Demekki iyi göndermişin yerine ulaşmış, biz umudu kesmiştik bir hafta sonra tekrardan umutlandık, genelde sülale 90 demeyince diğer tarafa taşınmıyordu baba oyunbozanlık edip erken gitmek istedi heralde
Printable View
Abi o dediğin yıllarda ne kadar özelleştirme yapıldı. Ereğli Tüpraş Petkim limanlar seker fabrikalari Telekom vs. Bugün çok bir şey yok. Doğalgaz elektrik fiyatları düşmeden, işçi maliyeti düşmeden üstüne finansman maliyeti düşmeden olmaz. Bunların derdi kkm yi dağıtmak onu bir halletsinler anında ipin ucu salınacak. Şuan arka kapıdan yine satılıyor ama sistem dışına çıkmadığı için sorun yok. Daha önce ki cari açıklarin bir kısmı altın kaynaklı o da yastık altında bunlar onlara güveniyor. Önemli olan rte yi doğru okumak para kazanmak için. Ben hala seçim sonrası en geç Mehmet Şimşek gider derim.
Bugün kayıt dışı çalışan 5 milyon Afganlı Suriyeli olsa. Her biri ailesine 100 dolar gönderse ayda 500 milyon dolar buradan Garanti cari açık.
Bıst100 #bıst100 olalı böyle günler yaşamadı ...
OVP Beklentisi sona erdi, dolar baskısına devam. İhracat ve enflasyon oranları ile ilgili güzel hedefler verildi.
İnş sözde kalmaz
https://i.hizliresim.com/p6gq9p2.png
Bana göre Bilge Yılmaz çok iyi. Adam ABD de yaşamasına rağmen sorunların çözümleri çok iyi biliyor. Hatta ilk defa K. Kılıçdaroğluna gitmiş ama Kılıçdaroğlu teşekkür edip göndermiştir. Bundan sonra seçime kadar bir algı ile gidecek. Kaç aydır şuradan buradan para gelecekti dünya Bankasından bir haber çıktı deprem ile ilgili o da projeler. Ama akp liler iç eder o parayı ondan eminim.
utanmaz herif baban yaşındaki ayasofya ya hakaret et....o sana yazınca psiklojin bozuk de....hadi ordan....geçen seni özelden uyardım.....hala akıllanmıyorsun....her hafta birine sarıyorsun.... Forumun 3-4 delisiyle uğraşır olduk....hakaret etmeden yaz ...öğrenmediniz gitti arkadeş.....
Tesadüfe bakar mısınız ?. Kadir Koçak başından geçeni anlatmış kendiside sağlam bir pabuç değil haaaaa
Az önce Samsun’daki kayın biraderim aradı, eşimin kardeşi..
Enişte ebebek diye bir şirket arz oluyormuş, bankacı alalım dedi ben de talepte bulundum dedi.
Ben de iyi yapmışsın 1-2 hafta tavan yapar satarsın harçlık çıkar dedim.. Arz olunca alamaz mıyız dedi, tavan tavan gider alım fırsatı sunmazlar dedim..
Bankacı almak istersen IZENR var tavan olmadı şu an % 2.5 civarı alabilirsin demiş, o da bana sormak istemiş spordaydım açamadım almamış tavan olmuş.
Düşünün bak,
Hiç borsadan anlamayan adama, 2 hafta önce 19 TL den arz olmuş ve şu an 65 TL olan hisseyi al diyorlar..
Şirketin öz sermayesi 2.2 Milyar TL, bu yükselişle birlikte piyasa değeri suni olarak 37 Milyara gelmiş.. Yahu bu şirket madem bu kadar değerliydi neden 19 TL den arz edildi.. Şu an şirket ederinin üstünde fiyatlanıyor..
Onu bırak banka, yeni borsaya giren insanlara nasıl bu tip hisseleri önerebilir. Bu işin tadı kaçtı diyorum ya işte bu yüzden..
Halka arzda yeterince alamadık diyen yatırımcı, arzdan 1.000 TL lik hisse aldı, tavan çözüldü diye 65 TL den de 100-200 bin liralık alacak ve insanların keyfi kaçacak, aile düzeni bozulacak..
Halka arzda bedava para var. Bunu gorup gelen yatirimcinin en az %25 i borsada bedava para dagitiliyormus dusuncesine girip daha buyuk paralar sokuyordur iceriye. Gelip Bist50 alsalar problem yok, ne kadar problemli hisse varsa hepsini almis bir yakinim. Tepeden Avhol Borusan vs.hepsinin son sahibi olmus. Halka arzlardan 5-10 kazanip diger yerlerde bunun 10 kati carpilanlar var.
