11.04.2016 tarihinde yer alan bilgiler şu şekilde:
Alıma Konu Maddi Duran Varlığın Niteliği : ARSA VE BİNA
Alıma Konu Maddi Duran Varlığın Mevkii, Yüzölçümü : ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MERZİFON/AMASYA 7.922,93 m2
Alıma İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi : 11.04.2016
Toplam Alım Bedeli : 2.150.000 TL
Alım Bedelinin Ortaklık Ödenmiş Sermayesine Oranı (%) : %7
Alım Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Mali Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%) : %3
Alım Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Mali Tablosundaki Maddi Duran Varlıkların Net Değerine Oranı (%) : %7,83
Alım Koşulları : Peşin Ödeme
İşlemin Tamamlandığı/Tamamlanacağı Tarih : 15.04.2016
Alımın Amacı ve Ortaklığın Faaliyetlerine Etkileri : Firmamız üretim tesslerinin bitişik parselinde yer alması nedeniyle genişleme alanı olarak değerlendilebilecek olması.
Karşı Taraf : MER-BAK GIDA İNŞAAT SANAYİ TİCARET İHRACAT VE İTHALAT A.Ş.
Karşı Taraf İle Olan İlişkinin Niteliği : YOK
Maddi Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi : DEĞERLEME RAPORU
Değerleme Raporu Düzenlenip Düzenlenmediği : DÜZENLENDİ
Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni : -
Değerleme Raporu Düzenlendiyse Rapor Sonucu Bulunan Tutar : 3.080.000 TL
İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi : Değerleme Raporunda çıkan sonuca göre peşin ödeme yapılması şartı ile indirim uygulanacaktır.
Ben Merzifon OSB'de gün itibari ile böyle bir arsa bulamadım.. Ancak Tapu Kadastro bilgileri güncel. Bu kap haberi ise bir yıl önceden. Dolayısı ile o günden bugüne SİLVERLİNE'ın elindeki mevcut arsa ile yeni alınan bu arsa için TEVHİD (birleştirme) işlemi yaptırmış olması ihtimali yüksek...
KAdastro sonrasında birleştirme işlemleri sonucu 1-2-3 şeklinde giden parseller birden 127- 123 gibi rakamlar alırlar... Dolayısı ile fabrikaların mevcut parsellerinin hemen doğusunda bitişiğindeki aşağıdaki iki parselden biri birleştirilmiş olarak 740/123 ve/veya 740/127 nolu parsellerin Silver'in olma ihtimali çok yüksek...
Satın almada bina ve arsa denilmekte.. 740/123'te fabrika binası veya depo... 740/127'de ise sağ alt köşede bina var..
Satış bedeli sadece arsa bedeli değil. ÜZerindeki bina da değerlenmiş Sn. İzci.. Dolayısı ile bu bakış açısı ile yeniden bir değerleme yapmanızda fayda olacaktır.
Saygılarımla
Ek 13901