Hisse yoğun fonlardan konuşuyorsak hocam takipte,
ACC, EID, FPH, GL1, GMR, MAC ve TKF var. Portföyümden bahsediyorsanız GL1 vardı. Çarşamba günü satış yaptım bugün hesaba geçti parası, yeni bir tane ekleyeceğim henüz bir karar vermedim :)
Printable View
Sabah 08.58 de yazmisim
Bistin bu performansina ragmen yukselen bir dolar var
Bu korkutucu
Tum gelismelere gore dolar coktan 5.50 olmaliydi. Ya abd koz olarak bu seviyede tutuyor ki bu ihtimalse carsambadan sonra salacaktir
Bu degilse
Bilmedigimiz bir seyler var...
Carsambaya kadar milletten etkilenip
Tuh girseydim kazanmistim deyip dalmayin
Kaybi gozunuz kesiyorsa girin...
Ozetle bir gozunuz dolarda olsun fon yatirimcilari
Sonra ben okumamistim
Ben duymamistim demeyin
Şu degisken fon denk geldi, fikrinizi alabilir miyim?
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=EIC
Dağılım
https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...i-degisken-fon
By tcd gibi fonlar 3 gunde nasil kazanirlar va acaacaba kesin getirisi normal gunden az oluyormu? Positive varsayalim
1.%50'den fazlası ters repo üstadım %20 civarında ÖST içeriyor. Tahvillere çok bağlantısı yok. Hisse pozisyonuyla ilave kazanç amaçlıyor.
2.Bu fonu değil ama az az EIB ekliyorum portföye. EIB'den farkı Petkim var ilave hisse pozisyonunda son dağılıma göre. Büyük bir ihtimalle EIB'den daha fazla getirisi olacak Pazartesiye.
Yfv fon getirisini ya da götürüsünü görebilen var mı arkadaşlar? Teşekkürler...
Herkes kötülerken almış ve Tcd ye girişler başladığında, övülmeye başladığında satacağım demiştim.. Kısa sürede yüzde 10 kazandım, yavaş yavaş satma zamanı geliyor gibi.. Bu arada uzun vadeli borçl. Araçları alan arkadaşları tebrik ederim, balarılı bir tercihte bulundular.. Doğru zamanlama ve doğru fon türünü seçmek kazqncı getiriyor.. Herkes için hayırlısı...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zpk içinde kısa vadeli kira sertifikaları var. Dün özellikle uzun vadeli tahvillerde yükseliş olurken kısa vadeli bonolar genelde yatay seyretti., bazıları da hafif aşağı yönlü hareket etti. Dolayısıyla kısa vadeli kira sertifikalarının hareketini uzun vadeli tahvillerle karşılaştırarak netice çıkarmaya çalışmak sağlıklı olmaz. Karşılaştırma yapılacaksa kısa vadeli kira sertifikaları ile kısa vadeli bonolar arasında yapmak gerekir.
Yapi kredide kumbara kampanyasi vardi kartopum diye bir uygulama iki cocuk icin 200 er tl talimat verdim biriksin hesabi.bu islemi 18 ekimde yaptim sistem karisik fon almis.bugun oylesine bakayim dedim ortsma %2.28 getiri olmus .nasil is dedim kendi birikimimi o fonlardan alsam cok guzel getiri olacakti.o da degil hangi fonlar cozemedim.kendine ait kodlari var ykf2 ykfa3 vs diye hos kesin tefasta islem goruyordur
Rica ederim üstadlar ACC'de güncellendi :) Gün sonu artışlarda bir gün önceki dağılım artışını ve tefas günlük getirileri karşılaştıracağım :) Dağılımdan sapmalara görebileceğiz böylelikle :) İlk sapma EID'de olacak büyük bir ihtimalle ay sonunda 800 K olan portföy büyüklüğü şu an 930 K gözüküyor hisse oranıda %75'lere düşmüş durumda fon büyüklüğü artıkça neler olacak bakalım :) Bu arada EID'in değişken kardeşi EIB 3 gündür gelen eksi getirileri hafta sonunun %0.4059 değer artışıyla tamamlayarak MK 52.29 getirdi :)
[emoji3][emoji3] Aha.. Yakalandık.. Evet, eski bir gma zedeyim ben..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.