Bende onu anlatmaya çalıştım. Benim para kazanmam değil. Sorun biri bunlara bir şey demeli ki bunlar derneğini kullanmıyor. Yav bir hisse günde 50 kez aynı alınır satılır mı. Bundan sonra bankacı da öyle demişse. Mesela izenr halka açıklık %20 bu şirkete para lazım faizler %50 kardeşim sen de hisse sat halka açıklık oranını yükselt. Al sana bedava kredi. Beş sene düdük bunlarda bunların kuralına göre oturup kalkavan. Daha müziğin bitmesine 4 sene var. Arabanın hızı ve fren mesafesini önceden hesaplayın. Yalnız arabayı başkası kullanıyor
Ben borsadan pek anlamam zaten beğendim iki üç hisse var bana hisse soruyor. Ne alalım diye. Bende şu örneği verdim. Pazardan en iyi domates 20 TL iken 100-200 TL ye domates alır mısın dedim. Hayır dedi. Borsada da aynı dedim bir çok hisse domatesin 100-200 TL gibi fiyatı ile alınıp satılıyor dedim.
Şuan emlakçıların ve galericilerin işi iyi değil doğru dürüst satış yokmuş yakında borsaya bunlar gelirse bir tur daha yükselir borsa.
El turco kardeş beni yanlış anlamış benim anlatmak istediğim ben bu kadar az parayla bu kadar hacim yapabiliyorsam ve aynı kağıdı 50 kez alıp satabiliyorsam birileri bunlara yol vermiş demek istedim. Çünkü daha önceleri geçen sene bunu yapamıyordum robot peşime takılıyor trafik polisi gibi cezasını kesiyordu. Şimdi anlam veremediğim bir durum var. Ben yinede tedirginim güvenmiyorum piyasaya
son 3 haftadır işlem hacmi felaket arttı viopta.
dikat eden varmı bilmem
:drunk::drunk:
yarın tahminimce trilc hariç tüm hisseleri vereceğim.
% 6 küsür mal kalmıştı elimde. :drunk::drunk:
1917 olmuşuzya la.. tam 200 gho
şimdiki durum şu :
1914,2 test ettikten sonra 1922,13 üstüne atmaya çalışacaktır
o yüzden ''karlı olsun'' diyenler 1925,5 ye...
''ben pozisyonuma güveniyorum'' diyenler 1930,7 e stop yazmalıdır
1935,5 üstünde zaten şortta durulmaz... yeni hesap ister
Bölgede ortam gergin: Azerbaycan sınıra asker yığıyor
Bugun isc aselsan ile 8000 ustinde tutunduk yarinda thy tuprs ile tutabilirler. Dedigim gibi malda olunca satmiyorlar. Gorunus yukari alip mal cikmak, asagi inislerde kademeler cabuk dusuyor. Bir sure buralarda 7800-8800 arasi oynarlar sonrasi yilbasi planlari var.Yon yukari aralik sonuna kadar 10000 asilir. 20 yillik boraaciyim tecrubelerime gore konusiyorum cikan para faize ya da dolara gitmez
Yukari goy goya devam
Arada bugunku gibi gazini alirlar endeksin.
Altini bilmem ama gumusde 22.5-26 bandinda guzel trade imkani verdiler
gumusde bu sekilde firsat vermezler normalde
ben bu sefer 22.50 lerin asagisina sarkacagini su ortamda zor gibi gorunsede bu sefer 20 lerden degil 18.xx lere dokunacagini dusunuyorum fizikilerin buyuk cogunlugunu 25.7x lerden vermistim
22.50 asagi kirilirsa 20 civarinda bankadan sanal alirim [ cunku fizikide artik makas nerede ise %10]
olurda dusundugum gibi 18 lere dokunucak olursa 2 yil once oldugu gibi %100 gumus e gecerim
xau/xagg 85 in uzerinde yavas yavas alinmaya baslanir 95 uzerinde ise full yuklenilir
altinda olasi bir 1800 hereketinde rasyo da 95 civarinda olursa gumusun onsu 18.xx denk geliyor
en guzel para gumusden kazaniliyor
16 dan toplamaya baslayip 12.xx lere kadar fiziki toplamis sonrasinda kisa surede[5 -6 ay gibi surede 28 leri gordu] dolar bazinda %100 kazanc vermisti
fiziki gumus bulundurmak tadimak gercekten zor . 30-40kg i bile tasimasi cok zor ama misal 100kg gumusu 1 anda satmak icin goturmek istesen gercekten cok zor durumda kaliyorsun
ben kucuk kasalara 40kg seklinde koymustum bir tanesinde nakit $ da vardi bazen para lazim olunca kasaya gitmeye eriniyordum cunku o kasayi kaldirmak ve indirmek gercekten cok zor . bel problemi yasama ihtimali bile var :)
Ariston abi sen hisse vadelileri takip ediyorsun son gunlerde isc de guzel arbitraj imkani oldumu ?
cogu hissenin vadeli pastasinda dger long tarafinda iken isctr de diger short miktari cok fazla
benzer durum gubre de de var diger in short tarafta olmasi ama gubre genelde diger hisselere nazaran biraz daha fazla firsat veriyor arbitraj icin o yuzden arbitrajcilarin pozisyonlari diyebiliriz ama isc de ilk defa bu kadar yuksek gordum
Ozcan çok.guzel konuşuyor ve çok net cevaplar veriyor.cnn.de
yarın sert açılış bekliyorum, %5+ gün sonu gelebilir :ok:
Bence az para olunca vadelide en iyi gayret esasına göre tazyik yapıyorlar.
Bu arada sohbetten bir bilgi ULKER'de de cemoka varmış düşük maliyet ile girmiş. Oradan para kazanır ise EKGYO ve PETKM'de hamle yapabilir bence.
Olağanüstü bir durum olmadıkça malı yerliye boca etmeyecekler diye anladım, oyuncular yabancı bekliyor bence.
Hisse vadeli APS fark
https://i.hizliresim.com/g2wg6kw.jpg
Gitmeyenler toplanıyor, gidenler ise dağıtılmak üzre gidiyor diye anlıyorum.
Toplayan grup uygun haber vs bekliyor.
Akıılı adamlarda az para oluyor, genelde aklın yolu bir oluyor ve oradan çok sayıda akıllı kişi para kazanmaya çalışıyor.
Öte yandan her cahilin kendi anlayışı var, birinden biri bir yol tutturuyor ve çok para kazanıyor.
Dövizin ve faizin yüksek veya düşük olması çok geniş kesimleri etikiliyor, oralarda trade etmek daha sağlıklı.
Hissede fiyatın düşük veya yüksek olmasından daha sınırlı kişi etkileniyor, yüksek ilen düşüşe oynamak veya düşükken yükselişe oynamak avcıya av olunmasına neden oluyor. O yüzden çok dikkatli oynamak lazım.
Uzun vade ise biraz daha farklı daha doğrusu uzun vadede dengeler kendini bir şekilde bulur prensibi çalışıyor.
Borsaya heyecan gelmesi için halka açık kısıma yönetim kurulunda bir üyelik verilmeli. O zaman halka açık kısım için mücadeleler olur.
Abi diger hisseler %40 veriyor iken Isc de %50 imkani olduda butun arbitrajcilar yuklendimi acaba diye sordum cunku anormal bir sekilde diger short var diger hisse vadelilerde bu durum yok
dedigim gibi gubrede bu sekilde pasta cogu zaman oluyor cunku gubr diger hisselere gore %3 4 fazla arbitraj imkani sunuyor cogu zaman
Bence fazla faiz veriliyor ise oraya arbitrajcı çekmek istiyorlardır. Çok nadiren short olanlar panik kapamasında faizler artabiliyor.
Arbitrajcı var ise vade sonuna kadar faiz artarak devam etmeli, tabi kendi yönettikleri fonları oraya yönlendiriyor da olabilirler.
an itibarıyla S&P ve Fitch, Türkiye’ye yatırım yapılabilir seviyesinin 5 kademe, Moody’s ise 6 kademe altında not ile değerlendiriyor.
Türkiye hala yatırım yapılamaz seviyede
yarın için beklenti yaratılan Fithc (namı diğer *** )
ne idüğü belirsiz ovp nin etkilerini izlemeden uygulama aşamasını görmeden ne yapacak
fazla bekletinin anlamı yok ..negatiften durağana çeker en fazla
İngiltere'de belediyeler iflas etmeye başlamış....
https://tr.euronews.com/2023/09/06/i...ler-durduruldu