Sayfa 346/1032 İlkİlk ... 246296336344345346347348356396446846 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 2,761 - 2,768 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by MrSun Yazıyı Oku
    Sn. Pilavlı 2008 döviz bazında dibine de ulaştık, artık teknik, taktik falan yapacak halimiz kalmadı, dediğiniz gibi ekranı kapatıp kaderimize razı olmak gerekiyormuş.
    2008 kasım ve 2009 martta görülen dip için temettülerden arındırılmamış rakamı baz almak gerekiyor ve o rakam da 3.18 tl dir. Dolar bazında o zamanki kurdan 1.82 dolar ediyor. Şu anda hisse 1.38 dolar ancak ediyor yani 2008 ve 2009 daki diplere oranla dolar bazında %25 aşağıdayız. Ek olarak şunun da altını çizeyim: 2008 sonunda özkaynaklar 4.3 milyar tl idi, şu anda Haziran sonu itibariyle 28 milyar tl ye yakındır yani hisse başına 20 tl ye yakın özkaynak artışı yaşanmış. Ama gelgelelim hisse 6.59 dan kapattı. Bu seviye nominal TL bazında son 9 yılın tabanıdır, dolar bazında ise tarihi tabandır.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Bilmukabale sayin TH

Maalesef ulkeyi batirmaya yemin etmisler. Dolar 4.97 ile rekor kirdi az once.
    Evet ben de gördüm, hemen hemen 4.98 i görmüş kur. Bakıyorum Meksika pezosu rusya rublesi brezilya reali hisdistan rupisi güney afrika randı gibi muadil GOP ülkelerinin para birimleri gayet stabil gidiyorlar dolar karşısında ama TRY maalesef serbest düşüş modunda. Piyasa RTE ve Albayrak'ı karşı hamle yapmaya zorluyor ve onların yapacağı hamlenin türü cinsi sınıfı boyutu vs belli olunca yeniden tepki verecektir. Şu anda insiyatif piyasanın elinde özellikle de fx piyasasında. Onlar düpedüz bir sıkıştırma operasyonu uyguluyorlar ve Hükümeti "elini göstermeye" zorluyorlar.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Bence yuzde 6 cok iyimser bir rakam. 15 - 20 arasi yapalim.
    İtalyada resmi batık kredi oranı %18, gerçek oran ise %25-30 aralığındadır. Dediğin gibi %6 düşük kalıyor, %15-20 TR için aşırı olur bana göre, %7-10 aralığı TR bankaları için makuldür derim.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Evet bana da "GARAN'da çok ciddi bir yerli ortak satışı var" diye istihbarat geldi
    Sayin trendhound Peki diğer bankalarda da çok ciddi yerli bir ortak satışımı var? Herkes garanti diyor ferit şahenk sattı diyor. Sanki halk bankası garantiden az düştü son iki günde.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    İtalyada resmi batık kredi oranı %18, gerçek oran ise %25-30 aralığındadır. Dediğin gibi %6 düşük kalıyor, %15-20 TR için aşırı olur bana göre, %7-10 aralığı TR bankaları için makuldür derim.
    Ingiltere de mi yasiyorsunuz ustadim. Londra benim en sevdigim sehirdir. Giderim ara sira, opera konserlere bayilirim. Bu aksam piccadily de olmak isterdim

Mehmet Simsek satmistir hisselerini. Sonucta eski calisani Merrill Teyze nin. Zamaninda 2-3 TL den aldigi hisseleri alip gitmistir.

7.  Alıntı Originally Posted by Karax Yazıyı Oku
    Sayin trendhound Peki diğer bankalarda da çok ciddi yerli bir ortak satışımı var? Herkes garanti diyor ferit şahenk sattı diyor. Sanki halk bankası garantiden az düştü son iki günde.
    BİST zincirleme etkisi en çok görülen bir borsadır. Hisseler sürü halinde hareket ederler, yükselirken de düşerken de birlikte hareket etme eğiliminde olur BİST hisseleri. Aslında buna sebep olan yerli aracı kurumlar. Bir BİST30 şirketine yüklü bir alım/satım ordinosu geldiğinde diğerlerine de sirayet edeceğini hesaplayarak satış cihetine giderler veya onlar vasıtasıyla işlem yapan BY'larla havuzları alım/satım yapmaya ikna ederler. BİST'te gerçek anlamda piyasa yapıcılığı olmaması, hala demode "tahta" sisteminin kullanılması da bunda rol oynuyor. Örnek verirsem, eğer GARAN BİST'te değil de Londra borsasında işlem görüyor olsaydı en az 20 ayrı piyasa yapıcısı bu hisseye atanmış olurdu ve onlar da ne böyle bir düşüşe ne de diğer hisselere sirayet etmesine müsaade etmezlerdi.

8.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Ingiltere de mi yasiyorsunuz ustadim. Londra benim en sevdigim sehirdir. Giderim ara sira, opera konserlere bayilirim. Bu aksam piccadily de olmak isterdim
    Aslen oralıyım ama yılın ancak çok kısa bir zamanını orada geçiriyorum. Göçebe durumundayım, ne zaman nerede olacağım belli olmuyor. Evet, İngiltere çok güzel bir memleket. Bu akşam Hırvatlara kaybetmemiz hiç de iyi olmadı.

Sayfa 346/1032 İlkİlk ... 246296336344345346347348356396446846 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •