Site son halini almaya başladı
Printable View
Hadi bismillah diyelim o zaman site şekillenmeye başladı o zaman.
atatp green x i odağına almış...tıpkı benim gibi...aylardır en önemli konunun bu olduğuna değiniyordum...tamam bilanço da çok önemli ama bilanço her halükarda iyiye gidecek ama green x çok potansiyelli bir iş ....bu iş hem ciddi bir kredibilite sağlayacak hem de hayırlı kapıların açılmasına zemin hazırlayacak..bana göre green x ile atatp şampiyonlar ligine çıkıyor...lansman ile birlikte farkındalığın artmasını bekliyorum...brüt yasağımızın bitmesi ile ve lansman ile birlikte geçen ay olduğu gibi oldukça heyecanlı seansların olacağını tahmin ediyorum..
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1211855
miatk ye ait geçen gün bir kap haberi düşmüştü...
Şirketimizin sağlık alanında sahip olduğu yazılımlara ilişkin lisans hakları ile ilgili olarak, sağlık yazılımı alanında önde gelen A.B.D. merkezli bir firma ile yatırım bazlı görüşmeler yapıldığı daha önceden 13.07.2023 tarihli Özel Durum Açıklaması ile bildirilmiştir.
Anılan firma ile sürdürülen görüşmeler neticesinde, şirketimizin sağlık alanında sahip olduğu yazılımlara ilişkin lisans haklarının, geçtiğimiz yıl Amerika'da kurulan ve paylarının tamamı Şirketimize ait olan New York merkezli MIA Tech Corporation unvanlı iştirakimize devredilmesi ve yine bu iştirakin %51 hissesinin 46 Milyon ABD Doları karşısında satılmasına ilişkin bir "Niyet Mektubu" 30.10.2023 tarihinde imzalanmıştır.
Niyet Mektubu sonrasında süreçte, gerekli yasal işlemlerin tamamlanarak lisans devir ve pay devir sözleşmelerinin imzalanması ve söz konusu lisans aktarımlarının tamamlanması beklenmektedir. Niyet Mektubunun imzalanması sonrasında taraflar arasındaki görüşmeler devam etmekte olup, gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Bu süreç ile birlikte Körfez ülkeleri ve Kuzey Amerika kıtası başta olmak üzere, uluslararası sağlık bilişim piyasasında iş geliştirme faaliyetlerine hız verilecektir. Mezkûr devir işlemleri, Alıcı şirketin bağlı olduğu holding bünyesi tarafından garanti altına alınacaktır. Alıcının dahil olduğu holding; teknoloji, sağlık, finans, ulaştırma ve emlak başta olmak üzere çeşitli yatırım ve iş geliştirme faaliyetleri sürdürmekte olan Amerika Birleşik Devletleri merkezli küresel bir yatırım şirketidir.
Anılan şirketin bağlı bulunduğu holding 2 milyar doların üzerinde olan şirket sermayesi ile birçok ülkede faaliyet göstermektedir.
miatk amerikada sağlık alanında yazılım yapan bir iştirakinin %51 ini 46 milyon dolara satacağını bildirdi...demek ki tamamı 90 milyon dolar ediyor iştirakinin....90 milyon dolar da 2,5 milyar tl ediyor...atatp ise bir çok alan ile ilgili yazılım yapmasına rağmen şu anki değeri yaklaşık 5,7 milyar tl...
geçen haftalarda da amerikada finans sektörüne yazılım yazan bir şirketin 10 milyar dolardan satıldığını paylaşmış idik...atatp bir çok alana yazılım yazıyor...amerikada atatp işlem görse herhalde oda xx milyar dolarlardan değer görürdü...ama biz türkiye şartlarında yaşıyoruz...o yüzden de gözümüz çok yükseklerde değil...=))) bize 1 milyar dolarlık değer yeterdir..bu değer 28,2 milyar TL lik bir değere işaret ediyor...borsa fiyatı olarak da 300 tl....=)))
bakalım ileriki zaman diliminde piyasa bunu fark edecek mi ?? gereken değeri verecek mi ??
Verir bence sn.keko piyasa güzel hikayeleri hep sevdi,hep sevecek
300K lot ile %9 aşağı.
artık bu gerçekleşmeye başlayınca ,ALLAHIN izniyle sabretmek beklemek ..gerisi nasip ..hadi hayırlı olsun cümle paydaşlara
eğer endeks 75.000 altında kalır burayı direnç yaparsa sıkıntı başlar gibi ..tabiki ortadoğu gelişmeleri çok önem arz ediyor .daha birsürü faktörte etkileriyle dikkatli olmakta fayda var .bu hisse için demiyorum genel bütün hisseler için aynı bazı hisseler endekse rağmen ayrışıp kazandırabilir.her senedi ayrı incelme şansımız yok biz bu hissedeyiz düşsede çıksada bekliyorum ,,nasipte ne varsa o olur ..
