kırmızı kapanıştan yana kullanıyorum :).Süreç bana göre yukarı aşağı günler geçireceğimizi düşünüyorum bu vade sonu , teknik göstergeler soğutup 3. çeyrek bilançolar alınmaya başlanacakdır.
Büyük bir av yutarsan sindirmek için köşene çekileceksin.
Muhtemelen şu an paralarını saymakla meşguller.
https://www.dailymotion.com/video/xd6p7c
ilk defa değil tabii, arada olur böyle sert poz kapamalar.. bu haftanın özelliği aracı kurumların teminatları son günlerde 3-5 kat arttırmaları, doğal olarak açık pozisyon sayısında düşüş var.. normalde bunu short lehine değerlendirmek gerekirdi, ama dediğim gibi bu zoraki bir kapama/kapattırma eylemi, o yüzden düşüş lehine değerlendirmemek lazım
endeks vadeli aps bugün 35 bin azalmış, yani 1.3 milyar TL poz kapama
hisse vadelilerde ise totalde 2.8 milyarlık poz kapama olmuş
kalan açık poz, endeks vadelide 12 milyar TL, hisse vadelilerde 38 milyar TL.. normal tempoda hisse vadelilerde toplam 15-20 milyarı geçmezdi aps, ama son banka rallisi "hisse al- vadelisini shortla" arbitrajını körükledi, hisse aps 45 milyara kadar çıkmıştı, son iki gündür hem ralli kesintiye uğradı hem teminatlar patladı, zoraki pozisyon kapamalara yol açtı
uzun zaman sonra ilk defa görüyorum derken; APSS 300.000 olmuş...bunu kastettim.
Vadeden 12. gündür uzaktayız ama 300.000
Vade başında devamlı artar idi.
Bende şahit olmadığım bir durum SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün sabah açılış ve akşam kapanış birebir tahminim gibi oldu.
Fakat
Stoplos işleri
Ve özellikle de 3850 bölgesi aşağı ve yukarı testere durumu
4-5 kez stop ettirdi.
Çok süper olacak bir günüm berbat oldu.
Saat 12 de olan karın % 90 i gitti
Bu testere işi çok sakat
Bu düzeltme boyunca devam eder gibi
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3,78'den YK satan 7,8'den alacakmış, bir de birşey biliyor gibi yazıp duruyor..
https://i.postimg.cc/rpnk5ss7/akba.png
Abdnin en buyuk demir celikcisi uretimleri azaltma karari almis. Demir celik endeksi -%10 civari. Yarin Eregl ve Krdmd cok problemli olabilir.
Bas git lan.
Sana dünkü karı göstersem alamayacağın kredi kadar.Çok umurumda..ben zaten bu işi bilmem.
ama bildiğim bir şey var bazı hobidiklerin HADDİNİ BİLMEDİĞİDİR.O HADSİZLERE DE HER TÜRLÜ LAF VAR.
AHKAM KESME ..GIKI CIKMAYAN EDİLGENLER..HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ efendice otursun.
bizim millet bayılıyo birine laf geçirmeyi -sen vakti zamanında şöyle demiştin de, işte böyle oldu yanıldın, sen hıyarın tekisin..
abicim ne gerek var buna ?? biri sürekli yanlış çıkan öngörülerde mi bulunuyo, o zaman bundan faydalan- bırak yanlış öngörülerini sürdürsün, sen de tam tersi poz al ve kazan.. benim uzun yıllara dayanan ampirik gözlemim -kimse sürekli doğru hareketi tahmin edemez, ama bazıları vardır ki sürekli yanlışı öngörebilir, yani yanlış tahmindeki süreklilik çok daha istikrarlıdır.. durum buyken, yanlış öngörene laf atıp polemiğe girip küstürmek niye ? bırak yanlış öngörmeye devam etsin, sen de bundan faydalanmayı düşün
Fitch 2022 yılı büyüme tahminini küresel ekonomi için düşürdü, Türkiye için yükseltti
- Kredi derecelendirme kuruluşu, arz şokları ve enflasyonun dünya ekonomisini sert bir şekilde vurduğunu bildirdi - Kuruluş, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahminini ise yüzde 4,5'ten yüzde 5,2'ye yükseltti
WASHINGTON (AA) - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin 2022 yılı büyüme beklentisini yüzde 2,9'dan yüzde 2,4'e düşürdü.
Fitch, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nun eylül sayısını "Arz Şokları ve Enflasyon Dünya Ekonomisini Sert Bir Şekilde Vuruyor" başlığıyla yayımladı.
Raporda, Avrupa'daki gaz krizinin, yüksek enflasyonun ve küresel çapta para politikası sıkılaşmasındaki keskin hızlanmanın ekonomik beklentilere ağır bir darbe indirdiği kaydedildi.
Küresel ekonomiye ilişkin büyüme tahminlerinin düşürüldüğü raporda, dünya ekonomisinin bu yıl yüzde 2,4, 2023'te yüzde 1,7 ve 2024'te yüzde 2,8 büyümesinin beklendiği bildirildi.
Fitch, haziran ayında açıkladığı tahminlerinde küresel ekonominin 2022'de yüzde 2,9, 2023 ve 2024'te yüzde 2,7'şer büyüyeceğini öngörmüştü.
- Avro Bölgesi ve ABD için resesyon beklentisi
Raporda, Avro Bölgesi ve İngiltere'nin bu yılın sonlarında resesyona girmesinin, ABD'nin de 2023 ortalarında hafif bir resesyon yaşamasının beklendiğine işaret edildi.
ABD ekonomisinin 2022 yılı büyüme tahmininin yüzde 2,9'dan yüzde 1,7'ye çekildiği belirtilen raporda, ülkenin 2023 yılı büyüme beklentisinin ise yüzde 1,5'ten yüzde 0,5'e indirildiği aktarıldı. ABD'nin 2024 yılı büyüme beklentisinin ise yüzde 1,3'ten yüzde 1,7'ye çıkarıldığı bildirildi.
Raporda, Avro Bölgesi ekonomisinin 2022 yılı büyüme tahmininin yüzde 2,6'dan yüzde 2,9'a çıkarıldığı kaydedildi. Daha önce 2023'te yüzde 2,1 büyümesi beklenen Avro Bölgesi ekonomisinin gelecek yıl yüzde 0,1 daralmasının beklendiği belirtilen raporda, bölge ekonomisinin 2024 yılı büyüme tahmini ise yüzde 2,1'den yüzde 2,3'e çıkarıldı.
- Çin ekonomisinin büyüme tahminleri de aşağı yönlü revize edildi
Raporda, Çin ekonomisinin toparlanmasının ise Kovid-19 salgınına karşı uygulanan karantina önlemleri ve gayrimenkul sektöründeki çöküş nedeniyle sınırlandığı aktarıldı.
Raporda, Çin ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahminin yüzde 3,7'den yüzde 2,8'e düşürüldüğü, 2023 yılı beklentisinin de yüzde 5,3'ten yüzde 4,5'e çekildiği belirtildi. Çin ekonomisinin 2024 yılı büyüme tahmininin ise yüzde 5'ten yüzde 4,7'ye indirildiği kaydedildi.
- Türkiye'nin 2022 yılı büyüme tahmini yükseltildi
Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerin de yer aldığı raporda, ülke ekonomisinin güçlü tüketim ve ihracat artışıyla bu yılın ikinci çeyreğinde güçlü bir şekilde büyüdüğü bildirildi.
Raporda, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 5,2, 2023 ve 2024'te yüzde 2,9'ar büyümesinin beklendiği kaydedildi.
Fitch, haziran ayında yaptığı tahminlerde, Türkiye'nin bu yıl yüzde 4,5, 2023'te yüzde 3 ve 2024'te yüzde 2,9 büyüyeceğini öngörmüştü.
- Politika faizleri beklenenden çok daha hızlı artıyor
Raporda, yüksek ve kalıcı enflasyonun yükselen kısa vadeli enflasyon beklentilerinin ve sıkı işgücü piyasalarının ABD Merkez Bankası (Fed), İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) son aylarda daha şahinleşmesine neden olduğu da aktarıldı.
Politika faizlerinin beklenenden çok daha hızlı arttığı belirtilen raporda, Fed'in yıl sonuna kadar faiz oranını yüzde 4'e çıkarmasının ve 2023 boyunca orada tutmasının, ECB'nin yeniden finansman oranını aralık ayına kadar yüzde 2'ye yükseltmesinin ve BoE'nin faizi Şubat 2023'e kadar 3,25'e çıkarmasının beklendiği kaydedildi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Dalgakıran memmed abimi küstürmeyin.
20 yılı geçkin borsada islem yapıyorum, 2009 dada voba başladım. Geçen yillar içinde bir çok savaş kriz hastalık vb. Bir sürü şey gördük piyssada. 2000 Yükselişi, 2008 cukusu çok ralli ve cokusler. Ama şundan eminim piyasada her zaman yeni senaryolar çıkıyor. Hiç bir borsacı inanmaz. gün gekecek bankalar tavan tavan gidecek ve bir gün hepsi aynı anda taban olacak ama endex %1 yukarıda olacak. Hele bir bankanın tavan yada taban olması çok nadir guruben bir durumdu son 1 aya kadar.
Bugünkü hareketi yine hiç bir borsaci bilemezdi.bankslar taban bile bozmadan kapadı. Diğer taraftakiler uçtu. Bankalarda tabana verenler mallarını satamadi. Amaç mal satmak olsaydı inanın o malları bilerek yabandan cekerlerdi ve daha yuksrilardan endex gidiyor diye atlayanlara veirirlerdi ama amaç mal satmak değil bence. Diğer hisselerde ise çok güzel milletin malını aldılar. Asels in eksi 5 ten tavan olacağını yine kimse bilemezdi, ttkom tabandan artıya geçti diğerlerinde öyle. Elinde mal olan ky ve orta ölçekli yatırımlar kesinlikle çıkmışlardır ekran izliyorsan böyle bir günde ne tabandan banka alabilirsin nede tabandan artıya gecmis bir mslinelinde tutabilirsin. Eğer bugün 2. Seans bankalar taban bozulsaydi herkes birbirini ezer mal almak için piyadagidiyor diye ve dünkü kayıpların hepsi 1-2 saat içinde geri alirnirdi. Bugün bankaalmak için içi giden herkes yarın yapisir mala. Bankalardaki operasyonun bence bitmedi.
Eski zamanlarda Galip ağa sanırım kendi tahtasında mi albrk da mı neydi acikci yakalamıştı. Öyle bir tahtayı sürmüştü ki bir aracı kurum batıyordu da hükümet araya girmişti zararla falan poz kapamisti. Bu bankaların yukarı hareketini ona benzettim. Belki bazı kurumlar batacakti da birden fren yaptılar. Öyle bir hissiyat aldiniz mi? Böyle bir konjekturde bir kurum batarsa zincirleme sıkıntı dogurabilirdi.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hiç bişe bilmene gerek yok
Gece 1kontrat long gir
%80 sabah kar edersin
Hep böyle açılış oluyor bizde
Evet ozgyo idi... Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Galip Öztürk açıkçı avlayım derken kendi avlandı.
https://www.borsagundem.com/haber/ga...vlandi/1370723
ameirkada çelikçilerin içinden geçmişler...
https://i.hizliresim.com/3tdzcqm.jpg