Sabah sabah borsanin icinden gecmek þart miydi be Memed
Sabah sabah borsanin icinden gecmek þart miydi be Memed
Sayýn abim mevcut iktidar döneminde en maðdur olan kesim emeklilerdir bunda hiç þüphe yok. Tabi emekli olacak, potansiyel emeklilerdir de. Yani ben 60 yaþýnda emekli olacaðým. Yaþarsam. 17 yýllýk devlet hizmetim var. 19 yýl daha çalýþýp 36 sene hizmetten emekli olma hakký veriyor bana.
Bugün ortalama memur maaþý 1100-1150 dolar seviyesinde. Ki dolarýn olmasý gereken yerden çok uzakta olduðunu, buna raðmen mal ve hizmet fiyatlarýnýn uçtuðunu yani alým gücünün olmadýðýný hepimiz biliyoruz.
Kamu iþçisi kesimi ayrý ama memuriyet tarafýnda, düz memur dediðimiz kesimden mesai alan bir kaç kurum var. Onlarýn da mesai ücretleri komik ötesi.
Küçük Anadolu þehirlerinde bile kiralar 400-500 USD olmuþken 1100-1150 USD ortalama memur maaþý çok deðil. Kaldý ki Ýstanbul-Ankara-Ýzmir-Antalya gibi þehirlerden hiç bahsetmiyorum.
17 yýllýk Akademisyen kamu çalýþanýyým. 2/2 derece kademem var. Eþ yardýmý, iki çocuk yardýmý ve az da olsa geliþtirme ödeneði ile mevcut maaþým 1550 USD. Ama alým gücüm maaþýmýn 1000-1100 USD olduðu zamanlardaki kadar yok.
Þeyini þey ettiðimin þeyleri
Yer Ýmleri