Sayfa 342/948 İlkİlk ... 242292332340341342343344352392442842 ... SonSon
Arama sonucu : 7582 madde; 2,729 - 2,736 arası.

Konu: SILVR - Silverline Endüstri

1.  Alıntı Originally Posted by anyoranza Yazıyı Oku
    11.04.2016 tarihinde yer alan bilgiler şu şekilde:

Alıma Konu Maddi Duran Varlığın Niteliği : ARSA VE BİNA
    Alıma Konu Maddi Duran Varlığın Mevkii, Yüzölçümü : ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MERZİFON/AMASYA 7.922,93 m2
    Alıma İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi : 11.04.2016
    Toplam Alım Bedeli : 2.150.000 TL
    Alım Bedelinin Ortaklık Ödenmiş Sermayesine Oranı (%) : %7
    Alım Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Mali Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%) : %3
    Alım Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Mali Tablosundaki Maddi Duran Varlıkların Net Değerine Oranı (%) : %7,83
    Alım Koşulları : Peşin Ödeme
    İşlemin Tamamlandığı/Tamamlanacağı Tarih : 15.04.2016
    Alımın Amacı ve Ortaklığın Faaliyetlerine Etkileri : Firmamız üretim tesslerinin bitişik parselinde yer alması nedeniyle genişleme alanı olarak değerlendilebilecek olması.
    Karşı Taraf : MER-BAK GIDA İNŞAAT SANAYİ TİCARET İHRACAT VE İTHALAT A.Ş.
    Karşı Taraf İle Olan İlişkinin Niteliği : YOK
    Maddi Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi : DEĞERLEME RAPORU
    Değerleme Raporu Düzenlenip Düzenlenmediği : DÜZENLENDİ
    Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni : -
    Değerleme Raporu Düzenlendiyse Rapor Sonucu Bulunan Tutar : 3.080.000 TL
    İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi : Değerleme Raporunda çıkan sonuca göre peşin ödeme yapılması şartı ile indirim uygulanacaktır.

Ben Merzifon OSB'de gün itibari ile böyle bir arsa bulamadım.. Ancak Tapu Kadastro bilgileri güncel. Bu kap haberi ise bir yıl önceden. Dolayısı ile o günden bugüne SİLVERLİNE'ın elindeki mevcut arsa ile yeni alınan bu arsa için TEVHİD (birleştirme) işlemi yaptırmış olması ihtimali yüksek...

KAdastro sonrasında birleştirme işlemleri sonucu 1-2-3 şeklinde giden parseller birden 127- 123 gibi rakamlar alırlar... Dolayısı ile fabrikaların mevcut parsellerinin hemen doğusunda bitişiğindeki aşağıdaki iki parselden biri birleştirilmiş olarak 740/123 ve/veya 740/127 nolu parsellerin Silver'in olma ihtimali çok yüksek...

Satın almada bina ve arsa denilmekte.. 740/123'te fabrika binası veya depo... 740/127'de ise sağ alt köşede bina var..

Satış bedeli sadece arsa bedeli değil. ÜZerindeki bina da değerlenmiş Sn. İzci.. Dolayısı ile bu bakış açısı ile yeniden bir değerleme yapmanızda fayda olacaktır.

Saygılarımla

Ek 13901
    Bu bilgiyi teyit edecek 02.07.2015 tarihli başka bir KAP verisi...

Şirketimiz aktiflerinde yer alan Amasya İli,Merzifon İlçesi,Hacıhasan Mahallesi,Çirkefaltındaçayor mevkii 741 ada 2 parsel (Organize Sanayi Bölgesi İçerisinde yer alan) gayrimenkulün Ekspertur Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından hazırlanan değerleme raporundaki 2.100.000 TL bedel karşılığında bağlı ortaklığımız SİLVER ANKASTRE MUTFAK ÜRÜNLERİ SANAYİ VA TİCARET A.Ş. firmasına satışının yapılmasına 02.07.2015 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında karar verilmiştir.

741-1 ve 741-2 parsel birleştirilmiş ve bugünkü 741-3 parsel oluşturulmuş.
    742-1-2-3-4-5-6 parsellerde birleştirilerek bugünlü 742-7 parsel doğmuş.

Bu durumda 2016'daki işlemle de 740 nolu ada da aynı işlem yapıldığını anlayabiliriz. 740-123 parselin Silver'in yeni parseli olduğunu düşünüyorum... Aşağıdaki şekilde..

Sonunda EVREKA...

silver arsa6.jpg

2. Silver'in marka kullanım bedeli gelirlerinin bir tablosunu çıkardım. Bu gelirleri birde ciroya ve net kara etkisi ile karşılaştırmak lazım çeyrek çeyrek, yıl yıl...

Ek 13903
    Attached Images Attached Images

3. Huyum kurusun... Bizim Reisin al dediği hisseyi önce alır, aldığım hisseyi sonra incelerim..

Gene öyle oluyor...

Önce şu marka kullanım hakkı anlaşması neymiş onu öğrenmeliymişiz..

