Ben sari siteyi bilmem hocam... 100bin dolari olan adam son iki ayda 2.ci evi koydu kenara....
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Syn djoz a burdan tesekkur etmeyi borc biliyorum, tabiki konut konusunda degil, dolar pozisyonumu onun tecrübesine borcluyum....Altin zaten herkesin %30 sahip olmasi gereken meta
Tarihi 3 seneden söylemiştiniz şimdi 2 ay oldu. Bahsetyiğiniz farklar son 3-5 yılda yok. Neyse Burada maddiyattan önemli huzur.
Buradaki çoğu kişinin bahsettiğide o.
Bugün ev sahibiniz arasa evden çıkmanız gerektiğini söylese huzurunuz alt üst olur.
Hukuk felan bir yandan işler orası kesin. Ama hiç bir şey aile ile kaldığın yerin huzuruna eş değer olamaz.
Maddiyat konusunda bahsettiğiniz 2 misli durum yok. Kaldıki çoğu kişi kredi ile evi aldığını düşünürsek enflasyon karşısında hızlı bir şekil de kara geçmeye başlıyor.
Siz şuan büyük ihtimalle ev sahibinize 0.5 - 1 ev arası maddi gelir salamışsınızdır
Ev sahibide buna bakıyor.
Buraları okumayan düz adam için beton faiz döviz(altın) dışı parayı yönlendireceği kanalı yok.Faiz bacağı pandemiyle çöktü. %50 şansı var.
Oturacak ev alana "enayilik" diyen hiç olmadı burada. Yıllık %16 faizle borclanılıyor şimdi çok iyi ev sahibi olmak isteyene.
Yatırımlık içinse diyen çoktur.
Hocam siz biseyi yapmiyosunuz diye o olayin gercekleşmedigi sonucu cikmaz.
Bikere ev sahibi arsiz cikarsa arlisini bulursunuz... Memura kiraliktir diye bisey var turkiyede.... Gecmişte 1000 dolar depozitomun ustüne yatan ev sahibi oldu. Ama bu demek degilki her ev sahibi böyle.... kiracinin da arsizi var.... Ben sahsen ev sahibimi hic uzmedim, bir gün bile şunu yaptirdim deyip parasini kesmedim kira geciktirmedim... Sağolsun oda kira artişlarinda insafli davrandi, her artistada bizden memnun oldugunu belirtti.... Ne zaman ki kira =taksit seviyesi yaklasik olarak gercekleşir , o zaman hemen ev alirim taksitli...
Ev sahibine tabiki kazanc saglayacagim, adamin evini kullaniyorum, ama bence o da bana kazanc sagliyor, taksite verecegim parayi degerlendirebilmem icin ortam yaratiyor... Parasini degerlendiremeyen icin durum ne olur onu bilemem....
Bir ögretmen arkadasim var, Yeni emekli oldu, evini arabasini tüpras alivermiş, simdiki nakit serveti 4milyon, adam sadece tupras alip satiyor, tek yaptigi grafige bakiyor, cok cikti yaa deyip satiyor nakit fon a geciyor, grafikte ne zaman cok dustu ya derse fonu satip tupras aliyor beklemeye geciyor....
Ev alan alsin tabi de, ev almayanlar parayi faize koyup öküz gibi erimesini bekliyor zannetmemek lazim...