Süper olmuş, dört dörtlük bir yorum
Printable View
Doların artması ithalatı frenlemiyor . Zaten bizim gibi cift parali ekonomilerde doviz kurunun yukselmesi ithalati frenlemez. Sürekli cari açık vermeye devam ederiz. Şunu unutmayalım yerli sermaye diye birşey yok. Çünkü biz sermaye fakiriyiz. Bunun en büyük göstergeside kullandığımız çeklerdir. Çeke bono özelliği katip piyasada kullanıyoruz. Neden çünkü o malı alacak paramız yok. Daha doğrusu üretemiyoruz .Enflasyon neden olur yeteri kadar mal ve hizmet uretemedigin zaman olur. Uretemedigin malları alacak paranda olmazsa borç verenler senden faiz ister. Faiz istediklerindede vermezsen ya o maldan mahdum kalır tüketmezsin yada paşa paşa o faizi verirsin. Biz üretmeden tüketmeye alıştığımız icin beleş para istiyoruz beleş parayida bulamayınca ağlıyoruz yok amerika bize düşman yok nato düşman ab dusman vs vs. Aslında en büyük düşmanımız tembelligimizdir. Gelelim yabancilardan hisselerimizi alma konusuna sadece sunu soylemek istiyorum yabanci halkbankasinda 150 milyon lot satti halimiz ortada. 400 milyon lot daha var ellerinde satarlarsa bence alana para vermeleri lazım nerde bizde o para.
Burda su Londra Cetesi is basinda yine. FINANS, GARANTI, vs. Mal odunc aliyorlar. Orda ciddi saticiyi gorunce, bunlara da iyice veriyorlar iste. Dususe oynuyorlar yani. Alicilar cekiliyor boyle olunca. Arada da biraz gercek satici gelse, planlari isliyor. Sonucta cete mete farketmiyor, fiyat dusuyor.
Piyasanin tamamini boyle manipule edebilmek zor. Yatirin yapan, verilere bakarak yatirim yapiyor sonucta.
Bundan ziyade gercek problemler var bankalari ilgilendiren (Dogus, Yildiz, vs). Bu kurla da o gercek problemler, daha da buyuyecek ve yayilacak. Yani borsadan alayim darken, kendilerini de batirmis oluyorlar.
TAV Cukurova Havalimanini aldi yeni mesela. Insaat firmasi batmis.
Yeni Havalimaninda Cengiz-Limak-Kalyon, 2 milyar euroluk kirayi otelemeyi talep etti.
Kotu Haber vermek istemem ama :
OFAC saglam bir ceza verecek gibi. AMerikan Hazine Bakanligi Turkiyeye karsi cok sahin bir tutum ongoruyor
http://www.haberturk.com/yazarlar/se...oyle-oynaniyor
2) Kamu Bankarinda yuksek KARI unutun :
erdoğan dolar ve faizi indireceğiz bunun için özel sektör de elini taşın altına koyması lazım dedi... bunun anlamı şudur: piyasanın gerektiği faizi uygulamayacaksınız benim belirlediğim faizi uygulayacaksınız..bu durumda ya çok az kar edeceksiniz yada gerekirse kar etmeyeceksiniz...vatanseverlik budur...bu güne kadar hep kazandınız ama gerekirse bundan sonra kazanmayın..ülkemizin istikbali önemli.
Cemil Ertem de yuksek KAr elde etme cinnetinden Kamu bankalarinin vazgecegini soyledi. Su durumda HALKBANK in eldeki DEGERI bile yuksek gorunuyor