Sabah sabah borsanin icinden gecmek şart miydi be Memed
Printable View
Sabah sabah borsanin icinden gecmek şart miydi be Memed
Sayın abim mevcut iktidar döneminde en mağdur olan kesim emeklilerdir bunda hiç şüphe yok. Tabi emekli olacak, potansiyel emeklilerdir de. Yani ben 60 yaşında emekli olacağım. Yaşarsam. 17 yıllık devlet hizmetim var. 19 yıl daha çalışıp 36 sene hizmetten emekli olma hakkı veriyor bana.
Bugün ortalama memur maaşı 1100-1150 dolar seviyesinde. Ki doların olması gereken yerden çok uzakta olduğunu, buna rağmen mal ve hizmet fiyatlarının uçtuğunu yani alım gücünün olmadığını hepimiz biliyoruz.
Kamu işçisi kesimi ayrı ama memuriyet tarafında, düz memur dediğimiz kesimden mesai alan bir kaç kurum var. Onların da mesai ücretleri komik ötesi.
Küçük Anadolu şehirlerinde bile kiralar 400-500 USD olmuşken 1100-1150 USD ortalama memur maaşı çok değil. Kaldı ki İstanbul-Ankara-İzmir-Antalya gibi şehirlerden hiç bahsetmiyorum.
17 yıllık Akademisyen kamu çalışanıyım. 2/2 derece kademem var. Eş yardımı, iki çocuk yardımı ve az da olsa geliştirme ödeneği ile mevcut maaşım 1550 USD. Ama alım gücüm maaşımın 1000-1100 USD olduğu zamanlardaki kadar yok.
Şeyini şey ettiğimin şeyleri
Benim yazdıklarımı yanlış yorumluyorsunuz...Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi Lise mezunu yandaşları doldurmuşlar Kamuya temmuz zammı ile birlikte 1500 USD maaş verecekler...
Bu adamın piyasa değeri 1 veya 1,5 asgari ücrettir ve her an işsiz kalma riski ile de karşı karşıyadır...
Devletin Vasıflı elemana ihtiyacı var...Bu adamın piyasa değeri 4000 USD ise sende Devlet olarak adama 65 yaşına kadar iş garantisi veriyorsan çarpanını 4000x 0,65 yaparsın ki bu adam Özel sektöre kaymasın veya Hakkıyla çalışsın...
Bizde Herkes maraba kabul edildiğinden Vasıflıda vasıfsızda aynı maaşı alsın anlayışı hakim oldu...
https://eksisozluk.com/muteahhitleri...un%20silinmesi
özgür özel'in konuşmasında belirttiği, 2023 yılında yandaş müteahhitlerin 660 milyar tl (20 milyar dolar) vergi borcunun silinmesi durumudur.
düşünün ki, mehmet şimşek'in abuk sabuk ek vergiler ve tedbirlerle elde etmeye çalıştığı tutar yaklaşık 300 milyar tl civarında. silinen borçların yarısı! o kadar yüksek bir miktar silinmiş ki,o borçlar silinmese bu ek vergiler vs hiç bir şeye gerek kalmayacaktı!
yani cengiz'in kalyon'un ödemediği vergileri halk olarak bizden çıkarmaya çalışıyorlar.
ayrıca işin başka bir gayri ahlaki yanı ise bu müteahhitlerin vergi sildirerek devletten ihale kazanması durumudur. bilindiği gibi ihale kazanmak için en düşük fiyatı vermeniz gerekiyor.
x firması ihaleye girerken vergileri de eklemek zorunda iken yandaş firmalar “vergileri sildiririz†diyerek vergiyi düşerek fiyat veriyorlar. bu durum apaçık şekilde bu firmalara rant sağlanması ve ihalelerin kasıtlı olarak bu firmalara kazandırılması anlamına gelir.
devlet nasıl böyle bir şey yapabilir? neye dayanarak bu firmaların ödemekle yükümlü olduğu borçlar silinir?
bu firmaların hükümetle ilişkileri sayesinde ihale aldıklarını zaten biliyorduk ama vergilerinin silinmesi durumu işin herkesin gözü önünde bariz olarak yapılması anlamına geliyor!
ve bu rantın bedelini ek vergilerle türk halkı ödüyor!
bunu dünyanın başka ülkelerinde yapmaya kalksalar yer yerinden oynar, türkiye'de gündem bile olmuyor!
https://x.com/etkilihaber/status/180...mIMuSEgVA&s=08
bakın hele memed abim ne diyo
herkes dusuk matrah gosterip vergi sistemiyle matrak geçiyormuş
neyseki bu durumu yeni tespit etmişler :plc:
memed abi EYT muhalefetin populist iteklemesiyle hayata geçirildi dio
sonra hep beraber uşağa
Evleri denize bakandan deniz vergisi.
Yabancı muzik dinliyenden Harç pulu.
Evleri Orman kenarinda olanlardan temiz hava vergisi.
..... dahada gider.
Insan'in olumu 3 ay onceden baslar.
Yasama arzusu, canlilik yavas yavas azalir.
Senin bir yere gidecegin yok.
Yoksa adam yogun bakimda, bi kalkiym, once Reha GAYA'ya dalacam der mi.
