Sayfa 340/1312 İlkİlk ... 240290330338339340341342350390440840 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 2,713 - 2,720 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Sarı sitedeki endekse göre Bahçelievlerin genel ortalaması son 3 yılda %114 civarı artmış.
    Dolarsa %138.
    Sizin veriler bu endeksin hemen hemen 2 katı.
    Ben sari siteyi bilmem hocam... 100bin dolari olan adam son iki ayda 2.ci evi koydu kenara....

SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. Syn djoz a burdan tesekkur etmeyi borc biliyorum, tabiki konut konusunda degil, dolar pozisyonumu onun tecrübesine borcluyum....Altin zaten herkesin %30 sahip olmasi gereken meta

3. Tarihi 3 seneden söylemiştiniz şimdi 2 ay oldu. Bahsetyiğiniz farklar son 3-5 yılda yok. Neyse Burada maddiyattan önemli huzur.
    Buradaki çoğu kişinin bahsettiğide o.
    Bugün ev sahibiniz arasa evden çıkmanız gerektiğini söylese huzurunuz alt üst olur.
    Hukuk felan bir yandan işler orası kesin. Ama hiç bir şey aile ile kaldığın yerin huzuruna eş değer olamaz.
    Maddiyat konusunda bahsettiğiniz 2 misli durum yok. Kaldıki çoğu kişi kredi ile evi aldığını düşünürsek enflasyon karşısında hızlı bir şekil de kara geçmeye başlıyor.
    Siz şuan büyük ihtimalle ev sahibinize 0.5 - 1 ev arası maddi gelir salamışsınızdır
    Ev sahibide buna bakıyor.

Alıntı Originally Posted by bzaferb Yazıyı Oku
    Ben sari siteyi bilmem hocam... 100bin dolari olan adam son iki ayda 2.ci evi koydu kenara....

4.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Tarihi 3 seneden söylemiştiniz şimdi 2 ay oldu. Bahsetyiğiniz farklar son 3-5 yılda yok. Neyse Burada maddiyattan önemli huzur.
    Bugün ev sahibiniz arasa evden çıkmanız gerektiğini söylese huzurunuz alt üst olur.
    Hukuk felan bir yandan işler orası kesin. Ama hiç bir şey aile ile kaldığın yerin huzuruna eş değer olamaz.
    Maddiyat konusunda bahsettiğiniz 2 misli durum yok. Kaldıki çoğu kişi kredi ile evi aldığını düşünürsek enflasyon karşısında hızlı bir şekil de kara geçmeye başlıyor.
    Siz şuan büyük ihtimalle ev sahibinize 0.5 - 1 ev arası maddi gelir salamışsınızdır
    Kendi pozisyonumu 3 yillik soyledim, son iki ay ile dolarin 8.30 dan 14 e dayanmasini kastettim, 100bin dolar diyede belirttim.... Kariştirmayin ikisini....

5. Buraları okumayan düz adam için beton faiz döviz(altın) dışı parayı yönlendireceği kanalı yok.Faiz bacağı pandemiyle çöktü. %50 şansı var.
    Oturacak ev alana "enayilik" diyen hiç olmadı burada. Yıllık %16 faizle borclanılıyor şimdi çok iyi ev sahibi olmak isteyene.
    Yatırımlık içinse diyen çoktur.
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Evetââ�¬¦2-3 yıl önce öngörmüştüm bu günleri. O zamanlar ev almak enayilik, kirada paşa paşa oturmak dahiceydi. Geldiğimiz noktada ev fiyatları hızlı arttı, ama daha kötüsü kiralar daha da hızlı arttı. Yok ekonomi bitik, yok millet nasıl ödeyecek vsvsââ�¬¦ne oldu çok bilmiş tayfa?

Lafım imkanı olmayana değil tabi. Cebinde bol parası olup, ev sahiplerini enayi, kendini akıllı sanıp kirada oturmayı tercih edene. Gördük kimin enayi olduğunu.

Huzurla oturacağın bir ev, dünyadaki pek çok şeyden daha önemlidir. Dua etsin de bu tayfa manyak bir ev sahibine denk gelmesin. Okumuş beyaz yaka tayfa manyaklıkta düz vatandaşla yarışamaz. Kafa göz girersin bir birine, sen bıçağı çekip sallarsan 3 ay yatarım işimden olurum diye çekinirsin, karşındaki ise seve seve 3 ay yatarım, biraz da kafa dinlemiş olurum der. Babasını ikna edersin, Oglu gelir çık lan evimden der. Papaz olursun 3 kuruşluk adamlarla. Bu nedenle sahte kabadayılık hikayesi anlatmasın kimse.

Okumuş etmiş, düzgün bir işi ve hayatı olan kişi için en güzeli, mümkün olduğunca az düz vatandaşla muhatap olmak, az alış verişe girmektir.

6.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    At yalani opeyim inanani diye bir soz vardir ya hani, al iste tam kullanmalik.

3 senede evler dolar bazinda %50 deger kazandi, ayni paraya 2 tane ev aliyormus ba ba yalana bak
    Lafı üzerine alınması gereken hemen atlamış. Sen de güzel özetlemişsin durumu. Bunlar hep süper zeka olur, başkası hep pahalı ev alır, pahalı kirada oturur. Ev sahibi kaçına tekmeyi basarsa, 2000 TL kiraya kümeste oturur artık.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Buraları okumayan düz adam için beton faiz döviz(altın) dışı parayı yönlendireceği kanalı yok.Faiz bacağı pandemiyle çöktü. %50 şansı var.
    Oturacak ev alana "enayilik" diyen hiç olmadı burada. Yıllık %16 faizle borclanılıyor şimdi çok iyi ev sahibi olmak isteyene.
    Yatırımlık içinse diyen çoktur.
    Yahu Oğuz, lafı üzerine alınması gereken alınmış zaten, kendince hala haklı olduğunu iddia ediyor hala. Sen de kalkmış diyorsun ki kimse öyle bir şey demedi. Açık açık demesine gerek yok, anlayan anlıyor ne denmek istendiğini.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8.  Alıntı Originally Posted by Tasarrufcu Yazıyı Oku
    Tarihi 3 seneden söylemiştiniz şimdi 2 ay oldu. Bahsetyiğiniz farklar son 3-5 yılda yok. Neyse Burada maddiyattan önemli huzur.
    Hocam siz biseyi yapmiyosunuz diye o olayin gercekleşmedigi sonucu cikmaz.

Bikere ev sahibi arsiz cikarsa arlisini bulursunuz... Memura kiraliktir diye bisey var turkiyede.... Gecmişte 1000 dolar depozitomun ustüne yatan ev sahibi oldu. Ama bu demek degilki her ev sahibi böyle.... kiracinin da arsizi var.... Ben sahsen ev sahibimi hic uzmedim, bir gün bile şunu yaptirdim deyip parasini kesmedim kira geciktirmedim... Sağolsun oda kira artişlarinda insafli davrandi, her artistada bizden memnun oldugunu belirtti.... Ne zaman ki kira =taksit seviyesi yaklasik olarak gercekleşir , o zaman hemen ev alirim taksitli...

Ev sahibine tabiki kazanc saglayacagim, adamin evini kullaniyorum, ama bence o da bana kazanc sagliyor, taksite verecegim parayi degerlendirebilmem icin ortam yaratiyor... Parasini degerlendiremeyen icin durum ne olur onu bilemem....

Bir ögretmen arkadasim var, Yeni emekli oldu, evini arabasini tüpras alivermiş, simdiki nakit serveti 4milyon, adam sadece tupras alip satiyor, tek yaptigi grafige bakiyor, cok cikti yaa deyip satiyor nakit fon a geciyor, grafikte ne zaman cok dustu ya derse fonu satip tupras aliyor beklemeye geciyor....
    Ev alan alsin tabi de, ev almayanlar parayi faize koyup öküz gibi erimesini bekliyor zannetmemek lazim...

Sayfa 340/1312 İlkİlk ... 240290330338339340341342350390440840 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •