Ortaokul mezunu bakan kim , şuan görevde mi?
Ben şöyle bir yazı buldum, burada da ilginç şeyler var ama bakan yok .
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem...oktor-2422321/
Printable View
Ortaokul mezunu bakan kim , şuan görevde mi?
Ben şöyle bir yazı buldum, burada da ilginç şeyler var ama bakan yok .
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem...oktor-2422321/
Tevatür; demiş ki, bıktım ben bunlardan hiç dertleri istekleri bitmiyor, ulan öbürlerine maaşını veriyorsun yetiyor, oturup işini yapıyor, yetmezse fazla mesai yapıyor ağzını açmıyor, zaten F ile M ile S ile alakaları da yok bildiğin yurdum insanı, bunları getirin tekrar. Bazı kadrolar değişmiş, değişiyor diyorlar.
Hem mülakat komisyonlarından dönen dolaplar, hem tarikatçılık, hem şark kurnazlığı, hem de Z kuşağının tuhaflığı ileride çok başımıza bela olacak. Onlar da biliyor, işi bilen kitle, eski ama yaşlanmış kitle, tıbbıyede, mülkiyede, askeriyede, yargıda, emniyette bile, her yerde. Bunların başlarına genç liyakatsiz insanlar verilince küstü gitti, küçük bir grup kaldı, onlar da idealist, ben de gidersem ne olacak filan diyenler. Buna da eleştiri getiriliyor ya, her eski nesil yeni nesli beğenmez diye. Öyle değil iş, zımzır kuru cahil hiçbir şey bilmeyen bir nesilden bahsediyoruz, sloganı var, usturuplu bir şekilde tartışınca destekleyecek donanımı yok. Asıl sorun fen bilimlerinde, matematikte, bu çok kötü çok. 4 işlemde zorlanan var o derece.
Ne olur, bence bu Meşrutiyetle başlayan, Cumhuriyetin ilanından bu yana ilerleyen dalganın düzeltme dalgası, buralarda bir yerlerde bitecek, ortada buluşacağız. Cumhuriyet mi Demokrasi mi, ikisi de. Kurucu Meclisin rejimin devamı için kurduğu denetim kurumları demokrasiyi denetlemeli midir, yoksa demokrasi her şey midir, (seçilmiş/atanmış meselesi) denetlenemez mi? Ya da diktatörlük demokratik bir olgu mudur, yoksa asıl kötü olan şey tiranlık mıdır? Her şey yerine oturacak. Demokrasi Cumhuriyetin temellerine yönelmekten vazgeçecek, yoksa Suriye'den Irak'tan İran'dan farklı değil etnik yapımız, model dayanamaz çökerse yeni model gelir. Roma 1000 yıl sürdü, her türlü etnik yapı sonunda Romalıyım dedi, sonrasında gelenler onlara toptan Rum dedi. Osmanlı olmak da 600 yıl sürdü, öncesi Karamanlı, Candarlı v.s. v.s idi. 100 yıl bunlara göre çok kısa, bu doğal sürece kalırsa işimiz uzun yıllar model devam etmeli. Ya da toplumsal bilinç aşılanmalı, sosyal ekonomik model iyi çatılmalı, Kurucu Meclisin attığı temeller kutsalmışçasına kollanmalı, yoksa kaos başlarsa, insanın insana yapabildiğinin sınırı yok bunu yaşamamalıyız. Saygılar.
Maalesef öyle değil Sn Komutan Logar, insan gücünü, sayıyı kullandı Stalin, sürdü sahaya. Yani kimine göre vatan savunmasında bu normaldir, olmalıdır. Japon İmparatoru da teslim oldu, önemli olan ırkımın hayatta kalması dedi, Japonlar az mı milliyetçiydi, vatanını seviyordu. Ben asıl şunu sordum, doğru ne? Sayıların önemi var mı yok mu? Mesela, Saddam Halepçeye gaz attı 10 bin kişiyi öldürdü diye, sen Saddamı yıktın, ülkeyi kaosa attın, milyonlar öldü, hala da ölüyor, oradan Suriye'ye sıçradı, IŞİD in beyin takımı eski Saddam askeri, bürokratı, hepsi de Irak'ın bir hapishanesinden -nedense geliyor. Milyonlarca insan hayatının yanında 10 kişinin hayatının önemi var mı yok mu? Felsefik meseleler, kaçtım saygılar..
10 çocukla beraber bir balonla okyanusu geçmeye çalışıyorsun.
Bir süre sonra balon irtifa kaybetmeye başladı, 3 çocuğu atman lazım yoksa balon komple aşağıdaki köpek balıklarının kucağına düşecek. Kendini de atamazsın sensiz balon seyahati tamamlanamaz.
Evet şimdi ne yapılacak, çocuklar atılmayacak mı ,atılacaksa o 3 çocuk nasıl seçilecek?
Balon paradoksu deniyordu galiba buna.
Bir de berber paradoksu vardı.
Kasabada tek bir berber vardır ve bu berber sadece kendi kendini tıraş edemeyenleri traş edecektir . O halde berber nasıl traş olacaktır?
Bizde de dolar paradoksu var . İsim babası ben olayım.
Olmayan ama herkesin istediği şeyin fiyatı nasıl düşer?
Keyness mezarında ters dönüyordur :)