SPOT kapanış, BofA kapanışa doğru satışı azalttı, piyasa tepkiye almış, bakalım hayrını görecekler mi!
https://i.hizliresim.com/gcvke98.PNG
Printable View
SPOT kapanış, BofA kapanışa doğru satışı azalttı, piyasa tepkiye almış, bakalım hayrını görecekler mi!
https://i.hizliresim.com/gcvke98.PNG
https://i.hizliresim.com/elsy62r.png
-Forum. Twitter, telegram borsa camiası hesapları çok tehlikeli bir yer oldu ben dahil kimsenin sözlerine kör kütük itimat etmemeniz gerek.
Başlıca dikkat edilmesi gerekenler;
-Sürekli bir hisseyi güzelleyenler.
-Paylaşımları yorumlara kapalı olanlar.
-Sayfaları bot ile dolduranlar.
Sabahtan beri tahta yazmayanlar kapanışta tahtalar yazıyor bu forumun en hoşuma giden yönü bu:)2 çizgi çektim mi teknik analizci oluyorsun , elindeki tahta yeşil kapatırsa heytttttttttttttt çekiliyor :kahkah:kırmızı olsa sağdan kimsye görünmeden çıkış:)
hadi kolay gelsin.
Benim istemem önemli değilde.. seans kapandıktan sonra niye verilir ki...ne işe yarar o zaman..
bende ideal var ama dışardayım
yeni düzenek piyasada yerlilerle bu piyasa ne kadar daha gider sorgusu var ya , işte dışarki hesaplardan yabancı giriyor ayağına 350 milyon dolar giriyor :)ulen sasa 20 milyar dolar 340 milyon dolar ne devam edin gidin milli yerli borsaya :bravo:
Yanlışlık sizde mş yoksa diğer kişide mi ben kuşlu siteden DERHAN' dan aldım
8 Aralık alan satanlar ve para giriş çıkışları
https://i.hizliresim.com/6pgv22l.png
20 milyar dolar ama yüzde 90 zaten toplu..(halka açıklığın)
Kalan yüzde 10 da hisseye emin ol patrondan daha bağlılar..
Hafif bir iteleme ile zaten gerisi geliyor..
10-20 Milyon dolar ile SASA yı tavana çekersin..
3-5 milyar dolar ile (hatta o kadar bile yoktur) komple borsayı kontrol edebilirsin..
O yüzden diyoruz..
Düşüş imkansız diye..
Göçerayak geldiğin dünyada
Ne yöne gittiğinin de önemi yok aslında
sen sür hele yolda düşünürüz... öyle değil mi ramiz dayı.
https://imgs.search.brave.com/DUlmZZ...F/OCZwaWQ9QXBp
Harun bizim enkaı ya girmiş girdiğine pişman olmuş diyorlar
Girer girmez üstüne oynamaya başladıkları söyleniyor 😊
rosense;6225917]Yanlışlık sizde mş yoksa diğer kişide mi ben kuşlu siteden DERHAN' dan aldım
8 Aralık alan satanlar ve para giriş çıkışları
Ben Matriks kullanıyorum, bugün hiç mobil geçişli kullanmadım, yani pc hep açıktı, arada data kesilmeleri olsada fazla olmadı, zaten sonrasında veriler tamamlanıyor, yanlişlık varsa da benden kaynaklandığını düşünmüyorum!
dün -3.40 kapadık endeksi..
kapanış +0.39..
bakarsan bankalar,kozal,kchol,tekfen iyi de iş yapmışş.
yarına kim iş yapacakta endeksi taşıyacak?
Bankalari tasiyamadim maalesef dun stop oldum..maliyete yakin yerlerden verdim. Acilista tepki icin girdim ondada stop oldum.. Yazik oldu.. bugun yukseldiler ama xbank grafiginde kirdigi destegi denedi bugun.. Orasi direnc calisir mi bilemem..yukari devam ederse uygun yerden tekrar girerim belki ... kismet artik asels kaldi o ne yapacak bakalim.... zorlasti bence artik trade etmek ya da bana zor.. Kismet
Gogoggo mu?
şarşarşar mı?
Bence 6-7 ay için zirvemiz 3.30 dolar...bu kurla 6100-200 diyelim.
