Helal olsun sizin gibilere[emoji122][emoji122][emoji122]
SM-N910H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Helal olsun sizin gibilere[emoji122][emoji122][emoji122]
SM-N910H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hissede 3 tane by'nin var olduğunu biliyorduk, yükseliş trendinde iken. sadece fiyat hareketlerinden para kazanmak istedikleri için hissede idiler, bilanço iyi gelecek beklentisiyle. Buyursun yazsınlar bakalım, firmanın tamamına sahip olmak istiyorlar mı? istiyorlarsa kaç parayı gözden çıkarırlar? alacak olan şahıs borçlarınıda devralıp ödeyecek.
50 milyon, 100 milyon a çıkmış. :) Ama olsun. Anladığım kadarıyla siz şunu söylemeye çalışıyorsunuz. Alacak adam neden bu fiyattan alsın. Ya da satacak adam neden bu fiyattan satsın. Çöker ky'nın boğazına.
Önce elinde para olup (bu sadece ayakkabısının arkasına basan parası değil bu arada profesyonel bir para) satın almak isteyenın neden bu fiyattan almak istedğini düşünelim;
Mesela şirketi alan geçen seneden bu sene %70 neden artırsın üst yönetim ödemelerini o nispette kar ederdi. Ya da yönetim döner kendi alırdı.
Ya da diyelim bu fiyattan neden alıyor. Mesela elinde hazır kıta pazarı varsa. (kıta diyorum)
Avrupa'da ek müşteri eklese mesela.
Diyelim bu satışlar hasılata %40-50 katkı yapacaksa....Satın almak isteyenler sandığınızın ötesinde profesyonelse.
Bakın bir de şunu söyleyim. Yatırımdaki amaç kurumsal, yatırımcıya güven veren, kârını yatırımcı ile paylaşandır. Mesela neden ULUSoy kötülenmiyor. Ya da ORGE. hemen hemen aynı aşamadalar.
Ya da neden EGGUB ya da MNDRS bir yere gitmiyor. Yatırımcıyı türlü yollarla üzdükleri için olabilir mi?
Biz teklif ederiz. Onlar kabul etmez. İlla olacak diye birşey yok. 2003 yılında YATAŞ ı bu şekilde kaçırdık. 1.08 TL 'ydi sanırım.
Yani burada şirketin türlü yollarla bu fiyatı haketmediğni ve hakim ortakların mevcut davranışlarını ortaya koymanın nesi yanlış. Aferin patron nefessiz bırak ky'mi diyelim.
Hayır tabi ki bunu demeyinde benim demek istediğim şey, piyasada oluşan fiyat hakim ortağı gelgeç yatırımcıyı üzdüğü gibi üzmez o işine bakar, öyle piyasada oluşan fiyatlarada firmasını elden çıkarmaz. vurguncu üçkağıtçı, hisselerini kumar makinası gibi kullananlar hariç.
Şunu yapmak istemiyoruz mesela. "Gel piyasada mal çok dendiği için" gelip Aaa evet piyasada hisse çokmuş. Diye almıyoruz. :) . Yine de almıyor değiliz. Ama çok değli. Maliyet 3.15 ti. 7.4 a kadar hiç tahtayı bozucu bir hareket yapmadık. Düşünce tekrar takviye yaptık. Yani öyle heyecanla, gazla Hisse alan kişi değiliz. Neyse Allah herkesin gönlüne göre versin.