ATP, sürdürülebilir büyümeyi yeni çözüm ve girişimleriyle destekliyor
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
ATP Yazılım ve Teknoloji A.Ş. (ATP) 2023 yılı 3. çeyrek ve ilk 9 aylık sonuçlarını yayınladı. Şirketin, 2023 yılı ilk 9 ayında, cirosu yıllık bazda %115 artarak 712,6 Milyon TL'ye ulaştı. FAVÖK %134 artarak 183,7 milyon TL oldu. Net Karı ise %113 artarak 181,7 Milyon TL olarak gerçekleşti.
ATP daha önce paylaştığı tahminlerinin üzerinde büyüme gerçekleştirdi. Geçen senenin aynı dönemine göre şirketin finansal ve stratejik açıdan daha kuvvetli bir pozisyona sahip olduğunu vurgulayan ATP Genel Müdürü Ümit Cinali, "2023'ün 3. çeyreği ve ilk dokuz ayda elde ettiğimiz başarılı sonuçlardan memnunluk duyuyoruz. Çeşitlendirilmiş iş modelimizle beklentilerin üzerinde sonuçlar elde ettik. Ülkemizde hızla büyüyen sermaye piyasaları, konuk ağırlama sektörünün ivme kazanan dijital dönüşümü ve pandemiyi geriden bırakan Çin'deki operasyonumuz başarımıza katkı sağladı. Global girişimlerimize ivme kazandıran yatırımları sürdürdük. Gelirlerimizin %33.2'sini uluslararası pazarlardan elde ettik" dedi.
Yeni çözümlere ve iş alanlarına da değinen Cinali, "3. çeyrekte büyük potansiyele sahip yeni çözümlerimizde ilerleme kaydettik. Burger King markasının dijital ortamdan sipariş verme ve masa servisini içeren yeni müşteri hizmet modeli King's Journey'i hayata geçirdik. Çözümümüz global sertifikasyon sürecinin akabinde dünya çapında pazarlanacak. Yeşil enerji sertifika pazaryeri girişimimiz ATP GreenX'i potansiyel müşterilere tanıttık ve sene sonu öncesi platformumuzun lansmanını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yılın ilk yarısında duyurduğumuz kiosk çözümlerimiz müşterilerimiz için operasyonel verimliliği ve ciroyu arttıran güzel sonuçlar ürettiler; sahadaki kiosk sayılarımızı 3. çeyrekte kayda değer oranda artırdık. ATP GSYO (Capital) yatırımımız, Ata
Express 5.3 milyon üyeye ulaşmış durumda. Yaptığı yatırımlarla marka sayısını artıracak altyapıyı gelişmelerini bitirmiş durumda ve yakında testlerine başlayacak" dedi.
ATP, yılsonuna yaklaşırken sergilenen performans artışı ve piyasa koşullarına dayanarak yaptığı değerlendirmeye göre, 2023 yılı sonu Gelir ve FAVÖK yıllık büyüme tahminlerini %100 olarak revize etti.
ATP Hakkında
ATP, şirketlerin kritik süreçlerine kurumsal yazılım ve altyapı çözümleri sağlayan teknoloji şirketidir. Ata Holding bünyesinde yer alan ve halka açık olan ATP'nin Tradesoft, Zenia ve ATP Digital markaları farklı sektörlere hizmet vermektedir. Tradesoft, sermaye piyasaları ve finans sektörü için kapsamlı yazılım platformları geliştirmektedir; Borsa İstanbul işlem hacminin rakip sistemler arasındaki en büyük payına sahiptir. Zenia'nın hızlı servis restoran zincir yazılımları, küresel markalarda 3.100 restoranda kullanılmaktadır. ATP Digital, ürünleri ve yazılım hizmetleri ile orta ve büyük ölçekte şirketlerin dijital dönüşüm projelerini üstlenmektedir. Türkiye, Çin ve EMEA Bölgesinde 600'ün üzerinde müşterisi bulunan ATP, 2020 senesinde TS China şirketinin yüzde 51'ini satın alarak Çin ve Asya Pasifik pazarlarına adım atmıştır. 2021 senesinde ArGe merkezi çalışmalarını kurduğu Konuk Ağırlama Teknolojileri ve Uygulamaları A.Ş şirketi ile desteklemiştir. 2022 yılında ATP Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin kurulumu ile şirketin global ölçekte büyümesine stratejik destek sağlayacak girişimlere yatırım yapılmasını sağlayacak yapıyı oluşturmuştur. Hizmet verdiği sektörlerde yenilikleriyle öne çıkan ATP Ar-Ge Merkezi, yürüttüğü yapay zeka, büyük veri, makine öğrenimi ve derin öğrenme çalışmaları ile kurumların değişim risklerini yönetmelerine ve fırsatlara dönüştürmelerine destek olmaktadır. Web Sitesi: www.atp.com.tr
Endekste gidecek yolumuz epey var bence cunku endeksi tasiyan hisseler deli karlar yaziyorlar su an, yukari tasirlar endeksi de. Sadece onumuzdeki 1 belki 2 ayda aman aman yukselmeyiz gibi geliyor bana ama bu benim amator gorusum sadece. Bekleyip gorelim. Her iki durumda benim acimdan uzun vadede sorun yok, %100 hissedeyim.
ben de fuul malda bekliyorum..hisselerime güveniyorum...olumlu endekste rahatlıkla güzel tepkiler verebilme ve yeni zirveler yapma potansiyelleri var...gerisi de nasiptir diyorum..yalnız geçen hafta akrabalarımı borsadan çıkardım...uygun yerden tekrardan onları koyacam...ama ben fuul malda kaldım...
Maşallah 51 ziyaretçi şu an ,hissemize ilgi artıyor .daha tanındıkça dikkatlerden kaçmayacak ,yeni yatırmcılar ve ilgi artacak inşallah .yalnız endeks ve orta doğu gelişmeleri ve ekonik gelişmeler herzaman dikkete alınmalı ..75.000 i direnç yapmaya başlarsa sıkıntı olur . .
Brütten çıkınca zirve tazelemeli.diğer etkenler uygun olursa
7100e degdirde rahatla
Endekse biraz ayak uydursan hiç te gena olmayacak.
Olmuyor,mal gelmiyor sn.tahtacı.işin zor
Tahtacı bu hareketlere devam ettikçe mal zor düşecek gibi. Herkes bir şekilde malına kendince bir değer biçmiş vaziyette. E böyle oluncada malımıza sahip çıkmak modundayız.
bugün iki kere 20 günlük ortalamasını test etti ..59.10
Karanlık odaya aktif alış yazmak lazım..
Yatırımcı Sunumu:
https://www.atptech.com/wp-content/u...mu_2023_3q.pdf
Alın size hisse
https://www.youtube.com/watch?v=viq3Nb-GsVg
Bunlar halktan para toplarken yatırımcıyı hatırlar.İyi şirket kötü zihniyet...
bu gün brütün son günü...atatp gerçek görünümüne dönsün artık..güzel bilanço güzel beklentiler ile yola devam..
Mia yine bu kadar voltaliteyle açığa satış kredili cezası aldı.
özelikle green x ile ilgili güzel kaplar atmaya başlarsa ve bu kapların da miktarı fazla olursa çok güzel yerlere çıkar düşüncesindeyim....ben bu hisseyi ağustos ayının sonlarında alırken bu beklentiye çok önem vererek ve kendi odağıma alarak almıştım..çünkü yeni bir şey ve bu konuda ülkemizde tek..dünyada ise 3-5 şirketten biri...bunu başarmak kolay değil...ciddi bir prestij sağlar...
son günlerde şirket de zaten wep sitesinde yenilik yaparak green x i odağına almış...şirketin de bu davranışı benim doğru yolda olduğumu gösteriyor...yani prestij olarak çok ciddi kapıları açacak bir iş..karlılığa ise de 2024 yılından başlayarak gittikçe artan katkılar sağlamasını bekliyorum...
atatp sermayesi düşük..finansalları güçlü ,karlılığı yüksek buna karşı tedavüldeki hisseleri de azdır..buda onu değerli kılacaktır...doğanın kanunudur az olan şey her zaman değerli olur...bu hisseyi de uzun vadeli tutmaya layık görüyorum...ileride şu anki 60-65 fiyatları güzel bir anı olarak kalacak..buralardan maliyet yapanı ileriki yıllarda borsa prefösörü olarak görecekler...:kahkah: =))) sabır sabır sabır diyorum...uzun vadeli tutmaya layık olmayan bir hisseyi hiç bir zaman almayı düşünmem...
Profesör maaşıda iyidir şimdi:)
Borsada doğru hisse artı sabır gerisi hikaye herkese bol kazançlar:)
https://i.hizliresim.com/kwa4jbc.png
https://i.hizliresim.com/pivfgro.png
Yabancı fonlar şirkete göz kırpmaya başlamış.Sümsük bir spek ise halen baskı yapma peşinde. Zaman yatırımcının lehine işliyor.
Bu hareketler ile tahta yapıcı da para kazanamaz. Keyfin bilir aslan :)