Originally Posted by
bisikletci
benimde kafam karisti
yani sunu demek istedim insanlarin alim gucu dusuyorsa bu deli kiralari kim oduyor demek istedim
Evet, bu konuda 2-3 yýl önce çok uyardýk. Bu evleri alanlar salak deðil dedik bazý kendini kurnaz milleti avanak sanan þark kurnazlarýna. Þimdilik kiram %20-30 artýyor, ev sahibiyle aram iyi diyip yýrttýðýný düþünenler var. Emsallerle fark açýlýnca, Almanya’dan çocuk gelir, kendim oturacaðým der vs. Bu huzurlu dönem fazla uzun sürmez.
Þu an kira þokunu yeni kiracýlar hissediyor, mevcut kiracýlar en fazla enf. kadar hissediyor atýþlarý. Ama hepimiz biliyoruz ki gerçek enf. çok daha yüksek. Ayrýca ort. enf nedeniyle 5-6 ay sonra artýþlar daha yüksek olacak. Son enf. %36, gelecek ay %40, sonra 50 ler görülebilir.
Esas sorun yeterli ev yapýlmýyor, yabancý için evler de çok ucuzladý, ayrýca zengin %1 her türlü alýr, konut piyasasý çok az kiþinin elinde toplanýyor. Temel kural satýcý toplu, alýcý daðýnýksa fiyata satýcý yön verir, hele mevzu temel bir ihtiyaç ise.
Bir de kim ödeyebilecek bu kiralarý diyenler var, ödeyemeyen daha kenarda, daha düþük kaliteli ve eski evlere gider. Ödeyebilen, ya da zamanýnda alan oturur. Baðdat caddesinde bile karý koca emekli maaþýyla oturan teyzeler amcalar var. 50 sene önce maaþý ort. üstünde olan memur çiftler alabildiler o evleri, þimdinin memuru caddeye adým atamaz. Eskiden 10 cadde vardý istte, normal vatandaþa uzak. 10 yýl sonra 1000 lerce bu tür cadde olacak,,, kim akacak bu evleri demek çok saçma.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri