Ayhan Baþkan bu gönderini Doas baþlýðýnda paylaþýyorum haberin olsun....
saygýlar/baþarýlar
Printable View
Ayhan Baþkan bu gönderini Doas baþlýðýnda paylaþýyorum haberin olsun....
saygýlar/baþarýlar
Çok doðru teþhis.
Sokaða çýkýnca gördüklerimiz ile Tv ve gazetelerde gördüklerimiz örtüþmüyor.
Benim için en önemli kýstas yakýn çevremde boþalan dükkan sayýsý
Son 6 ayda boþalan dükkan sayýsý pik yapmýþ durumda .......hem de baba dükkanlar...
Yakýnýmda olan starbucks, dominos pizza ve Mc Donalds kapandý bunlar isimleri bilinen dükkanlar....isimleri duyulmamýþ onlarca kapanan dükkkan var...
Bakalým gerçeklerin ortaya çýkmasý ne kadar zaman alacak ??!!
Fonlama faizi ve türev iþlem kazançlarýný evds üzerinden gerek hacimsel gerekse gelir anlamýnda kabaca hesaplamak mümkün. Bu iki kalem açýklanan karýn sadece üçte biri kadar. Sonuçta likidite açýðý belli , 12 aylýk ortalamasý kabaca belli, tahsil edilen politika faizi aylara göre belli. Ayrýca ZK'lara ödediði faiz giderlerini ve diðer devasa sayýlabilecek NDF zararlarýný da ciddi anlamda dikkate almadan bu hesap oluþuyor. Hakikaten merakla bekliyorum.
PPK toplantýsý öncesi dolarý gýdýklýyorlar olabilir mi?
Faizleri düþürürsen baþýna gelecek budur diye
Birde bu PPK toplantýsý Mart ýn 6 sýn damý 15 denmiydi?
Kötü bir espri:Dolarda fazla gýdýklanýyormuþ,kahkahadan ölüyormuþ....:shh::oleyo::yahoo::kahkah::vk::drunk ::evil:
saygýlar/baþarýlar
Türk tarafý ABD’nin Patriot teklifini geri çevirdi.
BBG haberine göre, kamu bankalarýna sermayelendirme geliyor
baþkan hayýrlý olsun
tüp ne kadara patladý?
gerçi iyi etmemiþsin
o tehlike ya
Aslýnda çok derine inmeye gerek yok. Faiz ile enflasyon ile mücadele nasýl yapýlýyorsa döviz ile mücadele de öyle yapýlýyor. Japon bilim adamu Taþýmasu önderliðinde.
Takipteki alacaklar(brüt)/toplam nakti krediler oraný ocak sonu itibarýyla %4,03 (2018 aralýk sonu %3,87)
bir yadaki büyüme yüksek
kaldýki bankacýlýðýn diðer rakamlarý örneðin mevduat küçülürken dahada önemli
Vallahi forumda benden de dikkatli forumdaþlar epey fazla. Yurt dýþýnda otel yerine uyku kapsülü kiralama giriþimim olmuþtu hatýrlarsanýz. Bir forumdaþta bana gönderdiðim linkten ve resimlerden aman dikkat et bu kapsüllerin kapýlarý içerden kilitlenemiyor olabilir demiþti. Ben de yok artýk ortalýðý ayaða kaldýrýrým demiþtim.
Kapsüllerin kapýlarý içeriden kilitlenemiyordu!!!!. Ve ortalýðý ayaða kaldýramadým. Zira tüm sistem bilgisayar kontrollü olarak uzaktan yönetiliyormuþ. Yani her yer gönderilen þifre ve kartlarla açýlýyor. Sahibi kim lan buranýn bana müdürü baðlayýn dedim bir herif telefona çýktý. Kardeþ kusura bakma ben buranýn sahibiyim ama bu kapsülleri yurt dýþýndan (Almanya'dan) yönetiyorum. Orada þu anda kimse yok. 12:00-13:00 arasý fason temizlikçi gelip temizlik yapacak. Varsa bir derdin ona iletiver dedi.
:kmk::kmk::kmk:
iyi de þey kadan kapsül içinde içerden kitlemeða korkmadýnmý be kardeþ biþey olsa direkman sardalya konservesin içerde býrak açýk kalsýn zate ne ka yer biri girse hemen anlarsýn zate
Aslýnda kapsül çok küçük deðildi. 1.1mx1.1mx2.2m civarýydý. Ama en azýndan kilitlemeden içeriden açýlan dýþarýdan açýlamayan bir kapýsý olsaydý daha iyi olabilirdi. Sanýrým güvenlik amacýyla böyle düþünülmüþ. Sadece deneyimlemek için kaldým. Ama bir daha kesinlikle kalmam.
Kadýn ve erkek kapsülleri ayrý yerlerdeydi. O bölümlere ayrý kartlarla giriliyordu. Ama tabii biraz sakat bir durum. Hemen kapsüllerin üzerindeki isimleri google üzerinden tarattým. Ama yine çok garip bir durum vardý. Bir sürü rus ismi ve kalacaklarý tarih aralýklarý yazýlýydý kapsüllerin üzerinde ama benim kaldýðým süre zarfýnda kapsüllerde hiç kimse kalmadý. Sadece ben kaldým. Kapsüllerin içindeki yataklara baktým hiç bozulmamaýþtý. Bu insanlar neden rezervasyon yaptýrýp ta orada hiçbirisi kalmadý onu þu anda dahi daha tam çözemedim.
Ama benim avantajýma oldu bu durum. Kaldýðým tüm süre boyunca erkeklerin kapsül bölgesinde sadece ben vardým.
AKP'li Ünal: Yerel seçimlerden sonra dolar 5 TL'nin altýna düþecek
https://t24.com.tr/haber/akp-li-unal...dusecek,810430
Demek ki yükseliþ yakýn...
saygýlar/baþarýlar
28.02.2019 tcmb fonlama verisi:
Likidite Açýðý: 54.7 milyar TL.
Nominal anlamda son 4 senenin dibi.
Reel anlamda ise belki 7-8 senenin.
Fonlama faizi %24
Ekonominin bozuk olduðu konusunda iktidar dahil tüm kesimler hem fikir. Hükümet bozuktu düzeliyor diyor. muhalefet ise batýyoruz diyor. sonuçta her iki kesimde son 5 yýlý ölçüt alýrsak 2015-2014 den 2016 2015 den 2017 2016 dan 2017 2018 den 2018 de 2019 dan kötü olduðu aþikar iken Borsa neden yükseliyor anlamýþ deðilim. Borsayý kim yükseltiyor. Hadi dolar 3,5 den 7.2 yi gördü þu an 5,3 seviyelerinde taban yaptý diyelim. faizler malum yükseliþ olarak yansýdý ve yüksekte, keza enflasyon öyle hepsi kriz var veya yok fiyatlamýþken bu borsa neden fiyatlamadý. Normal þartlarda borsanýn olmasý gereken seviye 70-80 bin arasý olmalýyken neden 100 bin üzerinde. Bence bunun altýnda bir hinlik var. 3-4 yýl önce kurduklarý fonla alakasý olabilir mi. Malum fonla ilgili CHP meclise soru önergesi vermiþti fon tek hisse almamýþtýr diye açýklama yaptýlar ama ben þüphe ile bakýyorum. Ülkenin beka meselesi haline geldiði bu süreçte böyle büyük bir fonun hareketsiz kalmasý biraz komik.
5.38 vurdu çekti.
Kasým sonu baðlanan çoðu 3 aylýk olan stopaj teþvikli TL mevduatlar çözülüyor. Ekonomi yönetimi dikkatli olmalý.
bu ülkede artýk asla kriz olmaz.
5.40 vurdu çekti.
ABD yönetiminin Patriot satmak için son teklifini Ankara reddetti © REUTERS / Franciszek Mazur/Agencja Gazeta
TÜRKÝYE
16:06 01.03.2019(Güncellendi 16:33 01.03.2019) URL'yi kýsaltýn