Sayfa 171/998 İlkİlk ... 71121161169170171172173181221271671 ... SonSon
Arama sonucu : 7982 madde; 1,361 - 1,368 arası.

Konu: DoLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ XXIV

1. Sabah sabah borsanin icinden gecmek şart miydi be Memed

Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Türk-İş:
    - Açlık sınırı Haziran'da 18.979 TL (Önceki 18.969 TL)
    - Yoksulluk sınırı Haziran'da 61.820 TL (Önceki 61.789 TL)
    - Gıda fiyatları Haziran'da aylık %0,05 (Önceki %7,02)
    - Gıda fiyatları Haziran'da yıllık %82,02 (Önceki %83,06)
    Türk-İş'e helâl olsun % 0.05 (binde 5'lik) hesaplamaları yapmış...
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

3.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    İngiliz , ekibi ve ağababaları ; Ekonomik Krizin faturasını hiç Alakası olmayan 2 kesime yüklemeye çalışıyor...

1-EYT adı altında emekleyenler;
    2-Asgari ücretliler...

Asgari ücreti devlete bir maliyeti yok ki...Özel sektöre maliyeti var...Devlet dötünü büyütene 1500 usd + mesai veriyor...

Emekleyenler Yıllardır maaşları törpüleniyor en sonunda ellerinde birşey kalmadı a.q...Ayrıca SGK gelirleri bu adamların maaşını ödüyor...Merkezi bütçeye ve vergi artışına ihtiyaç yok ....

Bu arada İngilizin adamları Borsada yeteri kadar mal alamamış anlaşılan oraya da vergi falan gündemimizde ...Satın oğlum yoksa dikeceğiz modundalar...Anlaşılan Yabancı Borsa pahalı mallanamıyoruz diyorlar....

Neyse dikecekseniz dikin a.q...BU halk hak etti

Sayın abim mevcut iktidar döneminde en mağdur olan kesim emeklilerdir bunda hiç şüphe yok. Tabi emekli olacak, potansiyel emeklilerdir de. Yani ben 60 yaşında emekli olacağım. Yaşarsam. 17 yıllık devlet hizmetim var. 19 yıl daha çalışıp 36 sene hizmetten emekli olma hakkı veriyor bana.

Bugün ortalama memur maaşı 1100-1150 dolar seviyesinde. Ki doların olması gereken yerden çok uzakta olduğunu, buna rağmen mal ve hizmet fiyatlarının uçtuğunu yani alım gücünün olmadığını hepimiz biliyoruz.

Kamu işçisi kesimi ayrı ama memuriyet tarafında, düz memur dediğimiz kesimden mesai alan bir kaç kurum var. Onların da mesai ücretleri komik ötesi.

Küçük Anadolu şehirlerinde bile kiralar 400-500 USD olmuşken 1100-1150 USD ortalama memur maaşı çok değil. Kaldı ki İstanbul-Ankara-İzmir-Antalya gibi şehirlerden hiç bahsetmiyorum.

17 yıllık Akademisyen kamu çalışanıyım. 2/2 derece kademem var. Eş yardımı, iki çocuk yardımı ve az da olsa geliştirme ödeneği ile mevcut maaşım 1550 USD. Ama alım gücüm maaşımın 1000-1100 USD olduğu zamanlardaki kadar yok.

4.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Şimşek: Bir sonraki pakette muhtemelen borsa kazançlarının da vergilendirilmesine çalışıyoruz
    bende diyorum niye oturamıyoz anlaşıldı şimdi

bütçe açığı kapanacak diye vatandaşın döt açıkta kalacak

5.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Sayın Bakan diyor ki "2.6 milyon Gelir vergisine tabi işletmeden, 1.2 milyonu zarar açıklamış böyle şey olur mu?" . Muhtemelen bir o kadarı da asgari ücret civarı kar açıklamıştır. Bana niye şikayet ediyor ki? Bunu denetleyecek, gerekli yasal düzenlemeyi 22 yıldır yapacak olan kim? Ben miyim? Halk mı?

İlginç bir ülkeyiz vesselam. Koca bakan bir sorunu çözmek için önce halka şikayet ediyor. Çünkü bu hakkı vermişsin, denetlememişsin, göz yummuşsun. Şimdi kasa tam takır kalınca gereğini yapmak için kamuoyu oluşturmaya çalışıyorsun.
    5i bi yerdenin silinen vergileri ne olacak? ödeyemiyor muydu yoksa?

6. Şeyini şey ettiğimin şeyleri

7.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Şimşek: (Yurt Dışı Çıkış Harcı) Uygun görülürse artırılarak deprem kaynağına dönüşmesi taraftarıyız, öğrencilerden almayacağız
    Bu konuda da içten değil. Gündem deprem ya millet ses çıkarmasın diye "deprem kaynağına "donustureceklerini söylüyor.
    Adama sorarlar sen değil misin yıllar önce deprem için toplanan paraları başka işlerde kullanıldığını söyleyen.( yol yaptık vs)

Sayfa 171/998 İlkİlk ... 71121161169170171172173181221271671 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •