Türk-Ýþ:
- Açlýk sýnýrý Haziran'da 18.979 TL (Önceki 18.969 TL)
- Yoksulluk sýnýrý Haziran'da 61.820 TL (Önceki 61.789 TL)
- Gýda fiyatlarý Haziran'da aylýk %0,05 (Önceki %7,02)
- Gýda fiyatlarý Haziran'da yýllýk %82,02 (Önceki %83,06)
Türk-Ýþ:
- Açlýk sýnýrý Haziran'da 18.979 TL (Önceki 18.969 TL)
- Yoksulluk sýnýrý Haziran'da 61.820 TL (Önceki 61.789 TL)
- Gýda fiyatlarý Haziran'da aylýk %0,05 (Önceki %7,02)
- Gýda fiyatlarý Haziran'da yýllýk %82,02 (Önceki %83,06)
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Þimþek: (Yurt Dýþý Çýkýþ Harcý) Uygun görülürse artýrýlarak deprem kaynaðýna dönüþmesi taraftarýyýz, öðrencilerden almayacaðýz
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yaz kýzým :
Acý recete ..
Ýngiliz , ekibi ve aðababalarý ; Ekonomik Krizin faturasýný hiç Alakasý olmayan 2 kesime yüklemeye çalýþýyor...
1-EYT adý altýnda emekleyenler;
2-Asgari ücretliler...
Asgari ücreti devlete bir maliyeti yok ki...Özel sektöre maliyeti var...Devlet dötünü büyütene 1500 usd + mesai veriyor...
Emekleyenler Yýllardýr maaþlarý törpüleniyor en sonunda ellerinde birþey kalmadý a.q...Ayrýca SGK gelirleri bu adamlarýn maaþýný ödüyor...Merkezi bütçeye ve vergi artýþýna ihtiyaç yok ....
Bu arada Ýngilizin adamlarý Borsada yeteri kadar mal alamamýþ anlaþýlan oraya da vergi falan gündemimizde ...Satýn oðlum yoksa dikeceðiz modundalar...Anlaþýlan Yabancý Borsa pahalý mallanamýyoruz diyorlar....
Neyse dikecekseniz dikin a.q...BU halk hak etti
Samimi olduklarýný ve halkýn geniþ kitlelerinin lehine iþler yapacaklarýný asla ama asla düþünmüyorum. Yapýlanlar yapýlacaklarýn teminatýdýr zira. Göstermelik iþler yapýlýp, faturanýn yine en alt tabakaya kesileceðinden eminim.
Emekli ve bordrolunun gelirini arttýrýcý hiç bir þey yok ortada.
Göçmen, sýðýnmacý vb sorunu için hiç bir þey yok.
Barýnma sorunu için hiç bir þey yok.
Sabredelim sabredelim tek denilen bu. Senesi geldi geçti ama geniþ kitlelerin hayatýnda olumluya dönen tek bir madde yok. Bunu býrakýn umut yok bunun için.
Sayýn Bakan diyor ki "2.6 milyon Gelir vergisine tabi iþletmeden, 1.2 milyonu zarar açýklamýþ böyle þey olur mu?" . Muhtemelen bir o kadarý da asgari ücret civarý kar açýklamýþtýr. Bana niye þikayet ediyor ki? Bunu denetleyecek, gerekli yasal düzenlemeyi 22 yýldýr yapacak olan kim? Ben miyim? Halk mý?
Ýlginç bir ülkeyiz vesselam. Koca bakan bir sorunu çözmek için önce halka þikayet ediyor. Çünkü bu hakký vermiþsin, denetlememiþsin, göz yummuþsun. Þimdi kasa tam takýr kalýnca gereðini yapmak için kamuoyu oluþturmaya çalýþýyorsun.
Yer Ýmleri