Ben yeni vadenin 1 gün önesinden fırsatlar sunduğunu düşünmüyorum :) Ben vadenin son dakikalarına kadar bekliyorm.
1 geceliğine sistem kapatıp ertesi sabah otomatik açması basit gibi görünse de bugün birçok kişinin canının yandığını gördük.
Printable View
geçmiş olsun yanlız değilmişim ama en büyük kazıgı ben yedim diye düşünüyorum cok pis oldu ya.
Yakını vefat edipte sinir krizi geçirenlerden daha beter bir haldeyim.
Ağlayacağım neredeyse.
Vad geçişini yapıyordum evde 10 dakıka kalmıstı pıyasa kapamasına boşver yarın acarım logu belkı assaga gap gelir dedim.
Zaten dirençteyiz dedim.
BUgunde 110,500 de 8 kere filan aldım sattım. bütün hepsini zararla yaptım. sinirlerim bozuldu. Flatladım piyasa uctu gitti.
Ne zman aktif edeceğim bilmiyorum b*k gibi hissediyorum kendimi tek sinyalle bu kadar puanı bir daha 40 yılda bir gelir benim sistem bir çok hızlı tek sınyalle bu kadar kazanması cok zordu.
en büyük pastayı kaçırdım akıma s.ççç canım cok sıkkın.
3 senedir aynı haltı yiyorum. 3 senedir manuele geçmeyin diye millete öğut veriyor kendi duygularıma hakım olamıyorum.
300 500 puan az zarar edeyimi düşünürken 5000 puandan oluyorum.
Aptallıgımla övünmeliyim.
nerde o cinci hoca.
nerde o kontraaaaaaaaaaaaaaa robotlarrrrrrrrrrrrr diyen vatandaş.
hadi bugunde carpaydılar ya robotları
niye carpmadılar bugun kontracı robotlar.
sistemlerimi bozuldu.
nereedeyse tüm sistemler vadeden once longtaydı.
bir tane robot çıkmaz şortta kalan.
nerde robot çarpan gulyabanıler..........
böyle bir günde yazsana kontra robotlar var diye.
Erhan hocam.
Üzülmeyin lütfen.para gider gelir önemli olan sağlığınızdan olmayalım.
Zaten bu vurguncularin elindeki en büyük enstrüman insan piskoloji.
Bence onlarla baş edebilenler sadece duygusuz varlıklar yani robotlardir.
Umarım zararinizi tez zamanda çıkarırsınız.
M1453 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hocam cogu kisinin sikintisi , 2000-2500 puanlik vade farkindan kaynakli. indikatorler, yukari hareket gormus gibi algiliyor ve dogal olarak vadenin ilk gunu manuel takip etmek zorunda kaliyor.
ben dunden bu vadenin pozunu almistim, ama kullandigim indikatorun bar sayisi kadar manuel takip etmek zorundayim diye dusunuyorum, oyle yapiyorum.
kontrat grafigi uzerinde sistemi calistiramiyorum , zira baktigim cok cesitli parametreler oldugundan ve kontratda derinlik ve gecmis az oldugundan dogru sinyaller gelmiyor.
bazilari bunu bear bull hocanin yaptigi gibi vade degisimine x gun kala kontrat grafigini kullanarak cozuyor, bazilari benim gibi manuel takip ederek. ancak nuctracker in dedigi gibi vade kapanmadan bir sekilde poz alinmasi gerektigini bana piyasa daha onceden ogretti.
bence piyasa yapicinin avlanmayi sevdigi en iyi zamanlar bu vade gecisleri.
erhan hocam onemli olan saglik. piyasanin kactigi yok. onun icin caniniz sagolsun. bu isin sabir isi oldugunu en iyi sen biliyorsundur.
Var bi bahtsızlık,ülen viopdan kaybettik derken hissem bistin en güzel bilançolarından birini açıklıyor..Tamam ya yarın %10 açar derken günü nerdeyse eksi kapatacaktı..Gelde küfür etme :))
Neyse bakalım yarın Meksika ateşi ısıtır belki :))
sabır sabırda.
benim gibi gabaklar.
sabreder sabreder en önemli günde sisteme bir şekilde uyamaz.
bütün gaplerde manuel kaldım. belki 1 tanesınede filan kapatmamıstım onuda burada yazmıstık zaten.
en önemli kazanımların olacagı gunlerde o karları edemedım birde üsüne zarar ettim.
bugunku harekette allahtan terse filan girmemişim varya.
3 sene sonunda nihayet sistem tersine oynamamayı öğrenmişim.
Ama hala daha şu manuelden kurtulamadım gittim ya.
Bir insan bu kadarmı şansız olur ya.
3 yılda totalde -30,000 sadece manuel yüzünden yemşimdir abartmıyor. benim mnauelim ve sistemın o günkü karlarını düşünrsek.
neyse ya konuyu acıp acıp durmayalım olan oldu tamam geleceğe bakacaz konustukca daralıyorum zaten.
iilla batacaz batmadan akıllanmayacam ben.!!!!
bunuda unuturuz ya...
https://www.youtube.com/watch?v=GXOkFWH9uEw
Firsat acisindan bir fark olamaz ki eski vadede ne varsa yeni vadede aynisi var belki derinlik sorunu olabilir.
En gercekci gecis sistem kac bar kullaniyorsa o kadar bar once yeni vade grafigi ile yeni vadede islem yapmak. Sonuc olarak yeni vadenin ilk gunu elde poz olmasi gerekir. Yine kullanilan bar sayisi kadar yeni vade grafiginde devam etmek gerekir.
Stradivariusun dedigi gibi boylece vadeler arasi fiyat farkida sistemleri etkilemez.
Sn Sistemci
Makaleyi okudum teşekkür ederim, ilginç bi konu.
öğrenmek istediğim bir şey var aşağıdaki grafikte Eylül 8-11-12 de çizginiz 109300 civarında bir yerde , ve 8eylül sat 11eylül al 12eylül sat , üç sinyal var bu sinyallerde hangi fiyattan ve nezaman alış satış yapıyorsunuz bu kısmını anlatabilirmisiniz lütfen.
https://image.prntscr.com/image/hbQk...bVQ7bx1Qlg.png
o tarihlerde böyle bir sorunum yoktu çünkü bu yöntemi kullanmıyordum o zaman :)
11 Ekimden bu yana kullanıyorum, hisselerde ve endeks yönü tespitinde, en çok da coinlerde kullandım o günden bu yana.
son 10 gündür de hisselerde de kullanıyorum, viop da ise siftah yapamadım daha.
coin de komisyonlar daha yüksek, kesişim fiyatı önceden bildiğim için Maker emir vermeye çalıştım hep, kesiştiği zaman alert alıp biraz izleyip yönü kestirmeye çalışıyordum. Yinede yön değişirse poz değiştiriyordum. Belirttiğiniz tarihler gibi trend değişim günlerinde komisyona ödediğim para artıyor fakat yön belli olduktan sonra haftalarca sinyal değişmiyor.
Benzer durum 10 gündür denediğim senetlerde de aynı. Fakat daha düşük periyotlarda yatar seyir arttıkça işlem sayısı artıyor başarı düşüyor repaint li hali çok karlı gösteriyor ama düşük periyotlarda bunun çözümünü bilmiyordum hatta bunun sorun olacağını da bilmiyordum çünkü pratik de düşük periyotlarla çalışmadım hiç. İnsan işi olmayacağından viop robota çıkmıştı kapı.sonrasında buraya yazmıştım zaten.
hikaye şu ki buraya yazdıktan sonraki gün sonu 5 sıfırlı bir numara arıyor, pazarlama falandır diye meşgule atıp duruyordum. Neyse mesajda gelince açtım.bunu ayaküstü öğrendiğim üstadmış meğer :) Adını soyadınıda biliyorum artık ama nickini söylememek de ısrarlı, hatta bu kişinin siz olduğunuzu düşünüyorum :) :)
Eylül 8-11-12 tarihlerinde nasıl bir mantık izleneceğini, düşük periyotda repaintden nasıl kurtulacağımı bende yeni öğrendim.
Bana sistemin repaintsiz gelişmiş bir örneğinide gönderdi sağolsun.
Tabiiki her şeyi paylaşamam ama öğrendiğim bazı bilgileri kabaca aktarayım.
Eylül 8-11-12 gibi tarihlerde olaya günlük bakıyorsam örneğin saatlik periyota düşürmek daha mantıklıymış.
Periyodu düşürüp düşürmemek kararı içinde farklı bir indikatörden onay alıyoruz. Düşük periyotda ise bende hazmetmeye çalışıyorum hala ama hem bu indikatör hemde hacim+mum formasyonlarını kullanıyoruz sanırım :)
Bu yeni sistemi de viopda test ettim, öncekinin neden repaint olduğunu sn çağlar sayesinde anlamıştım zaten, yenisinde bunun olmadığını biliyorum. Fakat yeni sistemin karlılığı testde öncekine göre yarıya düştü fakat hala tatmin edici görüntüde.
teoriği paylaşmayacağım, canlıda aynı sonuçları alırsam atarım buraya yeniden.
Hep btc attım, birde bu indikatörden hisse örneği paylaşayım.Bugün AL a döndü bir süre bunda takılacağım :)
https://image.prntscr.com/image/uHqn...q20OPsAqvQ.png
Erhan öncelikle geçmiş olsun. Görünen o ki çoğu kişi vade geçişi nedeniyle sistemine uyamamış. Ama lafı bana çakmadan önce kendine şunu sormalısın bu kadar insan sistemine uymadığında neden büyük hareket oluyor?