Gidi'nin durzusu..:)
Borsada kan kırmızısı. İçimizden geçiyorlar. Yerli milli küçük yatırımcı borsanın gerçekleri ile yüzleşiyor. Ver vergiyi ver zammı. Devlet memuru maaşları bütçenin üçte biri dedi geçen birisi. Yüzde 25 e çekilmeli. Yandaşlara ellenmemeli.
:bravo::bravo:
Adam hedef saptırıyor algı oluşturuyor , Emeklinin ve asgari ücretlinin senin bütçene bir zararı yok..Hatta onların ödediği primlerle hiç edilmiş maaşları rahatlıkla ödüyorsun...
Ama adam kalkmış sorunun asgari ücretli ve emekliden kaynaklandığını söylüyor a.q....
Haftanın ilk günü pozitif olan Borsanın da içinden geçtiniz a.q...
Neyse şimdi tepkisel yazı yazıp başımızı derde sokmayalım....
Sokak roportajinda yuruyup geliyor, bir seyler soyleyecek, biriktirmis.
Once milleti duzelteceksin abi diyor.
Insanlar ac, emekli perisan, uzatmalar oynaniyor, oneriye bak.
Ne diyorsun abi diyor, yeniden.
Kur'anin turkcesini okutacaksin diyor.
Cehaletin bu seviyede oldugu bir ulkede cok umutlu olmamak lazim.
Konuyu çok soğuttum, altyapı getiremeyen teknolojinin öncüsü koduğumnoktakomlar
İngiliz modeli bir kara pazartesi yaşadık borsada,tabikide temmuzada kötü bir giriş,artık eylül sonrasını düşünemiyorum.
https://eksisozluk.com/1-temmuz-2024...4751?a=popular
Sıkıntı büyük. Bu işten hayır çıkmaz.
3-5 şirkete ihale alacağım diye çıkılan yolda...
aklında bulunsun diyelim yurt dışına çıktın teli tamamen kapattın
tel yanında ve eve döndüğünde açtığında
evde açtım yurt dışına çıktınız şu şu tarife bu mesajı geldi :he:
günlük 300 tl .mk ben 2 gün çıktım 700 tl geçirdiler direk ödedim
mahkemeye versen avukat geçirecek tuzlu olacak
hiç açmadan kullanmadan geçirdiler :ok:
yurtdışına çıkan teli evde bıraksın kapalı bile olsa tel açık gibi :)
ben teknoloji özürlüyüm ama Aİ maİ bilmem ne türemiş, kapatmak fayda etmiyor :he:
istersen ara bilgi al ben aradım tek mesaj gelse yada siz tek mesaj atsanız 300 tl mesaj diyelim 1 sn konuştun buda 300 tl ödersin sabit konuşmayı 1-2 saat konuşma ne kadar bilmiyorum bunu geçiyorum :)
Ben yurtdışına çıkarken, kendi ailem hariç kimseye haber bile etmiyorum. İatanbul havalimanında pasaport kontrole geçmeden simkartı söküp, minnak kutusuna yerleştiriyorum
Valla bayramdan önce bir daha görüştüm ufak bir umutlanmam olmuştu da tekrar söndü umudum. Bunların taaaaaaaaa
e-sim olayını araştırın hocam.
Düzülmek kader değil...
https://forum.donanimhaber.com/e-sim...--149448843-85
sistem bozuldu, dikiş tutmaz :)
geçen biri kavga ediyordu araya girdim ayırayım dedim
bir şekilde ayırdım adam bindi gitti diğerine sende bu tarafa git tatsızlık olmasın dedim
ertesi gün tekrar gelip birbirine aynı yerde girişmişler :he:
yok artık dedim .mk, ülke sirk alanına döndü, panayır oldu :he:
bayan bayana geçen birbirini parçalayan hatun gördüm, araç maraç kullanırken dikkatli olun
tamam sen haklısın deyip gönderin devam edin, toplum sinirli ve çatacak adam arıyorlar :)
LPG ye çarşambadan geçerli 1.80 zamcik.
2023 teki deprem ve sel felaketlerinin ardından kendi kaderine terk edilen, altyapısı yenilenmeyen, temizlik yapılmayan Şanlıurfa Haliliye Ahmet Yesevi Mahallesi nde vatandaşların şikayetini dinlerken, Şanlıurfa İl Müftüsü ne denk geldik.
Navigasyonla caminin yerini arayan Müftü beye, mahalledeki temizlik sorunundan bahsettim.
Şanlıurfa İl Müftüsü, Bana ne? diyerek nezaket dışı cevap verdi.
Navigasyonla sorumluluğundaki camiye gitmeye çalışan Şanlıurfa İl Müftüsüâ€â•nden önce camiye vardık.
Haliliye Ahmet Yesevi Mahallesi ndeki Çinkos Müslüm Efendi Camisi nin hali nedir böyle Müftü bey?
Sana ne öyle mi?
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...ource=Anasayfa
Bugün burada kulesiteye gittim. Kalitesi çok yüksek olmayan bir giyim firmasındaki fiyatlar tişörtler 299tlden,gömlekler ve şortlar 650tlden, şapkalar 200tlden, çoraplar 3ü-5i 99tlden başlayan fiyatlarla yerel halkın beğenisine sunulmuş.