Originally Posted by
selimtogrul
Sayın ibrahimaydın kaybolma biryere bak ne dicem
Sayın forum sakini dostlar, sevgili üstadım,
Altı kırmızı ile çizili sarfettiğiniz cümleleri düşündüm. Eğer dediğiniz gibi olsa borsa düşerken çıkan paranın dolara, olmadı euro veya sterlin e gitmesi beklentisi hepimizde var. Bu cepte. Herkes dolar ve diğer yabancı para birimlerine gözucuyla süzüyor. Fakat çok ilginç böyle anormal durumda pekte ehemmiyet göstermeyecek bir durumda nazlı nazlı yerinde duruyor. Tabiri caizse ..çını pekte oynatmıyor. Hatta yabancı para birimleri beklentilerin altında bir seyirle kenarda mal mal bize bakıyor . N'oluyor diye...
Bunun üzerine tv lere bakıyoruz, anlı şanlı programlar ve çok bilindik hiç bi .ok bilmeyen zevat takımı abuk subuk birşeyler söylüyor.
Peki ben bir soru sorayım.
Blokchain e bakan oldumu ?
Hani ne olduğu bile daha doğru dürüst anlaşılmayan "şey"
Tabi biz bilmiyor ve/veya bilgilenmedik.
Orada başka birşey var. BTC olarak tabir edilen blokchain yakın tarihte 19,800 USD' fiyattan geri döndü.
19,800 x 3,81 = 75.438 TL eder
Doların transfer riski, yanında götüremeyecek oluşu, büyük montanlı taleplerin karşılanamayacağı, piyasayı devireceği
Daha sayayım mı ?
Ne gerek var bu saatten sonra Dolara, Euroya ya da Sterline...
Adamlar yolunu bulmuşlar farkında mısınız? 06 Şubat 2018 tarihinde 5936 USDyi gören BTC hafiften oynadı.
Başka bir şey oluyor.
Bence bir deneme yaptılar. Önce yalandan Dow Jones ta satış geldi. Ardından öksüren ABD piyasası hafif bir rüzgar yaptı diğer piyasalarda ..
Asıl heyecanı bize daha yaşatmadılar. Ama hep aynı taktikle önce sağ sonra sol kroşe yapacaklar. Giderken de biz aman DÖVİZ diyeceğiz. Oynamayacak belkide yerinden. Maliyeti kaç para bu doların, karşılığında ne var. FED Amerikanın merkez bankası mı ? Amerika'nın hükümetine mi ait? Üretmişler malı on katına dünyaya satıyorlar. Leeeyn bunun maliyeti kaç para diyecem.
Fakat ONLAR biz farkında dahi olmadan paracıklarını alıp gidecekler. Geldiklerini anlayamadığımız gibi...
Zaten mesele bizim elimizdeki tuzla ilgili, her elimde hıyar var diyene koşuyoruz. Milletçe.
Önce kendi sermayemize, fabrikamıza sahip çıkma zamanı geliyor sanırım.