Bu bile counter robotun varlığına en büyük delil.
Sen çok çaba gösteriyorsun burada kazanmasını en çok istediğim kişilerden birisin ama bence kabul etmelisin ne zaman sisteme uymasan büyük hareket oluyor. Zaten hemen herkesin benzer sistemi kullandığından olsa gerek çoğu kişi sinyalle gelen karı kaçırdığına üzülmüş... Demek ki Bu kadar çok sistemci birbirine benzer işlemler yapıyor. Haliyle counter robotun radarına giriyor olmamak imkansız gibi.
Neyse herkes neye inanıyorsa o diyelim konuyu kapatalım.
para basıyorlar mübarek :he:
Piyasada firsatlar bitmez :) erhan dun poza girdin diye dusunuyorum keyfin biraz biraz yerine geldiyse sana bi firca atayiM
DOKUNMA BIR DAHA O SISTEME KENDI BASINA CALISSIN
endeks ayri para dagitti bankalar apayri para dagitti :)
arkadaşlar sunucu kiralama(vds) için önerebileceğiniz yerli yada yabancı firmalar var mıdır?
yada sizler hangilerini kullanıyorsunuz? memnun musunuz?
sayin matador ben vps de makdos kullaniyorum 1 yildir şimdilik cok bi sorun yaşamadik.
Robotlarda vade gecisi gercekten sikinti. Bu geciste SIstem 3000 puan gap yemis gibi oldu al sat makasi git gide acildi.NEyseki bir gun onceden gecis yapmistim bu yukselis trendini kacirmamis oldum.Sistemler rekor tazeledi. Tek satirlik robot kodlarinda vade gecisini otomatik yapmasini saglamamiz lazim bir şekilde.
Tek satir robotta emir gonderilecek kisim Aktifviopkontrat ise yeni vadenin acilisinda sistem yönünde emir gönderiyor. Siz bir gün önceden geçiş yapmak istiyorsaniz kapanisa dogru manuel işlemle bunu yapmaniz lazim.
Bende manuel yapiyorum bu işlemi. Ki bence robot kodunda bir sorun yok. Eğer iki vade arasi makas fazlaysa indikatörler sapitmasin diye sistemi yeni vade grafigine uygulayip robotu öyle kullaniyorum.
makdostayım bende....
sistemı hala aktıf edemedık herhalde bu gıdısle +10,000 puanı kacıracam.
endeks cakılacak dolar habıre gıdıyor.
Kosa diğer tarafta sormuşsun
yıl içinde oluşan TEPE-DİP puanının yarısından fazla getirisi olan sistem iyidir
TEPE-DİP puanının toplamından fazla kazandırdı ise çok iyidir
TEPE-DİP puanının 2 katını kazandırdı ise mükemmeldir. muhtemelen bize denk gelmez :he: denk gelsede elimizin tersiyle iteriz.
geçen sene yarışmada kullandığım 126Bis sistem 10 dk.lık
31,500 puanlarda
bu yıl için yılbaşından beri izlediğim [ama gerçek işleme bağlasamda hep müdahale ettiğim]
4 sistem
3-5-10-15 dk.lık takip ediyorum eşit kaldıraç.
3dk= 43,100 puan
5dk= 39,200
10 dk = 47,000
15 dk = 53,200
vade geçişleri düşülmemiştir.
http://666kb.com/i/do385jnzuwxii8hno.png
http://666kb.com/i/do37xk5wum2i9e8v8.png
http://666kb.com/i/do37xvsr8457upp44.png
http://666kb.com/i/do37yayb8elblkx2c.png
biliyorum ipin ucunu kacırdım işte...
eski sistemlerımde bu noktada kotu deneyım yasadım ipini ucunu aynı bu sekılde kacırdım baktım kar edıp duruyor barı gıreyım dedım.
kz egrısını en tepesınde aktif etmısım yamuldu devamında karı alamadıgım gıbı bırde ustune zarar ettım.
Aynı hatayı tekrarlamamak ıcın gıden gıtsın ben 5000 yemesını bekleyecegım diye karar aldım.
yapacak bırsey yok kar egrısı gıderse sıkıntı devam edecek.
Arkadaşlar Mrb,
Öncelikle cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
10 yıllık datalar üzerinde yapılan çalışmaların sonuçlarına göre +500.000 üzeri sistem gayretleri üzerine bu konuya dikkat çekmeyi düşündüm.
Ekranımdaki dataların başlangıçları;
- 1 dk. lıklar 23.05.2017
- 5 15 ve 60 dk. lıklar 04.10.2016
- Günlükler ise 07.04.2005 şeklinde oluşmaktadır.
Genel anlamda sistemlerimin performansını görebilmek için, Benchmarking da denilen bir çeşit karşılaştırma işlemi yapıyorum.
Benchmarking için öncelikle pazar büyüklüğünü ölçmem gerekiyor.
Bu yöntem için ise ZİGZAG bir sistem ile ilgili periyoddaki ~ puan hacmini hesaplatıyorum.
Buradan çıkan sonuçlar ile sistemlerimin sonuçlarını karşılaştırıyor ve başarı durumunu ölçmeye çalışıyorum.
Diğer tarafta BearBull üstadım da farklı bir bakış açısı ile;
- TEPE-DİP puanının yarısından fazla getirisi olan sistem iyidir.
- TEPE-DİP puanının toplamından fazla kazandırdı ise çok iyidir.
- TEPE-DİP puanının 2 katını kazandırdı ise mükemmeldir. Muhtemelen bize denk gelmez denk gelse de elimizin tersiyle iteriz.
- 3dk= 43,100 puan
- 5dk= 39,200
- 10 dk. = 47,000
- 15 dk. = 53,200 şeklinde cevap vermiş sağ olsun.
Sadece sağlıklı olduğunu düşündüğüm 15+ sistemimi incelediğimde ise aşağıdaki şekilde bir sonuca ulaşabildiğimi gördüm.
Öncelikle ZG periyodların ~ pazar büyüklüğüne / hacmine bir bakalım. (Brüt Rakamlardır)
o 1 dk. 168.200
o 5 dk. 318.550
o 15 ise 276.000
Şimdi sistemlerimize bakalım. (Brüt Rakamlardır)
o 1 dk. lıklar ~ 20.000 puan 166 günde
o 5 ve 15 dk. lıklar ~ 40.000 puan 397 günde
ZZ sistemlerin pazar hacmini, kendi sistemlerimizin hacmi ile karşılaştırarak anlık performans durumunu görebiliriz.
Bunu aydan aya ardışık yaptığımızda ise sistemlerimizin başarısını ölçeklendirme imkânı da bulmuş olabiliriz.
Sistemler genellikle Gün/ 1 Lot işlem açması normaldir. Yani Ayda 20 ÷ 30 işlem arası yapmasını normal buluyorum. Fakat bu esnada Kapat ve Aç olmak üzere 2 işlem yaptığını da unutmayalım. Bu şekilde 1 lot oynayan kişi günde 2 defa yön değiştirmiş oluyor.
10 yıllık uzun periyod üzerindeki performansları, bu puan durumlarını referans alarak ölçeklendirebilirsiniz.
Sistemlerin dalgalanmalarını düşündüğünüzde bu oranlar ile sistem yapılır mı??? Bana zor gibi geliyor.
Ayrıca tasarlamış olduğunuz sistemlerde, bazen karlı işlemlerin sayısının zararlı işlem sayısından fazla olduğunu görüyorum
Piyasa onu er ya da geç dengeye getirecektir. %40 ın iyi bir oran olduğunu da düşünüyorum.
Kayma ve komisyonları da düşünerek kişisel değerlendirmenizi yapabilirsiniz.
Mevcut puan durumlarının aşağı gitme potansiyelini yukarıya gitme potansiyelinden de yüksek görüyorum.
Ben bu marjların üzerindeyim diyen varsa aşağıda görüşmek üzere.
Syg.
KOSA
tam anlayamadım nereyı geçmem gerektıgı karısmıs gibi.
365 günde 40,000 imi geçmeliyim anlamadım. yoksa 2007 den beri 318 bini mi ?
Şu mu lazım ?
https://i.hizliresim.com/o6X1lq.png
Erhan bana sorduysan anlamadım.
ZG veya ZZ ikiside aynı farklı yazılmış. ZİGZAG sistem demek.
Tüm hesaplamalar
- 1 dk. lıklar 23.05.2017
- 5 15 ve 60 dk. lıklar 04.10.2016
tarihli.
Bişiyi geçiyo veya geçmiyo olmandan ziyade ortaya bir resim koymak amacı ile yaptığımız bir çalışma.
Versiyon yenilenmiş ama ne değişmiş fark etmedim :oleyo:
Sayın Kosa, tecrubeli arkadaşlar demiş ama bende 2 yıllık bir sistemci olarak, kayma komisyon düşülmüş yıllık net 15.000 puan ve üstünü başarılı sayıyorum. Bear bull hocamın tepe dip farkının yarısı teşhiside gerçekten güzel olmuş bu açıdan hiç düşünmemiştim.
İlk hata . Pite de Lot ile Hacim yanlış olmuş.Lot sayısı göstermesi gerekirken Hacim gösteriyor..:)
https://i.hizliresim.com/LOvAnV.png