Hangi şube?
Printable View
Burgan digital 26.5 gözüküyor enpara gibi şubesinden daha azmi mi veriyor eft limiti 100 k oda dusuk.
turkiye de ne kur duser ne de buna baglı enflasyon ..kamunun enerji zamları ozel sektorun gıda esya hizmet zamları derken bu enflasyon dusmez...orta ust ve ust tabakaya birsey olmaz ..orta alt ve alt tabaka hep ezilir ..enflsyonun dusmesi icin once halkın bilinclenmesi ve tuketim alıskanlıgını degistirmesi uretcinin de aynı sekilde kazıklama alıskanlıgını degistrmesi lazım...herkes tutuguna bizim ulkede ...birbirini kazıklama yarısması yapılsa dunya da turk takımı kesin 1 .gelir ...bizim halkın cogu mesela fiyata bakar ama kalitesine gramajına bakmaz ..baska marketler karsılastırma yapmaz ..bunu da bilen ureticler gramajdan calarak ordan da voleyi vuruyorlar ...gıda zamları biryana temizlik urunleri zamları kat kat daha fazla ...mesela en basitinden sampunlar ve el yıkama sabunları hem zam cok yiyor hem gramajı giderek dusuyor ..bir zamanlar aynı markalardan 750 ml yi 4-5 liradan aldıgım sampuanlar 500 ml ye dusurulmus haliyle 8-9 lira en basitinden ...bir zamanlar cok degil 2 yıl once 4 litresine 8-9 liraya alddıgım el yıkama sabunları 2 litreye dusmus haliyle 11-12 tl ...yani kısaca enflasyon dusmez bizde boyle bir sistem olduktan sonra .
Burgan int bankacılığı günlük EFT limiti nedir? Arttırılabiliyor mu? Teşekkürler...
Halkın marketlerde, kırtasiyelerde,pazarda ki gerçek enflasyonu (6 ay öncesine göre bile)%150-200 (en az)..Şimdiki üçkağıt gramajı düşürme zeytinyağından deterjanına fındığa fıstığa kadar ambalajlı kutulu ne varsa hepsinin gramajı düşürülüyor.Bir kaç ay önce ambalajında 250 gr 5tl'ye satılan kabuklu fıstık 190 gr olmuş fiyatıda 7 tl üç kağıda bakarmısınız hem %50 zam üstüne birde gramajını düşür 7 tl'ye aldığımız fıstığa aslında 8,5 tl ödemiş oluyoruz ama 1,5 tl cebimizden çıkmadığı için kazığın büyüğünü farketmiyoruz.Geçen ay bimden aldığım eski kaşar dün tekrar almak için gittim fiyatı aynı gramajına baktım 350 gr'lık kaşar 250 gr olmuş tarttım 15 gr'da üstünde yazan gramajından eksik halk olarak nasıl kazıklanıyoruz anlatabiliyormuyum?.Vatandaş tepki gösterince göstermelik denetimler yapılıyor ya sen denetime gitsen ne olur gitmesen ne olur arkanı dönüp kapıdan çıkınca mürekkebi kurumamış zamlı etiketleri basıyorlar yaptırımın ne cezan ne halkın soyulmasını nasıl önleyeceksin bunu söyle?Resmi enflasyonu hiç takip etmiyorum bile gereksiz boş veriler..