Şuymuş:

Şirketimizin tescilli markaları olan SILVERLINE ve ESTY markalarının kullanım hakkı için üretimini yaptığımız bütün ürünlerin satış ve pazarlama faaliyetlerini sürmekte olan SİLVERLİNE EV GEREÇLERİ SATIŞ VE PAZARLAMA A.Ş. firması ile 01.11.2014 tarihinde Marka Kullanım Sözleşmesi imzalanmıştır.Yapılan sözleçme kapsamında SİLVERLİNE EV GEREÇLERİ SATIŞ VE PAZARLAMA A.Ş. firması şirketimiz üretimi dışında kalan bütün ürünler için üçüncü şahıslara ürettirip sattığı ürünlerde şirketimize ait tescilli markaları kullanabilecektir.Yapılan sözleşme ile SİLVERLİNE EV GEREÇLERİ SATIŞ VE PAZARLAMA A.Ş. firması üçüncü şahıslara üretimini yaptırarak satışını yapacağı şirketimiz markası adı altındaki ürünler için;
    a)-2014 yılı için 31.12.2014 tarihinde fatura edilmek üzere toplam brüt satış geliri üzerinden %10,
    b)-2015 ve takip eden yıllar için 6 aylık periyotlar halinde karşılıklı anlaşmaya varılacak oranlar üzerinden şirketimize satış komisyonu ödeyecektir.

Sözleşme 5 yıllık süre için imzalanmıştır.

Kamuya saygılarımızla duyurulur.

Yani şirketin cirosu ile bu gelirin hiçbir ilgisi yok...(Tabii doğal olarak kesilen MKB faturası kadar ciro artıyor.) Brüt kara ve net kara doğrudan etkisi var.. Tamamen PAZARLAMA'nın dışarıya fason yaptırdığı ürünlerden aldığı komisyon..

Bu durumda geçmiş yıllar bilançoları için şunu söyleyebiliriz...

PAzarlama gelirleri olmasaymış hep zarardaymış fabrika...

İlk defa bu sene kara geçmiş... İlk 9 ayda 5,4 milyon brüt MKB (marka kullanım bedeli) geliri varken, 11 milyon kara gelmiş...

Bu umut verici...

İNCELEMEYE devam....

Alıntı Originally Posted by anyoranza Yazıyı Oku
    Silver'in marka kullanım bedeli gelirlerinin bir tablosunu çıkardım. Bu gelirleri birde ciroya ve net kara etkisi ile karşılaştırmak lazım çeyrek çeyrek, yıl yıl...

Ek 13903

4. Ondan zaten pazarlama karı saklıyor diyoruz sn.anyoranza bu sene farklı bir durum oldu ilk defa yoksa geçen 10 sene sürünmesi bu sebepten.

SM-N900 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
    SİLVER-CAN SORU/CEVAP KÖŞESİ

SORU:
    -Sn. Knox, size bir sorumuz olacak, cevap verirseniz seviniriz.
    CEVAP:
    -Ne demek, dükkan sizin abi.
    SORU:
    -Biz çözemedik Sn. konox, size soruyoruz; Şirket diyor ki, bitişiğimizdeki parseli satın aldık. Şimdi burada bitişik sözü ne demek oluyor?
    CEVAP:
    -Bunu sormak için mi beni beklediniz abi. Bitişik demek, bitişiği oluyor demek
    SORU:
    -Sn. Knox emin olmak istedik de. Teşekkür ederiz aydınlatıcı bilginiz için. Borcumuz var mı Sn.Knox.
    CEVAP:
    -Yok istemez, bu seferlik benden siniz. Bir sonraki sefere acımam ona göre. Mühendisler odasının tarifesini korum önünüze...
    " Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre

6.  Alıntı Originally Posted by izci Yazıyı Oku
    SİLVER-CAN SORU/CEVAP KÖŞESİ

SORU:
    -Sn. Knox, size bir sorumuz olacak, cevap verirseniz seviniriz.
    CEVAP:
    -Ne demek, dükkan sizin abi.
    SORU:
    -Biz çözemedik Sn. konox, size soruyoruz; Şirket diyor ki, bitişiğimizdeki parseli satın aldık. Şimdi burada bitişik sözü ne demek oluyor?
    CEVAP:
    -Bunu sormak için mi beni beklediniz abi. Bitişik demek, bitişiği oluyor demek
    SORU:
    -Sn. Knox emin olmak istedik de. Teşekkür ederiz aydınlatıcı bilginiz için. Borcumuz var mı Sn.Knox.
    CEVAP:
    -Yok istemez, bu seferlik benden siniz. Bir sonraki sefere acımam ona göre. Mühendisler odasının tarifesini korum önünüze...
    Borç ne demek .Bir eyvallah yeter.Yanılttıksakda bizden özür olsun.

Sn Anyoranza elinize sağlık .Gerçekten çok ciddi bir çalışma olmuş.Okurken keyif aldım.Dönüp tekrar inceleyeceğim.

7. SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Burada anlamadım
    satılacak tutar 550 lot mu yoksa 2185 bin mi bilgi verirseniz memnun olurum Ziraat tın takasta 2.185.000 gözüküyor Ne dersiniz

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 342/948 İlkİlk ... 242292332340341342343344352392442842 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •