hay Allah iyiligini versin :))))
Printable View
abd li firma senin kur riskini niye umursasın :D anlaşılan tutar neyse satış anında o kadar milyon doları basıp şirketi alacaksınız. bu tip genişlemelerin bilançoya katkısı ya da borc yükü açıkçası pek önemli değil. yok ilk çeyreğe yansımış yok ikincisine. bir şirketin başka şirketi alması neresinden bakarsanız bakın iyi bir durumdur. ayrıca şirket mevcut müşterilerine olan üretimine de devam edebilir. ki ben olsam öyle yaparım. ve aklımdaki kurgu ne ise entegre ederim. sanırım 8.60 hareketinde satmalıydık :) öngöremedik. şimdide tekrar alınırdı. ama ben hareketi 10 a doğru yükselen bir trend olarak öngördüğüm için olamadı bunlar. bakalım görücez
Sn. Spenc sanırım o tarihteki Dolar kuru riskine karşılık şirketin 100 Milyon $ `ı temin etme kısmından bahsediyor. Kur riski görüyorsanız hedge etmek mümkün ama bunun da maliyeti var tabii ki. Yakın tarih olduğu için şu an öngörülebiliyordur diye düşünüyorum. Diğer bir konu bir şirketin başka şirketi alması iyi mi? Sanırım alınan şirkete göre değişir. Henüz bu şirketlerin finansallarını bilmiyoruz.
Onun dışındaki mevcut müşterilerle devam edilmesi konusuna ben de katılıyorum.
Teşekkürler Sn poem suanda abd nin yaptıkları ortada. Kriz ortamında şirket ucuzsa diye alınmaz, faaliyetleri önemli elbette. Reklam ve piyasada yer edinimi ve argeyi hesaplamislardir kords. İş abd nin iki dudağında olmamaliydi. Sonuçta şuana kadarki karını almadığı şirketin etkisi olmaz ama ilerisi için gayet olumlu gibiydi.Borç nasil oder derken simdide sirketi verecekler mi diyoruz. B plani vardir belki, ayrica celik olayindan sonra avrupada biz kompozit araca yoneliyoruz artik dese keske. Piyasa bu algi maalesef ytd.
Ozlemistik arti kapanislari !!!
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn Latif 'in bir sonraki hamlesi önemli olabilir mi? Ytd
PETKİM özelleştiğinde yarısına 2 milyar dolara alınmıştı..yani 4 milyar dolar...Yani şimdiki fiyatla 16 milyar lira..Yani hisse başı 10,66 lira..Aradan geçen 10 yılı aşkın sürede haaala bu fiyat seviyesine ulaşamadı..
Peki bu fiyat niye ödendi...pek çok sebebi olabilir, Azarbaycan Türkiye stratejik ilişkileri, çok uzun vadeli yatırım planları (ki 2021 gibi PETKİM değerinin 5-6 milyar dolara ancak ulaşabileceğini düşünüyorum)..Üreteceği temettü ile geri dönüşü ondan daha uzun sürebilir bilinmez)..
Niye yazdım ABD'deki firmaya 100 milyon dolar ödendiğinde normal şartlarda bu yatırım için 10 /FK makul desek..10 milyon dolar NEt kar rakamı çıkar..
Ama mesela ABD deki bu şirketin ABD mevzuatından kaynaklanacak avantajları, know how transferi, müşteri portföyünün büyüme potansiyeli vesaire vesaire gibi konu başlıkları üzerinde "Olsun olsun, ama 12, ama 15 F/K da olsa üçe beşe bakmadan alalım..Kordsa'nın tümüne faydası çok daha büyük olacak" diye düşünülüyor ise...15 F/K desek "6,6 milyon dolar kar Allaah bereket versin!" de denmiş olabilir..Ya da kredi borçları vardır..finansman giderleri sebepli zararlar varken, Kordsa içine ektra sermaye koyarak öyle bir büyütecektir ki..Net karlar iki yıl sonra 20 milyon dolar olacaktır..
Eh şimdilik 4 yıl için ortalama "6-8 milyon dolar net kar üreteceğini" düşünüyorum..sanırım zararsız bir tahmin:))
işlem hacmi artmaya başladı hadi hayırlısı
sirket musteri portfoyu ile 2015 lerde yaklasik %22 ki bunun %5 lik kismi tek kisye geri kalan kisim 61 nitelikli yatirimciya yani ozellikle is yapilan kurumlarin fonlarima satildi ben tahminen o %5 lik kismin ki bu yaklasik 10 mn lot eder 10x5.10=50 mn lira
eger 100 mn dolar odenecek kisi almis ise yaklasik 370 mn odeyecegimiz zat'i muhterem 50 mn tl sine kordsa almis olabilir bu da sarti olmus olabilir ...
%17 lik kisim fonlarin aldigi ise yakladik 32 mn lot 34x5.10=170 mn tl demek yaklasik
totalde %22 44mn lot 44 x5.10=230 mn tl gibi bi para odenmis demektir ...
bu sayede %8 lik halka acik kisim bugun ku degerlere geldi ....
ben bu 5.10 tl lerdeki %22-25 lik pay satisi alinacak sirket ve musteri portfoyu nun baglantili oldugunu dusunuyorum
sirket zaten alinan bu sirketler ile en az %50 satis gelirlerinde artis bekledigini soyledi
satislarin %50 artmasi kar in neden %50 artmasi demek olmasin.
ayrica 2018 de sirker kompozit fabrikasindaki kapasite artisida yabana atilmamali endonezyadaki faalite gecen 2018 ocaktaki sirketin katkisinin ne olacagini suan kestiremiyoruz ...bunlari dusununce kordsa suan bana olabilecegi en ucuz fiyatlar diye dusunduruyor...
alinan sirket boeng e parca tedarik etmektedir ...
(burda parantez acmak istiyorum yerli ucak denikdigini zaman kordsa aninda tepki veriyor aselsan vb ucak motoru uretmeye baslarsa dunyanin en buyukleri aradina giren thy icin dahi ucak uretmek kacinilmaz bi hal almak isteyecektir 3-5 yila bu konuda belki daha erken cok ciddi adimlar atilacaktir 5 babayigit gibi bu isin en buyuk yuklenicisi kordsa olacaktir o zaman ki fiyat hareketini tahmin bike edemiyorum)
karbon ve kompozitin oneminin her gecen yil artmadi da ayri bi guzellik ... ve ayrica 400 un uzerinde patenti olan sirketin her an nasil bi urun gami ile piyasaya acilacagini tahmin edemeyiz ...insaat guclendirmesi kentsel donusumdeki kordsa icin ayrica katki
saglayabilecegi kanatindeyim...
ayrica sirketlerin nakit ile alinacak olmasi direk borclarin bir an odenmeye baslamasi demektir ...kasada duran paranin kimse ye faydasi yok 370 mn tl dolar ve /veya tl nin yillik fazinden fazla getirisi olmasa kimse boyle alim yapmaz heralde ...
sirket 2017 de duran varlik artisini kisa vade borclanma ile artirdi kendine guvenmese uzun vade borclanarak bu duran varlik artisina giderdi ...bu durum kisa vade baski yapsada borclardan daha kisa zamanda kurtulacagi icin de olumlu bakilabilir...
( o kadar karli sirketi bu fiyata kim satiyor fk hesabiniza katiliyorum ama sasa yi dusunun merinos kendi isi olan sirketi alinca ucurdu maliyetler hammedde asagi cekilmesi vb kordsa ya o sirketten daha fazla katki saglayabilir ....)
petkim icin ise kisa bisey yazayim petkim yarim adaya sahip bu arsa uzerinde bir cok fabrika,baraj var petkim bu arsayi satsa petkim in suan ki degerinden fazlaya satar...
star rafineri ile neler olacak gorecegiz ... suan dahi ederi 10 tl gelecegin nadir sirketlerinden biridir petkim 10 yil once ki ne gore tabi hesaplamak lazim bedelsiz temettu durumuna gore ... suanki piyasa degeri ne durumdadir ... ama 2018 eylul star devreye girmesyle baska kimlik kazanacaktir ...star ile hammadde ucuzlugu elde edecek ve ordan sirf sene de 600-800 mn kar gelme durumu var hammadde ucuzlugu ile ekstra kar edecek ...yarimada da baslayacak projelerden ne kadar pay alir artik bilemiyorum...daha baska hangi projelerde yer alir ...
petkim yatimadasi
https://emlakkulisi.com/guncel/petkim-yarimadasi/366798
https://emlakkulisi.com/guncel/aliag...inerisi/171012
https://www.capital.com.tr/listeler/capital-500/petkim
https://www.google.com.tr/amp/s/m.ha...693851-haberi/
İçinde 17 fabrikası, işletmeleri, limanı, barajı,lojmanları, 5 bin dekar fabrika alanı 1900 hektar in uzerinde
1hektar =10 000 donum benim devreler yandi :)
abaa petkim mi alsak kordsa ne laa :) dermisim
kagidin tillahi :)
https://youtu.be/pOTezKP5DIY
Kıymetli yatırımcı arkadaşım:):)...PETKİM'i 2009 yıllardan (krizden) beri taşıyorum..Ama şimdi olsa olsa şu anki fiyatın 3 hadi bilemedin aselsanlaşıp 4 katına gider o da 2020'den sonra..:)Doğrusu bu ya eşime dostuma 2009'lu yıllarındaki kadar hevesle tavsiye ettiğim söylenemez :):)
Hükümetin ihracat yapan firmalara 100 milyar TL teşvik vermesi gündemde ve KORDSA bundan yararlanırsa güzel olur. ABD deki şirketler bedavaya bile gelebilir.
Sürekli erteleniyor Mart ayının sonunda açıklayacağız dediler en son. 20 küsur şirket varmış yararlandırılacak.
Kordsa dünyanın en büyük kompozit teknolojileri buluşmasında yer aldı
08.03.2018, 14:14:43
Lastik ve inşaat güçlendirme ile kompozit teknolojileri pazarının
global oyuncusu Kordsa, kompozit alanındaki büyümesini takiben
dünyanın en büyük kompozit teknolojileri buluşması JEC World 2018’e
katıldı. Güçlendirme lideri genişleyen ürün yelpazesini ve yeni
teknolojilerini ziyaretçilerle paylaştı.
Sektöre damgasını vuran inovasyonların ödüllendirildiği JEC
İnovasyon Ödülleri töreninin jüri heyeti arasında yer alan Kordsa
CEO’su Ali Çalışkan, 10 ayrı kategoride birbirinden etkileyici 30
farklı projenin değerlendirmesinde yer aldı.
Kordsa 6-8 Mart 2018 tarihlerinde Paris’te düzenlenen ve kompozit
alanında dünyanın en büyük fuarı olan JEC World 2018’e katıldı. Fuar
kapsamında sektöre yön veren inovasyonların ödüllendirildiği JEC
Inovasyon Ödülleri töreninin jürisinde yer alan Kordsa, havacılık ve
otomotiv başta olmak üzere kompozit malzemelerin kullanıldığı 10
farklı kategoride 30 projeyi değerlendirdi.
Ödül töreninde yaptığı konuşmasında Kordsa’nın yaşamı güçlendirme
misyonunu vurgulayan CEO Ali Çalışkan, “Bu sene, 30 projenin yarıştığı
JEC Innovation Awards ödül töreninin sponsoru olduk. Açık inovasyon
anlayışını benimsemiş bir markanın temsilcisi olarak, yarışmada yer
alan her bir projenin ister ödül alsın ister almasın, sektöre önemli
katkısı olacağına inanıyorum. Kordsa’yı temsil ederek, bu projeleri
değerlendiren jüri üyeleri arasında yer almak benim için gurur verici
bir deneyim oldu.
Kordsa, 2016 yılında sanayi ve üniversite işbirliğinin Türkiye’de
öncü ve örnek modeli olan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet
Merkezi’ni Sabancı Üniversitesi ile birlikte hayata geçirdi. Bu
merkezin de gücü ile yeni teknolojilerimizi pazara sunmaya ve ürün
gamımızı genişletmeye devam ediyoruz. Üç senedir katıldığımız ve geçen
sene, 9 dakikalık preste kürlenme süresini 3 dakikaya düşürerek
otomotiv sektörüne hız ve verimlilik katan reçine teknolojimizin
lansmanını gerçekleştirdiğimiz JEC World’de bu sene de otomotiv ve
havacılık sektörleri için önemli bir malzeme olan termoset prepreg
üretimimizi ticarileştirdiğimizi duyurduk. Termoset prepreglerde
kullanım yerlerine özel birçok farklı reçine sistemi geliştirirken
termoplastik prepreg çalışmalarımız da devam ediyor. Hafiflik,
dayanıklılık ve uzun ömürlülük gibi avantajları ile metal malzemelerin
yerini alacak bu geleceğin malzemelerini geliştirip üreterek pazardaki
konumumuzu güçlendirmeye devam ediyoruz.
Bugün tüm dünyaya teknolojilerimizi ihraç ediyor, global pazarda
işbirliklerine ve inovatif projelere imza atıyoruz. Açık inovasyon
anlayışıyla hareket ederken aldığımız ödüllerle de ‘güçlendirici’
konumumuzu pekiştiriyoruz ve sektörü şekillendirmeye devam ediyoruz.
2017 sonu itibariyle dünya genelinde 664 patent başvurumuz var,
bunlardan 168 adedi tescillendi. Bu teknolojileri kullanarak
ürettiğimiz yeni ürünler, prosesler, ekipmanlar tüm dünyada takip
ediliyor. Kompozit teknolojileri pazarının öncü firmalarından olma
hedefiyle, Kordsa bundan sonraki dönemde de yeni teknolojiler
geliştirip dünyaya ihraç ederken yeni yatırımlarla da güçlenmeye ve
güçlendirmeye devam edecek” dedi.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
sayin meegi haber icin tesk ...
abd celige uygulayacagi vergi sonrasi belki kompozit e gecerler :)))
ey almanya duy sesimizi ...
Sn. Meegi teşekkürler
Sn.Matesis
Sn.Poem
Rica ederim arkadaşlar, hazır haberleri paylaşıyorum. Sizler gibi araştırma yapıp haber, done, öngörü paylaşmaya vaktim olmuyor maalesef. Sizlerin ve diğer arkadaşların paylaşımlarından maksimum faydalanıyorum kendi adıma.
Ben tesekkür ederim...
Bol kazançlar dilerim herkese.
arkdslar ortalik 56 olmus halde karel ,gerel guzel gitti ...
katmerde bi dunya katagulle o da gider mi bilmem derdim baska hisselerden bahsetmek degil ...
brsn guzel bilanco ile sert yukari yapti asagi saldi
jants 32 lerden 38 lere sert hacimli yukseldi saldi
cemts cok guzel bilanco getirdi 4.30 lara kadar saldi toparladi
erbos guzel bilanco getirmesine ragmen 105 lereen 78 e kadar dustu
demem o ki eldeki bir kus daldaki 10 kustan iyidir ...
keza banvt oyle vesbe oyle
haddim olmayarak sahsi fikrimi yaziyorum
1 -2 hisse ye odaklanip dustukce alim sekilde ortalama dusurmek ve siramizi beklemek en mantiklisi ...aksi halde pis carpilabilirisniz ortam cok musait...
kordsa dusse dahi defansif olacaktir ve zamani geldiginde yon yukari olacaktir insallah ... dusse de kalkacak hisselerede bulunmak sart ... nacizane gorusum budur ...
kordsanin tek kotu gelecek gelebilecek bilancosu 2018 1.ceyrekdir o dahi beklentil r ustunde gelebilir ...
ondan sonra insallah onu acik olacaktir ...
daha oncede yazdim paranizi asla kucumsemeyin ornegin 40 bin tl her sene %100 yapacak bi hisse alsaniz 4-5 yilda 500-600 milyara ulasabilirisiniz ...
herkes eline sazi almis diline bi turku dolamis calip soyluyor kimi gerel kimi karel kimi baska bisey ...
asla o hisseleri kotulemiyorum ... ama aldiginiz hisseyi kafanizi yastiga koydugunuzda iciniz rahatsa dogru y er desiniz dir ve kolay kolay ruzgarlarda firtinalarda devrilmezsiniz saygilar
benim gozumde kordsa obumuzdeki 5 yil icin yatirim yapilabilecek borsanin en guzel 5 hissesindenn biridir ...
zamaninda sasa 1.60 lardan aldim
katmer 2.90 lardan
egeen 57 tl den
gerel 1.90 lardan hepsinden cuzzi karle ciktim...
bunlari sallamiyorum hepsi arsivlerde var
bazisi elimde olmayan nedenlerle ...
kordsa da bu listedeki hisseler gibi olacagi kanatindeyim ...
o yuzden bi aksilik olmaz elimde olmayan nedenlerle cikmak durumunda kalmazsam bu filmin sonunu gormek istiyorum....
bu kez silkelenmeye hic niyetim yok
http://www.hisse.net/forum/showthrea...58696&page=449
Borusan destek vericez demiş bizimkiler uyuyor mu? Ytd. Sn yukselc den alıntıdır. https://m.takvim.com.tr/otomobil/201...curacak-teklif
kompozit girecekse isin icine hem.arge hem urun gami ile kordsa bu isin icinde yer alir insallah
daha oncede bahsettik boyle bi durum olursa yerli oto dunya devleriyle ciddi rekaber gucune ulasacaktir ...
yerli oto olmasa dahi bi sekilde oto firmalarinda kordsa kendine yer bulacagi kanatindeyim
genel para girişi / para çıkışı
http://imageturko.com/?di=SO37http://imageturko.com/?di=3L68
Herkese bol kazanclı bir hafta dilerim
Vakif kemiksiz guzel aldim yapti.
fulleyene kadar gitme dedik ya gider bro ...
az daha cikmamasini cok istiyorum :)
kizmayin pleas ben istedim diye olacak degil
Merak etmeyin. 8.03 e 100.000 lot satis koymuslar.. pek gidecek yeri yok..
Arkadaşlar gün içi alan satanları paylaşabilecek kimse yokmu.
evet. saçma hareketinden sonra. ki umarım zararına satan olmamıştır aramızda. yine olması gereken yere geldi. hatta ve hatta 8.40 lar olmalı
Gün içi alan satanları paylaşacak arkadaşa teşekkürler iyi akşamlar.
Selamlar tweeter dan #kords ararsaniz hergun alan satanlari gorursunuz.
Tupoy !!
Rusca aptal demek