Yok Arjantinmiş...Geçin onu.Karaborsa dolar bazlı grafiklerine bakın..unutmayın bıst100; 1.3 dolardan 3.30 dolara gelirse bu çok büyük bir harekettir. 2015 zirvemizdir. Başkanlık sistemi yokken.
Mevduatlar %26 iken ...Borsa her zaman negatif reel faize alternatif değildir..bir yere kadar.
Doların max. şubata kadar 18.6x de olacağını düşünüyorum.
Reel kur endeksi artıyor.Düdüklü tencerede basınç hergün artıyor.
zaten astrolog abla ŞUBATTA 29 derece açıyla gezegenlerde şöyle oluyor diyor..:)
ALLAH YAKIŞAN İFTİRADAN SAKINSIN, derler..ablanın tesbitlerine bu açıdan bakıyorum.
Sp500 de sayim iyi gidiyor simdilik a etiketi netlesti .. b ve c bile tamamlanmis olabilir.. tam bakamadim dusuk peryotta.. a dibi sayiminda stopu oldu artik...
https://i.hizliresim.com/4590irl.jpg
Astrolog işi gayipten haber vermek değildir.''Biz her şeyi bir düzen(kanun -formül) ile yarattık''; birazda gereği..
Nasıl ki fibonaccihi , GALAKSİLERDEN,ayçiceğine kadar var.
Bunun gibi düzenin gereği gibi bir şey..Merkür-Jupitere işte şu açıyla keserse vs...Çok olumsuz olaylar oluşmuş..Çıkarımı..
yani bağıl nem varsa,havada siyah bulutlar varsa yağmur yağabilir gibi bir mantıktır.
Yoksa fal işine inanmam.
Geçen şubatta gerçekten de tutturdular.Şubatın sonu diyorlardı.Rusya saldırdı.
Abi ne yapalım..kafası kesik tavuk gibi bir yana bir bu yana dönüyoruz.Artık tekniğim astrologlar..:)
YENİ HATIRLADIM..DÜN MÜ BU GÜN MÜ DOLUNAY VARDI..onun borsalara etkisiyle ilgili makaleler okumuştum.
Şubat mevzusu benim de kafama başkan dan dolayı takıldı. Enflasyon Şubat ayında kayda değer azalacaktır dedi. Sinyal mi çaktı nedir? Rabia dönüşleri meşhurdur. Yeri geldiğinde nas, yeri geldiğinde faiz şifadır diyebilir. Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
APS sayıları artmış.
yakın vade 308.395 adet
diğer iki vadede de artış mevcut.
olumlu gösterge.
Bu ay sadece aylık kapanış değil YILLIK KAPANIŞ yapılacak her ne kadar bizim borsada yabancıların sayısı gün geçtikçe düşüyor gibi görünse de bana göre var Hıristiyanların NOEL TATİLİ muhabbeti başlayacak ve haftaya nakit'e geçmek isteyenlerin sayısı artacaktır buda endekste baskıya neden olacaktır bu yüzden yılbaşından önce çok sert yükselişler ben beklemiyorum aksine baskı artacağı için irtifa kaybı gibime geliyor
https://i.hizliresim.com/1fobujb.png
dün akşam idi... mesela u. s -- a... --- yan.kiler ırak saddamına ilk gece harekatını da dolunayda yapmışlardı. o bir rütüelin tarihi idi zaten... neyse si -- ay - ey izlemesine takılmayalım diye şifreli yazdım...
si -- ay - ey : cia demek ,amerikan ( U.S.A. ) haber alma haber verme , haberleşme merkezi istihbarat şeysi teşkilatı :shh:
Bence kollektif akıl var. Düşünceler dinleniyor.
Yani dua edilirken nasıl dinleniyor ise o şekilde dinleniyor.
Üst akıl vs duruma göre insanlara yönlendirme yapıyor.
En kötü durumu düşünüyorum direkt o başıma geliyor. Ters düşünmek lazım ama zor.
aslında korkunun salgıladıgı adrenalin de buna sebep oluyor olabilir.
Selamlar,
Bu yüzden de ibretlik son 2 yıldaki Thy hareketi.
Kaç katına çıktı, balon diyemiyoruz.
Elde ettiği kara göre diyemeyiz.
BIST1 koltuğundaki oturuyor.
Her gün en hacimli hisse, açığa satış da serbest, bunda balon olmaz.
F/K oranı 5'li hisseler bulunuyor, fiyata normal diyebiliriz belki bu ortamda.
Fiyat 40'lardayken bu hisseyi niye almıyorlar diye epey düşünmüştüm.
Savaşın bizi etkilemediği de belli olmuştu.
Beklenenden çok az bir kar açıklasa bile 75 lirada F/K 5 oluyordu.
Bedava parayı kimse almadı, çoğunluk almadı yani.
Endeksi etkilediği için takip edilmesi gereken bir hisse, BIST1 hissesi.
Demek ki yeterince takip edilmemiş,
O zaman ne takip edilmiş?
Fiyatı düşebilir olumsuz gelişme olursa diye ekleyeyim.
...............
İltifatınız için teşekkürler.
Ben pek takip etmiyorum burayı, dışarıdayken bazen bakarım, mesajların ilk satırını okurum sadece.
Geçen görmüştüm, nikinizi sonradan hatırladım.
3-4 farklı açıdan borsanın durumunu analiz eden bir yazıydı.
Burada gördüğüm en iyi yazılardan biriydi.
Bilgili tecrübeli kişiler keşke daha çok yazsalar.
Dün bir arkadaş yanlış anlıyorlar diye yazmıyorum demişti.
Ben de benzer gerekçelerle pek yazmıyorum.
Birileri gelip sarıyor mutlaka, uğraşamıyorum.
Yazdığım dönemlerde baktım, Deniz Hoca'ya bile saran, sataşan oluyor, adam bedava hiçbir yerde bulunamayacak bilgileri, o kadar emek verip burada paylaşıyor.
Antik Yunan Forumlarında bu sorunu nasıl çözmüşler bilmiyorum. Milleti susturmak da doğru değil..
Millet Thy'yi takip etmemiş de neyi takip etmiş bilmiyorum ama neyin takip edileceğini sonra yazayım..
Bu gece uzatmayayım, iyi geceler..
Rus hava yolları gidiş dönüş Moskova istanbul 150 dolar taşımaya başladı son bir aydır .
Yerli Türk şirketler bir ara tek yön 1500 dolara taşıyordu
Bu tip konularla din dışında bilimsel olarak ilgilenilmesi gerekir. Psikoloji filan tam uymuyor. Gerçi sabah da haber vardı, hangi ülkede ne rüya yorumu aranıyor diye araştırma yapılmış.
Belirli frekansda belki bir takım şeyler olabilir, bütün dinler zaten doğa dışı varlıklardan söz ediyor, bu işlerin aslı astarı nedir araştıran bir bilim dalı olması gerekiyor.
benden başka bi kimsenin deniz hocaya sardığını yada sataştığını görmedim, o nedenle cevap hakkımı kullanmak istiyorum
ukrayna savaşı başlamasıyla beraber döviz kurunda iki aydır sürmekte olan sakinlik bozulmuş ve kur yukarı harekete başlamıştı hatırlarsanız, deniz hocan gelip bu topiğe bi liste yapıştırdı -döviz açık pozisyonu en yüksek şirketler listesi ve bu şirketlerin hisselerinden aman uzak durun diye bi uyarı yaptı.. liste başı thyao idi, 90-100 milyar TL gibi bi f/x açık pozisyonuyla açık ara liste başıydı
-deniz hocam, thyao borçları döviz bazlı olabilir, ama operasyonel gelirleri de yüzde 90 döviz bazlı, o yüzden bunu bi risk teşkil ettiğini düşünmüyorum" diye yazacak olduğumu, ama sonra vaz geçtiğimi net bi şekilde hatırlıyorum.. vaz geçtim, çünkü böyle bi cevabı bir sataşma yada bir sarma olarak değerlendirerek rahatsız olacak forumdaşların olabileceğini düşündüm..
benim merak ettiğim, siz niye deniz hocanın o döviz açık pozu olan şirketler listesine dikkate almadınız ?? öyle ya, adam hiç bi yerde bulunmayacak bilgiyi vermiş, o kadar araştırmış ve uyarısını yapmış..
Soğuk sudan çay demleyeceğim bakalım nasıl olacak, eğer tadı kötü olmaz artık hep o şekilde demleyeceğim.
Kaynamış suda bazı mineraller kireçlenme ile kayboluyor diye düşünüyorum.
Ekşi sözlükte de entry var.
>>>>>>>>>
https://eksisozluk.com/soguk-suyla-c...k--1321426?p=2
bu şekilde demlediğiniz çay sıcak su ile demlediğiniz çaydan 2 kat daha geç demlenir. altındaki suyu çay demlenene kadar kaynatmanız, demlemeden önce yine soğuk su ile yıkamanız gerekir. uzun bir beklemenin sonunda bu çay, simsiyah dem alacak olup 4 5 saat hiç acılaşmadan içilebilecektir.
velhasıl kelam, bu çayın yapımı meşakkatli olup; içimi, rengi, ve berraklığı ile sıcak su ile demlenen çaydan çok daha güzeldir.
Sayın karakemal , şeyhler ucmuyor zaten, müritler uçuruyor.
Alıntı yaparak bir soru sormuşsunuz, uygun bir üslup kullandığınız için ben de cevap vereyim elbette.
Öncelikle sizi tanımam, kastettiğim siz değilsiniz, nikleri de pek hatırlamam ama önemli değil Deniz Hoca'ya kimlerin sardığı.
Mesele ona bile saranlar oluyor.
2011'den beri ara ara yazarım, sarılan dönem sizin bahsettiğiniz dönem değil.
Özellikle makro konularda onunkiyle kıyaslarsak ben bilgisiz biri sayılırım.
Ekonomi mezunuyum ve 97'de borsaya başladım, buna rağmen onun yaptığı makro analizlerin küçük bir kısmını bile yapamam.
Burada da yapabilecek kimse görmedim.
Mahfi Eğilmez gibi ekonomistler var ama onlar da bireysel yatırımcıya günlük haber, yorum bilgi hizmeti sunmazlar.
Bilgiye, emeğe ve tecrübeye saygı göstermek lazım, bu nedenle ona sarmamak lazım.
Düzgün bir soru sorarsınız, eleştiri yaparsınız, o cevaplıyor zaten.
Sarmak kelimesini tanımlamak lazım.
Kendi kullandığım ifadeyle anlatmak istediğim tanımı yapayım:
''Saygısız bir üslupla kişiye birden fazla kez sözel olarak saldırmak.''
Tarikat şeyhi değil, söyledikleri eleştirilebilir.
Ben de mürit değilim.
Kimseye biat etmem yani söylediklerini sorgusuz sualsiz, kendi akıl süzgecimden geçirmeden doğru kabul etmem.
Benim söylediklerim de eleştirilebilir. Hatalarım, bilgi eksikliğim vs.. olabilir.
Öngörülerinde o da yanılabilir, ben de yanılabilirim.
5 dakika sonra kendi başına ne geleceğini bilmeden yaşayan zavallılarız.
Yani ekonomik analizler kehanet değildirler.
Bu doğrultuda Deniz Hoca'nın verdiği bilgilerden yararlanmalıyız.
Düzgün üslupla soru ya da elestiri yanitlayabilirim.
Diğer saranlari insan yerine koyup cevaplamam
Adamın ali cengizini çıkardık, foruma geri geldi:) akzjejjwnz
Enkadaysa gerçekten işi zor , iyi sıkıştırmışlar , önce fon satışları , sonra patron satışları ki patron zamanında 130 milyon lot geri alım yapmış ve şimdiye kadar bunların çok azını sattı devam eder mi bilinmez
son olarak da bank of deli gibi satıyor ,Ben de diyorum bu hissenin hacmi niye bu kadar yükseldi meğer iri bir balık yakalamışlar
Twitterden sıkıştıranlara dolaylı mesaj vermeyi ihmal etmemiş , takviye yapmayacağını ve bu hisse de uzun vadeci olduğunu beyan etmiş , yani hisseye basıp durmayın satmam diyor:)
Ayrıca yıllardır SPK cezasından dolayı elini açık etmezdi bu arkadaş , şimdi ediyorsa ciddi yardıma ihtiyacı olduğundan ediyordur
Gram altında 1077 tl seviyesine geldik
Mevcut koşullar korunursa altıns 10.82/83 bandı açılış yapacaktır .
Altında ralli startını verdim 2023 Yılı gümüş altın yılı olabilir dikkat dikkat
Önce 1.100 tl sonra 1150 tl 1250 tl 1450 tl
Sıra sıra vuracağız önümüzdeki 1 yıl içinde gram altın 2 bin tl olabilir